Mitä vauvalle mukaan kaukomatkalle?

Ennen reissua tuskailin useamman päivän ajan pojan matkatavaroiden pakkaamisen kanssa. Oli nimittäin niin paljon muistettavia ja mukaan otettavia asioita. Kunnes sitten päästiin perille kohteeseen ja tajusin, ettei se vauva siinä helteessä nyt ihan kamalasti olisi muuta tarvinnut kun muutaman lyhythihaisen bodyn, pyjaman, muutaman lelun ja vaippoja 😀 Tietysti myös soseet on varsin suositeltavaa kantaa mukana tai riippuu tietysti vähän minnepäin reissaa.

Oma pakkauslista vauvalle: 

– Vaippoja! Otettiin yksi kokonainen paketti mukaan kun ei oltu varmoja paikallisesta laadusta. Lisää joutui jokatapauksessa ostamaan.

– Vaihtovaatteita, tietysti. Oikeastaan kaikki pitkälahkeiset- ja hihaiset jäivät kohteessa käyttämättä kun poika viihtyi paljon vaippasiltaan, mutta useimmiten oli käytössä joku lyhythihainen body.

– Apteekkitavaraa, kuten desinfiointipyyhkeitä, kuumemittari, kynsisakset, kipulääkettä, vaippavoide, vanupuikkoja- ja lappuja..

– Aurinkolasit ja aurinkohattu!

– UV-asu. Ostettiin Helsinki Surf shopista semmoinen hupullinen vauvojen UV-asu, joka oli rannalla hyvä esimerkiksi uimiseen. Seychelleillä oli niin lämmin merivesi, että pienikin pääsi rantaan polskuttelemaan.

– Viltti/ makuupussi lentokoneeseen tai kohteeseen peitoksi. Meillä aina mukana äitiyspakkauksen makuupussi (koneeseen) ja sitten ohuempi viltti.

– Lempparilelut

– Kantoreppu. Välilaskuilla pelastus!!

– Gefilustipat. Just in case, eipä niistä haittaakaan ole! Harvemmin vauva ainakaan ruoasta mitään pöpöjä saa jos syö maitoa tai purkkiruokaa, mutta kun ne sormet aina kuitenkin työnnetään suuhun..

– Matkarattaat.

– Soseet + omat lusikat.

Imetyspiilo. Ihan must koneeseen ja rantsuun! Ehkä koko reissun käytetyin juttu 😀

Jotain varmasti taas unohtui tästä 😀

Lentokoneeseen pakkasin pojalle reippaasti vaippoja (noin 10 varulta :D), harso ja kahdet vaihtovaatteet. Matkustusaikahan meillä oli jotain melkein vuorokauden luokkaa, joten oli hyvä varautua ennemmin niin että tavaraa on liikaa kuin että vaipat tai vaihtovaatteet loppuisivat kesken. Ostin myös pienen paketin puhdistuspyyhkeitä, joka mahtui näppärästi mukaan kassiin. Lisäksi vielä muutama lelu viihdykkeeksi ja se äitiyspakkauksen makuupussi! Passia unohtamatta 😀 Kaikki muuten mahtui omien tavaroideni lisäksi varsin passelisti tuohon uuteen Minkoffin laukkuun! Tämmöiseen matkailuun aivan best. Tai siis juuri tähän tarkoitukseenhan sen ostinkin.

Edelleenkään poika ei muuten reagoinut lentoihin mitenkään erityisemmin. En oikein osaa sanoa missä vaiheessa se paine alkaa vaivaamaan (ehkä 1v hujakoilla?), mutta vissiin sen jälkeen kun pään aukile on sulkeutunut. Meillä on kaikenkaikkiaan takana nyt 12 lentoa vauvan kanssa ja kaikki meneet hienosti! Alkuun imetin aina nousut ja laskut, kunnes huomasin ettei poika ole moksiskaan vaikkei sitä tekisikään. Tuttia kun ei tosiaan syö, joka varmasti on monelle matkustelevalle pelastus. Poika on nyt lähiaikoina saanut välilllä kesken unien semmoisia hysteerisiä itkukohtauksia, jolloin ei meinaa hetkeen rauhoittua ja semmoinen tulikin yhdellä lennolla meidän kanssamatkustajien riemuksi. Itse lennon kanssa tuolla ei kyllä varmasti ollut mitään tekemistä. Muuta sen kummempaa ei kyllä ollut!

Noin yleisesti baby meni taas lennoilla sylissä paria lentoa lukuunottamatta kun saatiin baby bassinet, johon sai pistettyä hetkeksi nukkumaan. Nämä viimeisimmät lennot olivat kyllä huomattavasti helpompia aiempiin verrattuna siinä mielessä, että vauva jo istui itse sylissä ja tämän sai hetkeksi itsekseen istuskelemaan vaikka viereiselle vapaalle paikalle koneessa. Silloin pikkuvauvana kun tätä tuli pitää kokoajan makuulteen sylissä.

Poika on viimeinkin tottunut myös kantoreppuun. Meillä on ollut tuo Baby Björnin Baby carrier 1, joka soveltuu niskatuen kanssa ihan pikkuvauvasta alkaen, silloin ei toisaalta sitä vielä käytetty. Vauvan saa kyllä tosi tukevasti tuohon ja ainakin toistaiseksi jaksaa kyllä hyvin kantaa toista useitakin tunteja. Meillä oli mennessä 7h vaihto Berliinissä ja tuon kantorepun kanssa käytiin kaupungissa katselemassa nähtävyyksiä. Vauva kyllä viihtyi hyvin, tykkäsi kun näki samalla ympärilleen ja sai olla ihan lähellä 🙂 
Mulla on myös Tricot slenin kantoliina, mutta jotenkin tuo reppu on vaivattomampi kun vauvan saa suoraan sujautettua tuonne. Turvatarkastukset yms, olisi kiireessä raivostuttavaa alkaa jatkuvasti sitomaan uudelleen. Pikkuvauvalle liinalla saa varmasti hyvän tukevan sidonnan tehtyä, mutta itse ainakin nykyään koen tuon repun huomattavasti helpommaksi vaihtoehdoksi. Jos jotakuta kiinnostaa vihreä Tricot slen-kantoliina, niin olen pistämässä varmaan jossain vaiheessa myyntiin. Ostin itse myös käytettynä, mutta nyt kun koin tuon repun paremmaksi, ajattelin myydä pois varmaan 15 eurolla 🙂 Saa laittaa mailia jos kiinnostaa!

Abu Dhabin kentällä muuten sai lainaan vauvoille rattaita! Ihan superhyvä palvelu kyllä! Ja muutenkin pelastus meidän pitkälle vaihdolle paluumatkalla kun sai pojan makuulleen pötköttämään ja nukkumaan rattaisiin. En ole aikaisemmin nähnyt missään kentällä tuommoista palvelua. Tai sitten ei ole vaan kertakaikkiaan tullut kiinnitettyä huomiota 😀

Suurin painoerä matkalaukussa olivat nuo soseet 😀 Huhheijaa! Tämän ikäiselle ovat nuo purkkiruoat oikeastaan ainut vaihtoehto matkalle. Siis tietysti maidon lisäksi, mutta ihan säilyvyydenkin kannalta olisi täysi mahdottomuus ottaa kahdeksi viikoksi mukaan jotain itseväsättyjä soseita. Toisaalta meidän poika ei vielä ihan ”isojen ihmisten ruokaa” syökään, enkä olisi vielä muutenkaan uskaltanut paikallista ruokaa syöttää. Itse kuoritut hedelmät on yksi, jonka miellän turvalliseksi vaihtoehdoksi ja usein pieni saikin aamupalalla mutustaa aamiaispöydästä esimerkiksi banaania ja mössättyä papaijaa. Noin muuten mentiinkin sitten noilla purkkiruoilla ja rintamaidolla (jota muuten meni tuolla kuumuudessa ihan koko ajan, lisävettäkin tuli vähän annettua). Purkkiruokien ostaminen Seychelleillä olisi kyllä ollut täysi mahdottomuus 😀 Katsoin niitä korvikejauhepurkkejakin siellä ruokaputiikissa siihen malliin, että ovat kyllä jonkin aikaa seisoneet siinä hyllyssä. Jos meillä olisi ollut tarve korvikkeelle, niin en kyllä olisi uskaltanut niitä antaa!
Mainitsinkin jo aikaisemmin, että rokotteista otettiin hyvissä ajoin ennen reissua MPR ja influenssarokotus. Influenssarokote oli alunperin vähän kiikun kaakun tai siis en ole koskaan halunnut sitä itselleni ottaa ja jotenkin ajatus ylimääräisistä rokotuksista kauhistuttaa. Influenssa voi kuitenkin olla noin pienelle kovin raju, joten en halunnut ottaa mitään riskejä ja päädyin sen varmuuden vuoksi pojalle ottamaan. Tuolla reissussa sillä nyt ei sinänsä varmaan ollut merkitystä, koska rokote suojaa vaan tietyltä virustyypiltä, mutta ei missään nimessä haittaakaan. Hepatiittirokotteista aiotaan konsultoida lääkäriä sitten lähempänä vuoden ikää 🙂
Toistaiseksi vauvan kanssa reissaaminen onkin ollut tosi kivaa ja helppoa! Saapi nähdä millaiseksi se tästä muuttuu sitten kohta kun poika jo kävelee ja haluaa itse päästä joka paikkaan. En itse kokenut tätä kaukomatkaakaan mitenkään erityisen hankalaksi tai rankaksi, enkä koe että reissaaminen poikaakaan millään tapaa stressaisi. Tämä enemmänkin tykkää olla liikkeessä ja  nähdä uusia juttuja. Tietysti sekin on varmasti vähän vauvasta kiinni, miten nuo reissailut sujuvat. Nämä reissut ovat sujuneet niin ongelmitta, että voisin hyvinkin jo lähteä lentomatkoille pojan kanssa kahdestaankin.

4 vastausta artikkeliin “Mitä vauvalle mukaan kaukomatkalle?”

  1. Postaustoive: suosikki lastenvaatemerkit, mitkä oot todennu parhaiksi. Ja mistä ostat lastenvaatteita, myytkö eteenpäin jne.

    1. Kiitos postausideasta! Voin miettiä, että saisinko kyhättyä postausta tuosta 🙂 ostan siis aikalailla kaikki vaatteet käytettynä, yleensä samoilta parilta tutulta ja vähän just sitä mitä on tarjolla. Yleensä Lindex, H&M, Zara ja jotain randomeita. Säästän joitakin kappaleita muistoksi ja muut sitten pistän taas eteenpäin ja ostan uusia! 🙂

    1. Osa käsimatkatavaroissa ja osa matkalaukkuun niin, että oli tiiviisti vaatetta ympärillä, eikä päässyt liikkumaan tai kolisemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.