Kesäfiilistelyä reissutunnelmissa

Elokuu. Eipä tule taaskaan yllätyksenä, että sitä yhtäkkiä havahtuu ihmettelemään ohi kiitänyttä kesää. Se nimittäin hujahtaa ohi aivan liian nopeasti, jokaikinen vuosi. Toisaalta, elokuuhan on vielä erinomaista aikaa lomailla, joten ainakaan oma mieleni ei ole vielä todellakaan syksyssä, vaikka myönnän kyllä vähän taas pohtivani, että mihin ihmeeseen tämä aika meni. Vastahan vietimme pikkuisen 1v-juhlia ja siitäkin on muka jo yli 2 kuukautta aikaa! Kulunut kesä on kyllä ollut ikimuistoista aikaa ja kaikki on sujunut leppoisissa merkeissä ”uudessa” kodissa.

Siitäkin alkaa nimittäin olla pian jo vuosi aikaa kun kävimme täällä asuntonäytöissä ja asuntokauppa-rumba alkoi. Parhaita juttuja kesässä on ollut pikkuisen ja ylinpäänsä perheen kanssa vietetty aika, omalla terassilla hengailu, grillailut. Ihan vaan semmoinen perinteinen chillailu. En myöskään ole jaksanut valittaa säistä, koska mielestäni kulunut kesä on säidenkin puolesta ollut ihan hyvä. Välillä olisi voinut olla vähän lämpimämpi, mutta useimmiten olen kyllä meinannut lähinnä paahtua kuumuuteen pihallamme 😀 Toisaalta meidän kauan odotettu kesäreissummekin on vasta edessä!

Eilen vietettiin sadepäivää lähinnä kotona chillaten ja kutitusleikkejä leikkien. Olin ollut puolihereillä aamulla jo jonkin aikaa eilen ja kurkkasin sitten pinnikseen päin. Siellähän tuo pörröpää seisoskeli iloisena vilkuttaen. Otsatukkakin leikattiin eilen pitkästä aikaa. Pikkuinen on jo oma itsensä ja pöpö alkaa vihdoinkin olla selätetty, mutta ruokahalu ei ole vielä palannut täysin ennalleen ja lämpimät ruoat eivät tahdo maistua.

Tänään pitäisi aloittaa sitten reissuun pakkaaminen! Tuossa alemmassa kuvassa näkyykin post-it-lappu, johon olen perinteisesti tehnyt pakkauslistaa. Niin paljon kun taas muistettavia asioita, joten ilman listaa ei kyllä pärjäisi 😀 Uv-puku, uimavaipat, uimarengas (jos vesi on tarpeeksi lämmintä), sack’n’seat-syöttötuoli, joka viimeksi Jkl-reissulta unohtui ja tuossa nyt vaan ihan muutama juttu, unohtamatta kaikkia omia pakattaviani.

Otetaan matkalle reippaasti mukaan purkkiruokia kotoa, koska ei ole mitään hajua millaisia ne ranskalaiset lastenruoat ovat. Plus sitten nirsous 😀 Onko joku sattumoisin ostanut Ranskassa paikallisia lasten purkkiruokia matkalla? Millaista valikoimaa oli? Perus Nestlethän nyt löytyy kaikkialta ja jotenkin muuten ahdistavaa kun nykyään perinteiset Piltit ja Bonatkin on Nestlen valtaamia ja aika hankala nykyään kyllä välttää noita suurketjuja, vaikka kuinka yrittäisi.

Meillä ei tällä kertaa ole mitään sen kummempaa kokkausmahdollisuutta reissussa, koska majoitusvalikoima nyt oli mitä oli ellei nyt halunnut tuhansia euroja maksaa (Biarritzissä on ihan törkyhintaiset majoitukset!), joten purkkiruoka-jugu-smoothie-puuromeiningillä siis luultavammin mennään reissu. Tuon vatsapöpön jälkeen on muutenkin vähän neuroottinen noiden ruokien kanssa, vaikka tuo pöpö tulikin ihan täältä kotimaasta.

Vielä pitäisi kuitenkin saada ties mitä hommia hoidettua ennen reissua ja tänään olisikin sitten tarkoitus tehdä kaikki rästijutut! Otan läppärin mukaan reissuun, joten postausta tulee varmaankin myös Ranskasta tai näin olisi ainakin tarkoitus 🙂

Tulipas sekalainen höpöttelypostaus. Tänään näköjään vähän eilistä aurinkoisempi päiväkin, jee! Yritin kuumeisesti löytää netistä viime hetken huoltoaikaa näille ripsille tänään, mutta en onnistunut. Blaah! Kai lähden sitten rämäripsenä reissuun, haha.

Ihanaa torstaita!

 

4 vastausta artikkeliin “Kesäfiilistelyä reissutunnelmissa”

  1. Mun mielestä myös tää kesä on ollut ihan hyvä ja lämmintäkin on riittänyt. Toki nyt Suomessa nää säät vaihtelee päivässä aika paljon mutta aika paljon musta on ollut aurinkoisiakin päiviä ja kesävaatteissa oon kulkenut varmaan koko heinäkuun. Ja elokuuhan on vielä kesäkuukausi!

    1. Niin onkin! En sinänsä kyllä ymmärrä sitä valitusta 😀 Tänään nyt sataa, mutta aika harvassa tämmöiset sateiset päivät kyllä olleet 🙂

  2. Ranskassa en ole koskaan käynyt, mutta jos on uskomista kirjaa ”Kuinka kasvattaa bébé”, niin Ranskasta ei oikein kaupoista löydy lasten purkkiruokia. Ranskalaiset lapset käsittääkseni syövät samaa ruokaa kuin aikuisetkin alusta asti (siis alku-, pää- ja jälkiruoka) ja heidän suhtautuminen ruokaan kaikkinensa on aika erilainen kuin meillä myös lapsia koskien. Että varman päälle kun haluaa ottaa niin roudaa ruuat mukaan täältä. Sinänsä tuo kirja on muuten ihan hauska ja ajatuksia herättävä, suosittelen lukemaan. ?

    1. Okei, hyvä tietää. Yritin googlettaakin, mutta ei löytynyt oikein mitään luotettavaa tietoa 😀 Ja kiitos kirjavinkistä, voisi ehdottomasti lukaista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.