Näitä asioita rakastan!

Luin lomani aikana ystäväni Jutan taannoisen postauksen asioista jotka tuovat iloa ja nautintoa elämään. Tuon postausidean siivittämänä ajattelin listata asioita, joita itse elämässä rakastan. Vastaavanlainen idis onkin joskus ollut mielessä, mutta täältä pesee jokatapauksessa Ericeira-kuvien kera!

Sehän on täysi totuus, että elämä on melkoisen kurjaa jossei sisältö ole
itselleen mieleistä. Oma mielipiteeni on vahvasti se, että kukaan
ulkopuolinen ei oikeastaan voi vaikuttaa sinun elämääsi vaan jokaisen
täytyy itse koota itselleen kasaan ne onnellisen elämän palikat. Hyvä
startti siihen on oikeastaan vähän pohtia sitä millainen ihminen haluaa
olla tai mitkä asiat tekevät juuri sinut onnelliseksi?

Ei kenenkään ole nimittäin pakko raahautua kuntosalille tai lenkkipolulle, jos se kerta toisensa jälkeen on yhtä v-mäistä hommaa. Mitäs sitä suotta itseään kiusaamaan jos kallisarvoisen ajan voi käyttää mieluisamminkin. Asia, joka minulle on elämän eliksiiriä voi toiselle olla maailman epämiellyttävin asia ikinä. Väittäisin kuitenkin, että tästä maailmasta kyllä löytyy niitä mieluisia juttuja roppakaupalla ihan jokaiselle. Aina ei voi arki ollla ihanaa, mutta se nyt on kuitenki hyvä startti, että saa ja on mahdollisuus tehdä niitä kivojakin juttuja! Elämä on nimittäin liian lyhyt siihen, että täyttäisi sen pelkillä paskajutuilla, joita vihaa. Eikös? Mitäs juttuja sitten itse rakastan? 


Matkailu. Ei tosissaan varmasti ollut vaikea arvata! Mielestäni matkustelu ei ikinä ole huono investointi, sen myötä avartuva maailmankatsomus, kokemukset ja muistot ovat juttuja, jotka ovat arvokkaampia kun mikään raha. Matkailussa on vaan se nurja puoli, että mitä enemmän matkustaa, sitä enemmän siihen ”valitettavasti” jää koukkuun 😀 Jo pelkästään matkasta haaveilu on ihanaa! Harvemmin mua nykyään esimerkiksi kiinnostaa Facebookissa randompostaukset, mutta ihmisten lomakuvat katson aina. Varsinkin jos kohde on joku ihana. Ne kiinnostaa vaikkei omia tai läheisen ystävän kuvia olisikaan, aaah! Usein selailen ihan haavepäissäni instasta kuvia jostain tietystä kohteesta hashtägillä, se vasta ihanaa onkin.

Liikunta ja juoksu. Mikään ei poista paremmin stressiä, nuutunutta oloa tai pahaa mieltä kun kunnon juoksulenkki. Itse menen lenkillä tietynlaisiin ”omiin tiloihin” jota on vaikea selittää (varmaan kyllä monilla sama juttu), mutta musiikista huolimatta vaivun omiin ajatuksiini ja käsittelen mielessäni monia eri asioita. Jos on vaikka joku stressaava tilanne käynnissä, auttaa lenkkeily itseäni jäsentämään niitä ajatuksia ja purkamaan stressiä. Kuntosali ei itselläni toimi ehkä täysin samaan tyyliin, mutta ehdottomasti tuo sekin hyvää mieltä, karkoittaa stressiä ja vapauttaa mielihyvähormoneja.

Vauvan kanssa puuhastelu. Mikään nyt ei vaan ole palkitsevampaa kun nähdä oman pienokaisen kehitys ja tämä tyytyväisenä! On jotenkin liikuttavaa kun pieni on niin pienestä iloinen, oli se sitten hymy tai kutittelu. Meidän puuhastelut on loppupeleissä melko simppeliä toimintaa, mutta ainakin päivät kuluvat nopeasti kun askareita riittää.

Asioiden suunnittelu. Olen melkoinen organisointihirmu! Ja nimenomaan asioiden, en missään nimessä esineiden , koska ne ovat useimmiten todella sekaisin meidän taloudessa. Olen tosi hyvä hoitamaan ja järjestämään juttuja, oli se nyt sitten joku paperijuttu, matka tai muu hoidettava asia. Joku virallisten sähköpostien lähetys on niin itsestäänselvä juttu etten itse edes osaa kuvitella että se on jollekulle toiselle haastavaa! Musta on ihanaa kun saa asioita hoidettua! Olen myös tosi intohimoinen ottamaan selvää asioista, joista en tiedä paljoa.

Lukeminen. Hyvän kirjan parissa saa vierähtämään tunteja. Hyvän leffan ja kirjan väliltä valitsen ihan ehdottomasti kirjan, siihen pääsen ainakin itse uppoutumaan paljon syvällisemmin kun elokuvaan. Kirjoissa myös paneudutaan syvällisesti kaikkiin yksityiskohtiin, josta itse pidän. Lähes poikkeuksetta leffa on aina pettymys jos on lukenut saman kirjana! Esimerksi Millenium-trilogia oli superhyvä kyllä leffanakin, mutta raivostutti kun vaikka mitä kirjan yksityiskohtia oli tietty jätetty pois.

Ruoka. Hyvä ruoka ja herkkupäivät on aivan parhautta! En varmaan pystyisi noudattamaan mitään supertarkkaa diettiä, olisi ihan kauheaa syödä aina samaa ruokaa ja vieläpä jotain tosi suppeaa. On ihana suunnitella päivälliseksi sitä mitä tekee mieli ja viikonloppuna hyvällä omallatunnolla valkkailla kaupasta herkkuja. Mitään mättöruokaa nyt ei tule todellakaan usein viikolla syötyä, mutta ihan siis semmoista perusruokaa. Lemppareita herkuista on sipsien lisäksi (tietty) esimerkiksi ne itsetehdyt mustikka-valkosuklaamuffarit, keksisuklaa tai Fazerin sininen 😀

Chillailu. Musta on ihanaa olla kotona lökäreissä ja vaan puuhastella kaikkea. En siis pelkästään nyt äitiyslomalla vaan ihan yleisestikin. Tykkään myös tosi paljon olla yksikseni omissa oloissa ja siksi en kokenut yksin asumistakaan koskaan mitenkään kamalaksi, vaikka se nyt onkin tietty ihanaa että on joku jonka kanssa jakaa arki. Silti olen sitä mieltä, että jokainen tarvitsee välillä omaa aikaa, oli se sitten kotona, lenkillä tai missä hyvänsä. Ehkä lemppareinta nykyäänkin on kaivautua päivän hommien jälkeen illalla sänkyyn ja katsoa iPadiltä jakso jotain sarjaa tai telkkaria. Vielä parempi jos on jotain hyvää mutusteltavaa. Nykyään otan tietty pojan mukaan mun chillailuhetkeen.

Tulihan siinä muutamia juttuja, vaikka näitä varmaan olisikin keksinyt vielä vaikka kuinka monia!
Onko teillä samoja juttuja mitä rakastatte tehdä vai kenties jotain lisättävää? 🙂

4 vastausta artikkeliin “Näitä asioita rakastan!”

  1. Mä oon haaveillut kyllä aina kauheesti matkustelusta mut silti oon käynyt vaan kaksi kertaa Kreikassa, enkä tosiaan niissä kohteissa missä olisin halunnu, esimerkiksi vaikka Santorini on sellanen mihin haluaisin 😀 täytyy ehkä tehdä muutos, olis kiva jos lapsetkin näkis vähän maailmaa. Luen superpaljon matkailujuttuja ja oon kiinnostunut, mut missään en käy! 😀

    Aika samat asiat on mullekin tärkeitä ja tekee iloiseksi, paitsi toi asioiden suunnittelu. Se ei kyllä tuota kauheesti mielihyvää 😀
    Yks asia mikä mut tekee todella iloiseksi on lahjojen ostaminen! Rakastan ostaa ja paketoida lahjoja ja koko vuoden aina kuuntelen mistä ihmiset puhuvat ja mitä toivovat et osaan ostaa mahdollisimman hyvän lahjan 😀

    1. Höh, sun täytyy alkaa nyt toteuttamaan niitä haaveita! 😀 Mulle taas tuottaa ahdistusta aina lahjojen ostaminen tai lähinnä siis niiden keksiminen, tykkäisinpä siitä 😀

  2. Olipas taas kiva postaus. Tykkään itsekin kaikenlaisista haasteista, joten taidan tehdä tämänkin jossain vaiheessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.