Uuden kodin keittiöhaaveilua

Hoksasin juuri, etten ole jakanut täällä kertakaikkisesti oikein mitään uuden asunnon remppasuunnitelmia vaikka ne kovin ahkerasti pyörivätkin päässä! Koko juttu itseasiassa muistui mieleen tällä viikolla kun kurkin mun ystävän Anun blogista heidän keittiösuunnitelmaa ja tajusin, että meille on tulossa kutakuinkin samanlaiset keittiöt 😀 Vaikken näköjään ollut vielä täällä jakanut meidän keittiömietteitä, niin täällä kotona on asiaa kyllä sitten puitukin enemmän!

Jotkut saattavat hämärästi muistaa mun reilun parin vuoden takaiset mietteet meidän nykyisen asunnon (tai siis entisen, mehän jo myytiin tämä :D) keittiön suhteen. Alkuun olisin halunnut valkoisen kiiltokaappikeittiön vaalealla puutasolla ja tiiltä näkyviin. Lopulta sitten päädyimme mustiin kaappeihin ja tammitasoon, koska kaikki muut pinnat täällä Käpylässä olivat aikalailla valkoisia. No mutta, tällä kertaa nyt sitten saankin sen kiiltävän valkoisen keittiön! Vielä ei olla pyydetty mistään mitään virallista keittiösuunnitelmaa, mutta näillä näkymin uusimme pääasiassa kaapinovet uuteen keittiöön, rungot nimittäin ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, joten ainakin alakaapit pysyvät ennallaan.

Mutta sitten niihin pintavalintoihin! Juuri tismalleen semmoista keittiötä en löytänyt mitä olemme miettineet, mutta samantyylisiä ja samanlaisia elementtejä kuitenkin. Massapuutason sijaan valitsemme tällä kertaa käytännöllisyyden vuoksi ihan vaan tylsästi jonkun laminaattitason, näillä näkymin mustan. Kontrastina vaaleille kaapeille olisi mustan tason lisäksi tarkoitus hommata musta liesituuletin, sekä myös keraaminen allas mustana. Jos hyvä hana löytyy kohtuuhintaan mustana, niin se olisi myös listalla.

Saareke olisi keittiöön aivan unelma! Tulevassa kodissa ei saarekkeelle ole tilaa, mutta harkitsimme yhtä kivaa asuntoa jossa olisi semmoinen ollut. Välitilan laattana ollaan tällä hetkellä mietitty vähän tämän tyylistä. En osaa sanoa onko juuri tämän kuvan laatta ehkä meidän tyyliin vähän liian industrial, mutta sinnepäin kuitenkin!

 Tämä keittiö nyt on mustavalkoinen myös kaappien osalta, mutta kaakeli mieluinen sekä myös nuo alakaapit.

 Tämä olisi ehdottomasti juuri The Keittiö, jos nuo kaapinovet olisivat valkoiset! Aivan superihana! Tuommoisia laattojakin juuri tarkoitin 🙂 Tosin meille tulee kylläkin myös kaappia ylös.

 Tämä on tosi ihana myös! Ja toisaalta, miksi ei myös valkoinen taso tulisi kyseeseen, jos allas, hana ja liesituuletin olisivat mustaa..

 Myös tämä on aivan melkein sitä mitä haetaan! Kaapit kun vaihtaisi valkoisiksi ja tason mustaksi, sekä vielä mustan altaan niin oltaisiin siellä 🙂

Nyt kun selailin näitä kuvia, niin on yksi juttu selvä. Nimittäin, että nykypäivän keittiöissä on yhä harvemmin yläkaappeja. Se on meillä selvää, että ainakin alaosan runko jää meillä paikalleen, mutta onko meidän keittiö jo heti valmiiksi vanhanaikainen, jossei riisuta ainakin osaa seinää paljaaksi ja laatoiteta ylös saakka? Hmmmm.. Ehkäpä asia tästä hahmoittuu pikkuhiljaa kun saa sen keittiösuunnitelman tehtyä ja asian etenemään.

Pitkällähän tässä suunnittelussa ollaan jo siinä mielessä, että ollaan saatu suurinpiirtein yhteisymmärryksessä päätettyä pinnat ja värit ainakin! Liesi otetaan tietty induktio, koska sama on ollut täällä ja jääkaappi todennäköisesti yhdistelmäkaappi integroituna, sama homma astianpesukoneen kanssa 🙂

Itselleni sopisi vallan mainiosti esimerkiksi Ikean keittiö, mutta meiltä löytyy täältä eräs Ikea-epäilijä! Onko teillä kokemusta Ikean keittiöstä? Mielellään ainakin vuoden-parin kokemuksella, että miten kaikki kestää ja toimii (ja siis tietty noin muutenkin :))

8 vastausta artikkeliin “Uuden kodin keittiöhaaveilua”

  1. Mun siskon perheessä on Ikean keittiö pari vuotta ollut, ja hyvin kestänyt.

  2. Me otettiin vajaa pari vuotta sitten keittiö kodin terrasta. Oli heittämällä puolet halvempi kuin seuraava mistä otettiin tarjous. Toki ei varmasti ihan täysin niin kestävä kuin kalliimmat mutta hyvin ainakin meillä toiminut.

    1. Kiitti vinkistä, en jotenkin hoksannutkaan että sielläkin on keittiöitä! 😀 ei meillekään se keittiön merkki ole missään nimessä mikään ehdoton!

  3. Meil on ollu 10 vuotta. Ei ollut huono ostos ? Mut kehottaisin katsomaan gigantin epoq keittiöitä!! Meillä tuli sieltä khh ja nyt vessan kaapistot ja on kyl huippu laatuinen!
    Annika

  4. Mun vanhemmilla ollut nyt ikean keittiö ja kodinkoneet varmaan 5vuotta. Muuten tyytyväisiä paitsi esim astianpesukone tosi huono, rikkoo jatkuvasti laseja yms. Mikä aika turhauttavaa. Lisäksi liesituuletin ihan säkki. Mutta itse tasoihin ja kaappeihin tosi tyytyväisiä. Mies taas on töissä asentanut asiakkaille epoq keittiöitä ja sanonut että asiakkaat on niiitä kauheesti kehunut:)

    1. Kiitti sulle myös epoq-vinkistä!! Noihin Ikean kodinkoneisiin en myöskään irse jotenkin luottaisi, ne otetaan jokatapauksessa jostain muualta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.