Näin varaamme matkamme

Tätä postausta on toivottu jo kauan! Olen muistaakseni jonkun postauksen yhteydessä joskus kertonut kuinka varaamme matkamme ja yleensä vastaillut kyselyihin aina erikseen kommenttiboksin puolella. Koska aihe ilmeisesti kovasti kiinnostaa, niin tässäpä tulee siis ihan virallisesti postausta tästä. Vähän tosin on matkakohde-kohtaista kuinka varaukset hoidamme esimerkiksi majoituksiin liittyen. Itse tärkeimmät kohdekriteerit ovat meidän poppoolla a) aurinko ja lämpö ja  b) surffi 😀

Omatoimimatkailu on jokatapauksessa meidän juttumme. En ole itse ollut valmismatkalla sitten vuoden 2004, enkä koe että semmoinen virallinen seuramatkailu on ehkä meitä varten. Kovin yksinkertaista tietty, mutta kivempi jotenkin varailla kaikki itse oman mielen mukaan, se kun ei ihan kamalan vaikeaa kuitenkan nykyään ole. On sitä kieltämättä joskus käynyt mielessä, että olisi kiva lähteä pakettimatkalla vaikka Thaimaaseen ilman huolen häivää kun kaikesta on lentokenttäkuljetuksista lähtien huolehdittu puolestasi, mutta eipä ole vielä tullut lähdettyä.

Tällä hetkellä kärsin taas niin järkystä matkakuumeesta, että alkaa olla jo tukalat oltavat! En voi uskoa, ettei seuraavasta reissusta ole vielä tietoakaan 🙁 Pelkään että harmittelen jälkeenpäin sitä, että miksei tullut reissailtua enemmän tässä ”kotiaikana”. Toisaalta, ei sitä yksin minnekään raaskisi lähteä kun valtaosa ystävistäni kuitenkin käy töissä ja lomat ovat tietysti rajallisia.. Mutta sitten siihen itse postaukseen!

Lennot varaamme yleensä Momondon kautta, jonka olemme kokeneet kaikkein yksinkertaisimmaksi. En oikeastaan edes muista milloin olisin käyttänyt lentoihin jotain muuta hakukonetta, tuo kun hakee nykyään melkeinpä kaikkien matkatoimistojen tarjoamat lennot. Ennen muinoin kun tuli ennemmin selattua lentoja suoraan esimerkiksi Supersaverin tai Ebookersin kautta, nykyään riittää kun hakee Momondon kautta, todella yksinkertaista. Lentojen hintojen, kestojen, yhtiöiden välillä on todella helppoa tehdä vertailua ja valita ne lennot, jotka parhaiten sopivat.

Eräs asia, joka on kuitenkin varsin rasittavaa Momondossa, on se että vähän varaussivustosta ja matkatoimistosta riippuen tulee hintoihin välillä lisää kuluja esimerkiksi korttimaksamisesta, joka nyt toisaalta ei ole siis Momondon vika, mutta ärsyttävää kun hinnat eivät aina ole lopullisia. Joku toimisto ottaa korttimaksamisesta 30e ja toinen ei mitään, joten hintaerot voivat olla suuriakin. Samoin sivusto välillä tallentaa niitä kaikenmaailman evästeitä ja saattaa näyttää eri koneilla eri hintoja jos käyt usein katsomassa, argghh. No, pikkujuttuja ja silti aina näppäilen Momondoon jos lentojen bongailu kiinnostaa.

Yleensä selaamme lentoja sen mukaan mihin haluaisimme lähteä eikä niinkään olla tarjousten perään. Tosin niidenkin perusteella tulee välillä lähdettyä matkalle, esmerkiksi ne 600 euron Seychellien tarjouslennot löysi äitini. Olen myös Facebookissa jäsenenä Lentodiilit-sivustolle, jossa on välillä ihan mielettömiä tarjouksia lennoista. Viime syksynä bongasin tuolta esimerkiksi 300euron lennot Puerto Ricoon ja olin jo aivan hilkulla varata, mutta sitten tulikin vastaan ne Seychellien lennot. Juuri viime viikolla itseasiassa kyyläilin Lentodiileistä mm. 170e kesälentoja Islantiin. Nyyh, varaamatta silti jäi kun koko homma jotenkin unohtui. Liittykää ihmeessä tuonne Lentodiilit-ryhmään!

Majoitukset tulee yleensä varattua sekalaisista paikoista vähän kohteesta riippuen. Joissain paikoissa suositaan hotelleja, jolloin kurkitaan vaihtoehtoja esimerkiksi Hotels.comista. En esimerkiksi ikinä käytä Trivagoa, ihan vain siitä syystä, että se tv -mainos (joka btw pyörii ihan kokoajan!!!) on aivan suunattoman rasittava jotenkin. Osaan sen niiin ulkoa! Nytkin alkoi pyöriä se taustan pimputus päässä. No, takaisin aiheeseen! 😀 Tommi suosii enemmän Booking.comia ja itse taas tykkään enemmän Hotels.comista.

Sitten taas vaikkapa Portugalissa, Kaliforniassa ja Balilla ollaan yövytty melkeinpä vain apartment-tyylisesti eli vuokrattu loman ajaksi huoneisto tai villa. Kohteesta riippuen varataan nuo tietysti eri paikoista, mutta kaikki ovat alunperin löytyneet tyyliin googlettamalla ”rent apartment  paikka x”. Huoneistoissa on plussana tietty se, että pääsee asumaan vähän enemmän kodin hengessä, laittamaan itse aamiaista ja ruokaa, eikä tarvitse kyhnyttää ahtaassa hotellihuoneessa. Maksu hoituu noissa eri tavalla paikasta riippuen, joissain paikanpäällä ja joissain sitten tilisiirrolla ennakkoon.

Luottokortilla varaus. Suosittelen oikeasti kaikkia maksamaan matkat aina luottokortilla! Ihan sama oliko käyttötilillä tarpeeksi rahaa maksaakseen kaiken heti vai ei. Luotolla maksaminen antaa nimittäin turvaa esimerkiksi lakkotilanteessa tai monen muun ikävän asian kanssa, jolloin esimerkiksi lentoyhtiö ole korvausvelvollinen. Myös matkavakuutusten ehdoissa voi olla poissuljettuina tietyt tapahtumat,  joten joskus voi olla että luottokortilla maksaminen on oikeasti se ainut onni saada rahansa takaisin matkan peruuntuessa!

Joissain luottokorteissahan on myös itsessään matkavakuutus, joka on voimassa silloin kun koko matka tai esimerkiksi 70% siitä on maksettu kortin luotto-ominaisuudella. Niissäkin voi tosin olla hurjasti eroja, joten kannattaa tutustua ehtoihin. Itse en ikinä lähtisi reissuun ilman kunnon matkavakuutusta, enkä kyllä suosittele kenellekään! Paljon reissaavalle semmoinen jatkuva matkavakuutus on usein paras vaihtoehto ja jossen väärin muista, niin maksan omastani reippaasti alle 100e vuodessa.

Ei taida tulla mieleen nyt tämän kummempia vinkkejä matkojen varaamiseen. Vierailen kyllä säännöllisesti Finnairin sivuilla bongailemassa ajankohtaisia lentotarjouksia, mutta harvemmin sitä kautta kuitenkaan tulee mitään varailtua. Lähinnä se on semmoista epätovoista ensiapua tähän krooniseen matkakuumeeseen 😀 Toivottavasti tästä postauksesta oli apua!

Ps. Pienenä vinkkinä, että Finnair aloittaa loppuvuodesta suorat lennot Puerto Vallartaan Meksikossa! Olin aivan äimän käkenä kun huomasin. Puerto Vallarta on siis lähin kenttä Sayulitasta(alle tunnin ajomatka), jossa olimme 2014 syksyllä. Sen jälkeen onkin ollut kova kaipuu Meksikoon, mutta nythän sinne vasta olisikin helppo lähteä 🙂 Meksikon matkapostaus muuten täällä!

sisältää kaupallisia linkkejä

10 vastausta artikkeliin “Näin varaamme matkamme”

 1. Kovin samanlaiselta kuulostaa varailut kun itsellä. 🙂 Momondosta tullut melkein kaikki lennot viime vuosina varailtua, tosin itsekin kyttäilen tuota Lentodiilit -sivustoa useamman kerran viikossa. Sieltä tosin saa yleensä vaan pahemman matkakuumeen kun löytää huippuja tarjouksia… 😀 Majoituksissa oon suosinut Bookingia, mutta lisäksi Hostelworld-sivustoa, silloin kun etsin hostelli-majoitusta. Sieltä löytyy mielestäni kaikki hostellit arvosteluineen parhaiten. 🙂

  1. Joo, nuo on varmaan ne yleisimmät. Ja oikeasti Lentodiilit on kyllä tosi koukuttava! Sinne ei edes pitäisi mennä kun aina löytää jotain himotuksia ja sormet syyhyää varailla 😀 Tuosta Hostelworldistä en ole kuullutkaan vielä!

 2. Hyvä etten ole ainoa jota ärsyttää Trivagon mainos! Vaihtuu välittömästi kanava tai laitan mainoksen ajaksi TV:n mutelle >:DD

  Täälläkin matkakuumeillaan ja tämä postaus ei ainakaan helpottanut oloa 😀 Mutta tämä oli hyvä postaus, koska itse olen aina käyttänyt valmismatkoja, niin ehkäpä uskallan kokeilla tällä tavalla seuraavaa matkaa 🙂

  1. Siis jos sen Trivagon mainoksen ideana on saada ihmiset käyttämään kyseistä palvelua, niin omalla kohdallani toimii ainakin täysin päinvastoin ja ilmeisesti siis muillakin! 😀 Suosittelen ehdottomasti koklaamaan omatoimimatkailua, ei sen jälkeen enää pakettimatkoille lähde! ;D

 3. Kiitos hyvästä postauksesta! Jonkun verran olen reissannut mutta tuo lentodiili sivu oli mulle uusi juttu. Kiitos vinkistä 😉

 4. Muakin ärsyttää niin suunnattomasti tuo Trivagon mainos, että saman tien menee telkkari äänettömälle. 😀

  Olen menossa parhaan ystäväni kanssa Nizzaan lokakuussa, mutta jo nyt odotan tuota matkaa kuin kuuta nousevaa. 🙂 Varasimme matkan suoraan Norwegianin kautta tutkittuamme ensin mm. juurikin tuota Momondoa.

  1. Joo, oon jo pikkuhiljaa sitä mieltä että siitä mainoksesta on niiden brändille enemmän haittaa kun hyötyä 😀 Nizzaan olisi kyllä ihana mennä!

 5. Kiitos vinkeistä, tämä tuli kuin tilauksesta. Olemme nimittäin vuosia harrastaneet avomieheni kanssa paljolti pakettimatkailua. Nyt olisi tarkoitus suunnata kesäkuun alusta Puerto de la Cruziin, jossa aiemmin asustelimme puolisen vuotta. Sinnehän ei kesällä tehdä pakettimatkoja, joten nyt täytyy uskaltautua tekemään niitä välilaskuja, että päästään kohteeseen.
  Itsellä vaan pinna kiristyy heti jos tietää, että edessä jotain odottamatonta, kuten nyt tuo tuleva jatkolennon etsintä Lontoon kentällä.
  Noh, onneksi miehellä on lehmänhermot, joten minun hermoilut eivät vaikuta hänen lomamoodiinsa 😉

  1. Kiva jos on jotain hyötyä! Saisiko sitä jatkolentoa varailtua ennakkoon niin ei tarvitsisi siellä stressailla? Vai lennättekö Jetstarilla tms halpalentoyhtiöllä? Hyvin se varmasti menee jokatapauksessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.