Viikonlopun juttuja ja vaalimietteitä

Eilen selasin kalenteria ja tämän kuun menoja, kunnes tajusin että toukokuu kolkuttelee jo pian ovella. Tai siis onhan siihen vielä tietysti viikkoja, mutta silti! En vaan jaksa uskoa kuinka nopeasti aika kuluu. Omalla kohdallani kevään (ja kesän) odotus alkaa yleensä huhtikuussa. Jotenkin sitä ennen kaikki tuntuu vielä niin kaukaiselta ja edessä voi olla maaliskuussa vielä lukusia takatalvia.

Sanotaanko, että usein pääsiäinen on hyvä virstanpylväs josta voi alkaa odottelemaan toukokuuta, silloinhan kevät on jo aivan hollilla. Itse korkkasin nahkatakkikauden viime viikolla, baltsuja en kuitenkaan ole vielä kaivanut esiin. Viikonloppuna tarkenin kuitenkin topilla pudistella mattoja ja oli kyllä ihan superlämmin! Meinasin itseasiassa jo hakea varastosta aurinkotuolin esiin 😀

Eilen käytiin äänestämässä ja loppuilta katsottiinkin vaalivalvojaisia. Ekaa kertaa ikinä olin vähän blaah-asenteella äänestämisen suhteen. Ihan vain siksi, etten tiennyt ketä äänestää. Vaalikoneiden ehdokkaat eivät jotenkin kiinnostaneet ja no, en osaa selittää. Loppujen lopuksi sain kuitenkin itseni raahattua sinne uurnalle ja onneksi! Muistin nimittäin saman asian, josta olen muillekin aiemmin paasannut; Jossei äänestä, niin ei ole myöskään sitten lupaa valittaa yhtään mistään. Jos äänestää ja vaikuttaa, saa myös kritisoida asioita, koska on oikeasti pyrkinyt vaikuttamaan asioihin, semmoinen turha valitus ilman mitään toimintaa on kyllä maailman turhinta.

Onneksi en nyt itsekään sortunut siihen, lopulta äänestimme Tommin kanssa (ekaa kertaa) samaa ehdokasta. Tällä kertaa annoin melko radikaalin äänen (en tosin persuja, just to make things clear :D) aiempiin verrattuna ja melko yllättävää, että monilla muillakin on näköjään alkaneet äänestystulosten perusteella kääntymään mielipiteet enemmän vasemmalle kaikkien leikkaussotkujen jälkeen. Sen verran voin sanoa, että vielä pari vuotta taaksepäin koin Kokoomuksen edustavan lähimpänä omaa ajatusmaailmaa, mutta enää en.

Vaikka en edelleenkään liputa semmoisen sosiaalihyysäämisen puolesta, niin en kyllä myöskään noiden jatkuvien leikkausten. Opiskelijoiden asema on esimerkiksi itselleni todella tärkeä aihe ja nyt ajattelee lisäksi vielä lapsiperheiden asioita ihan eri tavalla.

Mutta edelleen mielipiteet jakautuvat aika tasaisesti oikealle ja vasemmalle, kuitenkin jos näistä kahdesta täytyy tällä hetkellä valita tulevaisuuden Suomen nimissä, niin haluan vaihtoehdon, josta kukaan ei oikeasti kärsi. Esimerkkinä nyt vaikka juuri pienituloisimpiin kohdistuvat leikkaukset sun muut. Muutamia hyviä henkilöehdokkaita oli, mutta ehkäpä sekään ei ole järkevää, että antaa äänensä sen henkilön nimissä, koska puolueellehan se loppupeleissä kuitenkin menee. Eipä yksi pieni ehdokas loppupeleissä kovin vahvasti niitä omia asioitaan saa eteenpäin..

Tämän enempää en viitsi politiikasta turista, nuo nyt ovat aina niin mielipiteitä jakavia asioita. Toivottavasti myös moni teistä kävi äänestämässä! Täytyy tänään perehtyä tarkemmin noihin lopullisiin tuloksiin, en jaksanut nimittäin valvoa kun kymppiin eilen 😀

Muutenkin pidin eilen jotain ihme tietokone-paussia ja jostain syystä en saanut aikaiseksi julkaista postausta kun koko päivä oli jotenkin taas täynnä hommaa. Oltiin hamstrattu virpojille palkkaa, mutta meillä ei käynyt yhtäainutta virpojaa! Olin aivan pettynyt! Odotin nimittäin, että tänne uuteen kotiin tulee niin varmasti useitakin, mutta eipä sitten näköjään. Tuli niitä pikku-noitia kyllä vastaan tuolla ulkona kun kävin lenkillä.

Ja kuvituksena randomkuvia mun parin viikon takaisista viikonloppu-kynsistä. Lakkasin ensin kaksi kerrosta Avonin Gel finishin Creme brulee-sävyllä* ja sitten koristelin nimettömät Lumenen hilelakalla*. Tuli kyllä tosi kivat!

Olen jotenkin vielä täydessä horroksessa ja unenpöppörössä viikonlopun jäljiltä. Ehkäpä se tästä kohta karisee..

Kivaa viikon alkua!

 

Saadut tuotteet merkitty *-tunnisteella

6 vastausta artikkeliin “Viikonlopun juttuja ja vaalimietteitä”

 1. Mä olen myös positiivisesti yllättynyt suunnan kääntymisestä enemmän vasemmalle kuin oikealle. Vielä, kun äänestämisen tärkeys ymmärrettäisiin ja enemmän porukkaa saatais uurnille.

  Olen aina itse tosiaan kallistunut enemmän vasemmalle, koska mun mielestä Suomen tulisi säilyttää asemansa hyvinvointivaltiona.
  Suomeen syntyminen on suorastaan etuoikeus.. mahdollisuudet hyvän elämän rakentamiseen ovat olleet olemassa lähes kaikille. Vaikka perhetausta heijasteleekin jo tutkimusten mukaan tulevaisuuden näkymiä, niin silti on olemassa helpohko mahdollisuus menestyä ja tukitoimet tulee taata siksi huonommassa asemassakin oleville (sosiaali- ja terveyspalvelut, taloudellinen tuki, koulutus). Sieltä ponnistaa mahdollisia tulevaisuuden tekijöitä, joten itse en ymmärrä tuota ”sosiaalihyysäämisen” kauhistelua. Leikkaustoimet ja eriarvoistaminen eivät ainakaan paranna tilannetta. Työ on kuitenkin aina ollut arvokasta läpi historian, joten en usko tuon huonompiosaista huolehtimisen muuttavan ns. vapaamatkustajien määrää radikaalisti. Ennemminkin se tukee, ettei tulevaisuudessa huono perhetausta periytyisi ainakaan sieltä ponnistaville lapsille enää! On myös arvo sinänsä pitää heikommistaan huolta vahvempana ja yksi tapa on tulojensiirto. Nykyiset leikkaukset ja yksityistäminen taas ei todellakaan tue tätä. Oikeisto todellakin ajaa nykyisillä toimillaan alamäkeen hyvinvoinnin sekä tasa-arvoiset mahdollisuudet. Pitäisi ajatella koko kansaa ja kaikkien suomalaisten hyvinvointia sekä siihen johtavia tekijöitä, ei vain valtion hyvinvointia. Valtion hyvinvointi ei ole sama kuin hyvinvointivaltio. Suomen tulisi ylläpitää saavutettu asemansa eikä tuhota sitä.

  1. Todella hyviä pointteja ja olen suurimmassa osassa täysin samaa mieltä! Tosin itse kuitenkin (vielä toistaiseksi) jossain määrin peräänkuulutan myös sitä yksilön vastuuta, Suomessa kun ehdottomasti on kaikilla edellytykset menestyä ja ehkä juuri tulisi rohkaista itse kääntämään enemmän niitä avaimia, joita tarjotaan. Mutta siitä ei epäilystäkään, että selkeyttä tarvitaan, tukea varsinkin nuorille tulevaisuuden kyvyille ja nimenomaan helpompia ratkaisuja/vähemmän byrokratiaa. Se nyt on selvää, että vaikka kouluun hakeminen, työllistyminen ja tukien hakeminen olisi itselleen päinvänselviä juttuja, niin se ei tarkoita että ne olisivat kaikille. Jotain ratkaisuja pitäisi ehdottomasti keksiä ns. ”perhetaustan periytyvyyteen”. Itse kannattaisin pitkäaikaistyöttömille ja nuorille vahvasti esim juuri työkokeilun suosimista ja sitä, että olisi kannattavampaa ottaa vastaan osa-aikatyötä, mutta siihenhän perustulo juuri tähtää.

   Mua eniten ehkä raivostuttaa juuri opiskelijoilta leikkaaminen, kun laadukas koulutus on kuitenkin ollut meillä valttikortti ja tuntuu että sekin murenee käsiin.. Muutenkin leikkaukset ovat juuri saaneet omankin pään kääntymään. Kiva kun jaoit mielipiteesi ja kivaa viikon alkua 🙂

 2. Onhan se ikävää, että opiskelijoilta leikataan, sitä en kiellä. Itseäni kuitenkin suututtaa kaikista eniten se, että vammaistuesta leikataan. Vammaiset ovat jo muutenkin muita huonommasta asemasta – varsinkin ne vammaiset, jotka eivät pärjää missään ilman apua.

  Äänestin oppositiopuolueen ehdokasta. Ja aion valittaa nyt kahta kauheammin, koska hän ei edes päässyt valtuustoon. 😀

  1. Onpa harmi ettei päässyt! Ja on sekin kyllä inhottavaa kun leikataan niiltä jotka eivät oikein edes pysty kunnolla ajamaan omia etujaan..

 3. En tiedä oletko saanut muilta lukijoilta kommenttia, mutta koneella kuvat ovat olleet täällä uudella sivustolla todella rakeisia (mobiilissa ei tätä ongelmaa). Tiedoksi vain, jos on yleisemminkin ilmennyt, eikä vain minulla 🙂

  1. Täh!! Onpa outoa, mulla nimittäin näkyy kahdella selaimella ihan mielettömän tarkkana! Hyvä kun sanoit, täytyypä kysellä mikä voisi olla! :O Mulla näkyi ipadillä myös rakeisena joku postaus, mutta jotkut muutkin blogit näyttävät sillä rakeisina ja ajattelin, että se vaan on jotenkin niin vanha, ettei jaksa ladata niitä. Hmm..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.