Ihonhoidon suosikkeja ja pari loistavaa ecocert-seerumia

Olen jo jonkin aikaa yrittänyt ”uusia” ihonhoitotuotteitani siinä mielessä, että saisin raivattua pois osan ei-luonnonkosmetiikan purkeista ja nimenomaan panostaa laadukkaisiin, oikeasti hoitaviin tuotteisiin. Vähän sama juttu kun ruoankin kanssa, josset halua kehollesi eineksiä ja ravintoköyhää pikaruokaa, niin miksi sitten ihosi ansaitsisi huonoa? Tästä vimmasta saa ehkä syyttää tuota jo pian kolkuttelevaa 30v-päivää, jonka myötä on tässä reilun vuoden aikana ihan tosissaan alkanut skarppaamaan ihonhoidon kanssa. Esimerkiksi silmänympärysvoidetta olen vihdoin onnistunut käyttämään säännöllisesti tässä vuoden, ennen kun sen käyttö jotenkin aina unohtui.

Kaapeista löytyy edelleenkin kyllä vaikka mitä kosmetiikkaa, enkä jatkossakaan aio olla testailematta muita kiinnostavia tuotteita, mutta haluan omalla kohdallani ihonhoidon pääpainon tietyissä tuotteissa olevan ecocert-tuotteissa juuri niiden puhtaan sisällön vuoksi. Meikit ja muut satunnaisesti käytettävät tuotteet nyt sitten erikseen, mutta jatkossa yritän pyrkiä välttämään varsinkin seerumeissa synteettisiä ainesosia, tuotteissa joita levitetään iholle päivittäin. Ajatuksena on siis tavallaan maksimoida tuotteiden teho käyttämällä ravintorikkaita tuotteita hötön sijaan.

Esimerkiksi seerumeiden tarkoitus kun on toimia ”ravintotiivisteinä” iholle, joten mitä järkeä käyttää siihen tarkoitukseen seerumia, jossa on keinotekoisesti ihoa silottavia silikoneja tai mineraaliöljyä? Jos siis voisi käyttää tuotetta, jossa on oikeasti ravitsevia ja hoitavia ainesosia. Jatkossakin aion varmasti vinkkailla täällä myös hyvistä ja edullisista ”markettituotteista”, enkä muutenkaan aio olla asian suhteen mikään ehdoton ja käyttää kyllä muitakin tuotteita jos eteen osuu, mutta sitten myös kertoa näistä luonnollisemmista vaihtoehdoista. Valikoimaa kun löytyy!

Olen kesän kynnyksellä ihastunut muutamiin uusiin kasvotuotteisiin, joista ihanin yllättäjä on ollut luonnonkosmetiikan merkki Mossa. Kaikki Mossan tuotteet sisältävät antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ikääntymiseltä ja ovat ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Tässäpä siis kesää vasten muutama kesäiholle (ja miksi ei tietysti muutenkin) passeli tuote.

Alkuun pari seerumi-vinkkiä kesäksi, nimittäin kaksi kovin toisistaan erilaista tuotetta. Molemmat kuitenkin aivan erinomaisia ja jos etsii tehokasta kasvoseerumia nimenomaan luonnonkosmetiikan parista, voin itse ainakin suositella näistä kumpaakin.

Mossan C-Vitamin Cocktail Active Renewal-seerumi on öljymäinen ja sisältää yhdistelmän luomuvadelma-ja -tyrni-, jojoba-, manteli-, avokado-, oliivi-, aprikoosi-, luumu-, helokki-, ruusunmarja, kaura- sekä tomaattiöljyä. Mietin hetken, että mistä tämän tuoksu on tuttu, mutta sitten keksin! Haribon tutit. Tai nallekarkit! Jommat kummat 😀 Jokatapauksessa aivan ihana tuoksu. Käytän tätä mielellään muutaman tipan joko yötä vasten tai aamuina, jolloin ei meikkaa ainakaan heti päivävoiteen päälle.

Voisin melkeinpä sanoa, että tämä on yksi ihanimmista kasvoseerumeista, joita olen ikinä kokeillut. Sen lisäksi, että iho tuntuu tämän jälkeen ihanan ravitulta, se myös näyttää todella kauniilta ja heleältä. Mikä on parasta luonnonkosmetiikassa, niin ainakin tietää, että teho tulee oikeasti laadukkaista luonnollisista raaka-aineista, eikä synteettisistä ainesosista, jotka ainoastaan naamioivat ihon sileäksi. Ehdoton suositus tälle siis! Varsinkin kuivalle kesäiholle mainio. Sanoisinko, että tämä on todellinen luksusversio siitä Lumenen vastaavanlaisesta kelta-pinkistä Vitamin C-seerumista, mutta uskokaa tai älkää, vieläkin edullisempi. Hintaa on nimittäin vajaat 17e. Aivan ehdottomasti loistava hinta-laatusuhde! Jos tykkäät siitä Lumenen, niin testaa tätä seuraavaksi! Samaa sarjaa on myös ainakin päivävoide, jota täytyy ehdottomasti myös kokeilla 🙂 Seerumia myynnissä ainakin täällä.

Toinen suositus on Laveran uusi Hydro Effect-seerumi, joka suojaa ihoa ilmansaasteilta ja ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Ilmansaasteet hyökkäävät ihon omia suojamekanismeja vastaan, joka taas aiheuttaa ennenaikaisen ikääntymisen lisäksi ihon kuivuutta ja pigmenttivaurioita. Seerumi sisältää hyraulonihappoa, sekä luomulaatuista aloeveraa ja levää, jotka kosteuttavat ihoa ja edesauttavat kosteustasapainon pysymistä. Myös tämä on Ecocert-tuote, jonka koostumus on kevyen voidemainen. Imeytyy nopeasti ja hyvä vaihtoehto aamulla meikin alle tai jos tykkää enemmän öljyttömistä seerumeista ja etsinnässä kevyempi tuote. Jättää ihon myös todella sileäksi, sekä pehmeäksi ja ravitun tuntuiseksi. Tuoksu on tässä salmiakkinen. Seerumia myynnissä ainakin täällä.

Mossan monipuolinen misellivesi puhdistaa ihon ja poistaa meikin, sekä myös kosteuttaa ihoa ja toimii kasvoveden tavoin. Pesen kasvot yleensä arkisin vedellä ja sitten perään puhdistan vanulapun kanssa misellivedellä. Herkälle ja kuivahkolle iholle nimittäin huomattavasti hellävaraisempi vaihtoehto varsinaisiin pesuaineisiin verrattuna, jossei ole kilokaupalla meikkiä poistettavana. Jos pesen meikit suihkussa, käytän yleensä virallista vaahtoavaa pesuainetta, mutta noin muuten vain vesipesua ja misellivettä. Kasvovesistä on kyllä varsin vaikea huomata suuria eroja, mutta ainakin iho puhdistuu tehokkaasti tällä ja jää ihanan tuoksuiseksi. Misellivesi löytyy netistä esimerkiksi täältä.

Tähän Palmer’sin Cocoa Butter Formula-yövoiteeseen törmäsin iHerbissä jotain muita juttuja etsiessä. Oli pakko tilata testiin, vaikutti nimittäin kuvauksen perusteella varsin mielenkiintoiselta. Voide sisältää mm. retinolia, sheavoita, aloe veraa ja E-vitamiinia, jotka yhdessä ravitsevat ihoa ja edesauttavat ihon uusiutumista yön aikana. Eipä muuten myöskään hinnalla pilattu, tämä nimittäin maksoi vajaat 8 euroa.

Itse olen aikaisemmin ollut todella tuhtien yövoiteiden perään, mutta tämä ei itseasiassa edes ole ihan kamalan rasvainen. Silti tykkään! Iho on voiteen jäljiltä todella ihanan tuntuinen, eikä aamullakaan kiristä. Iho on varsin kaunis aamulla! Ravitsee siis ainakin omaa kuivaa ihoani pitkään. Tuote on parabeenivapaa ja iHerbin mukaan merkki vastustaa eläinkokeita. Voide löytyy iHerbistä täältä. Merkillä on monia muitakin kiinnostavia tuotteita! Ehdoton huippulöytö, jonka aion ostaa jatkossakin 🙂

Sitten viimeinen tuote! Lumenen uudistuneesta valikoimasta löytyy nykyään nuo Lähde Facial mist- kasvovesisuihkeet ainakin kahta eri laatua. Tuo sininen versio kosteuttaa ja raikastaa ihoa. Loistava tuote kesäksi tai vaikka lomamatkalle, suihkaus tuota tuo kasvoille ihanaa viileyttä ja raikkautta. Tuotetta voi siis suihkia kasvojen iholle milloin ikinä iho tarvitseekaan kevyttä kosteutusta tai sitten kasvoveden sijaan puhdistuksen jälkeen ennen voidetta. Myynnissä täällä.

Oletteko testanneet jo Mossaa tai jotain muuta näistä? Mitä tykkäsitte?

 

Mossan ja Laveran tuotteet saatu. Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

6 vastausta artikkeliin “Ihonhoidon suosikkeja ja pari loistavaa ecocert-seerumia”

  1. Mossa on myös mun uusi lemppari ja toi sama misellivesi myös käytössä. Jonkin aikaa käytin Madaraa, mutta viime syksynä iho oli ihan älyttömän kuiva ja sain Natural Goods Companyltä onneksi hirveän kasan testereitä, josta löytyi Mossan valkoherukkapuhdistusaine, joka on ihanan kosteuttava. Testereissä oli myös tuota seerumia, joka sekin ihana! Mulle tuli ”kemikaaliherätys” reilu vuosi sitten, kun etsin mahdollisia syitä iho-ongelmiin. Heivasin roskiin lähes kaikki kosmetiikat ja vaihdoin luomumpiin. Cosmethics sovellus on muuten ihan huippu: tosi helppo tsekata muovit, parabeenit ym. mitä ei halua ilman että tarvii osata kaikki koodit ja nimet ulkoa! Mun ihan lempparituote kasvojen kosteuttajana on luomu aprikoosinkiviöljy (Haut Segala merkkinen käytössä). Ei jätä öljyistä ihoa, vaan imeytyy hyvin, ja toimii yöllä ja päivällä, kesät talvet. Mahtava tuote – suosittelen kokeilemaan! Olisiko sulla muuten vinkkiä jostain ecocert vaaleiden hiusten kosteuttajasta tms.?

    1. Hauska sattuma, että samoja suosikkeja löytyy! 😀 Olen kuullutkin Cosmethicsistä, mutten ole vielä muistanut sitä ladata, vaikka piti jo varmaan kaksi vuotta sitten! Mulla on myös ollut aprikoosiöljyä iHerbistä, se oli myös tosi ihanaa 🙂 Hiustuotteista en ole kokeillut mitään ecocertejä, mun kampaaja itseasiassa varoitteli niistä ainakin mun hiukselle, joka on todella kulutettu ja tietyssä määrin vaatii niitä synteettisiä silottajia, ettei lähde katkeilemaan. Jollain blondihiuksisella asiakkaalla oli kauttaaltaan katkennut tukka kun oli siirtynynt luonnollisiin hiustuotteisiin. Tietty varmasti kovin yksilöllistä, enkä halua niitä teilata, vaan varmasti kokeilen joskus kun hiukset paremmassa kunnossa 🙂

  2. Laveraa olen käyttänyt, ja käytänkin itse asiassa tällä hetkellä kasvojenpuhdistusgeelin muodossa. Lumene on lempparimerkkini, vaikka misellivesi ei sopinut mulle. Mossasta olen kuullut, mutten ole kokeillut.

  3. Mossan miselli käytössä sekä tuo coctail seerumi. Laveran seerumin otin kans käyttöön. Tykkään todella paljon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.