Kokemukseni arkea helpottavasta kauppakassipalvelusta ja viikon edullinen ruokalista

Nuo pienimuotoiset uuden vuoden lupaukseni ovat lähteneet melko vauhdikkaasti käyntiin. Uusi harrastus on nimittäin alkamassa, eli se joogakortti on vihdoinkin hommattu. Siivouksen suhteen en ole vielä onneksi joutunut sortumaan ulkoiseen apuun kun uusi koti on pysynyt yllättävän helposti siistinä! Sitä kauppakassipalvelua olen kuitenkin myös ehtinyt jo testailemaan ja ajattelin kertoa palvelusta hieman kokemuksia, ainakin itselleni on nimittäin viikon ruokien ostaminen kerralla täysin uusi juttu. Eihän tuo kyllä sen kummempaa vaadi kun kärsivällisyyttä ostoslistan kanssa, sekä pientä suunnittelua ruokien suhteen. Kätevästi nuo kummatkin kuitenkin hoituvat ihan kotisohvalta 😉

Itse tilasin ruoat kotiin siis Citymarketin verkkokaupasta, joka ainakin Helsingissä toimittaa aivan kotiovelle saakka. Itseäni nimittäin kauppakäynneillä eniten ärsyttää se tavaroiden pakkaus ja kantaminen, sekä tietty ruuhka. Varsinkin kun jostain kumman syystä päädytään kauppaan isommille ostoksille aina juuri silloin perjantai-iltana.. Ensisijaisesti tekisin mielelläni ostokset Prismasta, koska olen S-bonusten perään, mutta voi vitsi kun eivät toimita kotiin!
Yritin miettiä ainekset niin, että niistä saa pari eri päivällisvaihtoehtoa tehtyä. Oletuksena siis, että joitain perusaineksia löytyy kotoa valmiina, kuten soijarouhetta, öljyä, mausteita yms. Esimerkkinä broilerin ohutleikkeistä, pestopurkista, fetasta taipuu fetalla täytetty pestokana uunissa, ruokakerman kanssa pestoinen kanapasta tai vaikka mitä muuta. Fetasta riittää hyvin myös kreikkalaiseen salaattiin.

Esimerkkiviikon ruoat:
Kreikkalainen salaatti, lohkoperunat uunissa ja broilerin koivet.
Soijamakaroonilaatikko. Seassa loput salaatissa käytetyistä oliiveista ja fetasta (syö kaksi päivää)

Kanapasta pestosta ja ruokakermasta spagetilla (syö myös kaksi päivää kun tekee kahteen ruokakermaan, broilerina ohutleike-paketti suikaloituna)

Shrimp scampi, spagetista ja katkaravuista

Wokki soijasuikaleista, nuudelista ja kasviksista

Soijabolognese spagetilla

Näille ruoille siis tein kauppalistaa. Yritin valita kaikesta vähän isompia pakkauksia, kuten nyt vaikka yksi isompi nuudelipaketti niiden annospussien sijaan, iso semmoinen öljyssä lilluva fetapurkki (josta syö vaikka kuinka monesti). Yritin myös miettiä varsin edullisia ruokia ja niitähän nämä melkeinpä kaikki kyllä ovat! Lohta olisi tehnyt mieli, mutta sitä ei oikein tuolta verkkokaupan valikoimista tuoreena löytynyt :/
Lounaaksi syön usein esimerkiksi monipuolisen smoothien, edellisen päivän jämiä tai vaikkapa jotain paistettuja kasviksia, joten myös niihin otin aineksia. Maitoa kulutan aamulatteihin ihan järkyt määrät, mutta nykyään ostan muutenkin aina niitä uusia 1,75l tölkkejä, joten kahella semmoisella pärjäsin juuri sen viikon 😀

Plussia: 
Säästää hurjasti aikaa ja hermoja kun ostokset voi klikkailla koriin kotisohvalta. Kuljetuksen saa usein seuraavalle päivälle joka mielestäni on melko nopeasti! Eli kun illalla klikkailee tilauksen, tulee se jo seuraavana päivänä kotiovelle kannettuna.
Ei turhia ostoksia vaan oikeasti ne tarpeelliset jutut. En useinkaan tee kovin kattavia ostoslistoja, mutta tässä tapauksessa on vähän pakko ja oikeastaan hyvä! Parhaimmillaan kun ei tarvitse oikeasti juosta kertaakaan isojen ostosten välissä kauppaan hakemaan jotain yhtä juttua. Ainakin tuolla Cittarin palvelussa tallentuu vanhat ostoslistat jatkoa helpottamaan.
Tätä käyttämällä saisi ajan mittaan varmasti hyvin selkeän kuvan ruokakustannuksista. Usein kun en ole edes jaksanut laskea paljonko ruokaostokset yleensä tekevät kun molemmat käyvät kaupassa sen 2-3 kertaa viikkoon tekemässä jotain ihan pikkuostoksia niistä kalliista lähikaupoista.
Myös tuo viikon ruokalistan ennakkoon suunnittelu on niin suuri helpotus arkeen! En ole itse kovin nirso sen suhteen, että oikeastaan ihan sama mitä ruokaa teen illalla, kunhan nälkä lähtee. Itseäni ei siis haittaa, vaikka tietäisi ennakkoon mitä ruokaa on tulossa minäkin päivänä. Ehkä ärsyttävin asia ikinä on alkaa illalla jo puolinälissään miettimään kauppaan lähtöä ja sitä, mitä sitä illalla söisikään.. Arghhh!
Miinuksia: 
Verkkokaupan valikoimissa ei ole tarjoustuotteita esim lihasta tai kanasta. Myöskään liha/kalatiskin tuotteita ei ole tilattavissa, joten jos haluaa kalaa tai erikoisempaa lihaa, on valikoima melko rajallinen.
Hedelmistä/vihanneksista voi määrän valita aina puolen kilon välein. Eli ihan vaikkapa yhtä pientä kurkkua tai yhtä omenaa ei ole mahdollista tilata. Myöskään erikoisempia hedelmiä tai kasviksia ei valikoimissa ole. 
Tietty myös toimitusmaksu (9,90e) on melko korkea, mutta ei nyt kuitenkaan mahdoton ja koin kyllä siitä huolimatta säästäneeni tehdessä selkeät suunnitellut ostokset.

Kiteytettynä: Olin itse kyllä supertyytyväinen! Lisäksi tekemäni ostoslista oli kyllä aivan superkattava ja aineksista olisi saanut muokattua useampaa eri ruokaa ja noiden yllämainittujen lisäksi vielä ainakin 2-3 päiväksi. Koriin klikkailin mm. avokadoja, riisikakkuja, ruokakermaa yms, joista onnistuu useampi juttu kuten avokado-riisikakut tai sitten avokadopasta. Tässä nyt siis tietysti taas vain muutamia aineksia, aamiaiseksi syön aina kaurapuuroa, joten paketilla kaurahiutaleita pärjää supermonta aamua, sekaan vaan pakastemustikoita tai viipaloitua banaania 🙂
Tilasin myös taloustarvikkeita, kuten pesuainetta, vauvan kosteuspyyhkeitä, wc-paperia yms, 2 pkt broilerin jauhelihaa koiralle, hedelmiä, kasviksia ja siis yleisesti kaikkia perusjuttuja. Tilaus maksoi kuljetuksineen noin 80e, joka nyt ei mielestäni kovin paljoa ole jos miettii että noista aineksista söi helposti 2 ihmistä viikon. Jossei välissä olisi ollut vuodenvaihdetta ja herkkutarvetta, niin ei olisi tosissaan tarvinnut välissä käydä kertaakaan oikeastaan kaupassa, joten tavoite saavutettu!

Oletteko testanneet?

10 vastausta artikkeliin “Kokemukseni arkea helpottavasta kauppakassipalvelusta ja viikon edullinen ruokalista”

 1. En asu pääkaupunkiseudulla, mutta jos Prismaa kaipaat niin eikös S-Ryhmän Foodiessa ole Prisma Kauppakassi-palvelu, josta voit tilata kotiin? 🙂 en ole kyllä itse kokeillut, mun mielestä viikottainen Prismakierros on ihan kiva tehdä itsekin. Meille tulee kyllä baby nyt keväällä, joten voi olla että tilanne muuttuu ja aika on kortilla kauppakäyntienkin suhteen… 😀

  1. Ei ne toimita kotiin :/ Joissain paikkakunnilla on kai kotiinkuljetus, muttei täällä ainakaan. Ja joo, onhan se aina vähän säätö lähteä baby mukana ostoksille! 😀 Ennen mäkin kyllä tykkäsin lähteä!

 2. olisihan tuo toki mielenkiintoinen testata, mutta opiskelijabudjettiin liian kallis… meillä menee kahdelle hengelle 35-50€ ruokaan viikossa 😀 yllättävän halpa tuo kuitenkin loppujen lopuksi on eli ehkäpä sitten joskus testailen, kun valmistun!

  1. Niinpä! Kyllähän se kuljetusmaksu on jo jopa 1-2 päivän ruokakulut jos alkaa miettimään, mutta toisaalta, saa bensaankin menemään jos vaikka pari kertaa viikossa ajaa kauemmaksi autolla ruokaostoksille. Vitsi, millaisia ruokia syötte kun pääsette noin edullisesti? 😀 Voisin ottaa mallia!

 3. Prisman kauppakassi-palvelusta saa hedelmät yms. ostettua kappalemäärällä, eli just vaikka yhden omenan. Ja liha/kalatiskin valikoimat kuuluu myös. Kotiintoimitusta ei täällä Jyväskylässä tosin ole, mutta en oo kokenut hankalaksi hakua kun auto kuitenkin käytössä! Saat auton oven eteen parkkiin kun käyt sisällä maksamassa.. ja ostokset on mulla ainakin kannettu autoon asti 🙂

  1. Joo täälläkin on vaan nouto niistä pisteistä. Mulla ei yksinään automahista, niin siksi ärsyttävää kun ei saisi sitä kautta hoidettua yksinään ruokaostoksia.. Joutuisi jokatapauksessa lähtemään autolla niitä ostoksia hakemaan sitten kun mies tulee (bussilla) töistä. Siksi ärsyttävää, vaikka noin muuten kyllä helpottaa tuo noutosysteemikin ihan perinteiseen shoppailuun verrattuna. Saa nähdä milloin Prismalle tulee kuljetuss 🙂

 4. mun tytär täytti juuri 3v. Silloin kun hän syntyi asuimme Etelä-Haagassa ja käytin paljon kauppakassi palvelua, tosin Alepan. Oli ihanaa kun päivät meni sumussa ja lähellä ei ollut isoa kauppaa.. Niin tämä palvelu toimitti tavarat ja kantoi ne hissittömän talon toiseen kerrokseen ja sain kerralla tilattua vauvalle monen viikon maidot, vaipat ja muut tarvikkeet.. nykyään käyttäisin mielellään esim. prisman kannelmäen noutopalvelua mutta nykyään on vaikea saada edes 2-3 päivän päähän toimituksia. Sen vuoksi tämä citymarketin palvelu onkin eriomainen vinkki, saisin tavarat hyvin seuraavaksi päiväksi. kiitti!

  1. IHanko totta, en tiennyt että se Kantsun on niin ruuhkainen?! Eihän tuo Cittarin loppupeleissä ole kun 5e kalliimpi toimituksen osalta, joten suuremmissa ostoksissa ei niinkään tunnu, pidemmän päälle kuitenkin.. Kokeile ihmeessä! Meillä myös ihan pelastus 🙂

 5. Googlettamalla en löytänyt yhtään suomen kielistä shrimp scampi-ohjetta, enkä jaksaisi nähdä vaivaa alkaa tutkimaan, mikä olis hyvä englannin kielisistä 😀 Semmoinen postaus siis kelpaisi!

  1. Joo, siis vitsi on pitänyt ikuisuuden jo tehdä semmoinen 😀 Se meidän tekemä on aika simppeli versio siitä, mutta voin yrittää tehdä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.