Haalean pinkki hattaratukka helposti kotona

Ehdinkin jo aikaisemmin tällä viikolla postailemaan Instaan (@iines) ja Snappiin (wp_aaltonen) uudesta haalean pinkistä tukasta, mutta tänne puolelle tuleekin sitten vähän enemmän sepustusta tuosta varsin yksinkertaisesta sävytysoperaatiosta kotona. Olen nimittäin jo pitkään miettinyt, että haluaisin testata todella haaleaa hattaratukkaa, mutta en kertakaikkiaan ole uskaltanut. Jotenkin on pelottanut ajatus, että väri jostain syystä jämähtäisi lopullisesti liian vahvana ja siinäpä sitä sitten oltaisiin pinkkipäänä halusi tai ei. Nyt on kuitenkin pari viikkoa seuraavaan kampaamokäyntiin ja siksi uskalsin tätäkin testaamaan kun ajattelin, että viimeistään kampaajani sitten saa nuo pinkit päästäni pois jos tulos jostain syystä on katastrofi.
Pastellitukat, sävyttävät naamiot ja suoravärit ovat suorastaan ihan nykypäivän villitys. Viisi vuotta taaksepäin en kyllä olisi edes tiennyt mistä aloittaa, jos olisin tahtonut vaikka nyt sitten tuon hattaratukan. Nyt niitä löytyy ihan kuluttajillekin kotiversioina ja kiva sävy on mahdollista saada aivan superhelposti ilman kampaajaa. Olen viimeksi millään tapaa värjännyt hiuksia itse kotona noin kymmenen vuotta sitten, joten värien sekoittelusta tuli vähän vanhat ajat mieleen. Ja en laske värjäykseksi niitä hiuksia (auringossa) vaalentavia suihkeita joita joskus innoissani käytin! Käräytti kyllä tukan kohtuullisen pahasti, never again (tuskin niitä enää myydäänkään..). Mutta nyt niihin tuotteisiin ja hiuksiin!
Aivan niihin haaleisiin lähes huomaamattomiin esimerkiksi keltaista taittaviin sävyihin paras vaihtoehto on sävyttävä naamio, mutta jos haluaa yhtään radikaalimpaa muutosta, niin suoravärit ovat oikea tuote. Suoravärihän on todella kirkas ja jämäkkä väri, joka siis yksinään käytettynä värjää hiuksen (jopa lopullisesti) värimassan sävyiseksi eli vaikka nyt sitten pinkiksi. Sitten jos toiveena on haaleampi pastellisävy, täytyy suoravärien kanssa pelailla emulsiolla/tonerilla, joka laimentaa värin halutunlaiseksi. 
Itse lähdin testaamaan tuota Biozell Professionalin Color mask suoraväriä sävyssä Bubblegum Pink. Tuo pinkki on tarkoitettu vaalennetulle hiukselle ja mitä kirkkaampi vaalea, sitä parempi. Sävysuosituksena on blondi sävy 10 tai vaaleampi. Mikään ei tietty estä käyttämästä tummempaan hiukseen, mutta lopputulos voi olla tunkkainen. Itse suoravärin kaverina on juuri tuo samaisen sarjan väritön toner ilman pigmenttiä, eli juuri se värin laimentaja niihin pastellisävyihin. Itsessäänhän tuo suoraväri on siis kirkkaan pinkkiä, näissä kuvissa tuo värimassa on juuri sitä haluttuun sävyyn laimennettua. Ja itse pesin hiukset ennen väriä syväpuhdistavalla shampoolla, jotta kaikki muotoiluainepinttymät sun muut saatiin pohjalta pois ja väri tarttuisi tasaisesti.
Tuloshan on itselläni varsin maltillinen, mutta hailakan pinkki silti!
Ja ero aikaisempaan on kyllä ihan huomattava. Näin varovaisen
ensimmäisen kerran jälkeen uskallan seuraavalla kerralla kokeilemaan
astetta rohkeammin. Itse annoin värin vaikuttaa noin 10min kun suositus on jotain vähintään 20minuutin luokkaa. Olin nimittäin myös kuullut, että se sävy jämähtää tukkaan heti, joten sekin vähän jännitti kun ei yhtään tiennyt mikä lopputulos on. Alunperin oli tarkoitus tehdä tämä postaus vasta sitten kun uskallan testata myös vähän kirkkaampaa pinkkiä, mutten en vaan malttanut odottaa siihen 😀

Tässäpä sitten sitä tukkaa!

idhair
Itselläni pahin pelko tämän kanssa oli siis se, että tulos on liian radikaali ja että väri jämähtää päähän ikuisesti (tosin siitä en vielä tiedä :D), mutta normaalisti pitäisi suoravärin kestää noin 3-30 pesua tai jotain sinne suuntaan. Tietty mitä voimakkaampi väri, sitä kauemmin se myös pysyy. Olin kuullut, että tukasta tulee yleensä suunnilleen sen sävyinen kun mitä tuo väriseos on, joten lähdin lisäilemään tuota suoraväriä aina ihan pikkuisen kerrallaan emulsion sekaan kunnes seoksen sävy oli tuommoinen kiva pinkki.

Myös se kävi mielessä, että mitä jos oma hius imee värin jotenkin aivan eri tavalla kun pidennyshius. Toki tuo oma tyvi on vähän pinkimpi kun pituus, mutta se johtuukin lähinnä siitä että levitin seoksen ensin tuohon päälle omaan hiukseen ja sitten vasta pituuksiin. Hankalin juttu tässä koko hommassa onkin siis saada seos levittymään tasaisesti koko tukkaan! Kannattaa siis kerralla tehdä seosta riittävän paljon, varsinkin jos on tukkaa paljon, ettei tulos ole epätasainen siksi että joutuu kesken vaikutusajan väsäämään lisää 😀

Ja vielä ennen ja jälkeen-vertailu..

 Ero on kyllä superselkeä!

Sävyjähän löytyy tuosta suoraväristä monia! Oranssi, turkoosi, sininen, violetti. Ja muuten hauska vinkki on testata koko pään sijaan myös esimerkiksi vain pastellisia latvoja. Tuo suoraväri on äärimmäisen riittoisaa, jos pelkkiä pastellisävyjä hakee, koska itse väriä tulee vain niin pieni nokare.

Ja purkkihan näyttää kyljestä tältä:

Toneria sitten kuluukin suuremmissa määrin ja sanoisinko, että yksi toner-purkki kestää hiusten pituudesta ja paksuudesta riippuen ehkä 2-5 kertaan. Tonerpurkki maksaa noin 11 e luokkaa ja suoraväri noin 13e. Noita löytyy hyvin varustetuilta kemppaosastoilta (esim Sokos) tai Biozellin omasta verkkokaupasta.

Tuotteet saatu Biozelliltä. Kuva biozell.fi

2 vastausta artikkeliin “Haalean pinkki hattaratukka helposti kotona”

  1. Moi!

    Ootko saanut tuon hiusvärin siis vain tuolla pinkillä? Kun näyttää, että hiuksesi olivat aluksi kellertävämmät, niin laitoitko pohjalle jotain muuta vai taittoiko tuo suoraväri sitä keltaisuutta noinkin paljon? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.