Talvipäivän vaunulenkkeilyä

Yhteistyössä Jollyroom.fi kanssa
Uusilla rattailla on nyt rullailtu eteenpäin muutama viikko ja olisi tarkoitus kertoa näistä vielä vähän kokemuksia. Aikaisemman esittelypostauksen aktiivisen perheen North 13.5 Maxi Jogger 2017-yhdistelmävaunuista löydät täältä. Edelleen olen kyllä ollut kovin tyytyväinen ja liikkumiseen nuo ovat niin paljon näppärämmät kun edelliset kiinteäpyöräiset yhdistelmät!

Viime viikonloppuna saatiin iloita auringonpaisteesta, mutta sen koommin ei sitten olekaan tainnut sitä aurinkoa näkyä. Eiköhän ne aurinkoiset kevät-talvipäivät vielä saada maaliskuulle. Tällä viikolla on on ollut täällä joku ihme JKL-memorial ja muistelin juuri kuinka ihana oli talvisin lähteä lenkkeilemään tai luistelemaan Jyväsjärven jäälle! Joku vuosi yritin samoihin fiiliksiin Töölönlahdella, mutta eihän se nyt ollut läheskään sama juttu 😀 Muistelut nyt sikseen. Näillä tamineilla kävimme siis kyläilemässä pikkuisen ”pappalassa”.

Näillä rattailla on  nyt käyty asioilla, lenkkeilty lumella, jäällä,
sohjossa ja kaikissa tilanteissa menneet ihan hienosti. Ei kyllä ole
millään tapaa ollut ikävä niihin entisiin tai sitten niihin
matkarattaisiin, joita pääasiassa olenkin asioilla esimerkiksi
keskustassa käyttänyt. Meillä on farmariauto, mutta noiden kasaus
pienempäänkään autoon ei kyllä olisi ongelma. Olin eilen kiertelemässä
keskustassa ja näillä on kyllä superhelppo liikkua kaupunkiympäristössä, todellinen helpotus kyllä kun ei tarvitse tuskailla.

Pakko mainita, että kun viimeksi oli puhe tuosta istuinsuunnasta, niin sehän muuten onnistuu ratas-osassa myös noin perinteisesti lapsen kasvot omiasi päin. Arvelin alkuun, että istuin voisi kiinnittyä myös noin päin ja niinhän se menikin. Nyt olen siis käyttänyt noita ihan noin perinteisesti päin. En tosin tiedä, voiko vauvallekin hurjilla juoksulenkeillä tulla pahoinvointia jos istuu selkä menosuuntaan? Tai siis että onko se syynä miksi monissa juoksurattaissa on juurikin istuin toisinpäin kun perinteisisssä? Eipä ole aikaisemmin tullut edes ajatelleeksi!

Tuota vaunu-osaahan me ei enää käytetä, mutta onnistuu kyllä näihin vaunuihin ottaa. Vaunukoppa myydään Jollyroomilla siis erillisenä jos haluaa nämä yhdistelmävaunut jo ihan pikkuvauvalle. Tai niinhän se varmasti kannattaakin jos on hankinta mielessä, ettei kaksia eri vaunuja tarvitse hommata 🙂 Jollyroomilta löytyy yhdistelmävaunuista kyllä paljon muitakin vaihtoehtoja.

Bixu on aina jotenkin tosi ujona kaikissa kuvissa ja vaikka muuten aina katsoisi päin, niin sillä sekunnilla kun jostain tulee kamera niin ei sitten suostu millään katsomaan päin! Niin kävi tietysti tälläkin kertaa. Maui taas on niin  adhd, että kaikki kuvat noin muuten sitten aina tärähtävät 😀

18 vastausta artikkeliin “Talvipäivän vaunulenkkeilyä”

 1. Mielenkiinnolla kuulisin vielä kokemuksia näistä, oletko ollut edelleen tyytyväinen? Huomasin että näihin ei ole saatavilla mitään lisävarusteita (esim. sadesuoja), oletko kaivannut jotain lisävarusteita? Onko tukevat (vai kiikkerät)? Näistä ei löydy oikein mitään tietoa netistä kun olen yrittänyt etsiä…

  1. Voi vaikka tässä päivittää näistä muutaman sanana. Olen kyllä ollut tuohon näiden hintaan nähden tyytyväinen. Käytän ihan siis perusvaunuina kaikkialla, tietty myös lenkkeillessä. Jos etupyörä ei ole lukossa ja lähtee esim juoksemaan, niin vaunut alkavat väpättää joka on vähän ärsyttävää, mutta voi olla että sama ongelma on kovassa vauhdissa kaikilla kääntyvillä pyörillä? Lukitsen siis aina etupyörän lenkeillä ja pitkillä suorilla. Joissain tilanteissa ehkä ovat vähän kiikkerät (jos siis yrität nopeasti kääntyä vaikka että saat vaunut bussista ulos), mutta tosiaan kun en ole aikaisemmin testannut muita kolmipyöräisiä niin vaikea mennä sanomaan onko sama juttu kaikilla kolmipyöräisillä 🙂

   1. Ja siis lisään vielä, että mulla oli näitä ennen siis Teutoniat ja tykkään näistä niihin verraattuna kyllä hurjasti enemmän. Ovat siis tyylikkäämmät, näppärämmät ja siis ei nyt oikeastaan ole mitään huonoa sanottavaa noiden ekan kommentin pikkujuttujen lisäksi!

    1. Kiitos vastauksesta! Pitääpä toden teolla jäädä miettimään näiden hankintaa… Kiva blogi muutenkin sinulla, on tullut seurattua jo muutaman vuoden ajan 🙂

 2. Itse tilasin kyseiset vaunut eilen, mietin et kuinka korkealla lapsi on noissa rattaissa?. Meillä on nyt käytössä moweot joissa istuin osa on normaalia korkeammalla ja tykkään kovasti. En usko että talvella menee kovin hyvin jos tulee lunta enemmän siksi päädyin noihin North vaunuihin. Kuinka hyvin nuo kulkee jos on enemmän lunta?
  Toivottavasti vielä vastaat, vaikka onkin yli vuoden vanha postaus.

  1. Hmm en oikein osaa arvioida tuota korkeutta. Melko samalla korkeudella kuin muissakin vaunuissa siis 🙂 Kun lukitsee pyörät niin on mielestäni pärjännyt hyvin lumessa!

   1. En tiedä tuliko aikaisempi kun jotenki sohasin näyttöä kun kirjoitin loppuun.
    Mutta siis Kiitos!
    Kohta sen näkee kun vaunut saapuu et millä korkeudella lapsi on niissä. Nykyisissä on 60cm korkeudessa ja tuohon oon tykästynyt ?pelkään et en osaa sit mennä jos lapsi on matalammalla.
    Kiva kuulla! Ovat tulos ennen talvea juoksu rattaiksi ja talvella sit mennään jokapäiväisessä käytössä ?

 3. Kiitos! No hetki menee kun selviää. Pelottaa vaan ku oon tottunut et lapsi on korkeamalla tai aikaisempiin verrattuna ainakin ?Hyvä tietää et kulkee lumessa hyvin. Ovat tulossa ihan päivittäiseen käyttöön ?

 4. Heippa! Millaseen kasaan nuo rattaat menee?
  Meneekö ihan makuuasentoon selkänojan laskiessa? ?

 5. Hei! Mietin näitä rattaita ja lähinnä sitä, että sopivatko pitkille ihmisille. Mieheni on 190cm pitkä ja minä vajaa 180cm. Onnistuukohan vaunuja työnnellä ilman selkäkipuja eli mikä on aisan korkeus korkeimmillaan?

  1. Hei Krista! Mietin samaa noiden vaunujen kohdalla, olen itse 183cm ja tärkeä ominaisuus vaunuille on työntöaisan pituus. Saitko tätä jo selvitettyä mistään?

   Kiitos Iines vaunujen esittelystä 🙂

   1. Kiva jos postauksesta oli hyötyä! Työntoaisaa saa kyllä säädettyä eri pituuksille (kuten esim Bugaboossa ei saa), mutta aisan pituutta en osaa valitettavasti sanoa :/

 6. Harkitsemme näitä rattaita, saako istumaosan ihan pystyasentoon, ettei jää kallelleen? Kiitos vastauksesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.