Maanantain aamuturinat

Loistavaa maanantaita! Meillä päivä alkoi tänään varsin perinteisissä maanantai-merkeissä, herättiin ennen seiskaa leikkimään ja syömään aamupuuro, kunnes poikaan iski taas joku ihme kiukkumoodi eikä mikään ollut hyvin. Kiukkuaaltoja on ollut viime aikoina ilmassa melko tiuhaan tahtiin, luultavasti taas joku vaihe (tadaaa!) tai hampaiden tulo. Näitä nyt taas tulee ja menee, mutta tuntuu aamuisin kiukuttavan aina eniten. Öisin on muutenkin heräilty taas tiheämpään tahtiin. Yleensä ne kylläkin on nopeita hulinoita ja uni tulee heti uudelleen kun vähän silittelee.

Pikkuisen lempparijuttu on nykyään valmistaa mulle aamukahvi painamalla kapselikeittimen napista. Se on niin kivaa painaa ja nähdä kun kahvi tulee, haha! Eilen oltiin illalla leikkipuistossa ja selvästi alkaa tulla nyt sekin vaihe kun alkaa kiukuttaa se kun lähdetään puistosta kotiin 😀 Voimakastahtoinen poika voisinko sanoa!

Tänään meillä on tulossa ystäviä kylään, joten ainakin siivousta olisi vuorossa ennen sitä. Näköjään tänään on muutenkin tiedossa sadepäivä, joten eipä harmita puuhastella kotosalla. Kävin viime viikolla neljästi hölkkä/juoksulenkillä ja tänään olisin kyllä ylpeä itsestäni jos saisin aloitettua uuden viikon lenkin merkeissä ennen sadetta.

Vaikka aktivoinkin salijäsenyyden taas pitkästä aikaa, niin jotenkin se ei vaan ole pitkän tauon jälkeen imaissut mukaansa. Nyt on ollut niin paljon kivempi käydä ulkona lenkkeilemässä, tosin usein treenit menee itselläni kausittain, että kesäisin tulee enemmän lenkkeiltyä ja talvisin treenattua salilla tai ylinpäänsä sisällä.

Tein viime viikolla tosi hyvää kanasalaattia, johon lisäsin punaisia linssejä! Kokeilkaa ihmeessä jos haluatte jotain vaihtelua perus-salaattiin. Tuo kivasti lisäprotskua ja itse ainakin tykkään linsseistä ihan maunkin vuoksi. Heitin salaattiin sekaan myös rucolaa, täytyy taas tällä viikolla väkertää tuota linssisalaattia!

Nyt tulisi muuten vahva pizzasuositus Oulunkylän suunnalta, johon on joku aika sitten avannut uusi napolilainen pizzeria Capperi. Oltiin neuvolareissulla samalla suunnalla ja päätettiin samalla poiketa testaamassa Capperin lounas, jossa oli listalla pari erilaista lounaspizzaa kympillä. Kuulemma paikka on dinner-aikaan usein aivan tupaten täynnä ja suositellaankin varaamaan pöytä, me tosin mentiin heti lounaan alkaessa ja mahduimme tietty syömään, vaikka lounastajia reippaasti lappasikin paikalle.

Napolilainen pizzahan on melko paksupohjaista ja on myönnettävä, etten itse ollut ennen tätä maistanut kai napolilaista pizzaa. Oli kyllä aivan törkeän hyvää ja tuo pohja ehkä parhain mitä olen ikinä maistanut!! Suosittelen testaamaan! Meillä olisi tarkoitus kokeilla myös jotain muita pizzoja noiden normi-listalta, itselläni ainakin pisti silmään joku pistaasipesto-pizza.

Mulla oli jo eilen järkky pizzahimo, eikä nämä pizzajorinat tosiaan ainakaan sitä vähentäneet. Syötiin myös Biarritzissä aivan megahyvät pizzat, joten ollaan tässä haaveiltu niistäkin jo viikkotolkulla 😀

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.