Muutama arkielämän ennakkolupaus tulevalle vuodelle

En yleensä ole kovinkaan aktiivinen uuden vuoden lupausten kanssa, mutta muutamia pieniä lupauksen tyyppisiä ajattelin tulevalle vuodelle tehdä. Lähinnä omaa elämääni helpottamaan, jotta aikaa jäisi enemmän itselleenkin ja sitten myös niitä omaan hyvinvointiin keskittyviä juttuja. Kulunut vuosi 2016 on ollut samalla todella rankka, mutta myös kovin antoisa ja täysin erilainen kun mikään muu vuosi tähän saakka. Vuosi on myös hurahtanut ohi täysin hujauksessa.

Tulevalle vuodelle nyt voisi ”luvata” vaikka mitä; olla edelleen niin hyvä äiti pienelle pojalle kun suinkin vain mahdollista tai muuta syvällisempää. Nuo asiat ovat kuitenkin ihan itsestäänselvyyksiä, joten mitäs nyt päivänselviä asioita jankkaamaan. Sen sijaan halusin keskittyä näissä niinsanotuissa lupauksissa lähinnä ihan käytännön juttuihin aika pinnallisella tasolla 🙂

Tässäpä siis muutamia arkielämän lupauksia tulevalle vuodelle..

Kauppakassipalvelu! Eli siis ennakkoon tilatut ja valmiiksi poimitut ruokaostokset kotiovelle kannettuna. Säästää hermoja, aikaa ja samalla ruokakulut varmaan pienenevät kun ei tule kovinkaan paljoa turhia ostoksia. Lisäksi keskittää ostokset isoon kauppaan ja joutuu suunnittelemaan arjen ruoat muutenkin tarkemmin, mikä nyt sitten tietty säästää niiltä ärsyttäviltä ”mitäs me nyt tänään syötäisiin”-päiviltä. Olen katsonut, että esimerkiksi Citymarket toimittaa (ainakin Helsingissä) ihan kotiovelle saakka, kun Prisma taas tietyn alueen lisäksi ainoastaan niihin omiin noutopisteisiin. Toimitusmaksu on Cittarilla kyllä korkeampi, mutta mielestäni pari euroa sinne tänne ei ole paha jos suhteuttaa siihen kuinka paljon yleisesti pitkällä aikavälillä säästää ruoan hinnassa esimerkiksi nyt sitten Citymarket vs K-Market, josta nykyään ollaan paljon ostettu ruokaa.. Ero on yksittäisissä jutuissa aika suuri nimittäin!!
Kauppakassia onkin pitänyt testata jo kauan, mutta en ole jotenkin vaan saanut aikaiseksi tai ehtinyt siihen perehtyä. Heti kun muutosta ja remontista on selvitty lopullisesti, niin pistän menemään ekan tilauksen! Tuota kun käyttää pari kuukautta, niin varmaan pikkuhiljaa nopeutuu se tilauksen teko ja hahmottu semmoinen ”perusostoslista” esimerkiksi koko viikolle, nykyään kun käydään kaupassa ties kuinka monta kertaa viikkoon. Ihana ajatus, että jääkaapissa olisi ainekset koko viikon ruokiin kerralla, eikä tarviisi stressailla että mitä sitä tekee ja mitä täytyy ostaa 😀

Siivouspalvelu kotiin. Ainakin kahdesti kuussa. Oikeasti, jos joku pro siivoaa kotini varsin perusteellisesti edes kahdesti kuussa (tai edes kerran) vaikka nyt sitten 100 eurolla, niin se on pieni summa siitä säästetystä ajasta ja hermoista. Noista siivouspalveluistahan saa muuten myös kotitalousvähennyksen. Ainakin kokeilemisen arvoinen juttu! Ah mitä luksusta miettiä tätä kohtaa 😀 Muuttosiivous oli jotenkin niin luksusjuttu, että sen jälkeen päätin antaa mahdollisuuden myös ihan tuommoisille perus-siivouspalveluille. Semmoiset pikkuputsauksethan nyt voi päivän mittaan aina hoitaa, mutta olisi kyllä varsin suuri helpotus jos joku muu tekisi puolestamme suuremmat siivousurakat!

Uusi harrastus! Olen jo pitkään miettinyt jotain uutta harrastusta tasapainottamaan tätä aina samanlaista arkea. Vähän juurikin semmoista omaa aikaa tavallaan. Juoksulenkit ovat tähän saakka olleet semmoisia hengähdystaukoja, mutta joulun jälkeen ajattelin aloittaa joogan. Olen kerran käynyt aikaisemmin hot joogassa ja se oli kyllä ihana kokemus!! En oikein tiedä miksi se jäi? Työkiireet ja muuta, jotenkin ei töiden jälkeen jaksanut raahautua keskustaan joogailemaan. Nyt kuitenkin ajattelin aloittaa tuon uudestaan, fyysisen jaksamisen lisäksi myös ihan henkisen puolen vuoksi. Joogaa on niin montaa eri tyyppiä ja kiinnostaisi kevään mittaan kokeilla useampaakin erilaista. Olen katsonut kurssitarjontaa Yoga Nordicilta, josta tekisi mieli kortti hankkia juuri monipuolisen tarjonnan vuoksi. Jos teillä on vinkkailla jotain kivoja joogapaikkoja (Helsinki tai Vantaa) niin kertokaa ihmeessä!

Hemmottelua itselleni. Noloa myöntää, mutta itsestään huolehtiminen on nyt lähiaikoina jäänyt kyllä pahasti taka-alalle eikä se kyllä saisi mennä niin. Ensi vuonna pyrin pitämään itsestäni parempaa huolta, koska onnellinen äiti – onnellinen vauva. Esimerkiksi hierontaan on pitänyt raahautua oikeasti jo aivan liian pitkään (ennen tätä vuotta nimittäin jo ainakin pari vuotta..), joten sekin asia täytyy oikeasti pistää kuntoon!

Onko teillä mielessä vastaavia arjen juttuja, joita aiotte itsellenne luvata?
Ainiin ja aivan ihanaa joulua teille kaikille jo ennakkoon ♥

4 vastausta artikkeliin “Muutama arkielämän ennakkolupaus tulevalle vuodelle”

  1. Hei! Suosittelen käymään ensin astangajoogan alkeiskurssin. Siitä saa hyvät valmiudet kokeilla sitten eri tunteja. Jos enää siis maltat, itse ainakin hurahdin astangaan! Lämmintä joulua ja ihanaa uutta vuotta teidän perheelle!

    1. Se on semmoinen Suunnon urheilukello, joka on mulla lainassa. Mittaa mm. aktiivisuutta ja yhdessä sykevyön kanssa kulutusta, sykettä yms. Ihan huippu! Olisi tarkoitus jossain välissä siitä postailla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.