DIY-ripsiseerumin ohje!

Mulla oli ollut jo varmaan yli puoli vuotta tarkoitus tehdä itse ripsiseerumia ja postailla tänne siitä ohje, mutten ollut ehtinyt. Enkä muistanut. Kunnes sitten vihdoinkin viime viikolla ryhdyin seerumikemistiksi ja nyt onkin sitten tehty omatekoiset ripsiseerumit itselleni ja parille ystävälle.

Ajattelin, että varmasti myös moni teistä voisi innostua moisesta luonnollisesta seerumista, jonka valmistus ei loppupeleissä ihan kauhean kallistakaan ole. Vaikeaa nyt ei ainakaan. Itse jouduin hommaamaan näistä ainesosista yhden, jota ei löytynyt valmiina kaapista. Plus toki nuo sivellinputkilot 🙂

Toki näistä aineksista tekee seerumia kyllä melko pitkäksi aikaa, joten ihan hauska idis vaikka kosmetiikkaa rakastaville ystäville joululahjoiksi tai muuten vaan ylläreiksi. Hyvä jakaa täällä joululahjavinkkejä heinäkuussa..

Näistä ripsenpidennyksistähän jo postailinkin, joten ihan hetkeen en pääse tätä omaa seerumiani testailemaan. Ennen pidennyksiä ehdin käyttää tätä muutamana iltana ja pakko kehua koostumusta, joka ei tuolla aplikaattorilla ripsirajaan siveltynä valunut ollenkaan silmiin kirvelemään. Koostumuksesta tuli siis ainakin hyvä. Tuskin aion huollattaa näitä ripsiä yhtä kertaa enempää, itselleni ripset ovat nyt taas tämmöinen kesävillitys, jonka jälkeen siirrynkin sitten taas seerumin pariin.

Mikä tietysti on parasta tässä seerumissa, on luonnollisuus. Kaikki ainesosat ovat luonnollisia öljyjä, eivätkä sisällä mitään epäilyttäviä kemikaaleja. Tätä voikin siis hyvillä mielin käyttää ripsiin myös imetyksen ja raskaudenkin aikana 🙂 Itse olen joskus kokeillut reilun kuukauden ajan risiiniöljyä ripsiin ja se taisi olla raskauden aikana kun ripset alkoivat muuttua oudoiksi ohuiksi venkuloiksi ja lyhentyä.

Ainakaan reilun kuukauden ajassa en kyllä oikeastaan huomannut mitään muutosta tehossa pelkän risiiniöljyn voimin (pientä ripsien vahvistumista ehkäpä, mutten juurikaan pituutta), mutta saa nähdä onko tästä kolmen öljyn tehotriosta sitten johonkin! Ainakin olen kuullut, että näiden avulla olisi mahdollista saada näyttäviä tuloksia ripsiin.

Seerumiin tarvitset siis:

 

Kookosöljyä, sulata öljy juoksevaan muotoon. Itselläni käytössä tuo Cocovin kylmäpuristettu Luomu kookosöljy, jota tietty käytän kaikkeen mahdolliseen muuhunkin. Joskus sain ystävältäni vinkin kookosöljystä ripsien kasvatukseen ja muistaakseni alkuraskaudesta sitä hieroinkin aina iltaisin ripsiin. Kyllä ne oikeasti vahvistuivat ja tuuhenivat!!

Risiiniöljyä, itselläni luomulaatuinen Naturadon Huile Beaute-risiiniöljy (saatu). Risiiniöljy on koostumukseltaan melko tuhtia ja tuo pikkupullo on kyllä todella riittoisa! Risiiniöljyähän on kautta aikojen käytetty ripsien ja hiustenkasvun tueksi stimuloimaan kasvua, mutta sitä voi käyttää loistavasti myös esimerkiksi kynsien hoitoon tai kuivan ihon hoidossa.

E-vitamiiniöljyä. Itse tilasin tuon Cococaren öljyn iHerbissä ja alkuun tilasinkin aivan vääränlaisen kun en oikein ollut aluksi varma millaista tarkalleen pitäisi metsästää. En löytänyt iHerbin lisäksi mitään täysin vastaavanlaista kotimaisista verkkokaupoista, mutta tosiaan tuo Cococaren e-vitamin oil maksaa kolmisen euroa. Tosin kylkeen voi olla kannattavaa tilata postareiden vuoksi jotain muutakin (ottaen huomioon kuitenkin ne tullirajat!)

Noin yleisestihän e-vitamini on varsinkin iholle suotuisa vitamiini ja ravitsee reippaasti myös ripsiä. Koostumukseltaan tuo on kyllä melkoisen tahmaista kamaa, mutta kokonaiskoostumuksen kannalta se on vaan hyvä asia, ettei seerumista tule liian juoksevaa!

Tein öljyn siinä suhteessa, että kaikkia öljyjä tuli aikalailla tasaisesti 1/3. Annostelin öljyt suoraan tuubeihin ja sekoitin (tai siis ravistin) lopuksi. Yksinkertaista ja helppoa! Nuo putkilot tilasin eBaystä muutamalla eurolla, en nyt muista millä hakusanoilla ne löysin, mutta joku eyliner container tai vastaavaa, löytyi usealta myyjältä vastaavanlaisia.

Tokihan seerumin voi tehdä myös johonkin purkkiin ja annostella ripsiin vaikka vanulapulla tai tops-puikolla. Itse ainakin totesin sitä risiiniöljyä tops-puikolla töpsötellessä, että haituvia irtosi siitä puikosta siihen malliin, joten voi olla että se öljykuuri tyssäsi ihan senkin vuoksi 😀

Itselläni jatkuu siis tämä kokeilu kesän jälkeen, mutta uskon, että tulokset ovat paremmat kun pelkällä risiiniöljyllä! Olen kuullut näistä kaikista hyviä tuloksia ripsien kasvatuksessa, joten voisin kuvitella että ovat myös yhdessä melko toimiva setti 🙂

Onko joku siellä testannut tehdä itse tätä tai jotain erilaista ripsiseerumia? Huomasitteko tehon?

 

Osa linkeistä affiliatelinkkejä.

2 vastausta artikkeliin “DIY-ripsiseerumin ohje!”

  1. Itselläni on ollut omat ripset ihan mitättömät ja mitkään ripsivärit ei ole auttanut. Pidinkin ripsienpidennyksiä pari vuotta putkeen, mutta nyt keväällä päätin niistä luopua, senkin uhalla että näyttäisin ripsettömältä. Olin myös lukenut, että risiiniöljystä voisi olla apua, ja kun sitä apteekista kävin ostamassa, neuvoi siellä työntekijä kokeilemaan tuota ihan samaa komboa, mistä säkin tässä kerroit! 😀 Noh, googlettelin tuota e-vitamiinia ja kun totesin ettei sitä just nyt sillä hetkellä saa mistään (olen malttamaton), päätin sekoittaa mukaan oliiviöljyä (jostain kirjoituksesta luin että sitäkin voi käyttää). En tiedä johtuuko tuosta omatekoisesta ”seerumista” vai siitä että olen nyt säännöllisesti syönyt biotiinia ja muita vitamiineja vai näitten yhdistelmästä, mutta nyt mulla on ripset kasvanu huimasti ja nykysin nämä on jo tosi pitkät, ainakin lähtötilanteeseen verrattuna! Eli minä ainakin suosittelen kokeilemaan!

    1. Oho, vau!! Onpa huisia kuulla, että on oikeasti toiminut! Kiitos myös tuosta oliiviöljy-vinkistä, mietin pääni puhki mitä tuossa voisi kokeilla e-vitamiinin sijaan, mutten keksinyt 😀 Tuo voisikin olla siis näppärä öljy korvaamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.