Arjen kaaosta

Perjantai taas! Tämä viikko on jotenkin hujahtanut ohi ihan ennätysvauhtia noista pyhistä johtuen, tuntuu kun vasta eilen olisi ollut tiistai. Mun on jo jonkin aikaa pitänyt korkata aurinkotuoli-kausi ja kävin sitten alkuviikosta autotallista etsimässä sitä, mutten löytänyt. Toisaalta, milloin ihmeessä muka ehtisin istua pihassa aurinkotuolissa? Tai siis tietysti yksi vaihtoehto olisi jos saisi tuon naperon ensin nukahtamaan päikkäreille lenkillä ja siitä sitten pihaan.. Nyt tosin sai näköjään sanoa niille aurinkokeleillekin heipat.

En varmaan ole suoranaisesti täällä kertonut, että viime viikkoina on ollut pientä kevätmasista ilmassa. Lähinnä siis väsymyksen muodossa. Ei jotenkin yhtään jaksaisi liikkua esimerkiksi tai jotenkin inspis lähteä vaunulenkeille on ihan nollissa. Pakkohan se kuitenkin on, koska sitten olo vasta onkin ankea jossei tee mitään. Jo muutaman viikon ollut semmoinen olo, että olisi flunssainen tai tulossa kipeäksi, muttei kuitenkaan. Sama juttu kotihommien kanssa, jotenkin tuskastuttaa se, että vaikka siivoaisi päivittäin, niin kämppä on silti muutamaan tunnin päästä aivan hävityksen kauhistus. Ennen siistin keittiön joka päivä, pyyhin tasot sun muuta, mutta nyt en ole edes jaksanut vaivautua kun… no siis mitä järkeä!

Pikkuherralle tosin saattaa (välillä) riittää viihdykkeeksi, että saa pyöriä lattialla oma sukka suussa..

Nytkin tuijotan noita likaisia tasoja ja alkaa samalla verenpaine nousta. Vitsi kun olisi koti joka pysyisi siistinä edes vuorokauden sen jälkeen kun on siivonnut! Mulla on aina ne samat päivittäiset siivousrutiinit (tai siis oli): mattojen ja sohvatyynyjen ravistelu ulkona, sohvatyynyjen järjestely, imurointi, vauvan lelujen järkkäily (tosin siinä ei ole mitään järkeä kyllä kun leviävät sekunnissa aina uudestaan :D) ja yleisesti keittiön siivous. Sitten kun nousee aamulla ja kaikki on taas lähtöpisteessään!

Koen itse olevani ihminen, joka turhautuu niistä asioista, joista ei saa sitä konkreettista tunnetta, että on saanut jotain aikaan. Työssäkin turhaudun semmoisesta, jossa puurtaa samaa kaavaa päivästä toiseen ilman että oikeastaan näkee työnsä tuloksia, saati sitten saa mitään palautetta tekemästään. Sitten taas jos esimerkiksi työstät jotain projektia, näet kuitenkin vaihe vaiheelta sen etenemisen ja sitten lopputuloksen. Tiedättekö mitä tarkoitan? Tähän pätee varmasti se perinteinen iskulause: Tee työtä jolla on tarkoitus.. Ketään tuskin kiinnostaa mun ainaiset jorinat näistä samoista jutuista, mutta koittakaa kestää 😀

Olen muutenkin ollut lähiviikot jotenkin ajatuksissani. Äsken esimerkiksi painoin kapselikeittimen päälle ja unohdin laittaa kupin alle. Nyt olisi kyllä enemmän kuin tarpeeseen joku lomareissu, huhheijaa! Tai edes yksi ilta jossain kylpylässä ja dinnerillä nollaamassa päätä. Joku siis on ehkä saattanut viime kuukausina lukea rivien välistä, että tämä kotielämä on alkanut jo jossain määrin turhauttaa. Vaikka tietyllä tavalla olisi kyllä ollut ihana olla kotona vielä kesän yli, niin kieltämättä on kyllä ihanaa päästä kuukauden päästä tekemään vaihteeksi ihan muuta. Sanoinhan alunperinkin ennen vauvan syntymää, että itseni tuntien jaksan todennäköisesti olla max vuoden kotona ja aika oikeassa olin.

Nyt parina viikkona on tullut käytyä Hot Pilates-tunnilla pienenä vaihteluna siihen perinteiseen bikramiin, josta olen pitänyt pari viikkoa paussia. Enkä oikein edes tiedä miksi. Yhtenä viikkona en kiireiden vuoksi päässyt sinne vakkaritunnille ja sitten jätin toisenkin viikon väliin. Bikramin sisältöhän on aina se täysin sama ja kun pari tuntia oli jotenkin niin kovin tuskaa niin alkoi ahdistaa kun muistin tarkkaan ulkoa aina sen seuraavan tuskallisen liikkeen. No mutta ikävä on jo sinnekin, joten enköhän näiden parin vaihteluviikon jälkeen palaa taas sinne tunnille!

Pilates on kyllä kehonhuoltona vallan mainio tunti. Varsinkin vatsoja ja muutenkin keskivartaloa käydään tunnilla hyvin läpi, vaikka tuo treeni tuntuukin (varsinkin siis bikramjoogan jälkeen) varsin kevyeltä, niin pakko myöntää että on se kyllä tehokastakin. Ajattelin ekan tunnin jälkeen, että olipa huljuttelua  vaan, mutta seuraavana päivänä oli kuitenkin paikat kipeänä. Välillä on mukava saada liikuntaankin sitä vaihtelua ja piipahtaa jollain tunnilla jossa ei koskaan aikaisemmin ole käynyt.

Mulla on Yoga Nordicin kortilla vielä muutama käyntiä ja kunhan saan ne käytyä, niin ajattelin testata kesän kynnyksellä myös jotain toista paikkaa ja siis ihan muutakin kun niitä hot-tunteja. Välillä olen myös kokeillut tehdä kotona youtubesta esim Yoga with Adriennen harjoituksia, mutta jotenkin en vaan syty noihin ”tee se itse”-juttuihin. Ei siinä muuta, mutta jollain tapaa hankalaa tiirailla tietokoneen ruudulle, että mites tuo nyt tehtiinkään. Oikeilla tunneilla kun ohjaajat tulevat neuvomaan jos teet auttamattoman väärin jonkun liikkeen. Ihan hauska vaihtoehto silti kun voi vaikka välipäivänä tehdä jonkun pikkujumpan kotonakin ja varsinkin jos liikkeet jo jossain määrin tuttuja ennestään!

Ainiin ja mulla on tänä vuonna Cityshoppari-kortti mobiiliversiona ja olen todennut sen kyllä todella näppäräksi, ei tarvitse aina muistaa kantaa sitä korttia ja vihkoa mukana. Pakko vielä vinkata siitä joogaedusta, jota olen mainostanut myös kaikille kavereilleni. Nimittäin Yoga Nordicin Cityshoppari-etuna on 10 kerran kortti hintaan 100e (normisti 140e) ja uuden asiakkaan tutustumisviikko 15eurolla, tuolloin saa siis käydä viikon täysin rajoituksetta tunneilla 15e hintaan. Normaalisti kun yhden tunnin hinta on muistaakseni 18e.

Pelkästään noilla kahdella edulla saa heittmällä rahansa takaisin, unohtamatta noita kaikkia muita etuja tälle vuodelle. Mua myös kiinnostaisi hyödyntää tuo yksityistunti 10 hengelle 140eurolla ja kerätä kasaan kaikki kaverit 😀 Sain teille jakoon koodin CITY1990 (lisätään ostoskorissa), jolla saa tilattua Cityshoppari-kortin hintaan 19,90e ilman muita kuluja. Suosittelen lämpimästi tuota mobiilikorttia! Cityshopparin voi tilata täältä 🙂

Kivaa viikonloppua kuitenkin!!

Onko kellään muulla samanlaista kevätmasista ilmassa? Toivottavasti en ainakaan ole ainut!

 

Sisältää kaupallisia linkkejä.

2 vastausta artikkeliin “Arjen kaaosta”

  1. Täällä on ihan samat fiilikset! Ja lisääntyvä siitepöly alkaa vaivata, joten se vain lisää tätä saamattomuutta… mua nyppii kanssa ihan kunnolla tuo jatkuva kaaos kodissa. Kun siivoat, pysyy paikat siistinä ehkä tunnin ja jos et siivoa, tuntuu kuin asuisi sikolätissä. Ei varmaan haittaisi niin paljon, jos olisi päivän poissa, mutta täällä kotona ollaan pitkiä aikoja ja kaaos ei kyllä mitenkään nosta mielialaa – jatkuva noidankehä!

    1. Ihanaa kun löytyy kohtalontovereita 😀 Sama juttu tuon allergian kanssa, että sekin tässä vaivaa ikävästi.. Ehkäpä se kaaoskin sitten joskus hellittää, huoh siihen asti! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.