Lihaton viikonloppuherkku: nachogratiini soijasta

Soijasta tehdyn nachovuoan ohje oli joskus yksi blogin googlatuimmista jutuista. Jossain välissä laitoin vanhoja postauksia rankalla kädellä piiloon ja samassa taisi tuo ohjekin hautautua jonnekin jemmaan.. Kunnes nyt ajattelin nostaa sen taas tänne! Sen verran herkkua nimittäin oli viimeksi pari viikkoa taaksepäin, kun pitkästä aikaa tein nacho gratinaa 🙂

 

Lihattomaan nachovuokaan tarvitset:

 

Nachoja, aikalalla yksi semmoinen iso pussillinen yhteen vuoalliseen

Tummaa soijarouhetta, 4-5dl

Vettä, noin 5-6dl (voi lisätä, jos näyttää siltä, että soija imisi vielä nestettä)

Valkosipulia ja sipulia

Pussillinen tacomaustetta (siis se j-lihalle tarkoitettu)

Loraus tomaattipyreetä tai -murskaa

Kasvisliemikuutio

Jalapenoja

Tomaatti

Suolaa + pippuria

 

Juustokastikkeeseen:

 

Pussillinen juustoraastetta

Maitoa (noin 5dl)

Hyppysellinen vehnäjauhoja ja voita

1.Ruskista sipuli, valkkari ja pilkottu tomaatti pannulla. Lisää joukkoon vesi, aavistus suolaa, pippuria ja kasvisliemikuutio, anna kuution hajota nesteeseen. Tämän jälkeen lisää soijarouhe sekaan ja anna seoksen turvota matalalla lämmöllä hetki, noin 10min.

2.Kun soija on imenyt kaiken nesteen, voit lisätä joukkoon oman maun mukaan tomattipyrettä ja pussillisen tacomaustetta. Annetaan maustua hetki, jonka jälkeen voi joukkoon lisätä oman maun mukaan jalapenoja, tietty ne voi ripotella päälle vasta vuokaankin.

3.Kaada seos vuokaan ”nachopedin” päälle. Näiden päälle kaadetaan juustokastike. Sen ohje löytyy esimerkiksi täältä. Itse vihaan tuon juustokastikkeen tekemistä! Jotenkin onnistun juoksuttamaan sen jokatoisella kerralla! Muistakaa siis, ettei kannata lisätä juustoa vielä liian kuumaan maitoon.. Oikeasti haastava homma varsinkin induktioliedellä.

4.Sitten uuniin 175c asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes juusto näyttää päällä valmiilta.

Nauti ranskankerman ja omatekoisen guacamolen kanssa! Guacamolen ohjehan löytyy täältä 🙂

 

Jos haluaa tästä extratulisen, niin voi soijaseokseen paistaa mukaan tujumpaakin chiliä!

4 vastausta artikkeliin “Lihaton viikonloppuherkku: nachogratiini soijasta”

  1. Kuulostaa herkulta! 🙂 Montako ihmistä tuosta pellillisestä syö? Tai jos syö yksin, kauanko kestää esim. jääkaapissa säilytyksessä?

  2. Jos ei oo tottunut soijarouheeseen tai ei pidä sen koostumuksesta niin kannattaa kokeilla pakkasessa myytävää hälsans kökin soijarouhetta! Lihansyöjät eivät tajunneet syövänsä soijaa 😀

    1. Kiitti vinkistä, ei ollakaan testattu sitä! Voisi olla hyvä vaihtoehto jos haluaa nopeamman vaihtoehdon eikä jaksa alkaa turvottelemaan ja alusta saakka maustamaan soijarouhetta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.