Reissuturinoita ja paluu blogin ääreen

Hei pitkästä aikaa! Reissupostailut eivät sitten sujuneetkaan ihan niin kuin olin ajatellut. Hotellin netti toimi läppärilläni jotenkin todella huonosti ja loppupeleissä oltiinkin lähes koko aika menossa, joten enpä ihan kamalasti olisi edes ehtinyt koneella olemaan. Eli pienen lomapaussin jälkeen ollaan siis täällä taas! Toinen juttu, joka jäi reissussa vähemmälle oli järkkärillä kuvaaminen. Jotenkin muistin koko kameran vasta loppulomasta kun en ollut sitä jaksanut rahjata mukana, mutta puhelimella tulikin kohtuullisesti räpsittyä kuvia kuitenkin.

Eilen tosiaan tulimme takaisin kotiin ja täytyy myöntää, että ihan kamala kaipuu takaisin Biarritziin! Haluaisin muuttaa sinne 😀 Toinen lento meni vallan mainiosti, se nimittäin ajoittui juuri sopivasti päikkäriaikaan ja napero nukkui käytännössä koko lennon vöissä välissämme olevalla tyhjällä paikalla. Ei meinannut herätä vaikka nostettiin laskun ajaksi syliin. Melko vaivaton tosiaan tuo vajaan 4h lento lapsen kanssa, varsinkin kun Biarritzin päässä on todella lyhyt matka kentälle.

     

Meillä kävi lomasäiden kanssa maailman huonoin tuuri! Aurinko paistoi nimittäin muutamana päivänä hetken, kunnes sitten viimeinen päivä oli iltapäivästä eteenpäin aurinkoinen ja tietty lähtöaamuna ei ollut taivaalla ainuttakaan pilveä. Valtaosan ajasta siis satoi ajoittain kaatamalla ja tuuli pirusti, joka tarkoitti, ettei sen koommin tullut otettua aurinkoa, surffikin oli huonoa ja kurja liikkua sateella ulkona, mutta syötyä tuli senkin edestä ja kierreltyä sateenkin uhalla kaikki mahdolliset kaupat läpi. Napero vaan sade- ja tuulisuojien alle makoisasti nukkumaan rattaisiin ja itse tarpomaan. Haha 😀 No mutta eipä säille mitään voi, toki reissu oli kuitenkin kiva.

Tämänkertainen majoituksemme oli Booking.comin kautta varattu Hotel Gardenia, joka oli eri puolella kylää kun edellinen majoituksemme, rauhallisemmalla puolella kivojen ravintoloiden lähettyvillä. Totesimme, ettei hotelli ollut lapsen kanssa ehkä maailman parhain, huone oli todella ahdas, ei hissiä ja jotenkin outo tunnelma. Viimeksi kun meillä oli parveke merelle, keittiö, todella helppo pääsy hissillä suoraan kadulle. Tulipahan nyt kuitenkin kokeiltua jotain vähän erilaista. Sijainti oli kyllä erinomainen!

Biarritzissä oli juuri päällä pahin mahdollinen turistikausi ja myönnetään, että ihmisiä oli jo vähän liikaakin, syyskuu olisi varmasti ollut otollisempi ajankohta reissulle sesongin ollessa jo ohi! Maksoimme tuosta viikon kahden tähden  majoituksesta kuitenkin lähes 1000e viikolta kun samalla hinnalla majoittuu sesongin ulkopuolella hyvällä tuurilla neljän-viiden tähden hotelliin. Tähän aikaan vuodesta hotellien hinnat ovat siis todella korkeita. Viime vuonna ei heinäkuun lopulla ollut läheskään noin paljoa ihmisiä, joten tosissaan pahin ryysis ajoittuu Etelä-Euroopassa juuri elokuuhun.

En kotona syö oikeastaan koskaan leipää, mutta tuolla tuli maan tapaan vedettyä lähestulkoon jokaisena aamuna tämä hyvin vehnäpainotteinen aamiainen. Huh, alkoi olla hieman turvonnut olo, joten ihan kiva päästä kotona normaalin ravinnon pariin taas. Totesin, että jatkossakin kannattavaa ottaa siis ehdottomasti majoitus, jossa on edes suppea keittiövarustus. Jääkaappi ja mikrokin auttaa hurjasti kun voi ostaa omia aamiaisjuttuja ja lämmittää soseita. Nyt söimme aina ulkona ja lämmitimme pojan ruoat ravintoloissa tai kuumavesihauteessa. Taisi olla jopa eka kerta kun oli majoitus ilman minkäänlaista keittiövarustusta.

Otin kotoa pojalle mukaan Piltin maustettua puurojauhetta, jossa oli maitojauhetta ja joka oli helppo valmistaa aina veteen. Ennen reissua pähkäilin tosiaan noiden lastenruokien kanssa ja loppupeleissä kannoimme kotoa mukana muutaman päivän ruoat ja ostimme loput sieltä. Valikoima oli yllättävän hyvä ja poika tykkäsi hurjasti paikallisista suolaisista ruoista. Valtaosa makeista soseista ja vauvojen juguista oli kyllä melkoista sokerihuttua ja huomaa, että lasten ravitsemussuositukset ovat vähän erilaisia tuolla 😀

Löysin sattumalta aivan ihanan vintage-liikkeen Harold et Maudin, harmikseni vasta loman loppupuolella! Siellä tulikin sitten käytyä jokaisena päivänä loppuloman ajan ja ostin pari ihanaa vintage-takkia syksyksi! En malta odottaa, että pääsen käyttämään niitä. Liikkeessä oli myynnissä vaatteita, kenkiä ja asusteita laadukkailta merkeiltä. Sovitin ekalla kerralla Isabel Marantin jakkutakkia, joka olisi maksanut 130e ja kun jäin pähkäilemään sitä ja laskin käsistäni, niin oli jo seuraava asiakas napannut sen ja osti pois. Jos asuisin Biarritzissä niin olisin varmasti kyttäämässä tuolla päivittäin 😀

Tarkoitus olisi kuitenkin palata taas normaaliin postaustahtiin tämän lomailun jälkeen. Kivaa! Tällä kertaa en varmaankaan tee sen kummempaa matkapostasta tämän lisäksi, koska tein semmoisen viime vuonna. Aiempi Biarritzin matkapostaus voden takaa löytyy siis täältä! 🙂

Palataan taas. Kivaa sunnuntaita!!

 

Sisältää affiliatelinkkejä.

12 vastausta artikkeliin “Reissuturinoita ja paluu blogin ääreen”

 1. Tosi kivoja kuvia ja ihanan näköisiä syötäviä!
  Ajattelitko jossain vaiheessa tehdä postausta niistä äitisi varastosta nappaamistasi retrokuteista? Olisi kiinnostavaa!

  1. Eikös!! Itseasiassa, aiemmassa postauksessa näkyvä harmaa college on juuri yksi niistä retrojutuista, samoin tämän postauksen tuo mustanruskea raidallinen marimekon hame ja samoin nuo pitkät löysät raitahousut! 😀 En edes hoksannut mainita! On niitä kai vielä jotain muitakin jotka ovat olleet käytössä 🙂

 2. Ihania kuvia ja aivan ihania asuja sulla ollut päällä! Varsinkin nuo raitahousut ja musta paita 🙂 So stylish! 😉 Harmi, ettei säät olleet aivan sitä mitä lomalta toivoo, mutta kiva että matkalta jäi kuitenkin positiivisiakin muistoja, kuten Harold et Maud 😀

  1. Niinpä!! Onhan tänä kesänä onneksi kotonakin paistanut 😀 Ainiin ja huomasin, että olet myös tulossa ensi viikon jälkeen sinne Tallinnaan! Ollaan myös Jutan kanssa tulossa, joten siellä nähdään! 😀

 3. Kuvat ja retrovaatteet ihania mut eiiiiiii noi ripset ei ole sun tyyliin sopivat? mun mielestä olen kaunis ilman meikkiäkin ja vaikka tynkä ripsillä. Noi ripset on suoraan sanottuna kauheat ja sinä et yhtään!

  1. Heheh, kiitos mielipiteestäsi 😀 En itse myöskään tykkää niistä yhtä paljoa kun omista ripsistä, mutta onhan nämä helpot!

 4. Ihania kuvia Biarritzista! Toivon niin että pääsisin käymään tuolla<3 Nizza ja Cannes on mun suosikkeja, joten uskon että tykkäisin myös Biarritzista. Onpa sun äiti ollut muodikas kun noin mahtavia löytöjä oot hänen varastoistaan tehnyt! 🙂

  1. Niin, olin kyllä aivan yllättynyt noista löydöistä! Suosittelen ehdottomasti Biarritziä, tosi ihana, mutta varmasti samalla kovin erilainen kun Nizza 🙂

 5. Ihania kuvia! Harmi että säät ei suosineet teitä tällä kertaa. Me meinattiin kans lähteä Biarritziin/San Sebastianiin nyt elokuussa, mutta majoitusta etsiessä tultiin siihen tulokseen et mennään joskus sesongin ulkopuolella. Vauvan kans ei enää viiti mihinkään dormihostelliin edes säästösyistä 😀 Ootteko te käyneet San Sebastianissa? Mua kiinnostais se ehkä jopa enemmän, kielenkin kannalta ois helpompi asioida ja hintataso varmaan matalampi…? Miehelle kuulemma sama, kunhan pääsee surffaamaan! 🙂 ps. Sun uudet hiukset on tosi kivat!

  1. Kiitti! 🙂 Viime vuonna oli onneksi aivan mainiot kelit Biarritzissä! Ei harmi kyllä olla käyty San Sebastianissa, haluaisin sinne kyllä kovasti.. Jotenkin nämä parin viime reissun yhdet viikot ovat tuntuneet niin lyhyiltä, että on vaan halunnut rentoutua tuolla, oltaisiin varmasti vuokrattu auto ja kierrelty lähitienoota jos olisi ollut enemmän aikaa! Ne majoitukset ovat kyllä nyt ihan törkyhintaisia ja about 98% varattu, todettiin että syyskuu on jatkossa varmasti oivallinen ajankohta. Finnair sitäpaitsi lentää nykyään syyskuun loppuun saakka tuonne suoraan! Ja Biarritzissä ainakin osasivat paikalliset yllättävän hyvin enkkua 🙂 Toivottavasti pääsette kuitenkin jossain vaiheessa tuonne!! Mäkin edelleen siitä San Sebastianista haaveilen ;D

 6. Aivan ihana tuo Marimekon retrohame! En tykkää överiretrosta tyylistä mutta tolleen hillitysti yhdisteltynä oikein bueno. Ja tietty lomavaatteeksi sopii erityisen hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.