7 x outoa tapaani

Rakastan erilaisia listapostauksia! Tässäpä lauantain kunniaksi outoja tapojani. Jännä kuinka vaikea näitä oli keksiä 😀 

1. Mun on aina pakko pestä kasvot ja hampaat aika pian heräämisen jälkeen vaikken olisikaan lähdössä minnekään. Ällöttää  jotenkin se olo kun iho on kuiva ja kiristää yön jäljiltä, sekä muutenkin se semmoinen tunkkainen olo. Kaikkein pahin on sen jälkeen jos on edellisenä iltana vetänyt herkkuja, yök.
2. Ennen en raaskinut käyttää kaikkia vaatteitani kun jotenkin alitajunnassa ajattelin niiden kuluvan käytössä. Siis haloo, vaatteethan ovat kulutustavaraa! Tästä olen onneksi päässyt paljon yli, mutta kyllä vieläkin tulee niitä tilanteita kun joku toppi on esimerkiksi liian hieno yökkäriksi tai muuta. Onhan se  tietysti totta, että esimerkiksi tietyt kalliimmat neuleet  haluaa säästää ennemmin työvaatteiksi sen sijaan, että nukkaisi ne kotioloissa. Tietty logiikka siis, onhan kotivaatteet aina huomattavasti kuluneempia kun ne muut.. Eräs hassu pointti on myös se kun niistä kotivaatteistakin tuppaa suosimaan ja kuluttamaan aina niitä tiettyjä.

3.
Jos käyn yöllä vessassa tai siis jos ylinpäänsä nousen illalla/yöllä
portaita ylös pimeässä niin teen sen supernopsaa. Pienenä pelkäsin, että
mörkö saattaa napata portaan alta jalasta ja juoksin raput aina
supernopeasti ylös. Välillä huomaan miettiväni sitä edelleen ja ahdistaa
nousta portaita pimeällä 😀
4.
Kun saan palkan, on kaikki laskut maksettava heti. Samoin kaikki
säästösiirrot on tehtävä samantien. Ahdistaa jossen saa kaikkia heti
hoidetuksi ja laitettua käyttötilille sen kuun budjettia. Se on myös
ahdistavaa jos jostain ilmaantuukin joku lasku jota ei muistanut ja
joutuu siirtelemään uudestaan tililtä toiselle ja menee budjetit
jotenkin uusiksi. Pidän käyttötilillä aina vain sen verran rahaa kun
luulen kuluvan ruoka- ja muihin pakollisiin hankintoihin. Loput siirrän
rahastoihin ja toiselle säästötilille, jonka yleensä piilotan
verkkopankista jotta sitä ei muistaisi. Vakuutusmaksut on yksi pirullisin kun tuntuu että niitä tulee mulle joka kuukausi (ainakin vähintään 3kk välein) ja summat on aina kuitenkin yli satasen. Vaikka niissä olisi eräpäivä vasta kuukauden päästä, niin on ne maksettava aina heti. Ärsyttää verkkopankissa muutenkin kaikki ne asuntolainan lyhennykset sun muut jotka roikkuu erääntyvissä. Niitä kun ei voi maksaa poiskaan ennakkoon kun menevät aina tiettynä päivänä.

5.
Nukun aina tyyny tai joku riepu pään päällä. Mukavin on joku tumma
nuhjuuntunut toppi silmien päällä, mutta tyyny on siinä mielessä ideaali
että blokkaa valojen lisäksi myös ääniä. Eli yksi tyyny pään alla,
toinen pään päällä ja sitten vielä kolmas iso vartalotyyny jota pidän
jalkojen välissä ”halityynynä” 😀 Nukkumismukavuus on siis pienestä
kiinni! Ette tiedä kuinka pulassa olen jos yövyn paikassa jossa on vain
yksi tyyny.. Kun poika nukkuu vieressä,  ei noiden kaikkien tyynyjen kanssa operoiminen oikein onnistu, mutta sekin on jo ihanaa jos edes pari tuntia yöstä pääsee nukkumaan tyynyblokkien kanssa! En myöskään osaa nukkua kiinni toisessa, jotenkin voi tulla semmoinen olo ettei saa kunnolla henkeä.
6.
Olen ihan supernuuka sen suhteen, että kaikki ruoka yms täytyy
syödä ja käyttää ihan loppuun asti. On jotenkin esimerkiksi mahdotonta
tuhlausta keittää vaikka loppu riisi paketista, mutta jättää sinne
pakettiin pohjalle huolimattomasti niitä jyviä. Jokainen täytyy hyödyntää 😀
Vähän sama jos ottaa pannulta loput ruoasta, ei sinne voi jättää
semmoisia huituloita vaan kaikki on sitten syötävä jos kerran ottaa!

7. Pidän useimmiten kotona semmoisia järkkyjä kangaspantoja päässä! En tiedä mikä se juttu on, kai jotenkin mukavampi olla kun tukka ei ole silmillä. Viime vuosina olen onneksi vähän päässyt niistä yli, mutta välillä havahdun siihen että möllötän se panta päässä 😀 Useimmat mun kangaspannoista ovat kadonneet jonnekin tässä vuosieen saatossa, mutta äskettäin juuri sain semmoisen froteisen, joka on tarkoitettu kasvonaamion aikana pidettävänä ja johan se on päässyt kovalle käytölle! Kun pesen ja puhdistan kasvoja, niin on se panta aina aivan pakollinen. Nyt kun aloin miettiä, niin tuli kamala himo käydä laittamassa panta päähän. Apua! Samaan kastiin pannan kanssa voisi mainita sen, kuinka (myöskin kotioloissa, thank god!) pakolliseen varustukseen kuuluu pörrösukat/villasukat/tohvelit. Ne on vaan pakko vetäistä jalkaan heti kun tulee kotiin.

Terkuin Iines, joka juuri istuu tässä koneella pinkit  pörrösukat jalassa, froteinen kangaspanta päässä ja ikivanhat kotihousut jalassa.. Tyylikästä lauantaita siis! ;D

Ps. Ja nyt kun kerta muistan, niin vinkkailisin blogini Bloglovin-sivusta, jonka löydät täältä! Niille siis ketkä ette seuraa blogiani esimerkiksi Facebook-sivun kautta on Bloglovin kätsy keino seurailla muitakin blogeja ja pysyä kärryillä uusista postauksista. Eksyin pari viikkoa taaksepäin ekaa kertaa pariin vuoteen Blogloviniin ja sen jälkeen olen aina unohtanut tuosta sivusta vinkkailla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.