Nämä ovat unelmien matkakohteeni, joissa en vielä ole käynyt!

Olen jauhanut unelmieni matkoista täällä jo varmaan joidenkin kohteiden osalta kyllästymiseen saakka, mutta matkailu sen kun jaksaa vaan inspiroida. Tänään (taas miljoonannen kerran…) ajauduin parin pedissä vietetyn sairastelupäivän jälkeen selailemaan vanhoja reissukuvia, sillä kyllä paranee heti ankeinkin päivä! Vajaan kuukauden päässä häämöttävää Biarritzin reissua siis odotellessa.

Mielestäni jokainen matkailuun laitettu euro on järkevä investointi, ne saadut kokemukset kun ovat kullan arvoisia! Osa näistä unelmakohteistanihan on varmasti teille varsin tuttuja, mutta ajattelin listata kuitenkin kaikki haavelistan kohteet yhteen postaukseen. Ennen harvemmin inspiroiduin Euroopan lähikohteista, mutta nyt lähivuosina on tapahtunut jotain ja olen jotenkin tavallaan ”löytänyt” Euroopan ihan uudella tavalla. Aikaisemmin kun ajatteli, että mitä kauemmas ja tropiikimpaa, sen parempi. Toki nyt edelleenkin ajattelen niin, mutta varsinkin kesäkaudella pääsee lähempänäkin ihan tarpeeksi lähelle hellelukemia 😉 Listasin siis tähän postaukseen unelmien matkakohteita, joissa en siis vielä aikaisemmin ole käynyt.

Jo käydyistä kohteista en muuten muista olenko tehnyt postausta! Lemppareitani, joihin tulee kerta toisensa jälkeen palattua on yllättäen Havaiji (jo viisi vai kuusi kertaa :D), samoin Kalifornia ja Balillakin ollaan käyty jo kolmesti. Välillä on kiva mennä myös niihin tuttuihin ja turvallisiin, kuten nyt vaikka se tuleva Biarritz tai Portugal, mutta nykyään on missioni enemmänkin bongailla niitä uusia elämyksiä.

1.Sardinia. Se vaan himottaa vuosi toisensa jälkeen! Tänä vuonna oli niin hilkulla, ettei tullut lähdettyä ja kyllä kieltämättä vähän harmittaakin. Sardiniahan on esimerkiksi Sisiliaan verrattuna karumpi ja tunnetaan juuri ihanasta smaragdin vihreästä merivedestä. Ah! Se yhdistettynä ehdottomaan kulinaristiseen lemppariini, eli italialaiseen ruokaan, niin johan olisi unelma! Myös Sisilia kyllä kiinnostaa. Sardiniassa voi ilmeisesti myös toisella puolella surffata ja saari on jakautunut hulppeampaan (ja superkalliiseen) jetset-puoleen ja sitten boheemimpaan puoleen. Viimeistään ensi vuonna on päästävä!! Tuilla oli joku aika sitten loppukesän suoria lomalentoja Sardiniaan tarjouksessa (Finnair ei edes lennä juuri nyt suoraan, arghh) ja sillä niitä tiirailinkin, mutta matkapäivät olivat omaan aikatauluuni huonoja 🙁

kuva

2. Amalfi coast ja Napoli, Italia. Eka oli Sardinia-himotus ja sitten jossain vaiheessa iski myös Amalfi-ja Napoli-himotus. Positano, ah kuinka kauniit maisemat. En tällä hetkellä oikein tiedä kumpaan haluaisin oikeastaan enemmän, Amalfin rannikolle vai Sardiniaan, koska kummatkin houkuttavat niin paljon. Toisaalta sitten Rooma, Venetsia tai Milano eivät jostain syystä juurikaan kiinnosta, vaikka siis mielellään kyllä niihinkin lähtisin jos joku matkaseuraksi pyytäisi. Aivan älytöntä, että olen niin monta vuotta haaveillut Italiasta, eikä vieläkään!

kuva

3. Islanti. Noh, nykyäänhän Finnair lentää suoraan Reykjavikiin, joten sekään ei ole enää tekosyy, että sinne olisi mitenkään hankalaa päästä. (Apua muuten, oon nykyään joku ihme Finnairin reittireportteri täällä, lol! 😀 Sponssi kiinnostaa, haha!) Islanti on erikoisuudellaan kiehtonut jo vuosia ja olen pohtinut, että voisi syksyllä olla oiva kohde esimerkiksi pitkälle viikonlopulle. Olen tutkinut jonkin verran majoituksia ja todella kallishan Islanti on maana, noin siis majoitustenkin puolesta. Ainakin tuolloin löysin paljon hulppeaa apartment-tyylistä majoitusta ja B&B-tyyliistä guesthousea. Olisi todellinen elämys päästä lillumaan niihin kuumiin lähteisiin.

kuva

4. Samoa. Tämän pitäisi olla kyllä toisaalta tuolla ykköspaikalla, niin usein havahdun selailemaan googlen kuvahaulla kuvia Samoalta. Juuri viime viikolla selailin sieltä (taas…) hotellejakin. Esimerkiksi Tahitiin verrattuna on Samoa edullisempi, mutta onhan sinne kyllä matkakin. Ensin kannattaisi mennä Uuteen Seelantiin ja siitä lentäen 4h Samoalle. Myös Tahiti kyllä kiinnostaa aina ja on upein paikka missä olen ikinä ollut. Ah. Ehkä vielä joskus!

kuva

5. Marokko, Etelä-Korea, Uusi Kaledonia. Tässä myös muutama kohde, joka kiinnostaisi. Malediivit ovat myös ehdoton unelmakohde, siellä olen käynyt vauvana, mutta toisaalta en jaksa enää edes laskea käydyksi kun ei mitään edes muista. Se onkin lähivuosien matkustuslistalla ihan ehdottomasti! Tottakai Fidzi, kaikki mahdolliset Ranskan Polyneesian saaret ja moni jo käyty paikka (kuten Bahama ja monet muut Karibian kohteet) houkuttelevat, mutta toisaalta antoisampaa ottaa tavoitteeksi paikkoja, jotka ovat täysin uusia. Keksisin kyllä loputtomiin uusia paikkoja, joihin haluaa matkustaa, mutta jos siis täytyy jollain tapaa rajata ne realistisemmat top-paikat lähivuosille, niin kai ne nämä sitten ovat. Yllättävän monta Euroopan kohdetta kyllä!

Tänä vuonnahan olen saanut sentään sen Kroatian kuitattua pois places to go-listalta. Mikähän paikka mahtaa olla seuraava?

5 vastausta artikkeliin “Nämä ovat unelmien matkakohteeni, joissa en vielä ole käynyt!”

  1. Tulin juuri viikko sitten Napolista, tai oikeastaan Positanosta, voi ehdottomasti suositella, rakastuin paikkaan! ❤️ Olen käynyt myös Sardinian saarella ja sanoisin että Positano on ehdottomasti rennompi, kansainvälisempi ja ihanampi paikka! ? Olin vuodenvaihteessa Seychelleillä joten aika samoja paikkoja näköjään kolutaan! ?

    1. Voi vitsi, ihanaa! Olen kyllä ihan kade! Lensitte siis vissiin Napoliin? Menittekö junalla/bussilla sieltä Positaanoon vai millä? 🙂

  2. Muakin houkuttaisi tuo Islanti. Katsotaan, tuleeko sinne lähdettyä ensi vuonna, kun täytän pyöreitä. 😉 Lokakuussa menemme juhlistamaan vähän etukäteen parhaan ystäväni kolmekymppisiä Nizzaan! 🙂 Sekin on kyllä kieltämättä sellainen kohde, joka on jo kauan kiehtonut. 🙂

  3. Me käytiin pari vuotta sitten islannissa ja pitkä viikonloppu ei kyllä riitä oikein 🙂 toki jos on vain reykjavikin liepeillä niin sit.
    Just tässä mietittiin että huhti/toukokuu voisi ehkä olla ihan mahdollista lähteä uusiks

    1. Aijaa!! Hyvä tietää! Unelmahan tietty olisi ajella siellä ympäriinsä ja siihen varmaan menisi aikaa useampi päivä, mutta tietty muutamassa päivässä varmaan kahlaisi Reykjavikin ja jonkun muun ennakkoon valitun spotin sieltä lähistöltä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.