Eka date night!

Viime viikolla oli historiallinen päivä! Ei siis mitään oikeasti maailmaa mullistavaa, mutta nyt, vuosi ja kuukausi pikkuisen syntymän jälkeen vietimme Tommin kanssa ihkaensimmäistä kertaa virallisesti date nightia ilman naperoa. Olimme varanneet Meripaviljongista pöydän illaksi ja illallistimme pitkän kaavan mukaan kolmen ruokalajin, sekä viinin merkeissä.

Olemme toki ottaneet pikkuisen mukaan ravintoloihin jo ihan pikkuisesta saakka ja vaikka kaikki aina onkin sujunut mallikkaasti (ja tietysti poikakin itse tottunut siihen ravintoloiden melskeeseen), niin onhan se aina tietyllä tavalla semmoista säätöä. Ei varsinaisesti pääse itse kunnolla nauttimaan kun toimii viihdyttäjän roolissa ja ehkä yrittää vaan mättää sen oman lautasensa mahdollisimman nopsaa tyhjäksi. Oli siis varsinaista luksusta päästä ensimmäistä kertaa kahdestaan illalliselle, vaikka sitä heti tulikin pientä ikävä!!!

Silloin odotusaikanahan jaksaa kaikki jauhaa sitä samaa tuttua virttä: Nauttikaa nyt siitä kahdenkeskisestä ajasta kun vielä voi! Itse suhtauduin tuohon vähän sillein ”joojoo, eiköhän sitä vielä ehdi” ja muutenkin tuo asian jauhaminen alkoi jo ärsyttääkin, mutta täysin tottahan se on. Useimmiten kun vauvan syntymän jälkeen se kahdenkeskinen aika jää todella pitkäksi aikaa. Eipä siinä vauva-arjen melskeessä kyllä paljoa ehtinyt murehtia, että olisipa ehtinyt katsoa enemmän rauhassa Netflixiä tai mitä ikinä. Eiköhän sitäkin ollut toisaalta tullut tehtyä jo ihan tarpeeksi.

Tietysti sitä nyt voi töllöttää kaksin telkkua siinä vaiheessa kun illalla saa pienen unille, mutta voipi olla, että vauva-arjen sekamelskassa aivot ovat siinä vaiheessa niin kaput, ettei paljoa älylliseksi juttuseuraksi taivu. Näin siis ainakin oli omalla kohdallani 😀 Mutta toisaalta löydän täältä myös itseni nyt liputtamassa tuon neuvon nimeen. Ja myöskin sen oman ajan nimeen raskausaikana. Nauti rauhasta, hiljaisista aamuista, pitkään nukkumisesta, siitä kun voi pötköttää tuntikaupalla sängyssä sipsipussin kanssa ja katsoa Netflix-maratonia keskeytyksettä. Ei nyt sillä, ettei se enää koskaan olisi mahdollista, mutta eipä ainakaan tarvitse harmitella sitä, ettei tullut lööbailtua.

Pääruoaksi valitsin kaprisvoilla maustettua puna-anturaa ja oli kyllä namia. Jälkkäriksi otimme molemmat raparperipiirakkaa, joka myöskin oli superhyvää! Tulikin mieleen, että pitäisi itse tässä joku päivä leipoa raparperipiirakka. En ole leiponut aikoihin mitään! Ihme kyllä ei edes tullut tällä kertaa darraa tuosta yhdestä viinilasillisestakaan. Olihan tuo nyt sentään jo toinen lasillinen tänä vuonna, haha 😀

Napero viihtyy todella hyvin muiden seurassa ja vaikka tämä olikin ensimmäinen kerta kun pieni on yli 2h jonkun muun kun jomman kumman meistä hoidossa, sujui kaikki vallan mainiosti kummisedän kanssa puuhastellen. Jossain vaiheessahan vierastamisessa oli pahempi vaihe ja eroahdistus on kyllä edelleen esillä. Jos jompi kumpi meistä vahemmista poistuu edes hetkeksi näkyvistä, niin itkuhan siinä heti tulee. Toisaalta myös loppuu lyhyeen, mutta kuulemma oli varsin hienosti jäänyt tänne kummisedän kanssa, eikä ollut moksiskaan kun lähdimme. Itse jouduin lähtemään jo ennakkoon käymään asioilla.

Vierastaminen on kyllä mennyt jo ohi, eikä enää tule paniikkia jos joku vieras yhtäkkiä pöllähtää paikalle 😀 Pääasia kuitenkin meillä on rakentaa semmoiset tutut hoitosuhteet tiettyihin samoihin ihmisiin, joiden tietää osaavan homman ja joiden seurassa pikkuinen ennen kaikkea viihtyy.

No anyway, vaikka date night olikin ihana, niin löysimme kyllä toisemme vuoronperään puhelimelta kyselemässä kuulumisia kotoa 😀

4 vastausta artikkeliin “Eka date night!”

  1. Hitsi, ihanaa, että olitte päässeet treffeille. Kyllä se kahdenkeskinenkin aika on tärkeää siinä vauva-arjen melskeessä. Me olemme oman avopuolisoni kanssa sopineet, että kerran kuussa käydään kahdestaan treffeillä, oli kuinka kiire tai väsymys hyvänsä.

    1. Pitäisi kyllä itsekin ottaa ihan säännölliseksi tavaksi ja pyrkiä vaikka juuri kerran kuussa käymään! 😀 Ehkäpä silloin jopa tulisi lähdettyäkin, PLUS käytyä kivoissa ravintoloissa, jotka olleet to go-listalla! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.