Tämän kesän ABC

Bongasin Optimismia ja energiaa-Katjan blogista hauskan postausidean ja päätin kopioida tänne, nimittäin kesän 2017 aakkoset! Jätin ihan suosiolla muutamat erikoisemmat kirjaimet välistä, muuten olisin tässä varmaan vieläkin miettimässä niille merkityksiä.. Yritin etsiä koneelta jotain kuvia kuluneelta kesältä, mutta sitten muistin siirtäneeni melkein kaikki kuvat heinäkuussa ulkoiselle. En jaksanut alkaa kaivelemaan näin aamutuimaan 😀

    No mutta, mitä kuluneeseen kesään sitten onkaan mahtunut?

 

A: Aurinko ja aamut. En osannut päättää kumpi on tärkeämpi, mutta valitsen aurinkoiset kesäaamut! Niissä on tietynlaista energiaa ja lähes poikkeuksetta on normaalia virkeämpi kun herää valoisaan kesäaamuun. Omalla kohdallani ne eivät enää ole niinkään aina niitä leppoisan hiljaisia aamuja, mutta en silti valita. Melko harvoin olisi tänä kesänä tullut herättyä ankean harmaisiin kesäaamuihin.

B: Biarritz. Mikä ihana paikka! Muutaman viikon takainen Biarritzin reissu on edelleen mielessä, vaikka siitä pahimmasta lomanjälkeisestä masennuksesta onkin onneksi päästy. Näin muuten tässä eräänä yönä unta, että muutimme Biarritziin ja siellä satoikin lunta. Oli niin huijattu olo 😀

C: Chillailu. En keksinyt mitään muuta tälle kirjaimelle. Ihan kamalasti ei kylläkään viimeaikoina ole ehtinyt chillailla, mutta noin yleisesti on pienlapsiarki välillä kuitenkin chillailua. Esimerkiksi lattialla istuskellen ja palikoilla leikkien. Ennen se ehkä oli sitä kun makasi tuntitolkulla Netflixiä katsoen, mutta nykyään osaa kyllä enemmän arvostaa niitä päikkäriaikojakin kun pääsee hetkeksi uppoutumaan omiin juttuihin. Myös ystävien kanssa kaupungilla vietetyt hetket esimerkiksi lounaan merkeissä ovat niitä arjen chillailuhetkiä.

D: Dubrovnik. Kesäkuussa vietin kolme yötä Dubrovnikissa ensimmäisellä Kroatian reissullani. Tykästyin kyllä hurjasti paikkaan ja varsinkin kristallin kirkkaisiin vesiin, ah! Dubrovnik oli vähän erilainen matkakohde kun viimeisimmät reissaamani paikat, mutta positiivinen ylläri silti.

E: Ensimmäinen kesä uudessa kodissa. Ja sitä oltiinkin odoteltu! Viime kesänä kun tuskailtiin, että kuinka paljon helpompaa olisi ulos lähteminen, koirien ulkoiluttaminen ja yleisesti pihahengailu maantasalla asuessa kun ei tarvitsisi jatkuvasti rahjata koko porukkaa ylös-alas-eestaas. Vaikka olenkin aina tykännyt myös kerrostaloasumisesta, niin on tässä paritaloasumisessa kyllä lukuisia hyviä puolia. Varsinkin siis jos on lapsi ja koiria.

F: Finnair. Nimittän tänä kesänä oli molemmilla reissulla erityisen hyviä kokemuksia Finskillä lentäessä. Tommilla ei ollut edes mitään ongelmia surffilaudan kanssa, vaikka yleensä se on ihan perus, lensipä melkein millä yhtiöllä tahansa. Loistava palvelu, sekä lapsen kanssa matkustaessa meidät huomioitiin erinomaisesti, järjestettiin hyvät paikat ja menolennolla Biarritziin viihdykettä pojalle (täyteen puhallettu kumihanska, johon piirrettiin hymynaama, hehe). Tästä tuli mieleen ne vanhat ajat kun itse pienenä matkustaessa aina sain Finnairilta semmoisen lasten puuhapaketin. Siinä taisi olla ainakin semmoinen siirtokuvakirja, ehkä myös värikynät ja piirrustuspaperia. Ne oli kyllä kivoja! Olin jo ehtinyt unohtamaan kokonaan.

H: Helteet. Vaikka lööpeissä jatkuvasti jankattiinkin taas perinteisesti sitä ”Helteet tulee! / Eikun eipäs tuukkaan!”-rumbaa, niin omasta mielestäni kesän kelit olivat kyllä (ainakin täällä Helsingissä) ihan hyvät. Vietin paljon aikaa lenkkeillen ja omassa pihassamme, jossa oli ajoittain niin kuuma, että mielummin hengasi sisällä viileässä. En nyt tiedä olisino edes kaivannut mitään 30c helteitä, tämän kesän säät olivat ihan tarpeeksi hyvät!

I: Imetys ja sen lopetus. Stressasin imetyksen lopettamista paljon ennakkoon ja ajattelin, ettei siitä tule mitään. Reilun vuoden imetystaival loppui kesäkuussa ja näin jälkeenpäin ajateltuna se oli ihan tarpeeksi pitkä aika. Välillä on ollut ikävä niitä rauhallisia köllöttelyhetkiä pojan kanssa (ei nimittäin viihdy hetkeäkään paikallaan rauhassa köllötellen noin muuten), mutta noin muuten en ole kyllä ikävöinyt imetystä. Jotenkin en olisi osannut edes kuvitella imettäväni yli vuotta, mutta aika kuluu niin nopsaa! Lopetuksen jälkeen koen saaneeni loputkin ”omasta kropastani” takaisin, joka on ollut jollain tapaa helpottavaa.

J: JKL. Heinäkuussa piipahdimme pitkästä aikaa entisessä kotikaupungissani Jyväskylässä. Edellisestä kerrasta oli kertakaikkiaan todella pitkä aika. Onhan kaupunki muuttunut hurjasti, mutta muistoja tulvi silti paljon mieleen kun pääsi tutuille hoodeille.

K: Kirjoittaminen. Kesän aikana kirjoitin blogia lähes päivittäin. Parin reissun aikana pidin lyhyet blogilomat. Itselleni kirjoittaminen on todella terapeuttista, jotenkin jo se on jollain tapaa huojentavaa, että saa näpyteltyä ajatuksensa tekstimuotoon. Olen muutenkin koko elämäni kirjoittanut päiväkirjaa (en nyt tosin enää vuosiin), joten ehkä blogi onkin siksi ollut luonnollinen päiväkirjan jatkumo?

L: Lenkkeily. Varsinkin juoksemista on tullut harrastettua tänä kesänä ennätyspaljon! Viime kesänä juokseminen olisi ollut vielä synnytyksen jälkeen täysi mahdottomuus, mutta nyt on jo päästy takaisin rytmiin. Juoksukilometrejä on kertynyt viime kuukausina enemmän kun vuosiin!

M: Meditointi. Vaikken nykyään ehkä saa niin usein harrastettua varsinaista meditointia kuin haluaisin, niin omalla kohdallani lenkit, bussimatkat, lukeminen ja äänikirjojen kuuntelu ovat tietynlaisia meditointihetkiä. Keinoja saada ajatukset keskittymään muualle, johonkin tiettyyn asiaan pois arjesta. Nykyään huomaan tarvitsevani rauhaa juuri esimerkiksi siitä, että mielummin istun bussissa hiljaa kuin kuuntelisin musiikkia. Joskus haluaa vaan eroon siitä menosta ja melkskeestä, olla vaan ja ihmetellä kaikessa rauhassa.

N: Nauttiminen. Aiheesta tulikin viime viikolla postailtua ja olen pyrkinyt kesän aikana tekemään kivoja asioita, jotka tuovat iloa ja hyvää mieltä. Syönyt juuri niitä herkkuja, joita mieli on tehnyt sen koommin stressaamatta.

O: Oma olohuone. Siellä ollaan nimittäin hengailtu valtaosa kotona vietetystä ajasta. Yleensä lötkötellään kaikki iltaisin sohvalla ja vietetään yhteistä aikaa. En edes muista milloin olisin viimeksi pötkötellyt sängyssä vaikka katsomassa telkkaria! Tietty nyt iltaisin saatan sängyssä kuunnella äänikirjaa tai muuta, mutta yleisesti hengaillaan olkkarissa.

P: Piha! Kyllä se oma piha vaan on kiva. Tänä kesänä oltiin hurjasti pihassa, pojan kanssa leikkimässä, heittämässä koirille palloa tai keppiä, lukemassa, joogaamassa.. Mitä ikinä! Muutaman kerran söimme myös terassilla, mutta niitä kertoja olisi kyllä voinut ehkä olla muutama lisääkin.

R: Ruoka ja herkut! Kesällä on tietty ihana herkutella, eihän sanonta kesäkiloistakaan nyt muuten olisi niin legendaarinen. Tänä kesänä ollaan grillailtu omassa pihassa jonkin verran ja varsinkin reissuilla tuli kyllä herkuteltua oikein olan takaa. Nykyään syön harvoin punaista lihaa ja todettakoon, että kesällä grillatut mustapekkajuustoiset pekonisienet ja Ranskassa syödyt Entrecote-pihvit olivat kyllä niin hyviä…

S: Synttärit / 30v. Heinäkuun lopulla vietin kolmekymppisiäni ja kirjoitin tuolloin myös ajatuksia tuosta virstaanpylväästä. Mielestäni ikä on todellakin vain numero, eikä se elämä nyt siitä miksikään muutu, täytitpä sitten 23, 30 tai 33. Mitään sen kummempaa kriisiä en siis edelleenkään ole kokenut, harvemmin nyt toisaalta edes mietin ikääni sen kummemmin 😀

T: Tatuointi. Yksi synttärilahjoistani oli ihkaensimmäinen tatuointi! Itse tatuoiminen ei kyllä sattunut yhtään, tuntui lähinnä samalta kun ajaisi säärikarvoja epilaattorilla. Tuleehan tuota tatuointia edelleenkin töllisteltyä, mutta noin muuten on siihen jo tässä reilun kuukauden aikana tottunut. Joku kysyikin, että onko valitsemallani symbolilla joku tarkempi merkitys ja onhan sillä. Halusin jonkun yksinkertaisen symbolin, joka samalla symboloisi tuota meidän pikkuista, kuluneita paria vuotta ja tätä mm. äitiyden kautta koettua henkistä kasvua. Mielestäni tuo peace/love-merkin yhdistelmä symboloi tätä kaikkea mitä parhaiten.

U: Uiminen! Se tuli heti ekana mieleen. En nimittäin päässyt tänä kesänä lainkaan eroon talviturkista! Ellei nyt lasketa sitä kun pulahdin Kroatiassa ja Ranskassa. Ehkä sitten ensi kesänä..

V: Valo. Valoisuus vaikuttaa ihmisen aivotoimintaan suotuisasti ja yksi asia, joka tulevassa syksyssä juuri pelottaakin, on se pimeys. Marraskuu on varmaan pahin, saattaa mennä viikkoja ettei auringosta näy vilaustakaan! Itse huomaan olevani huomattavasti paremmalla tuulella kesäisin ja aurinkoisella kelillä, joten täytyy toivoa, että syksystä tulee aurinkoinen.

Y: Yksi vee! Pikkuisen 1v-syndejä vietettiin toukokuun vikoina päivinä ja sen jälkeen menikin aika lähinnä ihmetellen sitä, että se paljon kohuttu vauvavuosi on nyt sitten ohi. Meidän isopieni poika!

 

Haastan muitakin toteuttamaan kesän aakkoset! 😉

 

Ps. Pysykää tällä viikolla kuulolla, postausta on tulossa mm. elokuun kauneudenhoidon suosikeista, ajatuksia omasta kehosta ja palautumisesta vuosi synnytyksen jälkeen, sekä kamerastani ja siitä kuinka editoin kuviani!

 

kuvat Jutta Hirsimäki

 

6 Replies to “Tämän kesän ABC”

  1. Kivaa kun teit tämän! 🙂 Ai säkin olet Jkylässä asustanut, minä olen siellä kouluni käynyt ja koska koko suku on siellä, teemme tasaisesti visiittejä. Blogissa onkin aika läjä JKL-juttuja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *