Mommy is a bit tired

Meillä on viimeaikoina ollut taas ennätyspaljon niitä kaoottisia päiviä! Välillä on menty eteenpäin niin huonoilla yöunilla jatkuvalla heräilyllä höystettynä, että ei vaan voi kun ihmetellä miten tätä on jaksanut jo niin pitkään. Ennen vanhaan kun tuntui että on hajalla muutaman huonosti nukutun yön jälkeen, mutta nyt niitä on takana kohta suunnilleen 365 kpl. Olen itse siis edelleen heräillyt jokaikinen yö, mutta lähiaikoina olisi tarkoitus toteuttaa viimein sitä unikoulua, joka tarkoittaa siis sitä että tehdään järjestely jossa itse menen nukkumaan muualle. Alakertaan nyt siis todennäköisesti, mutta sekin on melko ihana ajatus 😀 Olen jo mielessäni alkanut haaveilla siitä, mitä teen sitten kun poika pärjää yön ilman minua. Tällä hetkellä suunnittelen viettäväni yön esimerkiksi Hotelli Kämpissä. Ensin iltaan spa, hyvää ruokaa ja sitten koko yö unia. Ja puhelin äänettömällä tottakai.
N on jo ikuisuuden siis heräillyt öisin jatkuvalla syötöllä ja nyt viime viikot taas useimmiten 30min välein ihan siitä alkaen kun saan tämän ekan kerran unille. Keskellä yötä saattaa olla jokunen muutaman tunnin pidempi unipätkä, mutta useimmiten otan pojan jo alkuyöstä useamman heräilyn jälkeen viekkuun, koska helpottaa huomattavasti, edelleen.. Ja vieläkin syytän jotain kehitysvaihetta ja niitä hampaita! Välillähän tilanne on ollut hetken parempi (muistaakseni, en edes enää muista miten kuukausi sitten nukuttiin :D) mutta taas ollaan päästy näiden heräilyiden pariin. 
Olen jotenkin melkein täysin varma, ettei unikoulu aikaisemmin olisi
edes tepsinyt, koska heräily on niin tiheää ja jotenkin toinen herää
aivan semmoiseen hätääntyneeseen itkuun. Jos yöheräilyt olisivat
semmoista hiljaista heräilyä kun havahdutaan höpöttelemään itsekseen,
olisin aloittanut unikoulut jo ajat sitten, mutta näihin ei mitkään
hyssyttelyt ja tassuttelut paljoa auta 😀 Välillä saatan hyvällä
tuurilla saada nukahtamaan yksikseen pinnikseen, mutta siinäpä se sitten
onkin! Jos nyt täytyy keksiä jotain positiivista niin ainakin ne
ruokailut sujuvat nykyään hyvin ja soseet uppoavat useimmiten tosi
hienosti! Ja pikkuinen on muutenkin hereillä ja muutenkin heti herättyään aina todella hyväntuulinen. Niihin uniin vain tulee noita painajaisia tai muita juttuja häiriköimään. Korvatkin tarkastettiin viimeksi, joten mistään piilevästä tulehduksesta ei ole kyse. Joskus nyt vain on tämmöistä.
En muuten muista olenko kirjoittanut tänne sen koommin perhepedistä, sehän on ollut meillä tuttu juttu ihan from day 1. Alkuun synnytyssairaalassa tuumailin, että mitäköhän siitä mahtaa tulla ja muutenkin oli outo ajatus nukkua samassa sängyssä vastasyntyneen kanssa. Ennen sitä siis luulin, että kaikki vauvat nukkuvat omissa sängyissään. Eipä sitä joitain asioita tule edes ajatelleeksi. Perhepeti jatkuu siis edelleen enemmän tai vähemmän. Yritän saada toisen aina illalla omaan sänkyyn unille, mutta aamun tullen ollaan kaikki kuitenkin samassa sängyssä. Meidän kohdalla perhepeti on ollut hyvä juttu ja oikeastaan vain helpottunut nyt pojan kasvaessa. Joskus on kuitenkin helpottavaa saada nukkua edes muutama tunti ihan itsekseen, vauvan ollessa viekussa kun joutuu kuitenkin olemaan jossain määrin varuillaan.

Tältä näytti meidän maanantai. Siis aika kaukana hohdokkaasta. Ihan kivaa silti! Syliä, leikkejä, ruokailua, hauvojen kanssa leikkimistä. Niistä on meidän useimmat päivät tehty! Eikä tässä asiat nyt ihan huonolla mallilla ole,  vaikka näitä pätkäöitä varmasti vuoden päästä kovin kauhulla muisteleekin.

4 vastausta artikkeliin “Mommy is a bit tired”

 1. Olipa kivaa lukea että muillakin valvotaan! Tai eihän se nyt siis kivaa ole 😀 mä oon nyt ollut ihan megaväsynyt, meillä heräillään öisin ihan koko ajan! Ja mulla ei suju väsyneenä kyllä yhtään mikään, ruuanlaittokin tuntuu jotenkin kauhealta suoritukselta ja yleensä jossain vaiheessa päivää istun vessassa itkemässä kun kaikki ahdistaa =D

  Mutta ihanaa että teillä sujuu jo kiinteiden syöminen! Toivottavasti pääset pian itseksesi rentoutumaan johonkin 🙂 tulee varmasti tarpeeseen!

  1. ihanaa kun kohtalontovereita löytyy! <3 nyt päikkärit niin ehtii hetken hengähtää 😀 varsin tuttu tunne tuo kun väsyneenä ei meinaa mikään onnistua, pikkujututkin on jotenkin aivan yhtä piinaa. Tuntuu että kaikkien samanikäisten vauvojen äidit ovat olleet öitä poissa jo kuukausia sitten, eipä vaan meillä haha! Toivottavasti teillä myös pian hellittää !!

 2. Tsemppiä sinne,täällä 8 kk tyttö jolla tällä hetkellä unirytmi on vähän kaikkea. Eilen esim oli upea yö, heräsi kerran syömään mut sitä edellisinä öinä heräsi syömään ainakin 10 kertaa, en pysy laskuissa…tällä hetkellä helpompi kun tyttö nukkuu meidän välissä niin imetän siinä makuultaan koko yön ja saan edes jonkin simäyksen verran unta siinä imetellessä.

  Unikoulua en ole vielä toteuttanut mutta tulevaisuudessa varmaan on pakko.
  Eli siis tsemppiä sinne hurjasti <3

  1. Kiitos ja superpaljon tsemppiä sinne myös! <3 Itse en ole enää aikoihin jaksanut laskea noita heräilyjä tai katsoa kelloa, totesin että ennemmin yritän nukkua sen ajan ;D Ja meillä sama järjstely, että napero syö viekussa. Helpottaa kyllä ehdottomati 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.