Varsinainen #tbt; minä ja some

Olen nykyään todella laiska Facebookin käyttäjä. Oikeastaan en julkaise siellä ikinä mitään. En muista milloin olisin edes pyytänyt ketään facekaveriksi. Omalla kohdallani Face on siis jotenkin aivan kuopattu juttu ja ollut jo vuosia. Vielä vuosi takaperin käytin sitä ahkerasti joidenkin ryhmien postausten selaamiseen, mutta nykyään en oikein jaksa niitäkään.  Olen vaan kyllästynyt! Muut somekanavat ovat vallanneet tilaa sen tieltä. Oikeastaan ainut mihin käytän Facebookia on viestimiseen semmoisten ihmisten kanssa jotka eivät käytä Whatsappia.

Jos voin laittaa viestiä Whatsapin kautta Facen sijaan niin sen kyllä teen. Vietän päivittäin Facebookissa ehkä 5 minuuttia. Päivitän aina uusimman postauksen blogin Facesivulle, mutta eiköhän kaikki tiedä sen, että olen tasan yhtä huono päivittämään sitäkin sivua. Tosin blogin seuraamiseenhan tuo sivu on ihan näppärä. Välillä mietin, että luuleeko joku facekavereistani, etten vain ole niin aktiivinen somessa noin yleisesti. Tietäisivät vaan.. 😀

 2008
2008
 2002-2003
Olen oikeastaan aina ollut ”somehaukka”. Tai siis alusta saakka, eihän sitä nyt lähellekään olemassa kun synnyin. Tietenkään! Daaah 😀 Tietokoneiden kanssa olen ollut aina suht näppärä ja puuhastellut koneiden kanssa ihan siis jo ennenkö menin kouluun. Erilaiset pelit ja muinainen paint. Olipas se hauska silloin! Muutenkin olen ollut aina tosi ahkera ilmaisemaan itseäni kirjoittamalla. Tarinoita, päiväkirjaa ja sen sellaista. Blogissa olen julkaissut noita höpöhöpökirjoituksia esim täällä ja täällä. Nuo eivät ole vielä edes parhaimpia! Haaveilin ala-asteella kirjoittavani kirjan ja muutenkin kirjailijan urasta 😀 Joskus yläasteen lopussa alkoi kiinnostaa myös
kuvanmuokkaus! Digikamera astui kuvioihin juurikin silloin 2003
tietämillä, olihan se ihanaa kun vihdoinkin näki heti sen ottamansa
kuvan. Vaikka se eka digikamera kyllä melko alkeellinen olikin.. Liityin IRC-Galleriaan vuonna 2002 ja olin eka kaikista tutuista.

 2004
 2004

Alkuun olin IRC-Gallerian maailmassa aivan paniikissa, että jos joku tunnistaa enkä halunnut olla edes omalla nimellä. Joku irkkaava poika samalta riparilta tietysti heti bongasi minut sieltä ja ihmetteli miksen halunnut olla omalla nimelläni. Olin jotenkin ihan tiloissa sen suhteen jos joku tunnistaisi. Mutta kun silti kiinnosti tuo niin uusi ja ihmeellinen netin maailma. Tuolloin oli niiiiiin eri asia laittaa itsensä nettiin! Siis en osaa edes selittää. Ei ennen ”Galleriaa” ollut (ainakaan teineille) mitään keinoa lisätä itseään nettiin, koko ilmiö oli niin uusi. Muistan esimerkiksi vielä Tarun todella elävästi galtsuajoilta ja nimenomaan noilta alkuajoilta, enemmistöhän jäsenistä oli vielä tuolloin poikia. Tuolloinhan Galtsukin oli virallisten irkkaajien yhteisö ja kyllä, itsekin ihan virallisesti irkkasin jossain vaiheessa. Se oli oikeastaan ainut vaihtoehto tuolloin  jos halusi jutella reaaliajassa jonkun kanssa netissä (muutenkin kun jossain Kissin chatissä :D), vähän kun Facebookin messenger nykyään. Galtsussahan noin yleisesti käytiin vain kommentoimassa muiden kuviin, tyyliin ”kiva kuva :)” (hahah) ja sitten myöhemmin pystyi ihan keskusteluunkin kun oli mahdollista ”ostaa vipit” ja lähettää yksityisviestejä.

Aivan kamalia ja epäonnistuneita kuvia kyllä tuli lisättyä galleriaan, mitäköhän sitä on ajatellut tuolloin.. Tuntuu todella oudolta, että siitäkin on jo 15v kun liityin ekaan sosiaalisen median verkostoon 😀 Joskus viimeistään 2003-2004 galtsu yleistyi kyllä ihan rutinalla, mutta tuolloinkin taisi olla vielä suurimmalla osalla suurin este liittymiselle se, ettei ollut digikameraa! Voi noita aikoja. IRC-gallerian ohellahan oli esim ii2, jota en itse kyllä liiemmin pitänyt suosiossa. Ulkoasu oli aivan karsea ja muutenkin koko systeemi oli tuolloin ajateltuna paljon galtsua ”juntimpi” 😀 En päässyt vuosiin sisälle profiiliini IRC-galleriaan kun olin jonkun pakon edestä joskus joutunut vaihtamaan salasanaa. Kamalan prosessin jälkeen sain jotenkin resetoitua salasanani siellä ja tällä viikolla pääsin ekaa kertaa aikoihin ihailemaan näitä kuvia! Voi jösses.

 2004
 2006
 2005
2003

Ensimmäisen kerran muistan miettineeni blogin perustamista joskus lukiossa, suunnilleen ehkä vuonna 2004-2005. Oman sivun perustaminen tuntui tuolloin jotenkin äärimmäisen hankalalta, en muista oliko edes Blogger vielä pystyssä. Toisaalta mikään mahdottomuus se tuskin olisi ollut jos vain olisi kunnolla perehtynyt. Blogi jäi ideana korvan taakse vielä muutamaksi vuodeksi, kunnes sitten 2008 päätin hetken mielijohteesta perustaa tämän blogin, eikä se nyt edes silloin ollut kovin vaikeaa. Tuntuu oudolta, että olen kasvanut lähes teinistä aikuiseksi tämän blogin aikana. Olinhan niin lapsellinen vielä blogin alkuaikoina, ettei niitä 20-vuotiaana rustattuja huumorihöysteisiä juttuja edes pystyisi nykyään lukemaan.

 2006
 2008
 2004
 2008
 2004

Vaikka blogi onkin ollut tärkeä harrastus jo näinkin monen vuoden ajan, on jollain tapaa alkanut tuntua, että olen vieraantunut tästä. Elämäni ja minä olen muuttunut ja kasvanut vuosien varrella niin paljon, mutta blogi on pysynyt silti melko samana. Sen suhteen en ole ikinä ollut mitenkään erityisen kunnianhimoinen ja mennyt aina fiilispohjalla eteenpäin. Joskus tulee eteen semmoisia päiviä kun miettii, että millaista olisi kertaheitolla vain yksinkertaisesti kadota netistä. Kaikista sosiaalisen median kanavista ja elää netitöntä elämää. Ajatus on todella outo, koska on ollut täällä oman naamansa kanssa niin kauan. Siis 15 vuotta! Pelkästään ”netissä”. Irc-galleria, Facebook, blogi, Instagram ynnä muuta. Enkä nyt tietty ole mikään poikkeus, onhan suurin osa ikäisistäni melkein kaikissa samoissa kanavissa blogia lukuunottamatta. En osaa edes kuvitella, millaista olisi ”hylätä some”. Kuten viime viikolla tulikin pohdittua niitä somen uusia tuulia, niin innolla todella odotellaan, että mikä se seuraava iso juttu on! Eka tuli hylättyä Galtsu Facen tieltä, Face Instan tieltä ja jossain määrin olen viimeaikoina keskittynyt Instan sijaan Snapiin. Mitäköhän seuraavaksi?


Tähän loppuun lisäilen vielä huumorin kukkasena sen aivan upean ensimmäisen IRC-galleria-kuvani isäni parvekkeelta 😀 Minä 14v! Niin uskomattoman nolo, etten olisi vuosia tuon jälkeen uskonut kuvan ikinä enää näkevän päivänvaloa. Onneksi sitä on päässyt yli noista teinihassutuksista ja osaa suhtautua näihin huumorilla. Niinhän sen kuuluukin mennä. Joku ehkä osaa bongata noista sanoista, että mikä oli kovin hitti silloin kesällä 2002…

Olitteko Galtsussa? (Vai kenties ii2?) 😀

12 vastausta artikkeliin “Varsinainen #tbt; minä ja some”

 1. Voi Galtsu, se oli ihan parasta silloin. Itse liityin kanssa joskus 2002 ja taisin jättää Galtsun 2007 kun liityin faceen

 2. Vaklaus galtsussa oli ihan parasta! Juurikin Taru ja hänen jyväskyläläinen poikaystävänsä piti aina stalkata. Myös nykyinen Jekku Berglund on tuttu kasvo galtsuajoilta, tuhtimama vai mikä hänen nimensä oli. Hahaha. Ja se rage mitä oikeasti irkkaavat kokivat galtsua kohtaan. Itsehän tämän vuoksi opettelin oikean irkkauksen, jotta en olisi ollut nolo. En silti jaksanut pyöriä hirveästi irkissä, muutaman kerran kävin #fam-kanavalla ja mitä näitä räppipiirejä oli 😀

  1. Joo niin oli 😀 Mariaa/Jekkua en kyllä kovinkaan siellä seuraillut, mutta muistan kuitenkin! Tuo #fam kuulostaa jotenkin hämärästi tutulta, varmaan nähnyt jollain tyypeillä siellä sivupalkissa joskus 😀

 3. Olin minäkin galtsussa yläasteaikoina. Voi luoja se oli kyllä parasta sillon galtsu ja mese aina koulun jälkeen. Galtsussa oli aina pakko omistella kuvia ja liittyä toinen toistaan nolompiim yhteisöihin. XD

  1. Ainiin mese!! Ihan unohdin, että olihan tietty mese semmoiseen kavereiden kanssa viestimiseen. Miten saatoin unohtaa! Siellä sitten odoteltiin ja toivottiin, että kaverit tulisivat linjoille 😀 Ja ne yhteisöt kieltämättä oli kyllä melko noloja!

 4. Hahaha joka päivä menin koulun jälkeen tietokoneelle mesettämään 😀 😀
  Olin myös ii2:ssa ja galleriassa. Just muutama viikko sitten kävin kurkkimassa omia galleria-kuviani, huhheijjaa.. yhteisöissä mulla ainakin oli se "Olin vähän vakoillu ja tehny johtopäätöksiä", jotenkin kuulostaa vieläkin niin multa!! No en nyt ehkä vakoile, mutta johtopäätöksiä vedän edelleen ahkerasti kaikesta =D

  Siis tämä oli oikein hyvän mielen postaus! Ja oot ollu aina nätti ja luonnollisen näköinen! Ei yhtään noloja kuvia 🙂 muoti nyt vaan vähän muuttunut vuosien varrella:D

  1. Joo mäkin mesetin todellakin! Mä en oo kuullut tosta yhteisöstä, mutta kuulostaa loogiselta. Siellähän oli maailman paras vakoilla ja urkkia 😀

 5. Voi, kun näitä nuorelta! 😀 Minut löysi molemmista, sekä IRC-galleriasta että ii2:sesta, jota en kuitenkaan käyttänyt niin usein kuin Galleriaa.

  Osa läheisistä pitää mua outona, koska en ole koskaan liittynyt Facebookiin. En vain ole kokenut tarvitsevani sitä. Toisaalta olen aina ollut erilainen kuin muut. 😀

  Facen sijaan käytän säännöllisesti Pinterestiä, Twitteriä ja Instaa. Minut löytää myös LinkedInistä, mutta sinne liityin enemmänkin työelämän puitteissa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.