Superhelppo pestokana vol 2

Aikaisemmin talvella postailin todella helposta ruokavinkistä arkeen, fetalla täytetystä pestokanasta. Lähiaikoina olen pariin otteeseen tehnyt vieläkin yksinkertaisempaa arkikanaa, ohje tosin on tässä melko samanlainen, mutta vieläkin yksinkertaisempi. Taisin Snapchatissä jokunen viikko taaksepäin tätä vilauttaa ja ajattelin jakaa ruokavinkin myös täällä, vaikka mikään kovin kummoinen ruoka nyt ei olekaan kyseessä. 
Valmistelut hoituvat aikalailla viidessä minuutissa, eli todellinen arjen säästäjä ja laiskimuksen illallinen. Meiltä löytyy usein jääkaapista esimerkiksi jämiä pestosta ja parmesanista, sekä usein myös kirsikkatomaatteja eli hyvä ruoka käyttää pois niitä lojuvia purkin pohjia.

Tähän tarvitsee siis paketin broilerin fileitä, pestoa, parmesania ja halutessaan tomaatteja. Tuohon vuokaanhan voi lisätä muitakin kasviksia uuniin, mistä ikinä nyt tykkääkään ja sopii peston kanssa. Broccolia, porkkanaa.. Itse tykkään nykyään käyttää broilerin minuuttipihvejä, niistä saa harvemmin kuivia ja paketissa on kivan paljon pikkupihvejä. 
Pihvit pyöritellään lasivuoassa öljyssä, suolassa ja pippurissa tasaisesti. Tämän jälkeen lisätään pihvien päälle vuokaan ihan reippaasti pestoa ja pyöritellään tasaisesti pesto kaikkiin pihveihin molemmille puolille.

Peston jälkeen ripotellaan fileiden päälle parmesanjuustoa oman maun mukaan ja kylkeen tomaatteja.

Sitten vuoka uuniin noin 45-60 minuutiksi 175c. 

Itse söin muistaakseni villiriisin kanssa, mutta sopii hyvin monen kanssa. Esimerkiksi uunikasvisten, pastan, lohkperunoiden 🙂

8 vastausta artikkeliin “Superhelppo pestokana vol 2”

 1. En hirveästi tykkää parmesanjuustosta, mutta oletan, että tähän voi käyttää jotain muutakin juustoraastetta? 🙂 Pitääpi kokeilla tätä joskus, kuulosti hyvältä! 🙂

 2. Mä ostin kerran ulkomailla sellasen "laita vaan uuniin"- valmiin pestokanan ja se oli niin hyvää et piti tarkkaan katsoa mitä siig
  Hen oli pistetty et osais saman tehdä ite.

  Mä laitan mun pestokanaan seuraavat
  -Lidlin deluxe pestoa
  -pinjansiemeniä
  -parmesaania
  -siivu hyvää maustevoita
  -aurinkokuivattuja tomaatteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.