Halpaa ruokaa sienistä + suppilovahverokeiton ohje

Joku aika taaksepäin kävin piipahtamassa siellä Hakiksen torilla sieniostoksilla ja kylläpä kannatti! Siitä ostamastani litrasta suppilovahveroita syötiin nimittäin kolmena päivänä. Ennen jotenkin vihasin sieniä, mutta nyt ihan parin vuoden aikana olen pikkuhiljaa alkanut pitämään niistä. Eka herkkusieniä ja siitä sitten pikkuhiljaa muihin sieniin. Ja kylläpä sienistä saa muuten edullista ruokaa! Täytyy ehdottomasti käydä vielä hamstraamassa sieltä torilta jemmaan, toivottavasti vielä löytyy sienisatoa 🙂 Oletteko vielä nähneet lähipäivinä sieniä torilla? Olen jotenkin aivan pihalla siitä kuinka pitkään syksyyn niitä löytyy!
Sain kaverilta vinkkiä suppilovahverokeitosta ja sitä oli pakko heti testata. Tulipa muuten superhyvää! Ja aivan superhelppoa ja vieläpä edullista. Valmis keitto ei missään nimessä näköhermoja kutkuttele, mutta makuhermoja sitäkin enemmän. Tähän ei oikeastaan muuta tarvitse kun niitä sieniä, purkin kermaa, sipulia+valkkaria ja mausteita.

Ensin ruskistin sieniä pannulla reippaassa voissa sipulin ja valkosipulin kanssa.

Sitten satsi kattilaan, ellei jo ollut kaukaa viisas ja ruskistanut alunperinkin kattilassa. Sekaan lisätään pari ruokalusikallista vehnäjauhoja, vettä (itse laitoin noin 7dl) ja pari kasvisliemikuutiota. Keittelin tätä reippaasti kunnes kasvisliemukuutio oli varmasti liuennut joukkoon ja vesi alkoi kiehua. Tämän jälkeen lisäsin mukaan purkin ruokakermaa, kaksikin olisi varmasti uponnut 🙂

Annetaan kiehua vielä hetki, jonka jälkeen voi lisäillä oman maun mukaan suolaa ja mustapippuria. On makukysymys, haluaako jättää nuo sienet keittoon kokonaisina vai ei, itse möyhensin keiton tasaiseksi sauvasekoittimella 🙂 

Valmista! Tämä kuva ei varmastikaan kyllä anna hyvää kuvaa, mutta voin taata että oli herkkua 😉

Seuraavana päivänä kokkailtiin suppilovahveroista risottoa ja sitten kolmantena päivänä vielä kermainen kastike pastalle. Oikeasti kyllä loistavaa budjettiruokaa! Tuohon keittoon kului suppilovahveroita suunnilleen puolisen litraa tai vähän vajaa. Jos haluaa keittoon lisäprotskua, niin itse laitoin yhteen annokseen tummaa soijarouhetta mukaan puoli kourallista!
Onko teillä jotain hyviä sienireseptejä? Muutkin vinkit ovat tervetulleita! 🙂

9 vastausta artikkeliin “Halpaa ruokaa sienistä + suppilovahverokeiton ohje”

  1. On edullista varsinkin, kun ne itse metsästä poimii. 🙂 Hyviä joka tapauksessa!

  2. Tein itse asiassa pari viikkoa sitten suppilovahveropastaa, oli hyvää! 🙂 Siihen tarvitaan 200 g suppiksia, sipuli, 1 rkl voita, 2 rkl vehnäjauhoja, 4 dl kasvislientä, pari desiä kuohukermaa, ripaus suolaa ja mustapippuria, vähän timjamia tai persiljaa sekä tietty pastaa ja parmesaania tms. juustoa! 🙂

  3. Tänä syksynä on suppisten sisällä ollut usein rypäs pieniä valkoisia munia, joskus sieltä löytää myös etanan tai muun ötökän lymyilemästä. Suosittelen siis sienten halkaisua ennen ruoaksi valmistamista, jos ei halua lisäprotskua tässä muodossa 🙂

  4. Osta ihmeessä, mut kannattaa tosiaan halkaista sieni ennen pannulle heittämistä 🙂

    T. Maria (edellisen viestin kirjoittaja)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.