Isot ja pienet unelmani

Ajattelin, että olisi hauska idea listailla postaukseen joitakin haaveitani, isoja ja pieniä semmoisia. Sekä niitä semmoisia, jotka nimenomaan ovat ainoastaan haaveita ja realismi sotii vastaan niiden toteuttamista. Tietystikään en ehkä kaikkia päässä viliseviä haaveita tahdo täällä koko kansalle kuuluttaa, mutta joitain ”hömppähaaveita” kuitenkin tuli mieleen!

Ei varmasti tule yllätyksenä, että aika monet näistä liittyvät tavalla tai toisella matkusteluun 😀 Jätin kuitenkin laskuista pois unelmien matkakohteet, koska niistä olenkin jo postaillut erikseen. Työjutuista onkin tullut lähiaikoina jo postailtua, mutta aloitetaan kuitenkin työaiheisella haaveella, joka on ollut unelmani jo ihan pikkutytöstä saakka..

Meinasin kevät-talvella lähettää työhakemuksen. Lentoemännäksi. Ihan siis silkasta huvista. Haaveeni on aina ollut päästä lentoemännäksi. Tiedän, ettei se todellakaan (varsinkaan nykyään) mitään kovin hohdokasta hommaa ole ja suurimmalla osalla lentoyhtiöistä lentoemännät alipalkattuja/ylityöllistettyjä/työhönsä ja kiireeseen tympääntyneitä. Silti ajattelen, että voisin pitää siitä. Ehkä semmoiset Helsinki-Oulu-Helsinki reitit päivästä toiseen voisivat alkaa tympimään, mutta jos tekisi pidempiä reittejä esimerkiksi Aasiaan.

Tietysti koko tuo hakujuttu oli silkkaa huvia, ajattelin ettei siinä mitään menettäisi jos testaisi kuinka pitkälle pääsee hakuprosessissa. Olen tietysti varsin tietoinen, että haasteita toisi ensinnäkin perhe-elämä pikkulapsen kanssa, puhumattakaan siitä että olisi pitänyt muuttaa pois Suomesta.

Toisaalta, jossei ikinä edes tavoittele niitä unelmiaan, ei niitä ikinä voi saavuttaakaan. Veikkaan kyllä, että jos sikseen olisi käynyt (että olisin siis edes hakenut) kaikki varmasti olisi järjestynyt sitten joskus siinä vaiheessa jos olisin sen työn aloittanut. Mies olisi tietty saanut jäädä siinä vaiheessa ainakin vuodeksi kotiin 😀 Totuushan nyt kuitenkin on, ettei koko homma nyt vaan olisi ollut mahdollinen. Sen aika meni jo ajat sitten!

Lentää joskus businessluokassa pitkällä lennolla. Kerran aikaisemmin olen lentänyt businessluokassa. Lento oli tosin Barcelonaan, joten eroa turistiluokkaan ei ihan kamalasti ollut. Mitä nyt vähän parempi ruoka ja hienommat astiat 😀 Mun on pitänyt pari kertaa ottaa Aasian lennolla Finnairin pisteupgrade, mutta mun tuurilla juuri niille lennoille ei ole ollut upgradea saatavilla. Tietenkään! Tämä on sinäänsä tosi tyhmä ”unelma”, mutta jostain syystä olen haaveillut jo pidempään. Pakkohan tämä on joskus päästä toteuttamaan!! Sen verran nuuka kuitenkin olen, että odottelen sen upgraden tapahtuvan joskus silkasta sattumasta (esimerkiksi ylibuukkaus) tai juuri pistekorotuksena, muutenhan ne hinnat ovat aivan poskettomia.

Muutaman vuoden sisään haluaisin myös päästä maailmanympärysmatkalle! Olen miettinyt, mikä voisi olla unelmareittini matkan suhteen ja esimerkiksi seuraava voisi tulla kyseeseen: Helsinki-Reykjavik-New York-Los Angeles (tai San Diego/San Fransisco), Havaiji, Tahiti tai Samoa, Uusi Seelanti, Sydney/Brisbane-Tokyo-Soul. Noin esimerkiksi, vaikka osa kohteista onkin jo käytyjä. Esimerkiksi Etelä-Amerikassa en ole koskaan käynyt ja tottakai olisi hauska korkata se moisella reissulla, mutta rehellisyyden nimissä en kyllä osaa sanoa mikä paikka siellä voisi kiinnostaa. Haha 😀 Yllättävän vaikeaa tuo reitin miettiminen! Melkeinpä olisi järkevin miettiä semmoinen, jossa kaikki stopit olisivat uusia.

Omistaa ainakin yksi sijoitusasunto. Tämä ei ole mahdollinen tai ajankohtainen haave vielä vuosiin. Vaikkei meillä ihan kauheasti olekaan lainaa, niin toki mielellään käyttää elämässä muuhunkin rahaa tällä hetkellä kun asuntolainan lyhennykseen. Muutenkin ahdistaa ajatus ylisuuresta asuntolainasta. Vaikka noin yleisesti olenkin ihan ahkera säästämään ilman sen kummempaa päämäärää, vain ”pahan päivän varalle” niin pakko myöntää, että yksi asia ei voisi jotenkin vähempää kiinnostaa. Nimittäin eläkesäästäminen! Tuntuu ahdistavalta ajatella säästämistä yli 30 vuoden päähän, eikä mielipiteeni tästä ole tässä vuosienkaan saatossa muuttunut mihinkään.

Jo pitkään onkin tekniikkani ollut se, että omistaisin 1-2 sijoitusasuntoa, joista ainakin toinen olisi eläkeiässä velaton. Sitten voisikin päättää, että haluaako elellä saaden lisätuloina vuokratuloa tuosta sijoitusasunnosta vai myydä sen ja elellä noilla varoilla eläkevuosia. Tokihan varmasti oma ensisijainen kotikin (toivon mukaan..) olisi tuossa vaiheessa velaton, niin ei sen koommin menisi asumiseenkaan rahaa. Tarkoitus olisi myös, että poika voisi asustella jossain vaiheessa aikuisuuden kynnyksellä tuossa sijoitusasunnossa, edes aluksi ennenkö ostaa oman ensiasunnon 🙂

Opiskella vielä joku tutkinto. Tästä aiheestahan postailin ennen tiuhaan tahtiin ja mielessä olivat esimerkiksi viestinnän opinnot ja se KTM-tutkinto. Jostain syystä opiskeluinto on tässä vuoden aikana päässyt hiipumaan, tai mielessä on ollut niin paljon muita uusia juttuja, ettei asiaa ole edes ehtinyt tässä miettimään. Toisinsanoen voisin siis todeta, ettei asian suhteen ole tällä hetkellä mikään kiire ja ajatus opintojen suhteen on se, että sitten jossain vaihessa jos siltä tuntuu ja kokee, ettei urakehitys ilman toista tai korkeampaa tutkintoa etenekään. Toki olen tässä äippälomaillessa ja hoitovapaalla pyrkinyt paljon itse kehittämään itseäni, eikä siihen aina mitään varsinaista koulua tarvitse. Pakko myös myöntää, että rohkenen vahvasti epäillä pääsyäni esimerkiksi Aallon maisteriohjelmiin, en koe että olisin ehkä panostanut AMK:in opintoihini ihan niin intohimoisesti, että papereillani pääsisi liputtaen sisään mihin tahansa.

Lisäksi ärsyttää moniin ohjelmiin vaadittava GMAT, johon tietty täytyy jo itsessään panostaa, sekä saada tietty pistemäärä. Toki, kaikkihan on mahdollista jos tarpeeksi yrittää, mutta toisaalta en nyt tiedä onko sille loppupeleissä itselleni niin väliä, saanko ne maisterin paperit sieltä parhaasta yliopistosta vai jostain huonommasta, kenties ylemmästä amkista. Jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä pitänyt jo amkissa miettiä jatko-opintoja vähän pidemmällä tähtäimellä, tehdä vähemmän töitä ja panostaa enemmän niihin arvosanoihin. Menin melko keskivertotavoitteilla ja yleensä olin tyytyväinen jos arvosanaksi rapsahti 3 tai 4. Keskiarvoni taisi olla joku 3,5 luokkaa ja olisihan se voinut olla parempikin. Noh, eipä se nyt loppupeleissä ole niin vakavaa.

Tämän lisäksi on haaveeni aina ollut asua edes jonkin aikaa ulkomailla. Ehkä sapaattivuotta viettäen tai jotain työtä tehden. Toki tämmöinen järjestely vaatii hurjasti säästämistä ja organisointia jo pitkään ennakkoon.

Ihanaa viikonloppua!

 

Ps. Jos alekoodi Ellokselle kiinnostaa, niin koodi 365404 antaa 30.7 saakka tilauksen kalleimmasta tuotteesta -30% alennuksen. Edelliset omat kodin hankintani löytyvät tästä postauksesta.

Sisältää affiliatelinkkejä.

 Koti Image Banner 980 x 120

13 vastausta artikkeliin “Isot ja pienet unelmani”

 1. Hei aika samankaltaisia haaveita! 😀 hain lentoemännäksi viime syksynä muttei sitten päässyt pidemmälle, mutta toisaalta sillä oli joku tarkoitus kun kuukauden päästä lähtö working holiday-visalla Ausseihin. Jos olisi töihin päässyt silloin niin tämä ei olisi toteutunut 🙂 Ja varsinkin Aasian bisnesluokat on sellaisia että jos vaan mahdollisuus upgradeen niin ehdottomasti käytä! Vaikka niitä upgradeja on tietysti rajallinen määrä niin täytyy olla ajoissa. Kerran on siinä lähtöselvityksessä siirretty bisnekseen ja kyllä kelpasi, etenkin kun ne Aasiaan menevät on yölentoja. Ja nyt tuleva Aasian lento on pisteillä upgradettu bisnekseen. Älä päästä irti unelmasta asua ulkomailla, uskon että jos haluat niin varmasti se tulee toteen 🙂 itse asuin viimeiset 3 vuotta Tokiossa. Ulkomailla asuessa muuttuu ja kasvaa ihmisenä niin ettei sitä rahalla voisi mitata. Ja tottakai Suomea arvostaa erilailla ja näkee kotimaan uusin silmin kun se arki onkin jossain muualla. Ja olet täällä välillä kirjoitellut Kaliforniasta, sekin olisi unelma jos siellä saisi joskus asua. Edes sen 3 kk jos pääsisi joskus olemaan mitä turistina saa olla olis ihan mahtavaa. Joku päivä vielä 🙂

  1. Ooh, soulmate! <3 😀 No mutta Aussit kuulostaa kyllä varsin ihanalta plan B:ltä, ihan mieletöntä!! Ne piste-upgradet on kyllä hyvää vastinetta pisteille, täytyy tosiaan nyt hamstrailla pisteitä seuraavaa Aasian lentoa varten ;D Ja niinhän se on, että matkailu jo itsessään avartaa kyllä hurjasti, ulkomailla asumisesta puhumattakaan. Juuri Kaliforniassa 3kk asustelu olisi haaveistani suurin, harmi vaan ettei Tommi enää jotenkin lämpeä sille idealle yhtä paljoa :/ Kiitos kun kommentoit ja ihan mieletöntä Aussi-reissua!

 2. Toi pisnesluokka ei ollu koskaan ees mulla mikään haave mutta kiitos sviduralleen alkaneen Seychellien matkan me lennettiin yks pitkä lento bisneksessä! 😀 oli kyllä sairaan huippua eikä enää harmittanu yhtään myöhästynyt lähtö! 😀

 3. itelläni oli jamkista keskiarvo 4 ja oppari 4 ja ei mitään toivoa päästä mihinkään KTM tutkintoon :/ ei edes vaasaan.

  1. Pelkkä hyvä keskiarvo ei välttämättä tarkoita automaattista sisäänpääsyä. 🙂 Ja mikäli tosissaan haluaa KTM-tutkinnon, esimerkiksi Oulussa sen voi myös opiskella.

  2. Hmm, käsittääkseni joihinkin on kyllä hyvä mahis päästä! Kuulemma osaan englanninkielisistä ohjelmista olisi helpompi päästä kun normi-erillisvalintaohjelmiin. Ja siis onhan noita paikkoja, esim Itä-Suomen yliopisto, jonne on vissiin todella helppo päästä 😀 Lappeenrantaan hain yhtenä vuotena, mutta sinnehän on vaikeutunut todella paljon pääsy kun hakijamäärät moninkertaistuneet.

 4. Unelmointi on ihan paras tapa ”karata” hetkeksi pois arjesta! Ilman unelmia ei ehkä oikein olisi suuntaa elämälle, kun niitä nyt tosiaan on laidasta laitaan realistisista vähemmän realistisiin 🙂

  Nuorempana haaveilin minäkin business-lennoista. Se haave on toteutunut jo monesti nykyisessä työpaikassani, sillä mannerten väliset työmatkat saa lentää busineksessa. Onhan se aivan eri maailmansa, ja ylivoimaisesti (non-stop-palvelun lisäksi) parasta siinä on kun yölennolla voi penkin heittää makuuasentoon. En mäkään siviilireissuillani siitä makuualustasta maksaisi täyttä hintaa, mutta just vaikka pisteitä voisin pitkällä lennolla siihen sijoittaa 🙂

  Asuntosijoittaminen on myös täällä haavelistalla. Voi olla että se tulee ajankohtaiseksi hyvinkin pian, koska tällä hetkellä myyn vanhaa asuntoani pois uuden tieltä. Jos se ei kuitenkaan jostakin syystä tässä syksyn aikana mene kaupaksi (en asu mitenkään kovin muuttovoittoisessa kaupungissa), on plan b sen vuokraaminen. Mulla on kyllä vähän samat ajatukset suuresta lainasta, varsinkin näin sinkkuna elellessä – että mieluiten kuitenkin tällä hetkellä maksaisin vain yhden asunnon lainaa ja säästäisin rahastoihin ja sinne kuuluisaan sukanvarteen, mutta katsotaan miten käy… nää on kovia aikoja tarkalle rahankäyttäjälle 😀

  Aurinkoista viikonloppua!

  1. Niin onkin <3 Luksusta nuo työlennot busineksessa, tosin niihinkin varmaan ajan myötä tottuu! ;D Toivottavasti asunto menee kaupan ja tokihan sinulla on myös tuo varasuunnitelma, vuokraaminen ei myöskään ole yhtään hullumpi vaihtoehto 🙂 Kiva kun kommentoit ajatuksiasi! Ihanaa viikkoa 🙂

 5. Sijoitusasuntolainanhan maksaa vuokralainen, kunhan vain kohde on oikein valittu, eli ei lainaa kannata pelätä. Ideaalitilanteessa vuokra kattaa lainanlyhennykset, vastikkeet ja verot, ja jää vielä jotain viivan allekin. Eli jos vaan on omarahaosuus säästössä ja/tai vapaita vakuuksia niin go for it. Meilläkin unelma elellä velattomien asuntojen vuokratuotoilla sitten joskus. En välttämättä jaksa painaa töitä sinne melkein 70v asti mikä on tänhetkinen arvio meidän eläkeiästä, ja joka uudistuksessahan nuo meillä nuorilla nousee tai tulee joku leikkaus.. Nyt alle nelikymppisinä meillä on neljä sijoitusasuntoa ja lisää ostetaan sitä mukaa kun saadaan pääomia kasaan ja löytyy sopivia kohteita. Samoin ajatus että lapsetkin voi kenties joskus asunnoissa asustella. Lainaa on paljon mutta tällä korkotasolla kannattaa ollakin 🙂 Muista sijoituksista on lähestulkoon luovuttu, oman pääoman tuotto kun on velkavipua käyttämällä asuntosijoittamisessa ihan toista luokkaa ja itse pidän sitä paljon turvallisempana ja helppotajuisempana kuin esim. osake-tai rahastosijoittamista.
  Tulipa pitkä kommentti mutta peukut siis tälle unelmalle 🙂
  Ps. Jos et ole lukenut Osta, vuokraa, vaurastu -kirjaa niin suosittelen!

  1. kiitos hurjasti mielenkiintoisesta kommentista! Hyviä pointteja!! 🙂 En siis itse ”pelkäisi” sijoitusasunnon hankkimista niin paljon, mikäli nykyinen asuntomme olisi semmoinen, jossa haluamme asustaa seuraavat 5+v. Tarkoitus olisi muutaman vuoden päästä myydä tämä, toivottavasti saada voittoa ja sitten miettiä, että haluaako asettua johonkin ”hulppeampaan” kauemmaksi Helsingistä, esimerkiksi Porvoosta. Lähinnä siis en halua riskeerata sitä, että lainansaanti seuraavaan asuntoon olisi kiikullaan sijoituslainan vuoksi. Myös Helsingin hintataso on niin hurja, että ihan pikkurahalla ei täältä sijoituskämppää saa, toki voisi harkita myös muita kaupunkeja! Seuraavan kodin jälkeen tosin sitten panen senkin sitten tulille 🙂 Teillä on kyllä unelmatilanne, että olette edenneet jo noin moneen sijoituskämppään, wow! Toivottavasti joskus yllän samaan. Ja olen kyllä samaa mieltä, että onhan asuntosijoittaminen järkevää ja summat huomioonottaen huomattavasti stressittömämpää kuin nyt vaikka osakesijoittaminen. Kiitos muuten tuosta kirjavinkistä! Täytyykin tänään pistää kirjastosta tilaukseen 🙂 Ihanaa kesän jatkoa!

 6. Noi erillisvalinnat on kyllä aika mysteeri että miten niihin valitaan ja itse ainakin unohdin koko Aallon kun tuntuu että sinne vaaditaan ihan liikaa sitä ja tätä. Muualtakin tulee varmasti ihan hyviä KTM:iä. Ylempi amk:kin on varmaan ihan hyvä nykyisin. Kannattaa hakea kun sua kuitenkin kiinnostaa.

  Mikä siinä muuten on että joku tossa lentoemännän työssä kiinnostaa. Itsekin aina kiinnitän huomiota kun Finskillä on jokin lentoemäntäkurssi, kertaakaan en kyllä ole hakenut mutta sisimmässään mieli on vissiin tehnyt vaikka tietäen kuitenkin ettei musta siihen oo 😀 Onpa vaikeeta 😀 Nyt en kyllä enää edes haaveile siitä kun mun opinnot on suoritettu, ainakin tutkintotavoitteisesti. Jonkin avoimen kurssin ehkä otan syksylle.

  1. Niin onkin mysteeri 😀 Jotenkin on ollut niin suuri homma joskus tutustua niiden ohjeistuksiin.. Se Aalto on kyllä pahin kun tulee pää kipeäksi jo pelkästään kun lukee mitä tarvitaan 😀 Mäkin varmaan jossain vaiheessa haen juuri siis ylempään AMK:iin MBA:han. Kiva tietää, että sekin mahis on. Toistaiseksi kuitenkin ihana päästä keskittymään uuteen työhön! Ja ota ihmeessä niitä avoimen kursseja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.