Mietteitä tulevasta muutosta ja muusta + vihersmoothie lehtikaalilla

Nykyään tuntuu, että suurin osa ajasta menee muuttohaaveilun kanssa. Enää siis alle kuukausi!! Haluaisin jo alkaa ahkerasti pakkailemaan, mutta eihän siitä nyt tulisi mitään elellä täällä viikkotolkulla muuttolaatikoiden ja jätesäkkien keskellä. Pieniä proggiksia tässä voi kuitenkin aloittaa ennen sitä, kuten hankkiutua eroon turhasta tavarasta ja järjestellä esimerkiksi vauvanvaatteista pieneksi jääneet joko myytäviin ja säästettäviin ”muistokappaleisiin”. Kerrankin oikein sormet syyhyää kun miettii muuttamista, toisaalta uuteen asuntoon muuttaminen on kyllä aina ollut kivaa puuhaa, samoin se asuntojen etsiminen. Matkojen ja asuntojen selailu, aaaah!
Meillä oli viime viikolla viimeinkin tulevan asunnon loppukaupat, tähän saakka kun oltiin maksettu vain 10% käsiraha ja odoteltiin että myyjä löytää itselleen uuden kodin. Nyt siis omistetaan kokonaan tuo uusi huusholli ja  saatiin tämä sekava asuntokuvio päätökseen. Aikamoinen rumba kyllä! En ollut ennen hoksannut millaisia ärsyttäviä ketjuja nämä asunnonvaihdot saattaa olla. Jatkossa kyllä ehdottomasti helpompi vaihtoehto myydä ensin vanha pois alta (mehän siis tarjottiin ja maksettiin 10% uudesta ennenkö oma asunto edes oli myynnissä) ja muuttaa vaikka puoleksi vuodeksi vuokralle etsiskelemään uutta kotia. Ihan kamala säätäminen ollut näissä kuvioissa kun ei ole tiennyt milloin pääsee sinne uuteen, eikä siis alunperin tietty ollut hajua edes siitä kuinka nopsaa tämä nykyinen menee kaupaksi.

Ollaan käyty uudella kämpällä jo kaikenkaikkiaan varmaan kolmesti tai neljästi 😀 Kosteusmittausta, keittiön mittoja ja ties mitä. Uusi hoodikin on jo ihan tuttua kun on tullut ravattua siellä niin ahkeraan. Tällä viikolla meillä oli uusina omistajina eka yhtiökokouskin. Hoksasin juuri, etten käynyt Käpylän taloyhtiössä kertaakaan yhtiökokouksissa! Täällä nyt ei koskaan ollut mitään kovin tähdellistä kun ei remontteja tähtäimessä ja kaikki muutenkin ihan kunnossa (eikä itselläni oikeastaan edes mitään sanottavaa), Alppilan kämpässä tuli pari kertaa istuttua niissä kokouksissa ja se on kyllä maailman raivostuttavinta varsinkin isoissa yhtiöissä kun aina joku vänkää jotain, eikä päästä agendalla yhtään eteenpäin. Joskus oli vaan pakko lähteä kesken pois siinä vaiheessa kun junnataan vaan samoissa jutuissa tuntitolkulla suurinpiirtein.

Uudessa yhtiössä meitä onkin sitten vaan 4 asuntoa, joka tarkoittaa myös sitä, että myös niissä kokouksissa on jatkossa vähän pakko käydä. Tällä viikolla meille valittiin uusi hallitus, sekä isännöitsijä vanhan muuttaessa pois ja siis arvatkaa, isännöitsijä valitaan siis asukkaista. Luojan kiitos ei nakki osunut meille, koska siitä ei olisi kyllä tullut mitään jos meikäläiset olisi valittu isännöimään! Jokatapauksessa joutuu jatkossa kuitenkin vähän enemmän perehtymään noihin taloyhtiön asioihin.

Kuten kuvista ilmenee, niin tein viime viikolla ekaa vihersmoothieta tai siis niin lähelle vihersmoothieta kun tähän mennessä on tullut tehtyä. Avokado on ollut lempparijuttu smoothiessa jo kauan, samoin spirulinaa on tullut lisättyä joukkoon, mutta nyt laitoin myös lehtikaalia! Revin siis smoothien sekaan sitä vartta lukuunottamatta palasia lehtikaalista ja surruttelin sauvasekoittimella. 
Muina aineksina tässä oli siis puolikas avokado, mustikoita, banaani ja ananasta, sitten tietty chiaa, maitoa, maitorahka ja hyppysellinen spirulinaa. Eli aikamoinen ravintopläjäys salitreenin päälle. En yleensä yhdistä mustikkaa ja ananasta, mutta kerta se oli ensimmäinen. Useimmiten pakko saada jotain makeaa hedelmää sekaan jos käyttää spirulinaa, ettei se maku pomppaa liian vahvana. Täytyypi alkaa tekemään useammin lehtikaalista smoothietakin. Lehtikaali on nimittäin ihan uusi lemppari! Parhain tietty niiden sipsien muodossa, mutta myös aivan super lisuke jos paistaa öljyssä ja valkosipulissa tai miksei tietty ihan salaatissakin ”raakana”. Testatkaa! 🙂
Sinne ne lumet sitten sulaa! Suoraan sanottuna kyllä aivan sama millainen keli sitä on, mutta tietty tähän aikaan vuodesta olisi kiva päästä niitä Uggejakin käyttämään. Ehkä se talvi sieltä vielä tulee takaisin. Käytiin eilen illalla Bixun kanssa juoksulenkillä tuolla loskassa, sää ei ole tekosyy nimittäin! 😀 Kyhnytettiin eilen nimittäin melkein koko päivä kotona kaikkea kotihommaa puuhailleen, joten semmoisen päivän jälkeen on kyllä päästävä edes hetkeksi tuulettumaan.

7 vastausta artikkeliin “Mietteitä tulevasta muutosta ja muusta + vihersmoothie lehtikaalilla”

 1. Hetkinen. Nyt olet kyllä ymmärtänyt jotain väärin. Isännöitsijäksi ei voida valita ketään joka ei ole koulutukseltaan isännöitsijä (…jep se on ihan koulutus) ja tämä palvelu ostetaan ulkopuoliselta taholta mikäli taloyhtiöstä tällaista pätevyyttä omaavaa henkilöä ei löydy. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja on sitten ihan eri juttu. Se valitaan osakkeenomistajien kesken.

  1. Ei kun kummatkin valittiin. Ei olla ostettu koskaan ulkpuoliselta. Siinä sitten joutuu vaan vähän perehtymään! Tosin neljän huoneiston yhtiössä nyt ei ihan kamalasti kuitenkaan joudu tekemään, mutta kuitenkin.

 2. Kyllä isännöitsijäksi voidaan valita ihan kuka vaan, vaikka joku taloyhtiön osakkaista 🙂 laissa ei ole määrätty isännöitsijän toimessa toimivalle muita vaatimuksia kuin ettei hän ole vajaavaltainen (alle 18-vuotias, edunvalvonnan alainen) eikä konkurssissa ja että hänellä on asuinpaikka Euroopan talousalueella.

  Sitten on erikseen auktorisoidut isännöitsijät, joiden toimintaa ISA valvoo.

  Isännöitsijähän on ikäänkuin taloyhtiön "toimitusjohtaja", eli henkilö joka hoitaa operatiivisen puolen.

  Eri asia on sitten että kannattaako taloyhtiön valita hommaan joku ulkopuolinen yritys vai joku osakkaista. Noin pienessä taloyhtiössä ei ilmeisesti ole ollut tarvetta ammatti-isännöitsijän valinnalle.

  1. Siinä käsityksessä myös itse, että pienissä yhtiöissä voidaan tosiaan yhteistuumin valita kuka tahansa kun sitä hommaa ei loppupeleissä ihan kamalasti ole. Osakkaat jokatapauksessa hoitavat pitkälti "oman tonttinsa" paritaloyhtiössä. Olisi kyllä jotenkin kurjaa maksaa tuplasti suurempaa vastiketta vaan siitä syystä, että otettaisiin ulkoinen isännöitsijä hoitamaan noin pientä taloyhtiötä!

  2. Joo ja yleensä isännöintitoimistotkin karttavat noin pieniä taloyhtiöitä, eivät ole millään tapaa kannattavia asiakkaita…

 3. Heh, mullekin tuo taloyhtiön isännöinti on ollut viime aikoina hyvinkin paljon tapetilla… asun 6:n asunnon yhtiössä, jonka isännöinti on erään alan toimiston hoidettavana. Kukaan asukkaista ei kuitenkaan ole tyytyväinen ko. isännöitsijän "hieman" holtittomaan toimintaan, ja osa onkin sitä mieltä että voitais säästää rahaa ja hermoja jos alettaisiin hoitaa isännöintihommat itse. Joku jo tarjoutui vapaaehtoiseksikin. No, yllättäen yhtiön nuoret alle 30-vuotiaat osakkeenomistajat, jotka ovat myös kaksi kolmesta taloyhtiön hallituksen jäsenestä, ovat sitä mieltä että suurinpiirtein rikotaan lakia jos siihen lähdetään. Oon ihan ranteet auki asiasta, koska se nyt vaan on niiiin idioottimaista maksaa paskasta isännöinnistä kun ne hommat todellakin voi hoitaa itse JA varsinkin kun meillä olisi jo fiksu vapaaehtoinenkin valmiina 😀

  1. Voieiiii! Tuolla meilläkin olisi kyllä aivan turhaa ottaa ulkopuolinen jos miettii rahallisestikin, varsinkin jossei homma siltikään välttämättä pelaa, kuten teidän tapauksessa 😀 Nuo on kyllä sitten vähän kinkkisiä jossei päästä yhtään yhteisymmärrykseen asian suhteen, älytöntä kyllä ettei kelpaa vaikka vapaaehtoinenkin valmiina.. Kun kaikki pikkuhommat kuitenkin muutenkin hoidetaan yhteistuumin niin eipä kuitenkaan kovin lisäarvoa tuo se "oikea isännöitsijä" 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.