Sporttikuulumisia ja uudet treenivermeet

Kivaa uutta viikkoa! Tänään aloitan vihdoinkin sen joogaharrastuksen, enkä oikeasti malttaisi odottaa. Tämän muutaman viikon aikana olen haaveillut joogatunneista ihan päivittäin ja nähnyt niistä jopa uniakin. Takana on tosiaan aikaisemmin yksi ainut hot jooga-kokeilu, joten aikalailla aloittelija tämän suhteen olen, mutta oikeasti superhauskaa se oli silloin ensimmäiselläkin kerralla, enkä kyllä tiedä tosissaan miksi en jatkanut. 
No mutta, uusi vuosi ja uudet kujeet! Tarkoitus olisi tällä viikolla ennättää neljälle joogatunnille ja pitää intensiiviviikko, mutta saapi nähdä. Hot-tunnithan pidetään +30-38c lämpöisessä salissa, joka edesauttaa lihasten venymistä ja vetreyttä, sekä auttaa lämpöä pysymään lihaksissa harjoituksen ajan. En olisi kyllä uskonut kuinka hiki siellä tuleekaan, huhhei! Silloin ensimmäisellä kerralla hikosin matonpäällisenä olevan pyyhkeeni aivan kauttaaltaan märäksi (siitä olisi voinut siis helposti rutistaa nestettä :D) ja Sensain vedenkestävät ripsaritkin olivat kadonneet silmistä tunnin aikana kun tuhka tuuleen. Täytyy tänään ottaa kuva hikitunnin jälkeen!!
Eilen aamulla vedin parhaimman juoksulenkin pitkiin aikoihin. Ja samalla
ensimmäisen kunnon lenkin yksin kuukauteen. Muuton jälkeen kun on
ehtinyt lenkkeilemään vaan vaunujen kanssa kun nuo remppajutut sun muut
ovat rajoittaneet. 55min juoksu ja matkana 8,5km eli aika samanlainen
mitä yleensä juoksen. Ennen juoksin kylläkin lähes aina 10-12km, mutta
sen jälkeen kun pidin säännöllisistä juoksulenkeistä parin vuoden tauon
niin on 7-8 kilsaakin tuntunut aivan tarpeeksi pitkältä matkalta. 
Nyt
pikkuhiljaa on kyllä alkanut taas juoksujalkaa vipattamaan noiden
pidempien lenkkien suhteen, joten tavoitteena olisi pikkuhiljaa pidentää
matkaa. Juoksin eilen metsässä ja sepä onkin jotain mitä olen
odottanut! Metsäpolkulenkit ovat oikeasti jotain niin ihanaa! Matka
taittuu metsässä kun siivillä ja tulee aina lisähaasteenä pientä
hyppelyä. Ihan eri juttu kun juoksisi tylsää ja harmaata asfalttia. Harmi ettei ihan joka päivä ennätä juoksemaan! Tänään tosin käytiin vetämässä reipas vaunulenkki kävellen/ hölkäten ja kylläpä siinäkin ihan hyvin liikuntaa saa kun työntää vaunuja tuolla lumessa eteenpäin 😉
Ajattelin samaan saumaan joogan kanssa aloittaa myös ruoan suhteen pientä kevennyskuuria. En nyt mitenkään kovin radikaalisti, mutta esimerkiksi karsimalla ruokavaliosta kuukaudeksi-pariksi pois mm. sokerin ja vehnätuotteita. En muutenkaan nauti sokeria käytännössä lainkaan, en lisää sokeria mihinkään ja sitä kuluu muutenkin vain leipoessa, muitakaan sokeripitoisia juttuja en kovin usein käytä, mutta kyllä sitä jouluna on tullut suklaata aivan tarpeeksi mussutettua! Nyt olikin mielessä lähteä korvaamaan esimerkiksi pastaa enemmän vaikkapa quinoalla tai muilla vähemmän prosessoiduilla lisukkeilla. Leipää syön todella harvoin, mutta pasta onkin sitten suurinta herkkua! Vähähiilariseen meininkiin en edes haluaisi lähteä, koska ei oikein omalle kropalleni toimi ja hiilarit ovat liikkuvalle kyllä must ainakin jossain määrin. Testaillaan miten käy! Kokeilu jatkuu siis ainakin reissuun asti ja sen yli. Tänään kyllä pastapäivä, joten viimeiset herkut vielä naamaan 😀
Vähän tuota uutta harrastustakin silmällä pitäen tilasin uusia urheiluvaatteita Zalandon alesta. Medium-tukevan treenitopin ja sitten trikoot. Noita trikoita olin kurkkinut itseasiassa jo jonkin aikaa mutta viimeistään ale oli hyvä sauma tilata. En muista oikein millaisella varustuksella olin viimeksi siellä hotjoogassa, mutta täytyy testailla kumpi on sen hikoilun ja liikkeiden kannalta parempi valinta, lyhyet shortsit vai pitkät trikoot. Nuo trikoot löytyvät Zalandolta täältä ja treeniliivit taas täältä. Tuumailin alkuun myös näitä kultatekstisiä trikoita, mutta nuo siniharmaat veivätkin voiton 🙂

Nyt jatkuu nestetankkaus iltaa varten! Toisaalta nämä nestevarastot ovat tällä hetkellä kyllä enemmänkin kun hyvällä saralla näiden turvotusten kanssa 😀 Mielenkiintoista nähdä tepsiikö tuo laji niihin! Raporttia siis myöhemmin 😉
Ihanaa maanantain jatkoa 🙂
Sisältää kaupallisia linkkejä.

6 vastausta artikkeliin “Sporttikuulumisia ja uudet treenivermeet”

  1. Oon ihaillut just noita samoja trikoita! Mua jäi vaan epäilyttämään, että näkyyköhän niistä läpi pepun kohdasta 😀 Ootko huomannut mitään?

    1. Hahah! Ei näy tai ainakaan en ole huomannut, eli toivottavasti ei näy ;D Tosi jämäkkää tekoa ovat kyllä tuommoisiksi melko ohuiksi trikoiksi. Oon kyllä tykännyt 🙂

    2. Hyvä kuulla et ovat jämäkkää kangasta, ehkäpä uskaltaudun siis myös tilaamaan nuo 😀 Kiitos paljon!

  2. Moikka! Tykkään sun tyylistä ja ajattelinkin kysäistä, osaisitko suositella jotain kivoja lenkkareita/tennareita arkikäyttöön? (Siis ei urheiluun vaan normipukeutumiseen). Onko sulla kokemusta esim niken air maxeista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.