JKL-visiitillä

Palasimme eilen pikalomalta Jyväskylän suunnalta ja kaikessa reissutohinassa en ehtinyt siellä bloginkaan ääreen kuten olin aikaisemmin ajatellut. Kylässä pikkulapsen kanssa toimiminen on jotenkin niin paljon työläämpää ilman syöttötuolia sun muita kotivempeleitä. Matkasängyn ostimme pojalle tämmöisiä reissuja varten, mutta senkin totesimme kyllä jo ekan käyttökerran jälkeen niin romuksi, että taidetaan reklamoida kyseinen Emma-sänky 😀

Vietin reissussa tuntikaupalla mm. kaivellen säkkejä täynnä äitini vintagevaatteita ja hitto mitä aarteita sieltä löytyikään! Oikein sormet syyhyten odottelen, että pääsen niitä pesukoneen kautta käyttämään. Nyt jo eka koneellinen kuivumassa! Eipä tarvitse hetkeen ostella uusia neuleita tai collegepaitoja.

Anyway, en ollut käynyt entisessä kotikaupungissani kunnolla sanotaanko noin viiteen vuoteen. Ihan pari kertaa ollaan tässä välissä piipahdettu jollain ihan tunnin-parin visiiteillä, jolloin ei ole oikein edes mitään ehtinyt tekemään, mutta tällä kertaa olimme siis jopa yhden yön 😀 En olisi voinut kyllä rehellisyyden nimissä uskoa, että olisin näin innoissani Jkl-reissusta! Harmikseni nimittäin täytyy myöntää, että vielä pari vuotta sitten jo ajatus Jyväskylään menemisestä ahdisti, eikä sinne ollut oikeastaan mitään asiaa.

Nyt lapsenkin kanssa on kuitenkin alkanut tietyllä tavalla arvostaa pienempien kaupunkien turvallisuutta ja onhan nyt vaikka Jyväskylässä ihan eri meininki Helsinkiin verrattuna. Huomattavasti siis turvallisempi ja kotoisampi. Vaikka tuskin sinne muuttaisimmekaan, niin on mielessä kyllä käynyt, että minne seuraavaksi? Porvoo, Sipoo, yms? Tuntuu, että Helsinki on nykyään niin levoton, vaikka kuinka yrittäisi lintukotoon muuttaa ja päiväkotien kanssa on ihan mahdottomat tilanteet. Kaikki ovat tupaten täynnä ja lapsia heitellään ympäriinsä kilometrien päähän vapaiden paikkojen perässä.

Siinäpä sitten koukkaillaan julkisilla eestaas lasta hoitoon ennen töitä jonnekin aivan toiseen suuntaan missä oma työpaikka on. Kyllähän ne päikkäreiden johtajatkin täällä tietävät, ettei hommassa ole kertakaikkiaan mitään järkeä, mutta minkäs teet kun budjetit ovat rajalliset. Voin jossain vaiheessa raapustaa enemmän meidän päikkärijutuista, paikkaa ei ole edelleenkään vaikka hakemus laitettu jo lähes 7kk sitten. Tosin syksyn paikat käsitellään vasta nyt lähiviikkoina.

Snapissä ja Instan storiesissahan tosiaan selitin, että sorruin taas ripsenpidennyksiin. Tosin näin kolmen yön jälkeen voin todeta, että olen taas onnistunut unissani hankaamaan näitä irti.. Meitä ei vaan ole luotu yhteen ripsenpidennysten kanssa 😀

No, enää ei ahdistanut lähteä Jyväskylään, päinvastoin! Kaupunkihan on muuttunut tässä vuosien varrella hurjasti ja ette tiedä kuinka innoissani esittelin Tommille vanhoja kotikulmia, kouluja, pankin konttoria, jossa pikkutyttönä kävin tallettamassa rahaa säästöpossusta, kaikkia ravintoloita ja siis keskustaa noin yleisesti. Harmi vaan, ettei juurikaan tullut tuttuja vastaan ja melko kiirushan tälläkin kertaa oli, mutta jotain tuli kuitenkin nähtyä ja tehtyä. Jo pidemmän aikaa on kuitenkin ollut ”haaveena” mennä Jyväskylään (mielellään näin kesällä) ihan kunnolla, sanotaanko muutamaksi päiväksi, jolloin ehtisi ajan kanssa nähdä ihmisiä ja käydä kaikkialla.

Erästä juttua olin kuitenkin odottanut erityisen innolla! Nimittäin ehdottomasti lemppariravintolaani eli Sohwia. Ihan älytöntä, etten vieläkään kaikkien näiden Helsinki-vuosien jälkeen ole löytänyt täältä ravintolaa, joka ajaisi Sohwin ohitse. Ei semmoista vain ole! Teki muuten myös Tommiin vaikutuksen!

Jos Sohwia pitäisi jollain tapaa kuvailla Helsingin ravintolamittakaavalla, niin se olisi Weeruskan ja Soul Kitchenin risteytys. Mutta niiiiin paljon parempi! Ja mikä parasta, myös ikilempparini löytyi vielä listalta, Sohwin kanaleipä. Söin itseasiassa sen molempina päivinä, haha 😀

Tosi kiva muuten huomata kuinka paljon Jyväskylään on tullut uusia pieniä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita! Jossain vaiheessa vuosia taaksepäin tuntui, että kaikki puljut vaan sulkevat ovensa, mutta positiivinen juttu, että elpymisen merkkejä on havaittavissa taas pienyrittäjyydenkin kanssa, vaikkei se nyt edelleenkään täällä Suomessa mitään superkannattavaa aina ole.

Silti se tulee aina tietynlaisena shokkina Jyväskylässä kuinka ”tyhjää” kaikkialla on. Tiedättekö, vilkkaimpanakin aikana on Kauppakatu (joka on siis kuitenkin ydinkeskustan ”pääkatu”) kuitenkin melko tyhjä kun Helsingissä on ”tottunut” semmoiseen todella ahdistavaan tungokseen ja väenpaljouteen. Tuntuu oudolta mennä niin rauhalliseen paikkaan, vaikka se siellä asuessa kovin vilkkaalta tuntuikin.

Tavallaan tämä siis oli samalla meidän perheen kesän maakuntamatka. Sanoisinko kyllä, että on suoraan sanoen melkoinen operaatio lähteä minireissuun autolla pienen lapsen ja kahden aktiivisen koiran kanssa, muutaman tunnin ajomatkan päähän. Oikeasti ei uskoisi.

Tuntuu, että on melkeinpä helpompaa lähteä ulkomaille kun auto täynnä kohti toista kaupunkia, puhumattakaan jostain junamatkailusta 😀 Te ketkä harrastatte kotimaan matkailua ja matkustelu ulkomaille pienen lapsen kanssa arveluttaa, niin oma mielipiteeni on kyllä se, että melkeinpä helpompi homma lähteä lapsen kanssa jonnekin muutaman tunnin lennolla kuin roadtripille kotimaahan. Haha!

Ihan mukava kuitenkin taas olla takaisin kotona omien juttujen ja blogin parissa. Mukavaa viikonloppa btw! 🙂

 

9 vastausta artikkeliin “JKL-visiitillä”

 1. Joo, voin kuvitella että lapsen ja kahden koiran kanssa se on varmaan aika säätöä koska meillä ainakin jo yhden vauvan kanssakin on auto täynnä 😀 Ulkomaille mentäessäkin se olisi varmaan aika säätöä meillä.

 2. Mitä! 7kk jo hakenut paikkaa päiväkodista ettekä vieläkään saanut? Ihan sairaita noi tilanteet nykyään:( toivottavasti saatte kivasta päikkäristä paikan!

  1. Jep, tai siis tietty meillä on ollut kokoajan se aloitusajankohta vasta syksylle, mutta kuviteltiin siis että mitä aikaisemmin hakee, sitä paremmat mahikset.. Pk:n johtaja kuitenkin soitti jo kerran meille ja sanoi epäsuorasti, että melko epätodennäköistä päästä hakemaamme tai edes muihin 2-3 lähiseudun päikkäriin.. 😀 Joten kai täytyy alkaa sitten hädän hetkellä myös tutkiskella yksityisiä päikkäreitä jos tarjotaan paikkaa jostain kilometrien päästä, jonne pitäisi sitten lähteä eka eri suuntaan ennen töitä bussilla seilailemaan 😀

 3. Suosittelen yksityistä päiväkotia, jos sellainen läheltä löytyy! Me saatiin yksityisestä Vantaalla paikka heti, julkisesta oltiin haettu paikkaa jo 15 kk aloitusaika aiemmin ja sieltä olisi auennut paikka vasta 8 kk myöhemmin kuin tarve oli… yksityisestä ei joudu maksamaan kuin 30 euroa enemmän kuin julkisesta ja ainahan voi jonottaa julkiseen, jos haluaa 🙂

  1. Olen kuullutkin, että hintaeroa ei välttämättä tule käytännössä mitään. Siksi onkin pitänyt yksityistä ihan varteenotettavana vaihtoehtona. Pitäisi kyllä tutkailla niitä varalle jos huonosti käy tuon paikan kanssa 🙂

 4. Oli aika hirveää muuttaa JKL takaisin. Nyt siitä on 6v ? ei sillä, lähtöaikeissa tässä ollaan heti kun vaan miehen työt sen mahdollistaa. Vaikka alkaa tottua niin silti, täällä on hirveän rauhallista ja edelleen haluan pois.
  Meillä on reissua varten matkasyöttötuoli (torista 5e) joka mahtuu rattaiden alle koriin vaikka, samoin mummolassa on matkarattaat (torista 20e) joita voi säilöä siellä kasassa vaatehuoneessa.
  Usein kuljettiin aiemmin tänne junalla niin piti olla sen verran vain kamaa että pärjäsin kahden lapsen kanssa yksin matkan.

  1. Joo siis vitsi meillä on myös semmoinen matkasyöttis, mutta muistettiin vasta matkalla… 😀 Onko se teidän semmoinen Sack n’ seat? Voin kuvitella, että ajan myötä siihen hiljaisuuteen varmaan kyllästyy, mutta näiden hki-vuosien jälkeen olisi kyllä jotenkin ihana asua vähän rauhallisemmassa paikassa kyllä 😀

   1. Oli meillä sacknseat joskus 10v sitten kunnes unohdin sen jonnekin ja ei löytynyt enää.
    Toi on joku pöytään kiinnitettävä versio.
    Tottuu tai sitten ei, mehän kokeiltiin omakotitaloasumista tuolla syrjässä 3v ajan ja sit muutettiin parin kilsan päähän keskustasta. Oli kyllä hyvä homma, vaikka asutaankin nykyään sitten ahtaaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.