Epäsuositut mielipiteeni

Tämä viikko on oikea haasteviikko! Ensin se 3 asiaa ja nyt tämä epäsuositut-mielipiteet, joka on myöskin lähiaikoina pyörinyt monissa blogeissa. Jutun idea on siis listailla ”epäsuosittuja mielipiteitä”, joista useimmiten pysyy hiljaa. Tämä postaus kannattaa lukea huumorin silauksella, tarkoitus kun ei missään nimessä ole loukata ketään mielipiteilläni, mutta kyllähän kaikilta löytyy niitä juttuja, joita salaa ajattelee mielessään muttei ehkä yksinkertaisesti kehtaa aina sanoa ääneen..

Välillä ärsyttää ihmisten saamattomuus. Tai lähinnä esimerkiksi semmoinen, että joku vaikka kuukausi/vuositolkulla lupaa aloittaa lenkkeilyn tai laihduttaa 10kg, muttei lukuisista ”lupauksista” tai puheista huolimatta sitä tee. Tai siis, että ei se nyt sen kummempaa ole kun vain aloittaa, tietty itsensä joutuu pistämään likoon ja voittamaan sen viitsimättömyyden, mutta sehän nyt onkin jutun juju. Eipä toisen valinnat todellakaan ole itseltäni pois ja kukin saa ehdottomasti tehdä miten kokee parhaimmaksi, mutta ehkä ne turhat lupaukset siinä vaiheessa ovat vain turhia, jossei homma kuitenkaan etene 🙂 Tietty ihmiset ovat erilaisia ja monet varmasti oikeasti yrittävät saavuttaa lupauksensa jossain määrin, mutta itse olen lopettanut semmoisten lupausten tekemisen, joita en ihan tosissani pitkäjänteisesti yritä saavuttaa ja pitää. Tästä syystä lupaan asioita yleensä ainoastaan itselleni, koska eihän niistä lupauksista kukaan muu hyödykään kun sinä itse.


Mua
ei oikeastaan ollenkaan kiinnosta mitkään kykyjenetsintäkilpailut.
Voice, Talent, American Idol.. Ennemmin oikeastaan katson seinää 😀
Uutisisa selaillessa skrollaan aina vimmattua vauhtia ohi kaikki Saara
Aalto-uutiset. Kaikella kunnioituksella ja yhtään naisen taitoja
väheksymättä, ei vaan oikeastaan tippaakaan kiinnosta nuo kisat. Tuntuu,
että olisi jotenkin kiellettyä sanoa ääneen evvk tälle aiheelle. Onhan
se hienoa kun Suomi taas on päässyt vähän tapetille suuressa maailmassa,
mutta muistetaanko koko hommaa enää ensi vuonna? Voicen alkukarsintoja
olen joskus katsonut, mutta en nyt silti aivan superkiinnostunut
niistäkään ole.

Asia,
joka saa mut aivan raivostumaan on se kuinka joku on niin
edesvastuuton, että a) tupakoi raskauden aikana tai b) tupakoi lapsen
tai vauvan lähellä. HALOOO! Ensinnäkin, tuntuu ettei raskauden
aikaisesta tupakoinnista jotenkin saisi puhua ja röökaavia äitejä
pitäisi jotenkin enemmänkin sääliä ”koska on se lopettaminen oikeasti
niin rankkaa, en mä nyt vaan voi lopettaa”. Ja että asiaa pidetään
jotenkin jopa hyväksyttävänä. Mulla ei vaan riitä ymmärrys! En
kertakaikkiaan voi ymmärtää, miten jollain voi edes käydä mielessä että
asia olisi OK? Sitten toinen se kuinka äiti röökaa ja vauva kyyhöttää
siinä savupilvessä. Passiivinen tupakointi altistaa kuitenkin savulle ja
myrkyille, jotka eivät edes kulje sen suodattavan filtterin läpi. Joten
jos istuu rööki suussa metrin päässä lapsesta niin kannattaa miettiä,
että olisiko valmis työntämään sen tupakan lapsensa suuhun, koska
oikeastaan melko sama asia. Lapsi ei vaan oikein voi valita sitä
hengittämäänsä ilmaa.

Ne Freddyhousut. En itse voisi jalkaani laittaa. Ja en tiedä olenko väärässä, mutta käsittääkseni nuo housut olivat ainakin alunperin tarkoitettu ns. korostamaan treenattua pyllyä. Tuntuu, että monelle nuo housut ovat ”persehousut” lähinnä siitä syystä, että siellä salilla ei ole ihan hetkeen tullut käytyä eivätkä ne normifarkut tunnu enää yhtä mukavilta jalkaan. Ovathan ne varmasti tavallisiin farkkuihin verrattuna mukavammat jalassa, mutta itselleni varmaan kävisi noiden kanssa niin, että takapuoli leviäisi pikkuhiljaa kun housut ovat niin joustavat ettei lihomista huomaa 😀

Feikkijutut EN.TAJUA. Eniten en oikeasti tajua tätä (tai toiseksi eniten heti sen röökijutun jälkeen)! Olen Facebookissa viihteen vuoksi eräässä ebay/aliexpress-ryhmässä, jossa aika aktiivisesti on (tai ainakin oli, nyt en ole kyllä hetkeen nähnyt) feikkikeskustelua. Tilaillaan Kiinasta feikki-Korsia, Canada Goosea ja jopa Niken lenkkareita. Oikeasti!!! Miksi pitää edes tilata tiettyä ”merkkiä” (koska merkkituotteitahan nuo eivät edes ole) jossei ole varaa aitoon? Se ei ole noloa, että käyttää H&M:n laukkua vaan se, että olalla roikkuu se feikki-Kors tai Vuitton, josta kyllä huomaa kilometrin päähän ettei takuulla ole aito. Voisin väittää, että itse tunnistan kyllä lähes poikkeuksetta feikin aidosta (koska kyllä, on niillä eroa. Ehkä ei tosin semmoisen silmään joka ei ole aitoa nähnyt), harvoinpa kenellekään nyt kuitenkaan kehtaa mainita, että laukkusi ei taida olla aito.

Itse esimerkiksi ostan lenkkarit niiden mukavuuden vuoksi, en merkin.

Älytöntä, että jollain käy mielessä ostaa feikki-tennarit sen vuoksi, että se merkki on niin siisti. Veikkaan nimittäin, etteivät aivan kamalan hyvät jalalle ole. Ja lopuksi mainittava tähän Canada Goose-juttuun, kun niiden eettisyydestä on paljon kohistu. Feikkitakeilla kun ei ole sitäkään häivää eettisyydestä, feikkitakkien turkis voi olla vaikka koiraa. Toisaalta, eläin kun eläin eikä kumpikaan ole oikein, mutta tässä tapauksessa ei voi kyllä sanoa, että feikkiteollisuudessa kovinkaan varmasti käytettäisi muun tuotannon ohessa syntynyttä turkistuotetta vaan niitä koiria tai muita kyllä varmasti kasvatetaan ainoastaan niitä takin turkiskauluksia varten tai jahdataan jostain kaduilta. En ehkä edes halua tietää enempää. Myöskään feikkitakkien untuvasta ei ole takuuta, että se olisi desinfioitu ties millaisen kynimisen jälkeen.

Luin joskus netistä, että feikki Canada Goosejen untuvatäytteestä on löytynyt eläviä salmonellabakteereja. Yäk! En siis tietty tarkoita, että aitojen takkien turkikset olisivat sen enempää ”oikein”, mutta ainakin niiden tuotantoa valvotaan jollain tapaa. Itsekin omistan vuosia sitten ostetun CG:n, en ehkä enää nykypäivänä takkia ostaisi, mutta täytyyhän sitä nyt käyttää kun on kerran ostanutkin. Tietty löytyy varmasti monia, jotka oikeasti luulevat ostavansa aitoa netin ihmeellisen maailman ”superalennusmyynneistä”, mutta vähän maalaisjärkeä pitäisi nettishoppailussa nykyään olla. Ei tonnin laukkuja tai takkeja nyt kertakaikkiaan vaan myydä netissä superalennuksella.

Kotityöt ja se, että ne kuuluisivat naiselle. Tästä tulee varmaan taas kotona keskustelua, mutta mielestäni kotityöt kuuluvat ehdottomasti molemmille. Keskustelimme juuri jokin aika sitten tästä ystäväni kanssa ja en itse osaa asettua siihen ajattelutapaan, että nainen tekee kaiken valmiiksi miehelle, joka ei suunnilleen osaisi edes perunaa keittää. Tietty ymmärrän semmoisen järjestelyn, että pariskunta on keskenään sopinut, että mies tuo leivän pöytään ja elättää naisen. Tällöin kodinhoito on naisen työ. Mutta silloin kun molemmat tienaavat omat rahansa, ei se naisen vapaa-aika varmasti yhtään sen vähemmän arvokasta ole, että se pitäisi kaikki käyttää kotihommiin ja toisen sotkujen siivoamiseen? Varmasti löytyy niitäkin, jotka suoranaisesti nauttivat kotitöistä, mutta itse en kyllä kuulu niihin. Parisuhteessa kumpikin ansaitsee välillä tulla puhtaaseen, valmiiksi siivottuun kotiin ilman että pitäisi muistutella hommien tekemisestä.


Ja viimeisenä. Musta on todella outoa, jos joku ei tykkää koirista tai ylinpäänsä eläimistä. Itse olen ehdottomasti enemmän koiraihminen kun kissaihminen, mutta kyllä silti pidän kissoista ja ihan kyllä kaikista eläimistä. Jos miettii vaikka parisuhdetta, niin en voisi ikinä olla yhdessä ihmisen kanssa, joka vihaisi koiria tai eläimiä. Se on vaan jotenkin outoa. Ymmärrän, jos joku pelkää eläimiä, mutta se että vihaa. Omaan silmääni kertoo jotain empakyvystä.
Kiitos ja anteeksi!! Jos osui kohdalle, niin älä loukkaannu. Jokainen saa käyttää niitä Freddyjä, feikki-korsia tai mitä ikinä, ei se nyt oikeasti ole niin justiinsa. Kukin tavallaan 🙂

Kuvituksena harjoittelukuvia meidän maailman huonoimmassa valossa!

Samaistuuko joku johonkin kohtaan? 😀

14 vastausta artikkeliin “Epäsuositut mielipiteeni”

 1. Samaa mieltä tupakoinnista ja eläimistä! Tuohon saamattomuuden voisin itse lisätä vielä työpaikat, jotka ovat luvanneet ilmoittaa työntekijävalinnoista, mutta eivät koskaan kuitenkaan ilmoita. Se on ärsyttävää!

  Itse katselen kyllä kykyjenetsintäkilpailuja, mutta taas esim. Big Brotheria, Unelmien poikamiestä tai Temptation Islandia en voi sietää!

  Mulla on poikaystävä, mutta koska asumme eri paikkakunnilla, tietysti teen kotityöt itse. Verhoja tosin en vaihda, koska en ylety. Sen nakitan aina poikaystävälleni. 😉

  Ja sitten vielä asiasta kukkaruukkuun! 😀 Mistä nuo sun värikynät on? Pitäisi pikkuhiljaa ostaa uudet, ne kun ovat alkaneet kulua jäätyäni koukkuun noihin aikuisten värityskirjoihin… 😀

  1. Nuo kynät on ollu mulla varmaan 20v 😀 Mutta kyllähän tuota merkkiä myydään kai aikalailla kaikkialla! Ja on kyllä epäkohteliasta ettei ilmoiteta valinnoista jos luvataan! 🙁

 2. Siis mä oon sun kanssa JOKAISESTA kohdasta ihan samaa mieltä! 😀

  Varsinkin toi tupakointi ja eläinasia. Muistan kerran kun tapailin yhtä tyyppiä, joka sit sanoi että koirat on kamalia. Mun mielestä se ihminen muuttu niin epäilyttäväks, että heivasin sen ihan samantien 😀

 3. En myöskään oo kattonu mitään Voiceja tai X-factoreita. Tupakointi tai oikeastaan tupakoimattomuus on mielestäni aika selvä juttu raskausaikana eli ehdoton nou-nou enkä ymmärrä tupakointia raskaana.
  Mä en taas tykkää koirista vaan oon enemmän kissaihminen mutta en mä vihaa koiria, osa koirista on ihan söpöjä ja kivoja mutta osaa koirista pelkään ja siksi en niistä niin paljon välitä.

 4. Mä tykkäsin joskus niiiin paljon koirista ja eläimistä yleensäkin, mut viime vuodet oon nähny vaan huonosti koulutettuja koiria etten enää oikeen uskalla mitään koiria silittää. Joskus tuli sellanen pakottava tarve oikein päästä paijaamaan eläimiä, mut ei enää. Siis miehen vanhempien koirat on isoja ja hyppii päin ja samaten miehen siskon koira on miljoona kertaa hypännyt meidän lapsia päin ja kaatanut ne että on tullut jo sellanen olo etten halua ees nähdä niitä. Mua siis ärsyttää se, että otetaan koira, mutta ei jakseta opettaa sille edes mitään perusasioita 😀 ehkä mun eläinrakkaus syttyy jos joskus vielä tapaan kiltin koiran 😀
  Muuten kyllä samaistuin ihan kaikkiin kohtiin!! Ja olisin voinut jatkaakin listaa vielä oikein urakalla 😀

  1. Se on niin ärsyttävää kun otetaan koira, eikä kouluteta! Ja sitten luovutaan "luonnevikaisesta" koirasta vaikka syy on vain omassa koulutuksessa tai sen puutteessa… :/ Toivottavasti sulle tulisi vastaan kivoja koiria niin saisit luottamuksen takaisin <3

 5. Koiravihaaja ilmottautuu! Muut eläimet eivät aiheuta mitään vihan/ ällötyksen tunteita mutta koirat! En näe tai tunne niissä mitään ihanaa, lähinnä ne vain mielestäni haisevat, pelottavat, haukkuavat, häiritsevät jne. En silti koe olevani vailla empatiaa.

 6. Mun miehellä oli kissa jo ennen kuin tavattiin ja tottakai se nyt kuuluu myös mun elämään. En itsekään nyt mikään suuri kissaihminen ollut, mutta kun siihen tutustunut niin se on mulle todella rakas. Ärsyttää sikana ihmiset, jotka tulee mulle selittämään että VIHAA kissoja ja ei tyyliin edes koskaan halua nähdä meidän kissaa.. Siis mitä hittoa, musta se kertoo ihmisestä paljon. Miten joku muka voi rakastaa koiria niin paljon, mutta vihata jotain kissaa? Täysin tuntematonta kissaa?

  1. Niinpä, musta nimenomaan on outoa se, että vihaa jotain! Varsinkin eläintä, ne ovat kuitenkin aina vilpittömiä ja ihania <3 En mäkään siis kissoista välitä samalla tavalla kun koirista (johtuu varmaan siitäkin, että olen kissoille tosi allerginen), mtuta on kaikki kisut silti tosi ihania 🙂

 7. Välillä ärsyttää ihmisten saamattomuus. Tai lähinnä esimerkiksi semmoinen, että joku vaikka kuukausi/vuositolkulla lupaa aloittaa lenkkeilyn tai laihduttaa 10kg, muttei lukuisista "lupauksista" tai puheista huolimatta sitä tee.

  ^^
  Paljastan sulle salaisuuden tähän liittyen. Jotkut ihmiset ei vaan oo niin paino/ulkonäköobsessoituneita ja siks niitä ei haittaa jos on pari ekstrakiloa. Luulen että ihmiset valittaa painosta ja tekee laihdutuslupauksia ihan täysin sen takia, että yhteiskunta odottaa naisten olevan tyytymättömiä itseensä ja pyytelevän anteeksi ekstrakiloja. Mutta se että ei laihdutakaan johtuu siitä että ne kilot ei oikeasti haittaa.

  Mulla ärsyttää suunnattomasti kun semmoiset fitnesshoroäidit mainostaa "EI TEKOSYITÄ" kun siis tottakai nää ihmiset laihduttaa vaikkapa raskauskilot nopeasti koska paino/ulkonäkö on niiden prioriteettilistalla sijalla 1, 2 ja 3. Eikä se väärin ole jos ulkonäkö on tärkein juttu tai ehkä toiseksi tärkein. Ihan oma valinta. Mutta monet sanovat ettei ole aikaa/jaksamista laihduttaa mutta tarkoittavat, että se laihduttaminen on ei vain ole niin tärkeää, että siihen panostaisi. Ei se tarkoita, että ihminen olisi laiska tai saamaton vaan pelkästään että se laihduttaminen ei vain ole tärkeä asia ja siihen panostetaan juuri sen verran kuin muihinkin ei-tärkeisiin asioihin.

  Tietenkin voi kysyä että no miksi sit lupailee jos ei aio tehdä? Uskon että se johtuu ihan vaan ulkopuolisten odotuksista ja painostuksesta.

  1. Nojoo, siis en ole ajatellut asiaa tuolta kantilta. Voihan se tietty olla, että näillä ihmisillä tykyttää juuri takaraivossa se yleinen "odotus" mitä yhteiskunnalla on naisen ulkomuodosta. Toisaalta en kyllä itse koe, että olisin millään tapaa pinnallinen siinä, että haluan olla tietyn painoinen tai kokoinen. Itse en kertakaikkiaan esimerkiksi voi hyvin "isompana", jo viisikin lisäkiloa vaikuttavat omaan ketteryyteeni ja liikkumiseeni, kertakaikkiaan en tunne itseäni yhtä hyvinvoivaksi, sillä ei ole tekemistä sen kanssa mitä yhteiskunta ikäänkuin odottaa, että olisi laihempi sen vuoksi että "näyttäisi paremmalta".

   Itse en ole koskaan ajatellut kenestäkään laihduttamaan alkavasta ystävästäni tai tutusta, että kukaan heistä olisi mitenkään liian iso tai ylinpäänsä laihduttamisen tarpeessa, nämä tyypit usein juuri itse ottavat asian puheeksi. Mutta siis mielestäni laihduttamisen jauhamisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä yhteiskunta odottaa. Luulisi ainakin, että ikuisuuslaihduttajat käyvät päänsä sisällä aivan samanlaista kamppailua painon suhteen, kertoivatpa siitä nyt sitten ulkopuolisille vai eivät.

   Toisaalta, mun mielestä jokaisen ihmisen kuuluisi liikkua pysyäkseen terveenä, ei niinkään laihtuakseen. On se mielestäni kuitenkin suurissa määrin siitä saamattomuudesta kiinni, haluaako pitää itsestään huolta liikunnalla vai ei. Laihtuminen nyt tietty tulee siinä tavallaan sivutuotteena 🙂 Jotkut ovat huonompia aloittamaan uusia juttuja kun toiset, ei siihen itsestään huolta pitämiseen kyllä oikein ole niitä tekosyitä, jos siis tahtoo pysyä terveenä!

   Kiitos kommentista ja toisesta näkökulmasta. Hyvää joulua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.