All of my sneakers

Tänään tulee postaus ulos normaalia aikaisemmin. Lähden tänään käymään Virossa, joten jouduin heräämään ihan laittoman aikaisin. Kello olisi ollut soimassa 5:00, mutta heräsin superväsyneenä vessaan 4:07, enkä enää sitten saanutkaan unta 😀 Eihän siinä, vähän kahvia ja olen nyt jo pirteä kun peipponen, haha. Tennaripostasta olisi kuitenkin luvassa jo näin pian! Innostuin nimittäin itse jotenkin aivan tyystin koko ideasta, enkä tajua miksi en aiemmin hoksannut aiemmin tennari-aihetta. Toisaalta, aikoinaan toivottiin aina kenkäpostausta, enkä jotenkin kokenut, että ketään kiinnostaisi katsella mun lynttyyn käyteyttyjä ballerinoja, joten vähän sama juttu nyt toisaalta tämän postauksen kanssa. Jokatapauksessa joudutte nyt kestämään postauksen kauhtuneista ja kovaa käyttöä nähneistä tennareistani 😀

Postauksessa on siis listattuna kaikki tennarini, jotka jossain määrin ovat käytössä. Siis kaikki semmoiset, joita en ole raaskinut heittää menemään, ole myynyt tai tunkenut varaston uumeniin. Osa on ollut kovemmalla käytöllä, osa taas säästynyt paremmin, vaikka kaikki näistä ovatkin olleet käytössä. Muutamat ovat jo myös melko kuluneessa kunnossa, mutta koettakaa kestää!


Aloitetaan postaus kuvalla aikaisempien vuosien ikilemppareistani mukana Loseissa vuonna 2013! Hitto kun en yhtään muista tuota mallia. Noita en ole enää aikoihin käyttänyt, koska ensin raskauden aikana en saanut noita mahdutettua jalkaani ja nyt taas olen muuten vaan unohtanut tennarit kaappiin muuton jäljiltä. Tietystikään en käytä kaikkia tennareita samaan aikaan, vaan ne menevät melko kausittain. Nyt tätä postausta varten kenkälaatikoita järkkäillessä laitoin yhdet tuosta eteisestä kaappiin jemmaan ja otin tilalle toiset, joita en ollut hetkeen käyttänyt. Ennemmin siis vaihtelee kuin käyttää yhdet niin kuluneeksi, että ainoa oikea paikka on roskis.

Sitten niihin kaikkiin tennareihin!

Koen, että tennarikokelmani on sinänsä melko monipuolinen, että malleja löytyy erilaisia. Kaikki eivät siis ole mitään samaa tiettyä mallia, väriä tai tyyliä, joka on senkin kannalta kiva, että tennareita voi vaihdella vähän asun ja mielen mukaan. Kun on pitkään käyttänyt yksiä tiettyjä, on kiva hetkeksi laittaa ne sivuun ja ottaa tilalle jotkut muut. Vaikka pyrinkin pitämään tennareitani mahdollisimman hyvinä, on suurin osa kyllä nähnyt elämää ja käytön jälkiä siis löytyy. Eivät tosiaankaan ole siinä kunnossa, että kehtaisin näitä enää missään myydä, ainakaan muutamia tiettyjä. Jotenkin käytettyjen kenkien myyminen on jotenkin outoa. Tai ehkä ennemmin ostaminen. Tietty voisin joltain kaverilta ostaa vähän käytetyt kengät, mutta en nyt ehkä lähtisi mitään käytettyjä lenkkareita katsomaan nettikirppikseltä käytettynä 😀

Nämä ovat siis nuo aloituskuvan Niket, jotka ostin Calirootsilta joskus aikanaan ehkä vuonna 2009, kun verkkokaupat olivat vähissä ja se oli vielä parhain paikka löytää kivoja ja erikoisempia tennareita. En nyt muista yhtään onko tuo Nike SB:tä, mutta noita oli yhdessä vaiheessa monia erilaisia sekä miehille, että naisille. Hitsi kun se malli nyt ei tule mieleen! Ovat kuitenkin edelleen mielestäni tosi kivat ja suhteellisen ok kunnossakin.

Pakko rehellisyyden nimissä myöntää, että kaikista tennareista nuo sähkönsiniset Niket ovat oikeasti ainoat, joiden ostoa jotenkin kadun. Ostin nuo muistaakseni 2015 ja ovat kyllä tosi hyvät jalassa, mutta ehkä tuo väri oli vaan virhevalinta. Noista tuli joku ihme erä tuommoisia erikoisempia värejä ja jonkun alekoodin huumassa pistin tilaukseen. Tätäkään mallia en juuri nyt saa mieleeni, mutta oli kova villitys joskus pari-kolme vuotta takaperin.

Jonkin verran olen toki käyttänyt, mutta väri on hankala yhdistää. Olin unohtanut koko kengät, joten taidan ottaa nämä pian Huaracheja säästääkseni ulkoilukengiksi. Nuo vasemman yläkulman Isabel Marantin wedge sneakersit lasken puolitennareiksi ja otin nyt mukaan tähän postaukseen. Tarkemminhan ne olivat esittelyssä edellisessä asupostauksessa. Myös nuo Pumat tuli esiteltyä aikaisemmin tarkemmin. Malli on tosiaan se  Puma Suede Platform Core ja värejähän noista löytyy vaikka millä mitalla. Itse pohdin silloin alkukesästä monia malleja Pumalta, mutta sitten päädyin jahkailujen jälkeen noihin. Loppupeleissä nuo ovat kuitenkin melko ”muotitennarit”, koska kävelymukavuutta ei voi edes verrata esim Huaracheihin. Millekään kävelylenkille en noilla siis lähtisi reippailemaan, ennemminkin kaupungille tai muualle hengailemaan.

Tässäpä sitten koko kokoelma! Jouduin ottamaan kuvat uudestaan, koska tajusin yhtäkkiä, että olin täysin unohtanut yhdet tennarit! Sitten vaan uudelleen kaapeille penkomaan sieltä ja täältä, kunnes nuo Niken Tennis Classicit (ovat muuten hei alessa nyt 42 eurolla!!) ylärivissä keskellä. En ymmärrä miten pystyin unohtamaan nuo 😀 Olivat koko raskausajan (ja sitä edeltävän koko kesän) eniten käyttämäni tennarit, koska mm. ennen synnytystä en saanut jalkaani mahtumaan muita kun nuo ja flipflopit.. Jotenkin tuntuu, että ovat kyllä myös sen mukaisesti plösähtäneet lopullisesti noista taannoisista muodottomaksi turvonneista jaloistani 😀 Jokaisen pennin arvoiset kuitenkin, suosittelen!

Nuo punaiset Tomsit lasken tennareiksi, vaikka erilaiset ovatkin kun nämä muut. Ne olivat hyvän tuurin alelöytö Lontoon lentokentältä pari vuotta taaksepäin ja hintaa jäi muistaakseni alle parikymppiä. Vieläpä juuri oma kokoni oli jäljellä hyllyssä! Ovat aivan superhyvät jalassa ja olleet myös ahkerasti matkoilla mukana, sekä kaupunkireissuilla yms. Helppo sujauttaa jalkaan ja mukava kävellä pitkiäkin matkoja. Oivallinen kenkä kun ei juuri halua liian sporttisia kenkiä jalkaan, muttei tinkiä mukavuudesta. Olen yrittänyt toisella silmällä tiirailla uusia Tomseja noiden nuhjuuntunuiden tilalle, mutten toistaiseksi ole onnistunut löytämään kivoja.

Nuo Vansit oikeassa kulmassa tilasin viime vuonna ja olivat syksynä ja keväällä kovassa käytössä. Nyt olin kesän ajaksi unohtanut ne kokonaan kun on suosinut enemmän niitä helposti jalkaan jujautettavia malleja, kuten nyt vaikka juuri noita Tomseja ja niiden vieressä olevia Niken Huaracheja, joita hehkutinkin jo aiemmassa tennarikatsauksessa. Kaikista näistä tennareista juuri Huarachet ovat olleet ehkä eniten käytössä! Juuri täydellinen mukavuus ja helppo jalkaan sujautus ovat megaplussa!

Nämä keskimmäiset olivat lempparini pari vuotta taaksepäin! Tilasin nämä joskus aleista ja olin katsellut kyseistä mallia jo pidemmän aikaa. Kyseessä on Nike Blazer ja mallia löytyy edelleen valikoimista. Esimerkiksi Zalandolta löytyy Blazeria useassakin värissä. Ovat kyllä todella kivat! Koko olisi voinut olla näistä ehkä puolikkaan pienempi, ovat hieman isompaa kokoluokitusta kuin nuo aloituskuvan korkeavartiset Niket, muodoltaan ehkä vähän pitkulaisemmat. Nostin nuo itseasiassa nyt esille eteiseen ja otan taas käyttöön 🙂

Nuo Converset olisi ollut aiheellista pestä, mutten nyt jaksanu alkaa niitä pyykkäämään pelkkien kuvien vuoksi kun eivät ole aikoihin olleet käytössäkään. Aivan superkovalla käytöllä kuitenkin aiempina vuosina vuosikaudet. Parit muut eri malliset Converset (tosin ehkä siistimmät kuin nuo kuvan :D) heitin juuri kesällä varastosta hyväntekeväisyyskassiin ja noita lahjoitettavia kasseja on nyt 5-6 Ikeakassillista odottelemassa kyyditsemistä sinne Hope Ry:lle.

Haluan, että tavarani menevät oikeasti niiden tarpeessa oleville ihmisille, eikä kärsivällisyyteni riitä alkaa kaupittelemaan missään kirppiksellä kassikaupalla euron-parin juttuja. Eipä ole paljoa minulta pois jos joku muu niistä saa oikeasti iloa ja uuden kodin 🙂 Pitäisi nyt vain saada aikaiseksi kuskata kaikki tavara sinne! Kuulemma on huutava pula juuri naisten ja lasten tavaroista. Tarkoitus olisi viedä sinne myös joitain leluja, kodin juttuja ja kaikki meidän äärimmäisen vähälle käytölle (tai jopa käyttämättömät) jääneet steriloidut tuttipullot, jospa joku muu saisi niistä edes jonkun hyödyn. Tämä siis ohi aiheen 😀

Mitkä tennarit on näistä teidän lempparit?

 

Sisältää affiliatelinkkejä.

2 vastausta artikkeliin “All of my sneakers”

  1. Luojan kiitos nykyään on ok käyttää lenkkareita ja on hyvä valikoima 🙂 Pitkästä aikaa oli viikonloppuna korkeat korot jalassa, ja ai juma ku ne puristi :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.