Update

Mietin jo eilen tulevani kirjoittamaan tänne jotain, mutta takana oli niin karsea päivä, etten sitten vaan jaksanut tai ehtinyt. Näin alkuun voin sanoa, että tuskin tulen tämän episodin vuoksi bloggaamista lopettamaan, tämä on kuitenkin varsinkin nyt kotimammana niin suuri henkireikä ja keino tuulettaa aivoja, joten olisi kurjaa heittää kaikki romukoppaan yhden mätämunan vuoksi. Pistipä tuo juttu kuitenkin miettimään, että onko julkisena bloggaajana muka oikeasti ansainnut moiset paskaryöpyt! Noin yleisesti kun itse yritän noudattaa elämässä sitä ”jossei ole jostain asiasta hyvää sanottavaa, ehkä usein järkevämpi olla sanomatta mitään”. Yritän tämän päivän aikana saada vastattua loppuihin noista edellisen postauksen kommenteista.
Kiitos teille kaikille tsempeistä ja mukavista kommenteista, piristivät kyllä tosiaan! Olin jo itse jotenkin niin turtunut noihin kommentteihin, että olin tavallaan alkanut ajatella niiden olevan ihan normaalia. Mutta eihän tuommoiset kirjoittelut missään tapauksessa ole tervettä nähneetkään. On blogiin tietysti tässä vuosien mittaan muitakin negakommentteja tullut, mutta jotenkin semmoiset ”ruma paita”, ”älä valita kaikesta”, ”tylsä blogi”, yms-kommentit tai mitä nyt voisi ollakaan, menevät helposti tyhjänpäiväisinä toisesta korvasta ulos, mutta siinä vaiheessa kun selvästi yritetään keksiä päästään henkilökohtaisesti satuttavia sairaita juttuja, menee jo aivan överiksi. 
Tottakai tiedän esimerkiksi, että meidän poika on maailman suloisin, mutta kuka voi niin pahoin, ettei enää muuta keksi kun yrittää päästä loukkaamaan haukkumalla toisen vauvaa..? Ja yleisesti keksimällä keksiä juttuja kerta toisensa jälkeen! Vuosiahan sitten blogiani oli kuulemma käytetty tämän tyypin siellä yliopiston psykan luennolla hyvänä esimerkkinä jostain mielenterveyshäiriöstä 😀 Haluaisin kyllä nähdä sen kurssin opintokuvauksen, jossa sisältöön kuuluu mm. etsiä netistä vieraita henkilöitä ja analysoida heidän luonnettaan. Kaikkea sitä joku siis keksiikin 😀 Ei tarvitse olla suora uhkaus toiselle ollakseen rangaistava. Varsinkin jos toiminta on selvästi tuommoista systemaattista vainoamista. Rikoslaista löytyy seuraavat pykälät:
1 a §

Viestintärauhan rikkominen
Joka häirintätarkoituksessa toistuvasti lähettää viestejä
tai soittaa toiselle siten, että teko on omiaan aiheuttamaan tälle
huomattavaa häiriötä tai haittaa, on tuomittava viestintärauhan rikkomisesta
sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. (Tämä siis
käsittääkseni kattaa myös muut väylät kun puhelimitse tapahtuvan
viestinnän)7 a §

Vainoaminen
Joka toistuvasti uhkaa, seuraa, tarkkailee, ottaa yhteyttä
tai muuten näihin rinnastettavalla tavalla oikeudettomasti vainoaa
toista siten, että se on omiaan aiheuttamaan vainotussa pelkoa tai
ahdistusta, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä yhtä
ankaraa tai ankarampaa rangaistusta, vainoamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

En oikein ymmärrä, että oliko sen loukkaamisen lisäksi tarkoitus saada minut jotenkin puolustelemaan itseäni. Noissa kommenteissa kun eniten juuri lähinnä huvittaa se kuinka kaukaa haettuja ne on. Kuinka hauskaa kun olisikin meikkailla päivittäin ja poseerata puolet päivästä kameralle, koominen totuus on kuitenkin se, että tämä tapahtuu ehkä kahdesti kuussa. Mutta ideahan tietysti oli vain provosoida 🙂 Voi kun olisikin totta, että olisi aikaa joka päivä ehostautua! Kotityöt kun tulevat valitettavasti etusijalle. Tiedän kyllä monia mammoja, keille päivittäinen ehostautuminen on tärkeä juttu, eikä tulisi mieleenkään että nämä olisivat sen vuoksi mitenkään huonompia äitejä? Olisi se kumma, jos tuommoiset asiat määrittelisivät miten kasvatat lastasi.

Ehkäpä tämä tavoitti myös jonkun semmoisen, joka on joskus harkinnut ikävän kommentin jättämistä ihan kenelle tahansa tai joskus niin tehnyt ja saa jatkossa miettimään kaksi kertaa ennenkö pistää näppiksen sauhuamaan netin ei-oikeasti-niin-anonyymissä maailmassa.

Jatkan ehkä meidän kaoottisesta neuvolakäynnistä ja siihen liittyvästä ärsytyksestä toisella kertaa. Eiköhän tässä ollut tarpeeksi yhdelle kerralle asiaa!

Kivaa viikonloppua!

4 vastausta artikkeliin “Update”

 1. En ole koskaan oikein ymmärtänyt millaisilla ihmisillä on yleensä aikaa ja jaksamista kirjoitella negatiivisia ja/tai ilkeitä kommentteja toisten blogeihin. On paljon blogeja, joiden sisällöstä en erityisesti välitä, mutta en ole koskaan tuntenut minkäänlaista tarvetta mennä julistamaan asiaa kyseisten blogien kommenttibokseihin. Mielummin käytän senkin ajan siihen, että voin lueskella näitä itselleni mieluisia blogeja.

  Mukavaa viikonloppua sinulle ja koko teidän perheelle! 🙂

  1. En mäkään!! Luulisi, että ihmisillä olisi sen verran edes alkeelliset käytöstavat hallussa, ettei täälläkään menisi sanomaan ihmisille semmoista mitä ei kasvotusten sanoisi.. Ehdottomasti itsekin käytän aikani mielummin mieluisiin juttuihin 😀 Kiitos ja mukavaa kevään odotusta <3

 2. Voi Iines, mulle tuli todella paha mieli, kun luin sun keskiviikkoisen postauksen. Niin surullista tuollainen käytös ja toiminta. Ei pysty ymmärtämään.
  Olen silmät sydäminä seurannut blogista ja instagramista kuvia ja juttuja teidän pienestä poikasesta, mikä ihana pieni nappisilmä hän onkaan <3 Tuntuu ihan erityisen pahalta, että kukaan pystyy sanomaan mitään niin kamalaa pienestä viattomasta lapsesta. Kostui silmät, kun heti sen keskiviikon postauksen jälkeen luin ja katsoin kuvat teidän ihan ekalta pulkkaretkeltä; se pienen hymy on niin asteista riisuvaa <3

  Toivottavasti tämä häirikkötapaus selkiäisi ja saisit(te) olla jatkossa rauhassa. Kaikkea hyvää ja anna poikaselle isot halit ja pusut… ja niinhän sä tietty annatkin! 🙂

  t. olenliisa

  1. Mulle myös tuli tippa linssiin jo melkein tästä kommentistasi <3 :/ En ymmärrä miten joku voi olla niin julma! Kiitos ihanasta kommentistasi ja toivon todella, että kreisitapaus jää nalkkiin!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.