Superedullisen soijabolognesen ohje

Pitkästä aikaa ruokaohjetta! Yksi lempparini kasvisruoista on nimittäin ihan ehdottomasti soijabolognese. Siis soijarouheesta tehty bolognesepastakastike. Sen lisäksi, että se on superhyvää, on tämä myös a) superhelppo tehdä b) melko nopea valmistaa ja c) arkiruoaksi aivan megaedullinen. Yhden jättisatsin hinnaksi tulee varmaan jotain parin euron luokkaa, jos kerran investoi noihin ainesjuttuihin. Soijapaketti kun maksaa 3 euron luokkaa ja siitä kyllä kokkailee lukemattomia kertoja. Muut ainekset, kuten porkkanapussin, sipulia, spagettia, tomaattimurskaa yms saa ihan muutamalla eurolla ja niistä kokkailee paljon muutakin.
Itse soijarouheen lisäksi tähän tarvitsee tietysti spagettia (tai muuta pastaa oman mielen mukaan), 2 sipulia, valkosipulia, pari porkkanaa, purkki tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia, kasvislientä, soijakastiketta, sekä tietty perusmausteita (suola, pippuri, chiliöljy) ja parmesania pastan päälle. Useimmat ainekset, kuten nuo perusmausteet kasvisliemi, suola ja pippuri nyt löytyvät ennestään jo lähes jokaisen keittiöstä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että koska soija ei itsessään kovinkaan paljoa millekään maistu, on se maustaminen näissä soijarouissa tärkeää. Reippaasti siis mausteita! Jos muuten söisi ihan päivittäin näin edullista ruokaa, niin johan pysyisi ruokalaskut kurissa. Ostin muutama viikko takaperin semmoisen Go Greenin papupaketin, joka maksoi euron! Mielessä olisi tutkia jotain kivoja reseptejä pavuista, siinäpä siis toinen proteiinirikas ja edullinen ruoka-aine.

1. Kuullota sipuli, valkosipuli ja pilkottu porkkana isolla pannulla öljyssä. Halutessaan tänne voi muuten lisätä myös vaikka puolikkaita kirsikkatomaatteja tai mitä ikinä nyt keksiikään.
2. Olen tehnyt tästä melko ison satsin, johon laitan n. 4dl soijarouhetta. Ensin kuitenkin keitän kasvisliemen pannulla sipulin seassa, eli tässä tapauksessa lisään ehkäpä n. reilu 5dl vettä, vähän suolaa, pippuria ja 2 kasvisliemikuutiota. 
3. Kun kuutiot ovat liuenneet ja liemi alkaa kiehua, lisään 4dl soijarouhetta ja pudotan lämpöä, jotta neste rauhassa imeytyy soijaan. Jos näyttää sille, ettei neste riitä, niin sitä voi tietty kaataa lisää joukkoon. 
4. Kun soijapaistos on hetken porissut ja nesteet imeytyneet soijaan, lisään mukaan purkin tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia. Yleensä käytän semmoista Pirkan 500g purkkia paseerattua tomaattia.
5. Kun kastike on hetken porissut tomaattimurskan kanssa, voi vielä lisäillä mausteita kuten vaikka soijakastiketta yms oman maun mukaan ja antaa kastikkeen vielä hetken maustua. Tämän jälkeen kastike on valmis!
Sanoisinko, että tästä satsista syö aikalailla 4 ihmistä, vähintään! Kun teen tuon ison kastikkeen niin syödään siitä vatsat täyteen ainakin pari annosta per nuppi ja hyvällä lykyllä vielä seuraavanakin päivänä.
Superhelppoa, edullista ja hyvää!

4 vastausta artikkeliin “Superedullisen soijabolognesen ohje”

  1. Kiitos tästä ohjeesta, kaukomatkaa edeltävä säästäminen käynnissä niin menee heti ensi viikolla kokeiluun!

  2. Ei nyt taaskaan liity aiheeseen, mutta mutta… Oon jotenkin blogin perusteella saanu kuvan, että sulla on jotenkin terveellisen järkevä tapa suhtautua elämään ylipäänsä, etkä hirveästi vaikuta turhia stressailevan. Ois postaustoiveena niiku mitä vinkkejä sulla olis erotilanteeseen? Tai kun olet itse joskus eronnut, niin miten oot asiaa käsitellyt? Jotenkin tuntuu, etä itse on asian kanssa umpikujassa ja siksi järkevät pohdinnat aiheesta kiinnostaa. Tää on naurettavaa, mut oot mulle ku blogi-isosisko. Kiva aina lukeä täällä fiksuja ajatuksia vähän kaikesta 🙂

    Ihanaa maanantaita sulle Iines!

    1. No voi vitsi, harmi että joudut eron kanssa kamppailemaan. Aiheesta ei mulla valitettavasti oikein muuta vinkkiä ole kun, että ajan myötä helpottaa :/ En ole tainnut näitä juttuja täällä oikein edes puidakaan kun olen itsekin ollut vähän huono koko homman suhteen. Mutta itsellä ehkä juuri ystävien seura, tuki ja asioiden funtsiminen omassa päässä esimerkiksi lenkeillä on auttanut. Ja juuri se aika, vaikkei kyllä siinä hetkessä ajatuksena kovin lohdulliselta kuulosta. Tsemppiä superpaljon ja ihanaa talvea <3 t. blogisisko 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.