Kauneusboostia iholle!

Lupasin aiemmin palata tarkemmin asiaan aloittamani ihon kauneuskuurin tiimoilta ja tässäpä nyt ollaan! Kollageenikuuristahan olen postaillut joskus aikaisemmin ja tuolloin vertasin tätä postauksen Vivaniaa toiseen kollageenivalmisteeseen Skingainiin, jotka molemmat ovat erinomaisia (tosin sisällöltään hieman erilaisia) valmisteita. Vivaniassa on pääasiassa juuri suuret määrät kollageenia kun taas kilpaileva Skingain sisältää muitakin iholle, hiuksille ja kynsille suotuisia rakennusaineita. Molemmat erinomaisia tuotteita ja koska syön tällä hetkellä erillistä hiuvitamiinia Evonialta, on juuri erillinen kollageenivalmiste loistava sen kylkeen. Hiusvitamiinit kun sisältävät jo sinkkiä, biotiinia, E-vitamiinia ja muita ihoon, kynsiin ja hiuksiin suotuisasti vaikuttavia ainesosia.

idup

Kollageenihan on elimistön tärkeä rakennusaine, joka vaikuttaa etenkin ihon hyvinvointiin ja nuorekkuuteen. Kollageenin tuotanto alkaa vähenemään kehossa radikaalisti noin 25 ikävuoden kohdalla. Tämä tarkoittaakin sitä, että iho alkaa pikkuhiljaa menettää kimmoisuuttaan, kosteuttaan ja juonteita alkaa syntyä helpommin. Osa ihonhoitotuotteista markkinoi sisältävänsä kollagenia ja hyraulonihappoa, mutta valitettavasti joidenkin tuotteiden kohdalla on kyse osittain vain markkinointikikasta.

Näitä tuotteiden markkinoinnissa mainittuja vaikuttavia ihmeaineita on joko niin vähän, ettei käytännön hyötyä välttämättä ole tai sitten se on ulkoisesti iholle levitettäessä semmoisessa molekyylimuodossa, joka ei imeydy täysin optimaalisesti kehon käyttöön. Onneksi kollageenivalmisteita voi nauttia myös sisäisesti ja sanoisinko, että se onkin varmasti tehokkain keino ottaa kollageenista täysi hyöty irti, koska näissä valmisteissa on kollageeni imeytymisen kannalta juuri kaikkein parhaimmassa muodossa.

Nuo kuvan Vivania Beauty Collagen- kapselit ovat vanha tuttavuus, niitä olen siis syönyt aiemminkin. Yksi kapseli sisältää kalakollageenia 1000mg ja suositeltu päiväannos näissä on 5 kapselia. Tähän saakka olen käyttänyt ainoastaan kapselimuotoista kollageenivalmistetta, mutta nyt on lähtenyt käyttöön myös tuo nestemäinen valmiste shotin muodossa! Erinomainen valinta silloin kun suurten kapseleiden nieleminen koetaan työläänä. Itse ajattelin ensin, että tuo kapselimuoto on itselleni juuri se helpoin keino, mutta mieleni on muuttunut. Syön tällä hetkellä useampaa vitamiinivalmistetta, joten olen rehellisyyden nimissä kokenut jossain määrin hankalaksi napata päivän aikana niin monta kapselia.

Vivania Beauty shot-valmiste sisältää yhdistelmän tehokkaasti imeytyvää kalakollageenia, C-vitamiinia, sekä hyraulonihappoa. Juuri nämä vaikuttavat aineet edistävät ihon kosteustasapainoa, kimmoisuutta ja vahvistavat ihon rakennetta. Sisällöltään tämä nestemäinen tuote on siis tuota kapseli-valmistetta monipuolisempi. Hyraulonihappo on myös elimistössä luontaisesti esiintyvä aine, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja heleyttä. C-vitamiini taas on antioksidantti, joka myös tukee ja tehostaa elimistön oman kollageenin tuotantoa. Kaikki ainesosat siis tukevat toistensa toimintaa ja auttavat ihon hyvinvointiin! Itse pelkäsin, että tämä maistuisi pahalta, mutta menee kyllä todella helposti alas. Maku on siirappisen mehumainen ja juomaa nautitaan päivässä 50ml annos. Tämä nestemäinen valmiste on itseasiassa juuri Hyvinvoinnilla tarjouksessa vajaalla 15 eurolla.

Ennen näitä Vivania-valmisteita söin purkillisen toisen valmistajan iHerbistä tilattuja vastaavanlaisia ja jatkoin sitten kuuria näillä Vivanian tuotteilla. Niitä iHerbin kapseleita piti itseasiassa napata muistaakseni jopa 6 päivässä, joten ehkäpä pitäydyn näissä 😀 Näiden kahden valmisteen lisäksi löytyy Vivanialta kollageenijauhe, jonka voi päivittäin sekoittaa esimerkiksi smoothien tai jugurtin sekaan. Koen, että tuo jauheen sekoittaminen voisi omalla kohdallani olla päivittäin jotenkin työlästä, varsinkin kun en päivittäin tee esimerkiksi niitä smoothieita. Tuo shotti on kyllä nyt ehdottomasti yllättänyt helppoudellaan ja voin kyllä suositella nestemäistä kollageenivalmistetta niille, jotka ovat kokeilleet ja todenneet tuon kapseleiden napsimisen työlääksi. Shotillinen vaan naamaan ja päivän kollageeniboosti on siinä!

Noin yleisesti on ihoni kesän aikana ollut todella hyvässä kunnossa. Syy tähän voi olla myös lämpimissä keleissä, mutta tilanne voisi kyllä olla varmasti huonomminkin. Kerroin aikaisemmin kesällä aloittaneeni taas e-pillerit lääkkeeksi hiustenlähtöön ja nuo hormonipirulaiset ovat itselläni kyllä semmoinen ihon (ja samoin hiusten) kuivattaja, ettei mitään rajaa!

Siksi nämä ovatkin tulleet nyt todelliseen tarpeeseen. Vaikutuksen olen huomannut sillä, että vaikka iho onkin ollut kuiva, ei se ole kuitenkaan ollut niin kuiva, että olisin joutunut lortailemaan mielin määrin öljyillä ja tujuilla voiteilla, kuten joskus. Ihoni on myös ollut todella sileä ja hehkuva, toki syytä on myös hyvissä ihonhoidon tuotteissa, mutta mielestäni nämä kaikki kuitenkin tukevat toisiaan. Hoitoa tarvitaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Näidenkään kohdalla ei varmasti voi ihan viikossa-parissa odottaa ihmeitä ja suositus olisi, että kuuri kestäisi vähintään 2-3 kuukautta 🙂

 

Tuotteet saatu. Postaus sisältää affiliatelinkkejä.

 

4 vastausta artikkeliin “Kauneusboostia iholle!”

  1. Nuo Vivanian kapselit on olleet mullakin käytössä ja vinkkasin niistä blogissakin. Mun mielestä oli oikein toimivat! Juoman muodossa en ole kollageenia ”uskaltanut” kokeilla, kun pelkään maistavani sen kalan maun 😀 Mä kun olen kasvissyöjä, niin en vaan pysty. En ole kylläkään vegaani, syön siis kyllä eläinperäisiä tuotteita, mutta en kuitenkaan lihaa, kalaa tai kanaa sellaisenaan.

    1. Mäkin ajattelin eka, että maistuuko kalalle, mutta ei kyllä mun mielestä 😀 Mä koitin käydä urkkimassa sun postausta näistä, mutten löytänyt!! :/

  2. Oletko kokenut, että olisit saanut jo apua e-pillereistä hiustenlähtöön eli onko hiustenlähtö rauhoittunut? 🙂

    1. Vielä en osaa niin tarkkaan sanoa kun olen syönyt vajaat 3kk, ei tosin vielä ole lähtenyt hiuksia! Katkeilleet kyllä reippaasti nuo vaalennetut latvat.. Tosin tuntuu, että muutama kuukausi sitten taas lähtenyt tukkaa ja mietinkin, että onko imetyksen lopetus vaikuttanut. Ennen tosin pillereitä syödessä ei ollut mitään hiusongelmia, mitä nyt ehkä vähän kuivempi tukka! Voin kirjoittaa täällä sitten miten käy 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.