Kotikuvia ja päivitystä pienimuotoisesta sisustusprojektista

Saatiin viikonloppuna taas tehtyä kunnon siivous kotona ja sen myötä innostuin räpsimään muutaman kuvankin, vaikka päivä itsessään olikin kuvauksen kannalta melko hämärä. Maailman suurin mysteeri on kuitenkin.. Miksei esimerkiksi keittiö voi olla aina siinä tip-top-kunnossa, että se olisi edustuskelpoinen suurimman osan ajasta? Ei nimittäin ole todellisuutta ainakaan meillä 😀 Aina jotain tahroja tasoilla, murusia ympäriinsä ja muutenkin kaikkia epämääräisiä astioita, joita muka vielä käyttää uudelleen. Eipä silloin kyllä kehtaa tänne räpsiä kuvia, vaikka kuinka sitä todellisuutta olikin. Toisaalta, olisihan se ihan hauskaa kontrastia näihin kuviin, joissa on takana siivoilua ;D

Olen viime aikoina yrittänyt väkertää meille yläkertaan jotain pieniä sisustusviritelmiä. Ja siis melko säälittäviä semmoisia, vaihdoin siis meidän yövalot, ohhoh! Haha! No mutta en jaksa tällä erää ottaa mitään stressiä yläkerran suhteen, sillä vaikka se ei kaikkine sekalaisine mööpeleineen ole läheskään valmis, niin näillä näkymin uudistus on edessä kesän jälkeen. Toivon mukaan kyllä jo aikaisemmin.

Nimittäin raahaan kaikki tavarani alakerran ”mun/pojan huoneesta yläkertaan”, jolloin pikkuinen saa siis sen ihan virallisen oman huoneensa jo nyt. Tarkoitus oli, että tämä nukkuisi vielä toistaiseksi meidän kanssa yläkerrassa, mutta ajateltiin kesän jälkeen kokeilla omassa huoneessa nukkumista. Veikkaan, että me kaikki nukumme sen myötä paremmin, varsinkin kun sitten töihin palatessa täällä alakerrassa on normaalia enemmän (ja aikaisemmin) meteliäkin, avaraan yläkertaan kun kantautuu kaikki äänet, mikä nyt ei meitä itseämme haittaa, mutta poika niihin tietty aamuisin herää. Meillä on muutenkin ilmeisesti joku telepatia-yhteys tuon minin kanssa. Jos itse herään aikaisemmin ja hipihiljaa nostan yöpöydältä puhelimen selatakseni hiljakseen hetken somea, niin johan se napero herää muutaman minuutin sisällä, vaikka olisin kuinka hiljaa 😀

Sen yläkerran Iines-kornerin myötä alakerran huone muuttuukin pois tästä meidän yhteisen huoneen roolista ja saan ihan virallisen oman nurkan yläkertaan, yay! Tuo meikkipeili on muuten se viimeksi tilaamani Bloomingvillen meikkipeili marmorijalalla. Tykkään kyllä! Se tulee sitten sijoittumaan mun yläkerran meikki/työ/romupöydälle. En muuten pärjäisi ilman yöpöytää, varsinkaan tuommoista laatikollista, johon jemmaan ihan kaiken pompuloista nenäsuihkeeseen ja käsirasvaan. Kaikkea sieltä löytyykin 😀

Tykkään kuitenkin hurjasti meidän yläkerrasta jo nyt. Harvemmin ollaan viimeaikoina vietetty siellä muuten aikaa kuin nukkuen, mutta jos vain saan mahtumaan niin tarkoitus olisi tunkea nurkkaan myös pieni työpiste itselleni. Vaihdoin viime viikolla taas vaihteeksi sänkyyn nuo Ellos Homen Candice-pellavalakanat ja on ne vaan ihanat! Edelleen himoitsen noita myös toisessa värissä. Noihin oli itseasiassa tullut uusia sävyjä ja tuolla postauksen lopussa on alekoodi, jolla saa -20% alen mm. Elloksen oman malliston jutuista.

Mun vanha (ja liian hämärä) lukuvalo jouti nyt sitten Tommin yöpöydän puolelle 😀

Ollaan jouduttu karsimaan alakerran tv-tason päältä kaikki tavarat pois, koska tuo riiviöhän tietysti vetää siitä kaiken alas, joten myös tuo lamppu jouti siis minulle lukuvaloksi yöpöydälle. Lamppu on tämä Ellos Homen Gibson pöytävalaisin, johon hommasin Biltemasta semmoisen vintage-hehkulampun. Tästä tulikin mieleen, että siitä paljon kysytystä ja aiemmin loppuunmyydystä lightboxistani on tullut myös tämä 15 euron miniversio. Itse olisin tilannut tuon heti paikalla, ellei olisi jo tuota aiempaa!

Tällä hetkellä on muuten lukemisena tuo Plum Sykesin Erojuhlat Manhattanilla. Aiemmin olen lukenut tuota sarjaa mm. Manhattanin Blondit ja VIP-ihmisiä, joskus siis sanotaanko 10v sitten kun tuommoinen hömppälukeminen iski jotenkin enemmän. Kivan kevyttä kesälukemista kuitenkin, vähän Sinkkuelämää-tyyliin, mutta ehkä enemmän jetset-elämällä höystettynä 😀

Sitten olkkariin! Tilasin kaksi uutta sohvatyynyjen päällistä, koska niitäkään meiltä ei juuri nyt löydy kun ihan pari hassua ja onhan niitä hauska vaihdella edes vuoden-parin välein. Tilaukseen lähti silloin viimeksi siis tuo hapsupampulapäällinen uutuusmallistoa ja ekopuuvillainen pilkkupäällinen. Selailin ensin epätoivoisena näistä alen puolta, mutta sieltä ei mikään oikein silloin osunut tyynynpäällisistä silmään.

Tyytyväinen olen ollut kyllä kumpaankin 🙂 Tosin tuo hapsullinen on nyt saanut kurjaa kyytiä Maui bebeltä ja vähän kauhulla odottelen, että kauanko siinä menee kun kaikki pampulat on mennyttä. Pakko todeta, etten ole todellakaan mikään koristetyyny-friikki, mutta kyllä sieltä Ikeasta yleensä edes muutaman vuoden välein jotkut uudet päälliset aina tarttuu mukaan. Viimeksi varmaan siis juurikin pari vuotta sitten.

Yhteensä meillä on varmaan jotkut ihan muutamat päälliset sohvatyynyihin, mutta niillä saa loppupeleissä kuitenkin melko vaivattomasti ja pienellä budjetilla uusittua olkkarin ilmettä. Vähän kun vaihtaisi verhoja (joita meillä ei edelleenkään ole, kauhistuttaa jo ennakkoon miettiä kuinka tuo pikkuinen niitä repisi ihan kokoajan, joten ehkäpä edelleen odotellaan niiden suhteen :D).

Ja kylläpä on nyt uutta kotiin! Ennen pahinta muutto/rempparumbaa ei tullut kyseeseen tehdä mitään sen kummempia hankintoja ja muuton yhteydessä tuli toki heitettyä vanhaa kamaa menemäänkin, joten monet jutut ovat olleet ostoslistalla. Edellisen 40m2 pikkukaksion jälkeen nimittäin joutuu ostamaan yllättävän paljon kaikenlaista, lipastoa, keittiövarusteita, jotka eivät ennen mahtuneet kaappeihin sun muuta.

Myös uusi keittiöpyyhe oli ollut ostoslistalla, aiemmat ovat olleet Marimekkoa ja Iittalaa, muita en hevillä huolisi. Joidenkin tekstiilien suhteen olen jotenkin ihan ylinuuka. Aiempi Marimekko alkaa kyllä olla jo niin kulahtanut näiden kaikkien vuosien jälkeen, että tämä uusi melkein häikäisi väreillään.

Tykkään siitä, että muuten yksiväristä ja simppeliä keittiötä piristää pienillä väripilkuilla esimerkiksi juuri keittiötekstiileillä. Marimekon Pikkukellukka-keittiöpyyhe löytyy 15 eurolla täältä jos kiinnostaa 🙂 En hoksannutkaan tilata samalla saman setin patakinnasta, joka itseasiassa myös pitäisi hommata uusi kulahtaneiden tilalle.

Noin muuten on pakko todeta, että olemme olleet keittiöömme hurjan tyytyväisiä. Etenkin juuri kaakeleiden ja keittiön kaappien osalta. Tai ainakin minä. En kyllä ole valituksen sanaa kuullut tuolta miekkoseltakaan. Tason suhteenhan oli silloin arvuuttelua, että musta vai valkoinen, kunnes valkoinen tuntui yhtäkkiä itsestäänselvältä vaihtoehdolta. Onneksi valittiin se!

Vaikka tahrat siinä toki näkyykin herkästi, niin ei tarvitse stressailla kosteutta tai kulumaa, jotka olivat aiemman jalopuutason kanssa ne suurimmat huolenaiheet. Ja sitä täytyy säännöllisin väliajoin öljytä, minkä suhteen ainakin itse olimme todella laiskoja. Toki esimerkiksi koivutaso olisi ollut tähänkin keittiöön ihana, varsinkin jos parketit olisi maalattu valkoisiksi, mutta hyvä näinkin 🙂

Kaikki kodinkoneethan hommasimme Siemensiltä ja noin muuten olemme olleet todella tyytyväisiä, mutta induktioliesi on alkanut viime viikkoina reistailemaan. Taitaa siis tulla takuuhommia.. Mutta pointti oli pyrkiä hommaamaan kaikki samalta valmistajalta. Nyt kun uuden kahvikoneen hankinta on tullut myös ajankohtaiseksi niin olen sen suhteen pohtinut juurikin Siemensin ja DeLonghin välillä. Luultavasti siis päädyn jompaan kumpaan!

Tulipas taas melkoisesti näitä kotijorinoita ja siinä ohessa myös esiteltyä se aiempi Elloksen tilaus! Noita tuotteita kaivellessa hairahdin taas selailemaan tuota Elloksen alea ja varsinkin kivoja pussilakanoita pilkkahintaan. Kannattaa siis varsinkin katsoa se kodintekstiilien osa alen puolelta. Nyt nimittäin tulee 24.7 saakka aletuotteista -30% lisäalennus, joten sillä ajattelin vielä itse tiirailla mm. noita petivaatteita.

Taas olisi jaossa myös alekoodia Ellokselle mikäli kiinnostaa esimerkiksi näistä postauksen jutuistani:

Koodi 365403 antaa -20% alen tilauksen loppusummasta 23.7 saakka.

Lisäksi tuo uuden asiakkaan kamppis on edelleen voimassa, eli liittymällä My Ellos-klubiin, saat -50% alen tilauksesi loppusummasta ja ilmaisen toimituksen 🙂 Täytyy seuraavalla kerralla pistää Tommi tilaamaan ne uudet pellavalakanat mun puolesta puoleen hintaan ;D

Kivaa keskiviikkoa!

 

Postaus toteutettu affiliateyhteistyössä Elloksen kanssa.

4 vastausta artikkeliin “Kotikuvia ja päivitystä pienimuotoisesta sisustusprojektista”

  1. Teillä on ihan superihana koti!! 🙂 jotenkin ihanan persoonallinen, eikä sellainen perus mustavalkoinen mitä näkee ihan liikaa 😀 kivoja värikkäitä yksityiskohtia, ja niin kivat kalusteet!

    En ymmärrä kun oot monta kertaa kirjoittanut että et ymmärrä sisustamisesta mitään, mut teillä on kyllä yksi kivoimmista kodeista mitä oon nähnyt!

  2. Hah, mä luin viime vuonna just kans ton erojuhlat kirjan. Kevyttä hömppää, välillä kiva lukea sitäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.