Jouluviikon kuulumisia ja kuvia

Kuinkas teillä sujui joulu ja pyhä? Meillä oli tänä vuonna varsin vaatimaton joulu täällä keskeneräisessä kodissa, mutta muutosta aiempaan oli kuitenkin joulusauna ja takkatuli. Keittiökin saatiin käyttöön juuri jouluksi. Kylläpä kelpaa! Tänäkin vuonna päätimme olla ostamatta toisillemme lahjoja, mutta pojalle tuli silti pieniä lahjoja hankittua. Ei nyt sillä että tämä mitään niiden lahjojen päälle ymmärtäisi, mutta olipa kiva kuitenkin päästä rapistelemaan jotain ja omat lahjani nyt olivat semmoisia, joita olisin hankkinut jokatapauksessa.

Pahoittelen vähän epäsäännöllistä postaustahtia tässä jouluna. Kodin järkkäily ja muut jutut ovat lähiviikkoina vieneet yllättävän paljon aikaa ja energiaa. Ravasin viime viikolla lääkärissä ja labroissa näiden kaikkien ”oireiden” vuoksi, jotka parin kuukauden aikana ovat pahentuneet huomattavasti. Musitihäiriöt, väsymys, turvotukset, kolotukset, rytmihäiriöt.. Veikkasimme aluksi lääkärin kanssa vahvasti joko pahaa raudanpuutetta tai kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Eilen sain sitten kuitenkin ”terveen paperit” eli sekä rauta-, että kilpirauhasarvot olivat lääkärin mukaan normaalin puitteissa. Kuulemma kaikki johtuvat (edelleen…) valvomisesta, noin muuten tosi katkonaisista yöunista, hormoneista ja yleisesti palaavasta omasta hormoonitoiminnasta, joka kuulemma on syy siihen että väsymys pahenee. Ensimmäisinä kuukausina vauvan kanssa kun ne raskaushormonit (tai mitkä ikinä) suojaavat äitiä väsymykseltä, mutta kun ne pikkuhiljaa hiipuvat elimistöstä niin alkaa se ”todellinen väsymys” pikkuhiljaa hiipiä esiin kuukausien nukkumattomuuden jälkeen.

Näitä kaikkia juttuja ei ainakaan paranna seuraavat ongelmalliset seikat: a) kiinteät maistuvat edelleen äärimmäisen huonosti. Jokaikinen päivä on täyttä taistelua soseiden kanssa. Pidin parin viikon tauon kiinteiden kanssa ja aloitin vastikään puhtaalta pöydältä, mutta yhtään paremmin ei mene tämä toinenkaan startti… b) myöskään tuttipullo tai nokkamuki ei edelleenkään maistu yhtään. Myöskään hörppyyttäminen ei kiinnosta meidän poikaa tippaakaan. Kaikki mitä yritetään viedä edes lähelle suuta, kuten se lusikka tai hammasharja (siis kaikki paitsi rinta…) on niiiiin kertakaikkisen ärsyttävää! En tiedä voisiko syy olla hampaissa, jos suu aristaa tai jotain, mutta silti HUOH. c) tutti ei myöskään edelleenkään sitkeän treenaamisen jälkeen suju oikeastaan yhtään sen paremmin. Selkeästi poika haluaisi sen usein suuhun, mutta ei vaan hoksaa sitä imemistä. Rintaruokituilla vauvoilla kieli kehittyy vissiin vähän eri tavalla, joka tietty voi selittää sen ettei tutti tai pullot kertakaikkiaan vaan kelpaa. 
Ongelma näissä jutuissa on tietty se, ettei imetyksen vähentäminen ainakaan siis toistaiseksi tule kyseeseen, kuten ei myöskään yösyöttöjen vähentäminen kun ei ole mitään kättä pidempää jolla rauhoittaa öisin kun tutti ei kelpaa. Täytyy pikkuhiljaa alkaa kokeilemaan jos rauhoittuisi öisin takaisin uneen sylillä ja silittelyllä. Jotenkin on väsyneenä ollut vaan helpompi ottaa viereen yöllä. Omaan korvaani yösyöttöjen vähentäminen/lopettamienn 6kk iässä on kyllä melko aikaista, joten mikään kiire itsellä ei asian suhteen kyllä ole, vaikka neuvolassa kuinka neuvottiin jo lopetusyrityksissä. Yritän edelleen olla kärsivällinen ja rauhallinen näiden juttujen suhteen, se kyllä jo rauhoittaa mieltä kun tietää että aika auttaa! Mitään todellisia ongelmia kun nämä eivät ole ja pääasia, että poika syö hyvin edes jotain! Aikansa kuitenkin kutakin ja helmikuussa saisi kyllä tulla pikkuhiljaa nämä rintaruokinnatkin tiensä päähän.

Keittiökin on jo suurinpiirtein valmis! Pientä fiksausta on edelleen, kuten keittiön katon ja muidenkin kattojen, sekä seinien maalausta. Eilen saimme vihdoinkin suurimman osan valaisimista paikalleen, myös keittiön ledit (tosin ei näissä kuvissa näy kun ovat viime viikolta), mutta noin pääpiirteittäin alkaa uudessa kodissa olla hommat niin hanskassa, että kykenee jo normaaliin arkeen. Jee! Yläkerta on edelleen aivan hujan hajan, joten voipi vierähtää hetki ennenkö sieltä tulee kuvaa 😀

idperhe

Paras juttu ikinä on nykyään tuo mun uusi kamera ja puhelimen etälaukaisin puhelimesta! Pääsee ottamaan perhepotretteja haha 😀 Myös tuo takka on kyllä aivan loistojuttu.

Vauvan lahjoja oli mm. tuommoinen kipsisetti, jolla saa valettua kipsistä taulun vauvan jalan- tai kädenjäljestä, häkkyräpallo (joka on ihan lemppari nyt, helppo tarttua kiinni!), Lindexin karhupipo ja kummeilta aivan ihana kuvakirja, jossa kuvia pojasta ihan ekasta päivästä synnäriltä ekoihin kuukausiin asti. Ihana!!

Yritän huomenna lisäillä parempia kuvia keittiöstä, joten stay tuned! 🙂

14 vastausta artikkeliin “Jouluviikon kuulumisia ja kuvia”

 1. Mun pitiki snäpissä kysellä et joko oot kuullut tuomion arvoista! Mä olin kyl ihan varma että sieltä löytyis joko se raudanpuute tai sit kilpparivaiva :O Mut kaippa se sitte voi johtua vaan tosta kaikesta muusta. Toisaalta hyvä ettei mitään löytyny, mut toisaalta kurjaa, ettei nyt saa mitään lääkitystä joka jeesais :/

  1. Mun pitikin raportoida siellä tästä, mutten oo vaan ehtinyt 😀 Todellakin hyvä, ettei mitään sairautta löytynyt, mutta toisaalta olisi kyllä ollut helpotus että olisi oikeasti saanut jonkun täsmäavun :/

 2. Oletteko kokeillut vauvan kanssa sormiruokailua? Jos kiinnostuksen muuhun ruokaan kuin tissimaitoon saisi heräämään kun itse saisi siihen rauhassa tutustua.. Kiirehän ei tietenkään kiinteiden kanssa ole, kun maito kuitenkin se pääasiallisen ravinto. Vaikka meillä enemmän soseita syötettynä syödäänkin,sormiruokailu on ollut kiva tapa saada vauva osallistumaan ja istumaan saman pöydän ääreen.

  1. Sitä ollaan juu yritetty myös kurkulla, banaanilla, höyrytetyllä porkkanalla yms, mutta ei vaan kertakaikkiaan ole kiinnostunut 😀 :/ Mutta ehkä se siitä pikkuhiljaa alkaisi lämpenemään, justiinsa niin olen yrittänyt niihin tutustuttaa, että annan jonkun porkkanamöntin syttötuolissa samalla kun itse syödään. Kyllä leluja kelpaa purra, mutta ruokaa ei 😀

 3. Meillä on nyt 1,5v lapsukainen täällä kotona ja samoihin aikoihin sun kanssa stressailin kun lapsi nukku huonosti ja "mietin miten asiat kuuluisi olla" ja vertailin muiden tilanteisiin. Neuvolasta neuvottiin miten lapsen pitäisi nukkua omassa sängyssä (suostui nukkumaan vaan mun vieressä).. Näin jälkikäteen ajateltuna turhaan stressasin. Tulin jossain vaihessa siihen tulokseen että tärkeintä tässä vaiheessa on se että kaikki saa nukuttua niin hyvin kun mahdollista, mikä tarkotti vauvan ottamista meijän viereen. Se ettei saa nukuttua tekee kaikesta niin paljon rankempaa.. Jos vauva haluaa yöllä rintaa ja rauhottaa, niin anna sitä ja ota viereen. Kuten sanoit aikansa kutakin<3 parin kuukauden päästä voi olla jo nin paljon helpompaa.

  1. Niinpä, aikahan tähän aina auttaa! Neuvolan "neuvot" ovat kyllä välillä vähän turhanpäiväisiä eikä edes voi soveltaa jokaiseen lapseen. Tai siis että ilman niitä neuvojakin kyllä pärjää kun tuntee oman vauvan ja osaa sen mukaan tehdä mikä parhaaksi on juuri tälle. Eiköhän ne unetkin tästä pikkuhiljaa taas parane! Tällä hetkellä kyllä tosiaan helpompi vaan ottaa viekkuun 😀 Kiitos kun jaoit oman kokemuksesi ja ihanaa uutta vuotta <3

 4. Hyvä kuulla, että terveen paperit, tsemppiä vaan kovasti oireiden hallintaan! Vauva kasvaa kuitenkin niin kovin nopeasti, ja lupaan, että noi oireet alkaa olla unohdettuja jo 9kk kohdalla, ainakin omalla kohdalla 🙂 yksi kokeilemisen arvoinen vois olla sormiruokailu, kun poika jo istuu, meillä typy söi alkuun vain itse sellaisella tuttihäkkyrällä, syötettynä ei mennyt juuri mikään. Googlaappa ruokasuodin, saa ihan isoista ruokakaupoista, ja ekat helpot lempparit oli keitetty bataatin pala, mikrossa keitetty päärynänpala, avokado jne 🙂 -S

  1. Ihan varmasti! Pian varmaan jo muistelee, että miksi tulikaan valitettua kun nämä ajat ovat kuitenkin loppupeleissä niin nopeasti ohi 🙂 Sormiruokailua ollaan yritetty jonkin verran, kurkkutikkuja, höyrytettyä porkkanaa, banaania.. ei vaan ole jotenkin kiinnostunut. Semmoisen tuttihäkkyrän tiedänkin! Voisi olla kokeilemisen arvoinen jos saisi ujutettua puruleluksi jotenkin. Kiitti vinkistä, olin unohtanut koko jutun 🙂 Kiitos kommentistasi ja ihanaa uutta vuotta <3

  1. Maui sai justiinsa viime kuussa pennun, niin siksi on ollut muualla :'( se tulee onneksi jo muutaman viikon päästä kotiin kun pennusta luovutus <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.