Millainen meidän poika on?

Kuten aiemmista postauksista varmasti on tullut selväksi, en todellakaan ollut ennen mikään baby-pro millään tasolla. En tiennyt missä tahdissa vauva kehittyy, milloin alkaa konttaamaan, puhumaan tai millaisia kehityksen virstaanpylväitä ylinpäänsä tulee missäkin vaihessa. Olin niitä noloja tyyppejä, jotka testaa vähän kepillä jäätä tuttujen lapsista keskustellessa, ”Osaako jo sanoa ekoja sanoja, syökö jo oikeaa ruokaa?” ja vähän semmoista kun yrittää kysyä jostain mistä ei ole hajuakaan 😀
Nyt on tietysti tullut monet asiat selväksi, kuten että vauvat aloittavat kääntymisen yleensä 3kk tienoilla, samoihin aikoihin hoksataan sormet (jotka sitten menevätkin koko ajan suuhun!!), hymyilemään ja nauramaan aletaan usein jo aikaisin, ehkä kuukauden-parin iässä ja sitä rataa.. Vaikka kovin yksilöllistähän kehitys tietysti on, eikä toista myöhemmin opittu juttu vauvasta sen huonompaa tee. 
No mutta, täten en myöskään oman kokemukseni perusteella osaa sanoa kuinka vauvojen luonteet eroavat toisistaan, varmasti jo kahden lapsen äiti osaa selkeästi sanoa kuinka vauvat eroavat luonteiltaan esimerkiksi 5kk iässä. Mulla ei ole mitään hajua. Mutta omasta naperosta tietysti onkin sitäkin enemmän kokemusta!

Millainen meidän pieni poitsu sitten onkaan?
Tykkää höpötellä ihan hurjasti! Ei väliä vaikkei kukaan kuuntelisi, mutta tietysti pyrin aina ottamaan osaa pikkuisen keskusteluun. Jos esimerkiksi ”oho, bubu, aijaij” laskettaisi sanoiksi, osaisi poika jo puhua 😀 😀

Tykkää yleisesti myös nauraa kovasti ja on usein hyvällä tuulella. Tai siis suurimman osan ajasta.

Se on ihan superhauskaa kun ollaan äitin sylissä ja katsellaan omia naamoja peilistä! En tiedä tajuaako pieni vielä omaa peilikuvaansa tai että kuka tuo pikkuinen takaisin peilistä tuijottava pörröpää on, mutta minut varmasti tunnistaa.
Snapchat on aivan best! Usein leikitään snapin filttereillä ja katsotaan muiden snapejä, se on tosi hauskaa puuhaa 😀 Varsinkin jos katsotaan itseämme, haha!
Nauttii kun nostetaan käsissä kattoa kohti. Ottaa varmasti hassusti masusta kun aina tulee nauru 🙂 Tuleva huvipuistohirmu siis, äitiinsä tullut!
Poika kertakaikkiaan vihaa kylpemistä ja suihkua! En ymmärrä mikä siinä on. Ehkäpä toinen oppii pikkuhiljaa siitäkin pitämään, luullakseni on melko yleistä. Tai toivottavasti.
Hermostuu nopeasti ellei saa jatkuvasti huomiota, sosiaalinen poika siis!

Harvemmin itkee tai kiukuttelee turhasta ja yleisestikin kyllä melko vähän. Välillä kylläkin on viikkoja, jolloin kiukuttaa enemmän.

Pikkuvauvana vihasi vaipanvaihtoa ja olla hoitopöydällä. Nykyään tykkää ja siellä kyllä naurattaa aina kovasti 🙂

Jollain tasolla huomaa kyllä semmoisia pieniä itsepäisyyden piirteitä jo nyt, en oikein osaa selittää millä tavalla, mutta pienistä jutuista. Jos haluaa jotain, niin se on kyllä saatava heti!
En malta odottaa pojan kasvamista ja sitä kuinka näkee sen todellisen luonteen ja persoonallisuuden kehittymisen 🙂

4 vastausta artikkeliin “Millainen meidän poika on?”

 1. Itselleni ei vieläkään ole selvää kaikki vauvavuoden kehityksen virtsanpylväät vaikka oma vauvani on ensi viikolla jo 3kk. Meillä hymyillään ja nauretaan mutta mitään kääntymiseen viittaavaa en oo vielä havainnut.

  Hih meidän tyttö rakastaa vettä. Jo synnärillä kylvetettiin hänet ja voi sitä onnellista ilmettä. Myös suihku on ihana. Menee aina ihan yhdeksi hymypalloksi kun pääsee veteen. Hoitopöydällä on tykännyt olla alusta alkaen ja usein jos tulee kova itkukohtaus niin ollaan menty hoitopöydälle makoilemaan ja lähes aina rauhoittunut siinä heti.
  Varmaan silläkin osuutensa että hoitopöytä on meillä kylppärissä jossa on useimmiten aika lämmintä ja kosteaa.

  Miten teillä muuten mennyt sen tuttipullon kanssa? Muistan kun kirjoitit siitä. Meillä alussa juotiin yhtä hyvin rinnalta kuin pullosta mutta ei muistettu harjoitella päivittäin, ei aina edes viikottain. Niinpä nyt kun kokeiltiin niin eihän siitä pullottelusta mitään tullut. Tuttiakaan ei neiti enää osaa syödä.

  1. Meillä alkoi tuolloin 3kk korvilla vasta kääntyilemään sillein että pikkuhiljaa kyljelleen. Vasta viikko ennen 4kk kääntyi ihan itse selältä vatsalleen 🙂 se ehkä alkoi vauhdittaa hommaa kun pyörittiin aina joka päivä kyljeltä toiselle kun jumppailtiin niin alkoi pikkuhiljaa hoksata hommaa! ei mullekaan ne tulevat virstanpylväät todellakaan ole selvillä vielä, mut lähinnä just nämä mitä on tullut jo itse koettua. Ihanaa jos meidänkin pieni nauttisi noin kylvystä <3 oletteko menossa vauvauintiin? 🙂

   Tuttipullo ei edelleenkään kelpaa… eikä tutti! välillä yritän tuttia tarjota, mutta aina se vaan pullahtaa suusta ulos, en tiedä onko enää tässä vaiheessa edes järkeä enää opetella. Ostin semmoisen Aventin pullon natural-tuttiosalla jota täällä suositeltiin. Sillä onnistuu ehkä ihan hörpyn syöttämään, mutta mikään menestys ei myöskään ole ollut. Suosittelen kuitenkin testaamaan jos se toimisi teillä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.