Muutama luonnollinen lemppari kesäiholle

Tänä kesänä on kulunut ennätyspaljon aurinkorasvaa meidän taloudessa. Ensinnäkin tietysti siksi, että olen lomaillut kesän ja toisekseen, että olen halunnut suojata ihoni erityisen huolellisesti. Uusina juttuina olenkin kesän aikana kokeillut luonnollisia aurinkotuotteita ja pääasiassa ovatkin olleet käytössäni aivan erinomaisiksi todetut Algamarisin aurinkovoiteet, joista postailin aikaisemmin täällä. Se lasten SK50 itseasiassa oli Nompulla mukana nyt reissussa, pari kertaa tuli käyttöä kämmeniin ja jalkateriin levitettynä. Paikkoihin, joita UV-asu ei peittänyt hiekkaleikeissä.

Ennen Algamarisin tuotteita en ollut kokeillut aurinkotuotteiden osalta mitään luonnonkosmetiikkaa ja itseasiassa kuulinkin ystävältäni joistain luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista, jotka olivat jättäneet ihon todella sinertäväksi. Samaa en ole noilla Algamarisin voiteilla huomannut, tosin iholle ehkä jää aavistuksen siniseen taittava sävy, jos voiteilla mällää suuret määrät. Sen tosin saa (ainakin Algamariksissa) pois levittämällä voiteen huolellisesti.

Ystäväni mukaan tuo sävy ei kylläkään ollut mitään verrattuna siihen, mitä sillä hänen kokeilemallaan toisella merkillä oli tullut. Sinkkipohjaisiahan nämä luonnolliset aurinkovoiteet ovat, joten se selittää asiaa. Itse ainakin olen huomannut, että mitä korkeampi suojakerroin (kuten lasten SK50), sitä enemmän voidetta saa levittää ihoon.

No sitten muihin juttuihin! Testailin nimittäin joku aika takaperin ensimmäistä luonnonkosmetiikan aurinkoöljyä, tuota kuvien Biosolisin öljysuihketta suojakertoimella 20, joka on karanjaöljypohjainen. Tämä on siitä erikoinen aurinkoöljy, että karanjaöljyssä on luontaisesti korkea suojakerroin ja kun voidemaiset luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat usein sinkkipohjaisia, tulee tässä taas suojaus tuon öljyn luontaisen suojakertoimen puolesta. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto jos on hakusessa luonnollinen aurinkosuoja ilman minkäänlaisia valkoisia jäämiä ihossa.

Olen kyllä tykännyt tästä hurjasti! Aurinkoöljyt ovat myös jääneet viime vuosina melko vähälle käytölle kun on päässyt yli semmoisesta överistä auringonpalvonnasta, mutta ennen ostin öljyjä ahkerasti. Koostumukseltaan tämä on öljyksi melko tuhtia, mutta olen itse kyllä pitänyt tuosta aavistuksen ”vähemmän öljyisestä” koostumuksesta. Hieman tuhdimpi koostumus tekee tästä myös riittoisan. Levitys on helppoa suihkepullolla ja tämä jättää iholle kauniin kullan hohteen. Oli mukana Biarritzin reissulla, vaikkei loppupeleissä ihan kamalasti sadesäällä tullutkaan käyttöä 😀 Parina päivänä kuitenkin! Suomen oloissa olen hyvin pärjännyt tällä hetken pihassa chillaten, mutta reissussa oli mukana myös korkeampi suoja.

Olen myös kokeillut tuota Biosolisin after sun-voidetta, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti auringonoton jälkeen ja sopii luonnonmukaisena tuotteena koko perheelle käytettäväksi. Tämän lisäksi olen kesän aikana kokeillut myös Algamarisin luonnonmukaista after-sunia, enkä kyllä osaa sanoa kumpi on parempi. Tykkään kummastakin! Eivät lähmää, vaan imeytyvät tehokkaasti. Hinnaltaan ovat melko samoissa, tosin nyt nuo Algamarisin tuotteet ovat näköjään Hyvinvoinnilla tuntuvassa alessa.

Sain testiin myös FLOW kosmetiikan luonnollisen kuorinnan, jolla kuorin ihoni pariin otteeseen ennen reissua, jotta sain kuolleen ihosolukon pois iholta tasaisempaa rusketusta varten. Viimeisen vuoden aikana olen löytänyt ehdottomasti parhaimmat vartalokuorinnat luonnonkosmetiikan parista, enkä kyllä muita enää hankkisi.

Olen muutenkin innostunut kuorinnoista aivan valtavasti, kun taas ennen olin maailman huonoin kuorimaan ihoani. Ehkä syy oli myös huonoissa kuorintatuotteissa.. Pakko kyllä hehkuttaa myös tätä mansikka-lime himalajansuolakuorintaa, joka on kertakaikkiaan aivan ihana. Koukutuin tähän jo pelkästään tuon karkkimaisen tuoksun puolesta!

Ensimmäinen kokeilemani luonnonkosmetiikan kuorinta oli Patykan suolakuorinta, joka on todella tehokas ja riittoisa. Nyt olen kuitenkin kokeillut paria kuorintaa, jotka sisältävät kookosöljyä ja kokenut paremmaksi vaihtoehdoksi kuivalle iholle. Tuo FLOW:n kuorinta jättää ihon ihanan ravituksi ja pehmeäksi.

Purkin kanssa vaan täytyy varoa ja olla päästämättä sinne vettä, kuorinta ei nimittäin sisällä lisäaineita ja kastuminen voi saada tuotteen pilaantumaan. Flow kosmetiikan tuotteet muuten ovat kotimaisia ja valmistetaan Suomessa. Suuri suositus näille siis senkin puolesta!! Merkiltä löytyy vaikka mitä muitakin kuorintoja, sekä laaja valikoima kosmetiikkaa noin yleisesti.

Sitäpaitsi! Vielä on aurinkoisia päiviä jäljellä 😉

 

Tuotteet saatu. Postaus sisältää affiliatelinkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.