Täsmätuotteet hiustenlähtöön

Hiustenlähtöön voi olla lukuisia syitä, mutta yleisimmät syyt ovat varmasti stressi ja hormonaaliset muutokset, kuten synnytys tai e-pillereiden lopetus. Itse olen kärsinyt näistä molemmista edellämainituista ja voin kertoa, että hiustenlähtö on kyllä varsin helvetillinen riesa! Tietysti elämässä nyt voi käydä suurempia vastoinkäymisiä, jolloin joku tälläinen juttu nyt on varsin pientä, mutta kyllähän se hiusten harveneminen on kova pala naiselle. Varsinkin jossei selkeää syytä oireelle ole selvillä. Myös kylmä ja kuiva vuodenaika voi laukaista hiuskatoa näin talven nurkilla. Ainakin itse olen huomannut, että kesällä kosteus ja aurinko ehdottomasti tehostavat tukan kasvua.
Kokemuksesta voin kertoa, että sen hiustenlähdön inhottavuuden tietää vasta sitten kun omalle kohdalleen osuu! Multa lähti vajaat pari vuotta taaksepäin aikalailla yli puolet tukasta parissa eri syklissä, joten eipä paljoa naurattanut. Varsinkaan siinä vaiheessa kun tukka oli niin liru, ettei pidennyksiäkään oikein voinut pitää ilman että ne näkyivät. Tällä hetkellä tukka alkaa olla leukaan saakka suhteellisen tasapitkä tai siis niin tasaisesti kun on vuosikausiin ollut, tietty päästä löytyy paljon myös pidempää hiusta ja myös raskauden aikana lähteneiden hiusten jäljiltä semmoista lyhyempää hiusta jakauksessa. Ärsyttävin juttu on se, että hiukset eivät tosiaan kasva takaisin ihan yhdessä yössä, joten rajun hiuskadon seurauksista joutuu kärisimään jopa vuosia, kunnes hiukset yltävät taas edes sinne leukaan tai olkapäihin.

Itse olen kauhulla odotellut sitä pahamaineista synnytyksen jälkeistä hiustenlähtöä jo kuukausia. Kokoajan on harjaan kyllä irronnut ihan reippaasti tukkaa, mutta edelleen tässä 5kk synnytyksen jälkeen odotellaan sitä kamalinta katoa. Olen nimittäin kuullut monilta, että sitä hiusta lähtee jopa tuppoina, joten sitä odotellessa sitten. Toistaiseksi ei itseltäni ole ihan viemärin tukkeeksi asti hiuksia irronnut, mutta jonkin verran kuitenkin. Toivon todella, että tämä olisi itselläni se pahin vaihe.

Huomasin itseasiassa juuri Portugalin lomalla kuukausi takaperin ohimoilla pientä hiusrajan vetäytymistä ja nyt olen sitten bongannut hiusrajasta juuri ehkä parin sentin mittaista vauvahiusta, joten I guess it’s on!! 😀 Toivon mukaan olisi pahin tilanne ohi jo näinkin kivuttomasti, mutta vielä en uskalla huokaista helpotuksesta. Jos se hiuskato omalla kohdallani oli tässä, niin ehdottomasti pientä siihen mitä on aikaisemmin tullut koettua. No mutta! Olen näiden kaikenmaailman hiusongelmien jälkeen kyllä
totisesti ainakin pro kaikkien mahdollisten tuotteiden ja kikkojen
kanssa. Täältä nimittäin pesee niitä oikein kootusti samasta postauksesta!

Tietysti sisäinen ”lääkitseminen” vitamiineilla on tärkeä juttu jos haluaa lisäboostia hiustenkasvuun. Se ei ehkä estä itse hiusten putoamista, mutta ainakin auttaa uutta hiusta kasvamaan nopeammin ja vahvempana takaisin. Lisäravinteista hehkutan ehdottomasti kalaöljykapseleiden, biotiinin ja jonkun hiusmonivitamiinin puoleen. Itse olen käyttänyt hiusvitskuista Priorinia ja Tuuheat hiukset-kapseleita, vaikka kummatkin ovat loistavia valmisteita niin voisin nykyään jopa eniten suositella noita sata kertaa hehkuttamiani Tuuheat hiukset-kapseleita!

Tällä hetkellä ne ovat itselläni käytössä ja ravintosisältö on Priorinin kanssa tosi samanlainen, hinta kuitenkin vain murto-osa! Kapselit ovat NU3:n oma tuote ja löytyvät täältä. Juuri tilasin tällä viikolla itselleni uuden satsin. Postailinkin aiemmin, että itselläni ne ovat kasvattaneet myös ripsiä ihan reippaasti. Kalaöljykapseleista taas tilailen aina iHerbistä noita Madre Labsin premium-kapseleita, joissa äärettömän hyvä hinta-laatusuhde. Maksaakohan tuo 100 kapselin purkki jotain 10 euron luokkaa.

Ohentuntuneelle tukalle on aivan ehdoton juttu hommata ohentuneiden hiusten shampoo. Nuo täsmätuotteet nimittäin antavat hiuksille ihan superkivasti tekstuuria ja saavat hiukset oikeasti tuntumaan paljon tuuheammilta ja paksummilta. Olen kokeillut kolmea eri shampoota tähän ongelmaan, joista kaikki ovat kyllä hyviä tuotteita 🙂 Verrattuna perinteiseen tuuheuttavaan shampooseen, antavat kyllä huomattavasti enemmän volyymiä. Itse siis olen käyttänyt  näitä muutenkin tuuheuttavina tuotteina, vaikkei tukkaa lähtisikään.

Tähän mennessä olen testannut density-shampoista Nioxinin sarja nr.4 (shampoo, hoitoaine+päänahan hoitovaahto), Kerastasen Bain Densite (shampoo+naamio) ja Phyton Phytocyane-shampoota naisten hormonaaliseen hiustenlähtöön. Kaikki näistä ovat ehdottomasti hyviä, eniten ehkä suosittelisin Phytoa ja Kerastasea. Nioxinilla saa ehdottomasti tehokkaimman tuuheutuksen, mutta shampoo takkuunnuttaa ja kuivattaa kyllä eniten tukkaa. Phyton shampoo sisältää kasvipohjaisia ainesosia ja on apteekissa myytävä tuote, sekä näistä myös edullisin (n. 15 euroa). Kerastase taas kallein ja kampaamotuote.

Koostumus on näissä kahdessa edellämainitussa tosi erilainen, Phytossa nestemäisempi ja shampoota annostellaan ehkä normaalia enemmän, Kerastasessa koostumus taas on ”kermainen” ja vähempikin määrä riittää. Phyton tuote saatu blogin kautta ja Kerastaset tilasin Lookfantasticiltä settinä (täältä).

Kerastasen puolelta voin kyllä ehdottomasti suositella tuota naamiota. Auttaa takkutukan ehkäisyssä erinomaisesti! Varsinkin kun lotrailen noiden shampoiden sekaan sillä hopeashampoolla. Tuo ei latista hiuksia ja on muutenkin laadukas hoitava tuote. Tätä käytän nykyään aina ellen laita päähän sitä sävynaamiota.

Hiuksiin jätettävistä täsmätuotteista olen käyttänyt näitä Nioxinin juttuja. Nioxin nr.4-sarjan päänahka/hiusvaahto, joka on siis hiuksiin jätettävä tuuheuttava tuote, jota olen käyttänyt ahkerasti muiden Nioxin-juttujen kanssa, sekä myöskin Nioxinin Night Density rescue (saatu), joka taistelee stressistä, ilmansaasteista ja huonosta ruokavaliosta johtuvien happiradikaalien aiheuttamaa hiustenlähtöä vastaan. Levitetään siis iltaisin päänahkaan vaikuttamaan yön ajaksi. Tämä myös antaa muuten rakennetta tukkaan!

Yksi ehdoton tuuheutuspommi, jonka tästä unohdin on Nioxinin Diaboost. Se on siis kosmeettinen spray, joka antaa ihan hurjasti volyymia tukkaan. Itseasiassa vähän samaan tyyliin tuon Night densityn kanssa. Nämä ovat siis pääasiassa juuri päänahkaan vaikuttavia tuotteita, mitään varsinaista päänahkaseerumia en ole nyt käyttänyt, mutta joskus Cutrinin Bio+:ssan sitä pinkkiä sarjaa (Energen?) ja voin suositella sitäkin 🙂

Tietysti rakennetta antavat muotoilutuotteet ovat ihan ehdoton juttu! Kuivashampoothan ovat megatuuheuttajia, mutta itse olen yrittänyt niitä vähentää, koska kuitenkin jonkin verran tukkivat päänahkaa ja sitähän en tässä hiustenkasvatusoperaatiossa halua! Suolasuihke on siis huippu, samoin tuo Biozellin Texturizing spray, joka sopii mainiosti varsinkin edellisen päivän kiharoiden tai kampauksen pöhöttämiseen. Antaa nimensä mukaisesti ihan hurjasti rakennetta pahimpaankin liruun. Tuo suihke on vielä superedullinenkin, joten erityisplussa siitä!

Suolasuihkeissa nyt ei aivan kamalasti eroja huomaa, pääasiassa tuoksuissa. Jotkut kuitenkin lähmäävät toisia enemmän, esimerkiksi Tigin suolasuihketta en enää ostaisi. Tällä hetkellä olen käyttänyt Balmainia, Keunea ja tuota Rapunzelia, kaikki superhyviä! Jos haluaa ihanan karkintuoksuisen suolasuihkeen, on tuo Rapunzelin suihke ehdottomasti hyvä valinta. Tuoksu on nimittäin aivan ihana! Suihke löytyy täältä ja koodi NOVEMBER antaa Rapunzelilla kaikesta -10% 12.11 saakka.

Tietysti sitten on muutamia extraniksejä hiustenlähtöongelmiin, kuten:
Päänahan hieronta. Kiihdyttää päänahan verenkiertoa, joka taas aktivoi hiusten kasvua. Olen kuullut, että kookosöljyn hierominen päänahkaan yön ajaksi kiihdyttäisi hiustenkasvua. Itse en päivittäin pese hiuksia, joten en ole uskaltanut tätä rasvaniksiä kokeilla. Ripsiin hieroessa kylläkin toimii!
Liiallisen kuluttavan muotoilun välttäminen. Itse välttelen muutenkin päivittäistä mekaanista käsittelyä, aikalailla kuivaan ja kiharran hiukset 1-2 kertaa viikkoon. Myös kuivashampoon käyttöä olen pyrkinyt välttämään pahimpien hiusongelmien aikana, ettei kuivshampoon jauhe tuki hiusjuuria entisestään. Muotoilu toisaalta on tärkeä juttu myös hiustenlähdön kourissa, koska laitettu tukka on ehdottomasti paremman ja tuuheamman näköinen! Mutta turhat muotoilut ja tupeeraus pois 🙂

Monipuolinen ravinto vaikuttaa tietysti myös hiuksiin eli hyvät rasvahapot, vitamiinit ja hivenaineet ovat kyllä ehdottomasti se juttu. Jos syö tarpeeksi monipuolisesti, niin vitamiineja ei periaatteessa tarvitse purkista, paitsi täällä Pohjolassa d-vitamiinia tietysti. Tietty suun kautta nautittavat vitamiinit antavat sitä lisäboostia.

 Toivottavasti tuotevinkeistä on apua jollekulle näistä ongelmista kärsivälle! 🙂

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä. Osa tuotteista saatu.

4 vastausta artikkeliin “Täsmätuotteet hiustenlähtöön”

  1. Suosittelen apteekissa myytävää Plantur kofeiinishampoota. Oon käyttänyt nyt puolen vuoden ajan ja tää tuote toimii todella. Uutta hiusta kasvaa ja aloin jo miettiä, et voiko sitä kasvaa liikaa, kun tuntuu myös että otsan ihokarvat näkyvämmät. 😀 Kannattaa kokeilla, koska tää on eka tuote, jossa oon todella huomannut eron. 🙂

    1. Telkkarissa olenkin nähnyt mainoksia ja joskus tullut himo ostaa 😀 Oletko itse käyttänyt siis hiustenlähdön aikana vai ihan muuten vain kiihdyttämään kasvutahtia? 🙂

    2. Ihan muuten vaan olen käyttänyt. En olisi ikinä uskonut, että huomaan oikeasti eron käytön jälkeen. Kampaaja kertoi tästä viime keväänä ja ostin silloin. Ja olen siis ihan 28-vuotias, enkä tuon tuotteen ns. kohdeluokkaa, mutta kampaajakin silloin sanoi, ettei siihen mitään ikärajaa ole. 😀 Tosiaan ainoa huono puoli on ärsyttävä vauvatukka otsalla ja hönksöttävät uudet, lyhyet hiukset, mutta niistä on kärsittävä, jos haluaa tukan kasvavan. 😀

    3. Huhhuh! Itseasiassa mun kaveri laittoi just pari päivää sitten kuvan sen hullusta sängestä kun on käyttänyt tuota! Pakko kyllä oikeasti käydä ostamassa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.