Höpinää hiuksista ja tuotesuosikkeja

Olisi pitkästä aikaa hiusjuttujen vuoro! Olen juuri aloittanut uuden hiusvitsku-kuurin ja muutamasta muustakin tuotteesta ajattelin vinkkailla teille. Ja ette muuten usko tätä jahkailua hiusteni kanssa.. Nyt on nimittäin taas mielessä uusia hiustuulia. Tai siis tokihan on ihan luonnollista, että haluaa vähän vaihdella lookia, mutta ajattelin siis taas vaihteeksi kasvatella tätä omaa sävyä esiin ja ajoittain raidoittaa tyveä vähän vaaleammaksi sen sijaan, että vaalentaisi koko tyven. Vielä joku aika sittenhän sanoin, että nyt mennään blondilla kun olen omaksi jutukseni todennut. Toisaalta, ei tässä blondista olla minnekään menossa, mutta luonnollisempaan suuntaan kuitenkin!

Ja jymypommi! Olen tosissani harkinnut myös lyhyen polkan leikkaamista. Tommi tosin on kovasti polkkaa vastaan, mutta ainakin se auttaisi omaa tukkaa kasvamaan terveempänä ja muutenkin tuntuisi hurjasti paksummalta kun hapero latva saisi kyytiä. Rehellisyyden nimissä olen miettinyt tuota polkkaa jo pitkään, mutta vasta nyt olen jotenkin ihan tosissaan vasta alkanut sitä harkitsemaan. En oikein tiedä uskaltaako! Samallahan saisivat myös pidennykset kyytiä, mutta toisaalta olisi kyllä ihanaa pitää niistä vähän hengähdystaukoa.

Kampaajani Johanna muutti juuri ulkomaille, joten olen senkin suhteen kinkkisessä tilanteessa. Olen kampaajien suhteen varsin lojaali ja käyn yleensä vuosikaudet samalla. Tiedättekö kuinka ärsyttävää olisi joutua selittämään kaikki samat jutut aina uudestaan ja uudestaan, varsinkin kun mulla on tiettyjä niksejä oman tukkani suhteen ja olen niissä äärimmäisen tarkka.

Onhan se muutenkin aina jotenkin ”riski” mennä uudelle tyypille kun ei vielä oikein tiedä mitä odottaa 😀 Polkan (ja luonnollisemman sävyn) suhteen pääsisi helpolla kun ei täytyisi raahautua niin usein enää kampaajalle. Uusi kampaaja nyt täytyy jokatapauksessa syksyllä etsiä, joten saa ilmiantaa omia luottokampaajia Helsingistä!

Got2b:lle on muuten tullut sarja uusia kuvashampoita ja olen itsekin taas aktivoitunut niiden kanssa. Laiskoina päivinä kun ei jaksa muotoilla lässähtänyttä tukkaa, niin pääsee superhelpolla kuivashampoon kanssa. Suosikkejani näistä ovat tuo oranssi tekstuuriversio ja alemman kuvan sininen pullo, joka on taas volyymia antava. Ihan niin tarkkaan en osaa kyllä sanoa, miten tekstuuria ja volyymia antava käytännössä eroavat, mutta ainakin ajavat hienosti asiansa ja tekevät ison tukan reippaasti rakennetta antaen.

Eniten olen lähiviikkoina käyttänyt tuota oranssia tekstuuria antavaa. Sarjasta löytyy myös blondin tukan versio, joka ei sävyltään ole ehkä ihan näin valkoiselle blondille passelein. Näistä ei kuitenkaan jää ollenkaan semmoista tahmeaa tai jauhoista tunnetta tukkaan! Itseasiassa juuri yksi päivä en edes muistanut, että olin suihkinut kuivashampoota ja ihmettelin, että miten tukka on pysynyt niin freesinä ja tuuheana, vaikka pesusta oli melkein viikko. En olisi vielä edes raaskinutpestä hiuksia, koska olivat kertakaikkiaan täydelliset, mutta pakkohan se saunan yhteydessä oli 😀

Laitoin siis tukan aina yöksi letille ja harjasin aamuisin auki, muutamana päivänä suihkin kuivashampoota. Siinäpä se oli, täydellisen tukan resepti! Ennen äippälomaa olin kuivashampoiden hc-käyttäjä ja ovathan ne pelastaneet monen monta kiireistä aamua kun ei jaksa alkaa pesemään ja föönaamaan tukkaa. Itse siis tykkään, että hiukseni ovat huomattavasti kivemmat silloin kun pesusta on pari päivää ja niitä muotoilee kuivashampoolla. Tulos ehkä jopa paranee mitä kauemmin pesusta on.

Ennen raskauttahan kärsin kaikenmaailman hiusongelmista ja sen vuoksi myös luovuin kuivashampoista kun ajattelin niiden vain pahentavan tilannetta. Jotenkin niiden käyttö sitten jäi ja nyt oli oikeastaan onni, että sain testiin näitä, sen verran nimittäin taas innostuin. Tiedätte kuinka pidän juuri semmoisesta pöhöisestä rantalookista. Anyway, aikaisemmin suosin esimerkiksi Batistea, mutta pakko sanoa, että nämä Got2b:t ovat ehdottomasti vähintään yhtä hyviä. Aivan huippuja!

Mulla oli hiustenkuivaaja vedellyt viimeisiään jo jonkin aikaa. Kyllä sillä tietysti tukan kuivasi, mutta kun meillä tarvitaan kuivaajaa myös koiran turkin föönaamiseen, niin ei semmoisella 10v vanhalla kuivaajalla kovin pitkälle pötkitä. Ellei siis ole kärsivällisyyttä kuivailla tukkaa tai turkkia tuntitolkulla.

Loppukesän suunnitelmaani en muuten olekaan täällä kertonut, mutta tarkoitus olisi käydä kaappeja, sekä varastoa läpi ja lajitella tavaroita lahjoitettaviksi. En jotenkin jaksa alkaa kauppaamaan yksittäisiä pikkutavaroita kirppiksillä ja olenkin päättänyt lahjoittavani ylimääräiset vaatteet ja tavarat Hope Ry:lle vähävaraisten perheiden hyväksi. Minulle riittää se ajatus, että tekemäni lahjoitus voi olla toiselle suuri juttu ja tehdä jonkun perheen onnelliseksi. Juuri sunnuntaina raivasinkin neljä täyttä Ikea-kassillista tavaraa, pääasiassa vaatetta lahjoitusvalmiuteen!

No, anyway! Sain Remingtonilta tuon kuvien uuden rosekultaisilla yksityiskohdilla koristellun helmenvalkoisen PROluxe-kuivaajan, joka kuivaa hiukset murto-osassa siinä ajassa mitä edellinen! Lisäksi tuossa on 3m pitkä johto, joka on näppärä verrattuna aiempaan lyhyempään. Olisi näköjään pitänyt hommata uusi kuivaaja jo ajat sitten kun vertaa kuinka tehoton se vanha on ollut 😀 Huomasin, että tuo on juuri Stockan verkkokaupassa kantistarjouksessa!

Nyt on lähtenyt myös käyntiin megakuuri näitä Evonia-tabletteja. Evonian valmisteet ovat kotimaisen Hankintatukun tuotteita ja valmistettu Suomessa. Ajattelin vetää putkeen nämä kolme kuuria, jotka kaikki toimivat vähän eri tavoin.

Tuota pinkkiä hiusten tehoravinnetta (juuri tarjouksessa Hyvinvoinnilla!) olen joskus ennen syönytkin ja se sisältää Camelina-pellava-sarviapila-metioniini-sinkki-yhdistelmän. Violetti Evonia Keratin taas sisältää hiusten rakennusainetta keratiinia ja vahvistaa hiuksia, antaa kiiltoa, vähentää hiusten katkeilua, sekä myös vaikuttaa suotuisasti ihoon ja kynsiin.

Kapselit, jotka ovat nyt ensimmäisenä lähteneet käyttöön ovat nämä Evonian Biotin Plussat (jotka myöskin nyt Hyvinvoinnilla tarjouksessa), jotka itseasiassa ovat lojuneet kaapissa odottamassa jo jonkin aikaa. Näissä on reippaasti biotiinia (5mg), sekä lisäksi sinkkiä, MSM:ää ja kysteiiniä. Tuon MSM:n vuoksi en ole näitä aikaisemmin uskaltanut käyttää, imetyksen tai raskauden aikana kun ei sitä suositella kun on rikkiyhdiste. Nämä tukevat hiusten, kynsien ja ihon rakennetta.

Hiusvitamiinien kanssa toki tarvitaan kärsivällisyyttä ja niitä suositellaankin syötävän ainakin 3-6kk, jotta tulokset näkyvät. Hius kun kasvaa sen sentin kuussa. Siksi ajattelin nyt kärsivällisenä syödä nämä kaikki putkeen ja tiirailla tuloksia tässä kuukausien saatossa. Saapi nähdä miten käy!

Postailin joku aika takaperin niistä erityisesti vaalennetulle tukalle sopivista Four Reasonsin tehokkaasti kosteuttavista ja rakennepaikkaavista tuotteista. Uutuutena on merkille tullut myös nuo kesän kausituotteet, nimittäin kesäshampoo ja -hoitis isossa pumppupullossa! Loistavat esimerkiksi mökille, kestävät vähintään koko kesän yli. Nämä ovat reippaasti hoitavat ja sopivat erinomaisesti kesän kärventämille hiuksille 🙂

Tuoksu on ihana trooppisen hedelmäinen ja teholtaan nämä ovat reippaasti kosteuttavia. Tuota shampoota voi käyttää myös suihkusaippuana. Taitavat juuri olla esim Sokoksella tarjouksessa settinä parinkympin yhteishintaan.

 

Hyvää hiuspäivää kaikille! 😉

 

Tuotteet saatu. Sisältää affiliatelinkkejä.

2 vastausta artikkeliin “Höpinää hiuksista ja tuotesuosikkeja”

  1. Kiitos kuivashampoovinkeistä! Sulla on hyvin samantyyliset rennot mieltymykset hiustyylissä kuin mulla. Oon kasvattanut oman tummanruskean värin hiuksiin, ja tässä vuosien aikana huomannut että värjäämätön hius rasvoittuu nopeammin kuin värjätty :O siihen päälle muutamat tauot e-pillereissä, niin jopas hiuspohjan voitelu räjähti käsiin ja sulkasato oli taattu… nyt (taas) yritän päästä pillereistä eroon ja kestää siitä mahdollisesti aiheutuvan hiustenlähdön, vaikka tulee varmaan olemaan taas henkisesti rankkaa. Kuivashampoo tulee varmasti olemaan taas menossa mukana 🙂

    Sulle varmasti sopisi myös sellainen pidempikin polkka? Mulla on AINA ollut pitkät ”wash and go”-hiukset, ja oon myös miettinyt josko joskus lyhentäisi vähän enemmänkin… voisi olla ihan piristävää!

    1. Eipä mitään, kiva jos oli hyötyä! Oon itseasiassa huomannut saman, että se ”luonnollinen hius” jotenkin rasvoittuu helpommin, en tiedä vaikuttaako jotenkin kun ei ole niin semmoista heinää 😀 Itse taas olen juuri 4v tauon jälkeen aloittanut e-pillerit, iiks! Saa nähdä tapahtuuko muutos hiuksissa 😀 Ja tarkoitus olisi kasvattaa juuri semmoinen pidempi polkka, mutta mun hius on kokonaisuudessaan niin eri mittaisia täynnä, että olisi pakko ensiksi leikata melko lyhyt, että saisi kaikki samaan mittaan 🙁 Kasvaahan se tukka aina onneksi takaisin, niin ei ole maailmanloppu vaikka repäisisikin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.