Kanelilla maustettua lattea ja talvifiiliksiä

Alkaako monella olla jo joulufiilis tämän lumen kanssa? Nythän on ainakin tänne Helsinkiin luvattu samanlaista keliä ja lumisadetta ainakin pitkälle loppuviikkoon. Mulle iski eilen pitkästä aikaa semmoinen tunne, että pakko kaivaa kaapeista jotain tuoksukynttilöitä ja pistää joku ilta palamaan. En tiedä onko syynä tähän joku alitajunnasta kumpuava juttu, tuntuu nimittäin että somessa on tullut lähiaikoina nähtyä ihan ennätyspaljon kaikkia kynttilänpolttokuvia. Niin se kai tarttuu 😀 Yleisesti kiinnostaa, että kuinka kauan tämä lumi pysyy maassa. Nimittäin jos sinne kevät-talveen saakka, niin meillä on kyllä totisesti edessä pisin luminen talvi vuosikausiin! 
Lähipäivinä on itselleni tullut varsin tutuksi esimerkiksi se kuinka horroria tuolla jäisillä teillä on mennä vaunujen kanssa. Oikeasti jopa pelottaa lähteä kotoa mihinkään vauvan kanssa kun miettii jo ennakkoon päässään vaihtoehtoisia reittejä mahdollisimman tasaisia teitä. Meidän lähellä kun on jyrkkiä mäkiä, joiden alaspääsy olisi oikeasti mission impossible. Olen meinannut lähes päivittäin kaatua jo yksin. Siihen kun iskisi vielä kombona koiran mukaan matkaan, niin liu’uttaisiin koko porukka komeasti mäet alas 😀 En ollut ennakkoon miettinyt tämmöisiä miinuskohtia vauvan kanssa. Kai se olisi helpompaa asua niin keskustassa, ettei tiet olisi jäässä tai muuten vaan jossain niin kaukana tasaisella maalla, ettei tarvitse pelätä liusuvansa autotielle. 
Yksi kauhukuva on jo alkanut tykyttää takaraivossa, nimittäin että onko mulla oikeasti edessä semmoisten nastallisten ulkoilukenkien osto!! 😀 OMG. Mitä sitä nyt ei tekisi oman ja lapsensa turvallisuuden puolesta, mutta aivan rehellisyyden nimissä en ollut koskaan ajatellut, että tähän tultaisiin. Uggseilla ei nimittäin tuolla pitkälle pötkitä. Helpotuksen asiana pitää muistaa, että enää kuukausi ja muutto. Aivan superihana ajatus, että ulkoilemaan lähtökin helpottuu huomattavasti kun asuu maantasalla.. Siitä huolimatta mua saa heittää sillä nastakengällä päähän siinä vaiheessa kun laahustan tuolla itsekin toppapuvussa (todennäköisesti siis jo ensi talvena :D).

Pakkaspäivien lempparijuttu on ollut aamukahvi kanelilla höystettynä. Eli siis yksinkertaisesti olen ripotellut latten päälle kanelia, helppoa ja hyvää. Viimeistään tästä kahvista muuten tulee ne joulufiilikset pintaan. Suosittelen testaamaan!

Käytiin viime viikolla rautakaupassa kyselemässä vähän remppajuttuja ja samalla kuikuilemassa laattojen lisäksi myös maalisävyjä. Tämä on eka kertani ikinä maaliostoksilla! En ole ikinä saanut päättää mitään kivoja maalipintoja, tänne nykyiseenkin lätkäistiin ne perinteiset valkoiset seinät. Jotenkin olen aivan innoissani näiden sävyjen kanssa! Pojan tulevassa huoneessa on tällä hetkellä joku vaaleahko tapetti ja katon rajassa boordi, jotka siis joutavat pois. Seinät olisi mielessä maalata jollain kivalla sävyllä, joka sopisi huoneeseen nyt ja tietty vielä sittenkin kun tämä itsekin jo ymmärtää huoneensa päälle.

Vaaleansininen perinteinen baby blue tai muut siniseen taittuvat ”poikavärit” ovat no-no, mutta sen puoleen eri vihreään ja turkoosiin taittuvat sävyt voisivat tulla kyseeseen! Jos itse saisin päättää, niin tuo Tiffanyn sininen olisi tietty unelma, mutta oikeasti ehkä kivoin vaihtoehto voisi olla tuo vihertävä Lido-sävy. Melko neutraali  ja tyylikäs sävy, mutta kuitenkin pojan huoneeseen passeli 🙂 Täytyypi vielä kysellä isin mielipiteitä asiaan!

Olohuoneen seinästä lähtee varmaankin myös tapetti veks ja jottei yleisilme olisi liian valkoinen (koska nythän meille tulee myös se valkoinen keittiö ja ehkä myös lattiat), on edes yhden seinän oltava joku muu kun valkoinen. Jos multa kysytään niin se on sitten joku akselilta ”aina sopiva” harmaa/beige. Voi olla että nuo kaksi keskimmäistä menisivät melko tummaksi, mutta esimerkiksi tuo Valamo voisi olla sopivan haalea. Täytyypi mallailla..

Pitkästä aikaa on tullut tehtyä smoothieitakin! Tosin aivan perussettiä, eli sitä perinteistä mansikka-banaania. Kulhoon siis pakastemansikoita, banaani, chiansiemeniä, pari lusikallista kaurahiutaleita, maitoa ja  maitorahka. Koko höskä sekaisin sauvasekoittimella ja valmista 😀

Ja tässäpä essencen lakat muistaakseni kolmantena päivänä lakkauksesta. Kesto siis oikeasti aivan priimaa! Mulla ei yleensä nimittäin pysy lakat ikinä näin hyvin, varsinkaan nykyään kun hääräilee kokoajan jotain ja kädetkin tulee pestyä sata kertaa päivässä.
Kivaa lumisateista maanantaita!

4 vastausta artikkeliin “Kanelilla maustettua lattea ja talvifiiliksiä”

  1. Ah, oon itsekin lipitellyt jo koko syksyn kanelilla höystettyä kahvia, ja siitä tulee niin lämmin ja talvinen fiilis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.