Muutama purkkivinkki vauvalle ja vähän asiaa pienen hoitorutiineista

Vauvan hoitotoimenpiteistä en ole tainnut täällä kirjoittaa ollenkaan, enkä kyllä tiedä kiinnostaako aihe ketään, mutta kokeillaan 😀 Meillä on täällä kotona hullunkurinen ilmiö, ei nimittäin tarvitse arvata kenen poika on kyseessä jos katsoo pojan erilaisia rasvoja, öljyjä, vauvasaippuoita sun muita purnukoita. Varsin harvoin loppupeleissä käytän pojalle mitään voiteita sun muita, mutta muutamat jutut ovat kuitenkin välillä ihan tarpeen. Ihan oikeastihan vauva nyt ei tarvitse ainuttakaan purkkia tai purnukkaa, vaan vesi, ilma ja kuivat pyyhkeet pitävät ihon puhtaana. Siitä huolimatta on muutama tuote, jotka suosittelen ostamaan pikkuvauvalle jemmaan varuilta 🙂

Esimerkiksi mitään kylpysaippuoita ei usein tule käytettyä, mutta välillä
pakko, koska: pojan pehko. Se nyt on ihan hervoton ja välillä kyllä
rasvoittuukin nopeasti ellei edes joskus pese hellävaraisella
saippualla. Joka pesussa en haluaisi vauvalle käyttää saippuaa, en siitä
syystä että niissä olisi hajusteita tai muita kemikaaleja, vaan lähinnä
ettei iho pääsisi kuivumaan. Tähän asti ollaankin selvitty varsin
hyvällä iholla! Poika peseytyy suihkussa noin pari kertaa viikossa,
päivittäin tehdäänkin sitten semmoiset pikkupesut hanan alla ja
vanulapuilla. Ihopoimut, kainalot, kaula yms mihin nyt yleensä kaikkea
nukkaa kertyy.

Ihan pikkuvauvana aloitimme pesut kylpemällä ja pääasiassa kylpy/suihku onkin ollut isän ja pojan yhteinen juttu. Mua jotenkin pitkään jännitti kylvettämiset alkuaikoina. Poika ei alusta alkaen tykännyt vedestä yhtään ja pesemiset olivat aina yhtä huutoa! Siirryttiinkin sitten aika nopsaa kylvyistä suihkuihin, jotka sujuivat vähän paremmin. Pikkuhiljaa vauvauinnin myötä vedestä on tullut mielekkäämpi juttu. Alkuun pelkäsimmekin, että mitäs siitä uimisesta sitten tulee jos pesukin on noin kamalaa!

Usein pestäänkin napero samaan aikaan kun itse käydään saunassa tai suihkussa, eikä se minullekaan ole enää mikään jännitysmomentt. Jotenkin tuntuu, että vauva on huomattavasti helpompi pestä suihkussa sylissä kuin ammeessa kylvettämällä. Pesuaineista olen tykästynyt tuohon Little Butterfly Londonin superhellävaraiseen puhdistusgeeliin, joka sopii shampooksi, kylpyvaahdoksi tai suihkugeeliksi ihan minkä ikäiselle tahansa. Tuote on luonnonkosmetiikkaa ja sopii herkimmällekin iholle, miksei myös itsellekin. Tuotetta löytyy Jolien verkkokaupasta. Little Butterfly Londonin putelit ovat niin suloisia ja mielestäni myös oiva lahjaidea tulevalle äidille 🙂

Ekat kuukaudet vauvan kanssa alkavat jo olla hämärän peitossa, mutta muistan kuinka iho vaippa-alueilta pääsi ärtymään jatkuvasta vaipparumbasta ja tuolloin tulivat vaippavoiteet kyllä varsinaisen tutuiksi. Olen käyttänyt vaippaihottumaan vaihdellen sekä vaippavoidetta, että sinkkivoidetta. Myös talkki on ollut kovalla käytöllä, vaippaihon lisäksi myös esimerkiksi jalkojen ihopoimuihin laitettuna, niihin kertyy usein kosteutta ja niistä voi seurata inhottavia haavaumia kun iho pääsee muhimaan.

Varsinkin kesällä ja reissuissa on talkki kyllä ihan ehdoton, muuten vauva helposti hikoilee nuo ihopoimujen sisälle jäävät alueet ärtyneiksi. Talkki pitää ne taas hyvin kuivana! Nytkin jouduimme ostamaan talkin kesken reissun, kun oli unohtunut pakata mukaan. Virallisista vaippavoiteista on enimmällä käytöllä ollut Pure Beginningsin tehokas ja hoitava Baby bum cream, jonka antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi sitä voi käyttää myös hyönteisen puremien ja pistojen hoitoon. Pure Beginningsin tuotteet ovat myös kaikki Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja sarjaa myy Hyvinvoinnin Tavaratalo.

Kuvissa näkyvät putelit olen saanut blogin kautta ja niitä on oikeastaan pääasiassa luonnonkosmetiikkaa, sekä sitten luotettavia perusmerkkejä kuten Ainua ja Natusania. Kovimmassa käytössä meillä on ehdottomasti erilaiset vaippavoiteet, talkki ja kosteuspyyhkeet. Sanoisinkin, että jos ostaa syntyvälle vauvalle muutaman purkin vauvakosmetiikkaa ennakkoon, on esimerkiksi sinkkivoide, joku hoitava vaippavoide ja talkki ehdottomat. Usein kun erilaiset vaippaihottumat- ja ärtymät ovat alkuvaiheessa yleisiä kun esimerkiksi taas saippua ei usein ole alkuun tarpeen kun vauva kylvetetään pelkällä vedellä.

Tietty myös baby oil on aika perinteinen tuote jemmaan, monet vauvat kun kärsivät kuivasta ihosta. Ja mitä olen itse huomannut nyt talvella on järkky käsien kuivuminen kun joutuu kokoajan olemaan käsipesulla. Ihan kun tämä pakkasilma ei jo olisi tarpeeksi kuivattavaa! Käsirasvaa kuluu jatkuvasti ja se onkin ihan must jokapaikassa, yöpöydän laatikossa, käsilaukussa.. Nyt olen käyttänyt tuota Natusanin 24h kosteuttavaa käsirasvaa.

Itse ostin myös ennen vauvan syntymää jemmaan puhdistuspyyhkeitä ja ne ovat myös alusta asti olleet kyllä pelastus. Kaupungilla, matkoilla, kotonakin. Helpottaa niin paljon kun pesut ja ruokasotkut voi hoitaa välillä kosteuspyyhkeillä kun vesipesu ei ole mahdollinen. Usein pyrinkin suosimaan niistä sensitive-versioita, jotka ärsyttävät ihoa mahdollisimman vähän. Ainakin kerran päivässä tehdään myös vesipesu, joten tietysti pelkillä puhdistuspyyhkeillä ei mennä. Esimerkiksi nuo Natusanin Sensitive-pyyhkeet ovat huippuja kun pakkaus on suunniteltu niin, että sieltä tulee aina vain yksi pyyhe kerrallaan. Joistain paketeista kun tulee se kymmenen samalla repäisyllä ja koko homma onkin sitten pilalla kun saa sulloa ne sinne takaisin 😀

Ja yksi asia, johon tämän postauksen idea olikin kalastella vinkkejä on vauvan hiusten takkuuntuminen! Olen vaihtanut äitiyspakkauksen harjan pojalla jo ajat sitten omaan hellävaraiseen harjaani, totesin nimittäin ettei sitä kertakaikkiaan ole tehty noin tuuhealle ja pitkälle tukalle. Ei selvittänyt takkuja yhtään! Niitä takkuja nyt tulee kyllä silti takaraivolle. Näkisitte vaan tuon takaraivon, huhhei! Onko teillä mitään tuotevinkkejä niiden selvitykseen?? 🙂

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

4 vastausta artikkeliin “Muutama purkkivinkki vauvalle ja vähän asiaa pienen hoitorutiineista”

  1. Kiinnostava postaus sinänsä, kun kuukauden kuluttua la ja tässä on just näitä hankintoja tehty 🙂

  2. Niiskuneidin selvityssuihke -ainakin vähän isommille lapsille.. ja on muuten ihan parasta myös aikuisen takkutukalle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.