Keittiösuunnitelmamme kuvana ja kaakelipohdintaa

Meidän keittiösuunnitelma on kutakuinkin valmis! Enää tarvitsee vaan tilata kodinkoneet, sekä päättää vetimien pituus. Ja tietty vastaanottaa lopullinen hintalaskelma tälle koko huville. Noin yleisesti ollaan vähän laitettu suunnitelmia uusiksi muun rempan suhteen. Uudessa kämpässähän siis on se iso parvi ja alunperin oli ajatuksissa uusia parveen portaat ja kaiteet, mutta nyt sitten ilmeisesti tyydytään vain niiden maalaamiseen valkoiseksi. Nyt onkin sitten mietinnässä, että hiotaanko ja maalataanko tammiparketti valkoiseksi vai tyydytäänkö jättämään semmoiseksi kun on nyt. Hmmmm. Ehkä pakko tänään selailla jotain inspiskuvia valkoiseksi maalatusta parketista.
Keittiön osalta alkuperäinen suunnitelma oli tästä sen verran erilainen, että myös tason piti olla musta. Koska useissa mustissa tasoissa on kaikkia huituloita, puu- tai kivijäljitelmäpainatusta ja sen semmoista, niin päädyttiin myös tason osalta valkoiseen laminaattiin! Todella valkoinen keittiö siis tulossa! 😀 Ensin tuumailtiin, että onkohan tuo nyt oikeasti liian valkoinen, mutta googlettelin useita kokovalkoisia keittiöitä (mustalla keraamisella altaalla) ja hyvältä näyttää. Varsinkin kun kodinkoneiden mustat ja teräksiset osat tuovat vähän kontrastia. Myös hanan osalta päädyttiin sitten tavalliseen kromiseen, koska mustat hanat maksavat aivan järkkypaljon. Ikean hanaa ei taas sitten uskallettu ostaa. Saadaan myös mikro, nyt kun on oltu yli kaksi vuotta ilman mikroa. Saa nähdä osaako sitä enää edes käyttää, hehe.
Tällä hetkellä ollaan päätymässä allaolevaan laattaan, toki vielä tuumaillaan eri vaihtoehtoja ja voihan se päätös vielä muuttuakin. En kyllä jaksaisi alkaa pohtimaan uutta kaakelivalintaa kun nyt kerran on tähän tykästynyt 🙂

Todennäköisesti meidän valinta on tämä harmaa saumaus tuohon valkoiseen tiilikaakeliin.

Ja tässä sama siis valkoisella saumauksella. Kummasta te pidätte enemmän? Tuo valkoinen saumaus antaa semmoista puhtaampaa ja jollain tapaa fiinimpää ilmettä kun taas tumma saumaus on rouheampi ja semmoinen industrial-tyylinen. Jotenkin tuo valkoinen saumaus toisi tuohon meidän keittiöön vähän liian valkoisen tunnelman, tuo tummempi vähän rikkoo yleisilmettä ja on ehkä muutenkin meidän tyyliin passelimpi.
Tässä muita inspiskuvia tuosta valkoisesta tiilikaakelista eri muodoissa!

Toinen vaihtoehtohan nimittäin on myös tämmöinen neliökaakeli samalla systeemillä kaakeloituna. Tosi kiva myös! En oikeastaan nyt osaa päättää kumpi on kivempi. Hauska kuinka tuommoisesta ihan perus ”veskilaatasta” on saatu noin hauskan näköinen. Voisi kuvitella, että tuota neliökaakelia saisi ihan superhalvalla 🙂

Kummasta te tykkäätte enemmän, harmaasta vai valkoisesta saumauksesta? Mitäs tuumaatte meidän tulevasta keittiöstä? En malta odottaa, että se on valmis!!!

15 vastausta artikkeliin “Keittiösuunnitelmamme kuvana ja kaakelipohdintaa”

 1. Mun mielestä valkoinen saumaus on kivempi, meillä itsellä on myös joten se saattaa vaikuttaa asiaan 😉 Mutta molemmat on kivoja, ja uskoisin et lähes muuten koko valkoiseen keittiöön vois toimia paremmin toi tummempi saumaus. Niin tai näin, innolla odotan lopputulosta mikä on varmasti aivan ihana! 🙂

  1. Mäkin olin alkuun valkoisen kannalla ja tiedän kyllä mitä meinaat, se on kyllä superfreessi!Tosin juuri meille ehkä voisi passata parempi tuo tumma, ettei mene ihan liian valkoiseksi! ;D

 2. Toi harmaa saumaus "tiilikaakeliin" on kiva! Samalla jos laittaisi musta vähän rouheemmat vetimet saisi vielä enempi sellaista industrial-tyyliä jos siitä tykkää! Mutta hieno keittiö tulee varmasti! Musta allas on magee!

 3. Harmaa saumaus on hieno! Ja tuollainen tiililadonta kaakeliin. Mustilla vetimillä voisi saada myös vähän industrial-henkeä jos sitä haluaa. Musta allas on tosi magee!

 4. Valkoinen sauma imee likaa ja tummuu teki mitä tahansa, siihen kannattaa varautua! Mutta nykyään on saumafixiä jolla voi sitten kyllä valkaista uusiksi jos alkaa häiritsemään.
  Ootteko miettiny muita vaihtoehtoja välitilaan? Me uudistettiin vanha kaakelointi vetämällä laasti päälle ja maalattiin luja-maalilla, about saman kokoinen alue maksoi alle satasen ja on tosi kiva 🙂

  1. Kiitos vinkistä, itseasiassa tuo vinkkaamasi kaakeloinnin uudistus voisi olla ihan superhyvä idis! Mietinkin, että voisikohan sitä laastia vetää siihen päälle niin paksun kerroksen, että siihen tulisi semmoinen betoninen kerros, jättäisi siis vaan maalaamatta?! Onhan tuo laatoitus aina vähän semmoinen operaatio kyllä (ja kallista), että mielellään kyllä pääsisi helpommalla tästä hommasta 😀

  2. Voi vetää, mä vedin itse lastalla yhden paksun kerroksen ja kuivumisen jälkeen aavistuksen näkyy vielä laattojen muodot sieltä alta, mutta koska se ei itseäni haittaa niin jätin siihen. Jos haluaa että laatoitus ei näy niin vaatii toisen laastikerroksen. Ja me maalattiin päälle kun ajateltiin että on helppohoitoisempi, mutta otin sellainen laastinharmaan eli sävy pysyi aika samana 🙂

   Maalaamalla on myös helppo uudistaa tuo välitila sitten kun haluaa, voisi vaikka revitellä ja vetää joskus kirkkaalla sävylläkin. Ja pinnan saa sellaiseksi kun haluaa, mä halusin tosi "rouhean" (kauhea sana, mutta kuvastaa parhaiten :D) eli vedin huoletta lastalla epätasaiseksi.
   Sitten vaan silikonit uusiksi niin saa siistittyä nuo ylä- ja alareunat ja sivut. Suosittelen! Helppoa ja tosi edullista 🙂

   Ja JOS päädytte kuitenkin laattaan ja valkoiseen saumaan, niin suojaa heti saumasuojalla! Me laitettiin kylppäriin valkoista laattaa lattiaan ja valkoinen sauma, likaantui paikoitellen jo parissa kuukaudessa eikä puhdistunut millään keinolla. vedin sitten koko lattian saumafixillä valkoiseksi ja suojasin, nyt pysynyt hyvänä 3kk mutta varautunut tekemään tuon käsittelyn kerran vuodessa. Toki suihkun lattia kovalla kulutuksella, kun saippua yms värjää mutta keittiössäkin riski jos lentää vaikka tomaattikastiketta seinälle niin tahraa välittömästi..

  3. Kiitos sulle tosi paljon näistä vinkeistä! Tuo laasti-välitilajuttu on nyt kyllä varsin varteenotettava vaihtoehto. Täytyypi heti alkaa googlailemaan kuvia, olisi ainakin vähän persoonallisempi kun nuo laatat. Saa nähdä mihin päädytään! ;D

 5. Meillä on ihan saman näköinen keittiö kuin teillä, meillä on toi tiililadottu laatta tuolla allasseinällä ja iiesituuletinseinällä (koko seinän mitalta) betonia muistuttava mikrosementti. Ollaan oltu supertyytyväisiä!

  1. Joo, vitsi semmoinen betonin tyylinen välitila on nyt täälläkin vaihtoehtona! Enpäs tullut ajatelleeksi, että tosiaan voisi kummatkin olla! 😉 Kiitti vinkistä! Onko semenentistä ollut helppo puhdistaa mahdolliset roiskeet yms?

 6. Mekin uskaltauduttiin kokeilemaan sitä ihan jokun blogijutun perusteella, en ollut kenelläkään livenä sitä nähnyt ? on tosi helppo pitää puhtaana, päällimmäiseksi kerrokseksi tulee sellainen vaha, joka tekee pinnasta ihan sileän ja voi pyyhkiä helposti rätillä. Eikä tossa harmaassa paljon edes tahrat näy, mutta mikään ei siis pääse pinttymään kun pinta ei ole yhtään huokoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.