Onnellisuus on pienissä asioissa

Eilen illalla mut valtasi semmoinen tietynlainen levollisuus. En tiedä mistä tietynlainen sentimentaalisuus ilmestyi täysin tavalliseen torstai-iltaan, mutta hautauduin jo yhdeksän maissa tyyny- ja peittovuoreni alle yksinkertaisesti vaan miettimään kaikkea. Yleisesti itselläni ”asioiden miettiminen” ennen nukkumaanmenoa on välillä jopa ongelma, joskus kun mieli lähtee harhailemaan vähän enemmän kun edes oli tarkoitus, eikä sitä unta tahdo saada silmään tuntienkaan pyörimisen jälkeen. Joskus tuommoinen kertakaikkinen ei minkään tekeminen on oikeasti hyväksi, miettiä vaan tuntemuksiaan ja keskittyä siihen hetkeen. 
Telkkari kiinni, valot pois, mukava pyjama päälle ja lämpimän peiton alle piiloon. Vaikka se uni ei eilen(kään) heti silmät ummistettuani tullut, niin ei sillä niin väliä. Ehdin siellä maailman parhaimmassa sängyssä loikoillessa mietiskelemään vaikka mitä. Olla kiitollinen kaikista asioista jotka ovat hyvin, siitä että on maailman ihanin pikku perhe, katto pään päällä. Vaikka välillä ottaakin päähän se, ettei mukamas ehdi hoitamaan edes pakollisia juttuja tai saa aina ihan niin hyvun nukuttua kun tahtoisi, niin nehän nyt ovat loppupeleissä aivan yhdentekeviä asioita. 
Meidän aamu tänään.. Pahoitteluni järkystä iPhone-kuvanlaadusta!

Olen jo kauan sitten pyrkinyt itse pois semmoisesta turhasta valittamisesta. Jossei ole tarjota johonkin asiaan parannusehdotusta tai yleisesti valittamisella ei saa mitään aikaan, ei kannata edes aloittaa. Miksi käyttää aikaansa valittamiseen tai ylinpäänsä negatiivisten juttujen miettimiseen jos sen ajan ja energian voi käyttää kivojen asioiden läpikäymiseen. Toki nyt itsekin kirjoitan tänne välillä myös niistä ei-niin-kivoista jutuista, mutta juuri sen vuoksi olenkin blogin perustanut. Jokaisella pitäisi olla tietysti joku kanava käsitellä niitä mieltä painavia juttuja, eihän sekään ole oikein että antaa ikävien asioiden kasvaa sisällään jäävuoren kokoiseksi. Mutta joskus kannattaa miettiä, että onko oikeasti tarpeen vaivata päätään niillä pienillä kurjilla jutuilla, jotka oikeasti ovat korjattavissa. 
Pahan aamukahvin voi korjata keittämällä uuden pannullisen ja sitä rataa. Rikkinäistä ja yksinäistä sielua ei taas niinkään. Mielestäni kuitenkin se suurempikin tyytyväisyys lähtee pienistä jutuista. Kun kykenee iloitsemaan ja olemaan onnellinen pienistä asioista, sekä olemaan välittämättä niistä oikeasti turhista pienistä epäkohdista, ollaan jo hyvällä mallilla! Kun niitä ihania onnen juttuja on yhä enemmän, huomaakin yhtäkkiä että valtaosa elämän asioista on juurikin niitä ihania juttuja. Kivat asiat tavallaan valtaavat tilan niiltä ikäviltä. Eipä silloin enää edes jaksa kiinnittää huomiota niihin muutamiin ärsyttäviin asioihin. Mielestäni onnellisuus lähtee siis pienistä asioista.
Ihanaa perjantaita!

Yksi vastaus artikkeliin “Onnellisuus on pienissä asioissa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.