Plantur 39 – hiustenkasvun ihmeboostaajat!

Siitä onkin jo jonkin aikaa kun kerroin lyhyesti Youtube-videolla käyttöön lähtevistä Plantur-tuotteista. Nyt kun sarjan tuotteet ovat olleet käytössä reilut pari kuukautta, ajattelin kertoa hieman kokemuksiani näistä vihreistä purkeista. Niille, jotka eivät tuota videota nähneet, tuli siinä tosiaan höpöteltyä siitä kuinka olin kuullut näistä tuotteista varsin hyviä kokemuksia. Eräs teistä kommentoi syksyllä, ettei mikään ollut auttanut vilkastuttamaan hiustenkasvua ennen Planturia. Myös eräs kaverini kehui näitä synnytyksen jälkeiseen hiustenlähtöön ja kylläpä alkoi kiinnostamaan! Sainkin tuotesarjan purnukoita blogin kautta testiin ja sinnikkäästi olen nyt sen reilut parisen kuukautta pessyt hiukset ainoastaan tuolla Plantur 39:n shampoolla, aina liraus hopeashampoota seassa.

Hormonaalisten syiden lisäksi voi hiustenlähtöä aiheuttaa stressi, lääkkeet, erinäiset sairaudet, mutta veikkaisin noiden hormoniheittelyiden olevan varmasti se yleisin syy. Synnytys ja ehkäisyvalmisteet, useinhan hiukset reagoivat hormonitasapainon heilahteluihin hieman jälkijunassa ja itsellänikin synnytys alkoi näkyä hiuksissa suunnilleen 4kk kuluttua. En huomannut hiustenlähtöä oikeastaan sillä hetkellä vaan vasta jälkeenpäin kun uutta hiusta alkoi pukkaamaan hiusrajaan. Olisin odottanut vieläkin rajumpaa sulkasatoa, vaikka tukkaa kyllä varsinkin ohimoilta ihan kiitettävästi lähtikin..

Plantur 39-sarja on virallisesti kehitetty vaihdevuosista johtuvaan
hiustenlähtöön naisille. Vaihdevuosien aikaan kun estrogeenin määrä
vähenee ja mieshormoni testosteronin määrä taas kasvaa. Tämä voi
aiheuttaa ennenaikaista hiustenlähtöä tai hiusten haurastumista. Ei
anneta tämän kuitenkaan hämätä, koska tuotteet toimivat yhtä hyvin myös
muunlaiseen hiustenlähtöongelmiin myös nuoremmille. Erinomaisesti
esimerkiksi juuri synnytyksen jälkeiseen sulkasatoon, joka on varmasti enemmänkin
sääntö kun poikkeus synnytyksen jälkeen.

Tuotteiden vaikuttava aine on fytokofeiiniyhdiste, joka suojaa hiusjuuria ja aktivoi hiustenkasvua. Yhdiste vaikuttaa hiusjuuressa aina 24h, jonka vuoksi säännöllinen käyttö on tärkeää jos haluaa tuotteista irti täyden tehon! Shampoo vaikuttaa päässä pesun yhteydessä aina 2min ja pesun kruunaa huuhtelubalsami, joka edistää fytokofeiinin pysymistä hiusjuurissa. Itse en pese hiuksia läheskään päivittäin ja siksi sarjan päänahkaan levitettävä hoitoneste onkin ollut oiva tuote. Levitän hoitonestettä hieroen päänahkaan niinä päivinä kun en pese hiuksia. Lisäksi olen syönyt nyt 2kk ajan myös sarjan hiuspohjaa ravitsevia kapseleita, jotka tukevat hiustenkasvua sisältäpäin. Kapselit sisältävät mm. sinkkiä, biotiinia ja seleeniä, jotka ovat tärkeitä ainesosia hiuksille.

No sitten niihin tuloksiin ja kokemuksiin! 

Syynäsin ennen kuurin aloitusta hiusrajani, joka oli silloin täynnä noin  reilun 2cm mittaista pikkuhiusta. En halunnut sekoittaa jo ennen kuuria kasvaneita hiuksia virheellisesti tuloksiin ja itseasiassa olin vaalentanut koko pään juuri vähän ennen kuurin aloittamista, joten on ollut helposti nähtävissä, että kaikki oman sävyiset pätkähiukset ovat kasvaneet kuurin aloittamisen jälkeen.

Tällä hetkellä nuo ensimmäiset pätkähiukset alkavat olla semmoisia noin 5cm mittaisia ja niiden lisäksi on hiusrajan tuntumaan ilmestynyt aivan hurjasti uutta noin sentin-parin mittaista pätkähiusta. En millään jaksa uskoa, että kyseessä olisi taas joku uusi hiuskato, vaan ennemminkin että tuo fytokofeiini olisi aktivoinut lepotilassa olevia hiusjuuria pukkaamaan uutta tukkaa! Tyvi on tällä hetkellä tosi tuuhea ja otin pidennyksetkin pois kuukausi sitten odottamaan seuraavaa kampaamokäyntiä.

Muutoksia on siis ehdottomasti tapahtunut ja nyt kun vain jaksaisi odotella, että nuo kaikki pätkähiukset kasvavat pidemmiksi. Jatkan tuolla shampoolla pesemistä vielä jonkin aikaa ja noista kapseleistakin on vielä pariksi viikoksi kuuria. Itsessään nuo tuotteet jättävät hiukset todella tuuheiksi ja ilmaviksi, joka on tietty kiva plussa ohentuneelle tukalle! 🙂 
Toivon niiiiin, että nämä hiustenlähtö-ongelmat olisivat omalta osaltani nyt tässä, viimeinkin. Omalla kohdallani voin sanoa, ettei se synnytyksen jälkeinen hiustenlähtö kyllä niin karmeaa ollut kun alkuun pelkäsi. Tai siis ettei sentään tullut mitään vaiheessa oikeasti semmoista oloa, että on kohta jo kalju. Onneksi tukka kasvaa takaisin, vaikkei kyllä mikään nopea projekti olekaan!
Mielellään kuulisin myös muiden kokemuksia näistä!

6 vastausta artikkeliin “Plantur 39 – hiustenkasvun ihmeboostaajat!”

 1. Minulla hiukset tipahti vasta kun lopetin imetyksen.. Ja niitä sitten lähtikin. Toisaalta taas, toisessa raskaudessa pukkasi uutta hiusta aivan mahdottomasti. Tällä hetkellä on paljon juurikin sitä viissenttistä hiusta ympäri päätä 😀

  1. Eikä! Jännä kyllä miten yksilöllistä! Kauanko siis imetit? Tai siis mietin että missä vaiheessa tukka alkoi lähtemään? En ehkä kestäisi jos mulle kävisi sama homma vielä imetyksen jälkeen 😀

 2. Mulla ei ole hormonitoimintaan, tai ainakaan raskauteen, liittyvää hiustenlähtöä, mutta jossain vaiheessa hiukset katkesivat värjäyksen yhteydessä ja nyt jokainen hius on tyyliin eri pituinen. Pitäisi saada hiukset kasvamaan, jotta niihin saisi leikattua edes jonkinlaisen siistin mallin. Tosi monia juttuja oon kokeillu ilman sen suurempaa apua, pitää varmaan kokeilla tätäkin. 🙂

  1. Voiei! Mulla on joskus käynyt värjäyksen yhteydessä samalla tavalla :/ Sitä en tosin osaa sanoa, että nopeuttiko tämä varsinaisesti tukan kasvua, mutta aktivoi uusia hiuksia kasvuun 🙂

 3. Minä en uskaltanut raskauden ja imettämisen aikana noita käyttää. Sen verran karmeita tutkimustuloksia olivat tästä aineesta saaneet. Ehkä taas myöhemmin kun olen enää vastuussa vain omasta terveydestäni. Käytin sitä jo ensimmäisen ja toisen raskauden välissä. Kyllä muuten toimi! Ehkä parhaiten, mitä mikään shampoo lupauksineen millään tavoin ikinä.

  1. Moikka! Mä tiedustelin tätä asiaa Planturin edustajalta, joka taas sai Saksasta saakka valmistajalta seuraavan vastauksen käytöstä raskauden ja imetyksen aikana:

   "Dr Kurt Wolff develops and produces cosmetic products under extremely high quality and security standards. European cosmetic products underlie strict requirements which guarantee the flawless quality. Those requirements ensure the sanitary harmlessness. In addition to that, Dr Wolff experts test all products with regards to their safety and tolerability. We can clearly say that all Dr Wolff products are under correct usage safe for users. Therefore you can use all Plantur 39 products including the capsules as well during breastfeeding. If you should still be unsettled, we recommend consulting your gynecologist or midwife for more advise."

   Tuotteiden vaikutusta ja valmistusta valvotaan siis äärimmäisen tarkkaan, joten käyttö myös raskaana ja imettäessä on turvallista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.