Missä olen hyvä?

En ole tainnut hetkeen tehdä mitään ”faktapostausta”, mutta kun nämä yleensä ovat olleet varsin suosittuja, niin keksin tällä kertaa listata asioita joissa olen hyvä. Siis ainakin noin omasta mielestäni 😀 Tuttu sanontahan kuuluu: Jokainen on hyvä jossain ja näinhän se yleensä menee. Harva osaa kaikkea, tietää kaikkea tai on oikeasti hyvä kaikessa mihin ryhtyy, vaikka näitä monilahjakkuuksiakin tietty löytyy. Toinen on erityisen hyvä kuuntelija, toinen hyvä yleistiedossa ja niin edespäin.

idkuva

Itse koen olevani hyvä esimerkiksi seuraavissa asioissa:

 

Omaan todella hyvän suuntavaiston. En oikeastaan ikinä ole eksynyt minnekään, jossei nyt lasketa joskus viisivuotiaana jossain tavaratalossa kun on lähtenyt yksikseen hortoilemaan ja sitten onkin iskenyt paniikki 😀 Olen siis oikeastaan aina hollilla siitä missä olen, olipa kyseessä sitten lenkillä uudessa ympäristössä tai matkalla uudessa kaupungissa. Välillä olen todella huono hahmoittamaan esimerkiksi ilmansuuntia, mutta noin yleisesti väittäisin, että suuntavaisto on normaalia parempi. Uusissa paikoissa menen muutenkin usein vähän sillä periaatteella eteenpäin, että kunhan suunta on oikea, niin eiköhän sinne kohteeseen lopulta löydä. Tähän saakka on toiminut mainiosti!

Byrokratia. Olen tosi hyvä hoitamaan ja järjestämään asioita, enkä ole usein sormi suussa teknistenkään juttujen kanssa. Siis vaikka Kela tai muu viranomaisasiointi, virallisten sähköpostien lähettäminen ja yleinen ”asioiden hoitaminen”. Olen nuoresta saakka oppinut ottamaan asioista itse selvää, järjestänyt itselleni lukion viimeisenä vuotena ekan oman vuokra-asunnon, setvinyt opintotuet sun muut, sähkösopparit ja kaikki tuommoiset perusasiat, joista tuntuu, että yllättävän moni nykynuori on nykyään pihalla 😀

Kielitaito on aina ollut vahvuuteni koulussa ja ehkä sen vuoksi kielten tunnit olivatkin lemppareita, kun olivat aineista juuri ne missä loisti. Harmittaa toisaalta kuinka vähän nykyään loppupeleissä tulee oikeasti käytettyä ruotsia tai englantia, tietty nyt reissuilla, mutta aikaisemmin oli työkieleni enkku ja silloin kehittyi kyllä hurjasti nimenomaan sen ammattienkun kanssa. Olen miettinyt, että kummassa olen parempi, ruotsi vai englanti? En oikein osaa sanoa. Englannissa on ehkä huomattavasti laajempi sanasto juuri sen vuoksi kun sitä tulee nykyään enemmän eteen, toki ymmärrän kaiken lukemani ruotsin harvoja sanoja lukuunottamatta, mutta kielen puhuminen jotenkin ujostuttaa nykyään.

Ennen ostin aina pokkarit ruotsiksi, mutta siitäkin on jo pitkä aika kun olisi viimeksi tullut ostettua, enkä edes tiedä miksi. Olen pitkään miettinyt, että voisin joku päivä snäppäillä jotain niitä näitä ruotsiksi 😀 Olen opiskellut koulussa myös saksaa ja espanjaa, laaja kielten skaala kyllä auttaa siihen, että ymmärtää helpommin monia muitakin kieliä. Monet sanathan johtavat juurensa samoista kieliperheistä ja tarkoittavat lähes samaa monissa kielissä. Vaikken olekaan ihan kamalan hyvä esimerkiksi espanjassa, niin yllättävän hyvin kuitenkin ymmärtää lauseita kun seassa vilisee niitä tuttuja sanoja. Myös norjaa ja tanskaa ymmärtää jotenkuten sen myötä kun ruotsi on tuttua, tosin yllättävän paljon niissäkin loppupeleissä on eroa. 

Organisointi. Varsinkin arjen juttuja ja juuri samaista ”asioiden hoitamista”. Kuten esimerkiksi missä järjestyksessä asiat on järkevin tehdä, mitä ruokia kokkailemalla saa parhaiten käytettyä kaapista jämät pois, kuinka säästää aikaa joissain hommissa. Välillä tuo organisointi on jopa pakkomielle 😀 Jotenkin varmaan kiireisessä elämänvaiheessa joutunut keksimään keinoja säästää aikaa ja vaivaa. Kuten se, että tein aina ennen aamupesut silläaikaa kun kahvi tippuu, kahvin juominen samalla kun meikkaa nyt on niin perus! 

Muistamaan asioita. Vaikkei tätä kaikessa hulinassa aina uskoisikaan ja melko kaukana kyllä ihmenaisesta olen, välillä niitä juttuja kyllä unohtuu, vaikka kuinka yrittäisi muistaa. Useimmiten muistan kuitenkin aina tilata verokortin ajoissa, maksaa laskut aina heti niiden tultua, muistan lääkäri- ja neuvola-ajat, sovitut menot, muistan aina laittaa illalla herätyksen (toisaalta kyllä en tunne ketään työssäkäyvää joka unohtelisi :D), ostaa loppuneet ruoka-aineet, milloin poika on tarkalleen syönyt, herännyt ja nukkunut päikkärit.. Erityisen hyvä olen muistamaan ystävien ja tuttujen synttäreitä, sekä horoskooppeja! Oikeasti varmaan itseasiassa tiedän kaikkien horoskoopit. Asioiden muistamiseksi esimerkiksi kauppaostosten suhteen on ostoslista aina ihan ehdoton ja välillä kieltämättä tuntuu, että muistettavaa on ihan mielettömästi. No, kalenteri on siksi myös ahkerassa käytössä!

Asioita, joissa olen melko keskiverto eli en erityisen hyvä tai huono, vaan melko ”perus” on esimerkiksi: ruoanlaitto, siivous, leipominen, sisustaminen ja suurinosa muistakin ”naisten hommista”, joita nyt ei aikaisemmin tässä postauksessa ollut mainittu 😀

Kuvituksena kaikkea sekalaista tältä ja viime viikolta. Olimme viikonloppuna muuttoapuna ja käytiin sen jälkeen hakemassa Larun Pizzariumista huikopalaa. Mikäli ette ole vielä käyneet Pizzariumissa, niin suosittelen todella lämpimästi! Aivan superhyvää pizzaa! Olisipa tuosta olemassa buffa-versio, melko kalliiksi tulisi vetää itsensä tuolla pizzaähkyyn kun yksi pala maksaa 5e. Satunnaisena herkkuna kyllä menee 🙂

Missä te olette hyviä?

4 vastausta artikkeliin “Missä olen hyvä?”

  1. Kuulostat just sellaiselta mitä mä haluaisin olla! 😀
    Kielten opiskelu oli joskus munkin ihan lempipuuhaa, mut nyt oon huomannut et en muista enää kauheasti mitään just vaikka saksasta tai espanjasta, kun ei oo niitä tarvinnut mihinkään.

    Asioiden muistamisessa mäkin oon tosi hyvä, mut suuntavaisto ja byrokratian ymmärtäminen multa puuttuu kyllä kokonaan =D

  2. Mäkin olen hyvä kielissä. Lisäksi muistan kaikki pienimmätkin yksityiskohdat. Mielestäni mulla on myös hyvä värisilmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.