Viimeisin hankinta: auton turvaistuin!

Postaus toteutettu yhteistyössä Jollyroom.fi:n kanssa

Turvaistuimen hankinta oli jo jonkin aikaa ollut meillä ajankohtaista ja varmasti jo talvesta saakka oltiin silloin tällöin kurkittu tarjouksia sen suhteen. Ajateltiin kuitenkin mennä turvakaukalon voimin niin pitkään kun poika siihen mahtuu, ihan kamalan pitkiä matkoja ei viime aikoina nimittäin ole tullut autoiltua ja poitsu olikin viimeaikoihin saakka viihtynyt kaukalossa ihan hyvin, joten sen puolesta ei ole hankinnan kanssa ollut hoppu.

Kesän tullen on myös suunnitteilla pari pidempää taivalta autolla ja ennen sitä oli ehdoton deadline hommata vihdoin ja viimein se istuinkin. Tällä viikolla nyt sitten haimme paketin postista ja alkoi opetteleminen istuimen kanssa. Postauksen istuin on siis saatu blogiyhteistyön tiimoilta Jollyroomilta.

Meillä on tosiaan tällä hetkellä kaksi autoa, joista kummatkin melko vanhaa mallia. Sen vuoksi Isofix ei tullut kohdallamme kyseeseen, koska halusimme toki semmoisen mallin, joka soveltuu kumpaankin autoon ja jota voi vaihdella sen mukaan kumpi auto kulloinkin on käytössä. Suosituksenahan on istuin, jossa lapsi istuu selkä menosuuntaan päin ja tietysti halusimme itsekin istuimen, joka nimenomaan on näiden suositusten mukainen.

Uusi turvaistuimemme on siis Joien Every Stage-istuin, joka soveltuu käytettäväksi aina vastasyntyneestä noin 12 ikävuoteen saakka. Apua! Siis en oikeasti edes tiennyt, että turvaistuimia on mahdollista käyttää noin kauan. Onhan se kuitenkin näppärää, että yksi ja sama istuin kasvaa lapsen mukana, eikä sitä tarvitse uusia muutaman vuoden kuluttua. Mikä tässä parasta, niin istuinta saa kallistettua lapsen tarpeen mukaan ja niskatuki on säädettävissä kymmeneen eri asentoon.  Periaatteessahan ajaisi siis jo turvakaukalonkin aseman, koska soveltuu jo ihan pikkuvauvalle.

Esimerkiksi meillä ei itsellämme ollut vaunuja, joihin olisi saanut kaukalon kiinni ja usein mentiinkin ”istuimesta vaunuihin”-nostotekniikalla, esimerkiksi nyt vaikka kauppareissuilla. Tokihan kaukalo on ihan pienellä jossain määrin aina käytössä ja tarpeellinen paikasta toiseen kantaessa, mutta noin periaatteessa istuimen suhteen olisi tämä ollut meidän tarpeisiin passeli jo ihan alusta saakka! Olisi välttynyt siltä ainaiselta kaukalon kiinnittämiseltä, sekä irroittamiselta ja sitä olisi voinut kantaa takakontissa mukana irrallaan.

Noiden pehmusteiden kanssa saa istuinta korotettua jo siihen vastasyntynyt-modeen, johon meillä toki ei enää ole käyttöä, mutta jotenkin olin ajatellut kaikkien turvaistuinten olevan suunniteltu siitä eteenpäin kun lapsi istuu. Kallistus-toiminto on jokatapauksessa ihan ehdoton tuossa esimerkiksi juuri pitkillä ajomatkoilla lapsen nukkuessa.

Tuo malli on kuulemma ollut varsin suosittu ja oli juuri loppu varastosta, kunnes täydennyksen myötä onnistuimme itsekin tämän saamaan. Jollyroomilla löytyy näissä(kin) todella laajaa valikoimaa, sekä lisäksi myös tietysti niitä turvakaukaloita. Monissa turvaistuimissa oli nyt meneillään tarjouksia ja tämä meidänkin on juuri tällä hetkellä -29% alessa.

Nyt ollaan siis istuimen suhteen valmiina kesän autoseikkaluihin. Sitä kesää siis edelleen odotellen! 😀

2 vastausta artikkeliin “Viimeisin hankinta: auton turvaistuin!”

  1. Meillä on tämä sama istuin ja ollaan todettu kyllä aivan mahtavaksi!
    ”Jouduttiin” vaan siirtymään tähän pojan ollessa 4kk ikäinen, koska pieni pullero tuli jo melkein kilojensa puolesta kaukalosta yli. Soveltuu siis mainiosti vauvalle, kuin myös sitten isommalle lapselle, kiitos istuimen muuntautumisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.