Pari kirjavinkkiä

Lomalla sain pitkästä aikaa luettua pari kentältä ostettua kirjaa. Viimeksi taisinkin lukaista alkusyksystä sen Nainen junassa, jonka nyt sitten katsoinkin lentokoneessa myös leffana. Tällä hetkellä on kirjoista mielessä useampikin jotka kiinnostaisi lukea. Voisikin piipahtaa tällä viikolla kirjastoon ja lainailla samalla pojalle jotain hauskoja kuvakirjoja 😀
Täälläkin olen jankannut kuinka olen Pohjois-Korea-kirjojen perään. Muistaakseni tämä uusin on ehkä viides tai kuudes P-Korea-kirja jonka luen tai ostan. Aiempi taisi olla se Diktaattorin keittiömestari, joka kertoo Kim Jong-ilin sisäpiirikokin paljastuksia. Sitä ennen taas Pjongjangin akvaariot, Suljettu maa, Leiri 14 ja muistaakseni ehkä vielä joku? Noista paras on ehdottomasti ollut tuo Suljettu maa, jonka olen tainnut lukea tässä neljän vuoden aikana kolmesti. Tosin nuo kirjat eivät enää oikein tarjoa mitään uutta aspektia, koska kaiken tämän lukemisen jälkeen nuo kertomukset alkavat olla jo tuttuja. Kylläpä ne silti kiehtovat, löytyispä taas joku uusi hyvä P-Korea-kirja!

Tuo Pohjois-Korea- yhdeksän vuoden pakomatka kertoo pitkästä pakomatkasta Kiinan kautta Etelä-Koreaan, eikä tuokaan huono ollut. Kirja keskittyi ehkä enemmän itse pakomatkaan P-Korean ulkopuolella kun monet muut noista kirjoista kertovat pääasiassa oloista P-Koreassa. Ei ollenkaan huono silti!
Toisena kirjana nappasin reissuun tuon Carl-Johan Vallgrenin Siat, joka keikkui myydyimpien pokkareiden listalla. Superkoukuttava!! Ihmiskauppa on toinen juttu joka kiinnostaa ja haluaisi lukea aiheesta kaiken. Vihdoin on löytynyt myös oikeasti lupaava uusi lemppari-dekkaristi. En malttanut lopettaa tuota kun alkuun pääsi, vaikka olikin välillä tosi ahdistava. Tuosta on myös aiempi osa Varjopoika, joka on ihan pakko lukea myös 🙂 Jos on jännityksen perään, niin suosittelen kyllä tuota Carl-Johan Vallgreniä!
Onko joku teistä lukenut näistä jomman kumman tai molemmat? 🙂

6 vastausta artikkeliin “Pari kirjavinkkiä”

  1. Oletko lukenut Jouni Hokkasen Pohjois-Korea, Siperiasta itään? Suosittelen!

  2. Mulla on Vallgrenin Varjopoika, mutta se on vielä lukematta. Ehdottomasti kyllä tartun siihenkin jossain vaiheessa! 🙂

  3. Seitsemän nimen tyttö on myös hyvä P-Korea kirja, melko tuorekin. Itse luin alkuvuodesta ja oli oikein kiintoisa, vaikkakin saman toistoahan nuo kaikki pakotarinat ovat. Kiinnostavia silti!

    -Shekerim

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.