Mustavalkoinen maanantai

Maanantaina pitäisi lätkäistä blogiin ehkä jotain muuta kun mustavalkoisia ankeita kuvia, mutta näillä viime viikon asukuvilla nyt mennään kohti uutta viikkoa. Eilinen meni jotenkin niin koomaillessa, etten lähtenyt koko päivänä mihinkään kotoa. Yritin nukkua päikkäritkin, mutta uni vaan ei tullut kun mielessä pyöri sata asiaa, muttei silti saa mitään aikaiseksi. No, ehkäpä tuli nukuttua yksinkertaisesti liian pitkät yöunet kun koko perhe noustiin vasta vähän ennen yhdeksää 😀 Nyt kuitenkin virkeänä kohti uutta viikkoa, eheh..

idkuvaa

Onko kellään muulla semmoisia ”rumapäiviä” kun mikään ei vaan tunnu menevän putkeen aina hiuksista ja vaatteista lähtien? Kun tekisi vaan mieli vetäytyä kotiin, pestä meikit pois, vaihtaa päälle kotivaatteet ja mennä kyhnöttämään sohvalle. Ainakin toivon, etten ole ihan ainoa. Viime viikolla kärsin juuri moisesta rumuuspäivästä ja melkein jätin nämä kuvatkin julkaisematta kun jotenkin ärsytti kaikki tässä tyylissä 😀 Hiukset eivät suostuneet menemään hyvin, vaatevalinta tuntui jotenkin epäonnistuneelta ja kaikki huonosti. Huoh. Noin yleisesti oli todella onnistunut päivä, mutta ärsytti heti kun näki itsensä peilistä. Sitten meninkin töiden jälkeen kotiin ja revin kaikki pidennykset päästäni kun meni niihinkin hermo. Ja peruin vielä pidennyshuollonkin. Haha.

Nyt olen sitten opetellut elämään omalla tukalla. Muhittelin lauantaina päässä niitä kaiken maailman päänahkakuorintoja ja muuta kivaa, onhan se kyllä ihanan helppoa olla omalla tukalla, vaikken kyllä näillä paljoa hiukset auki-päiviä viettäisi. No jokatapauksessa, välillä itselläni ainakin on niitä päiviä kun kaikki on jotenkin niin kamalan vaikeaa mukamas. Se on kamalaa, vaikka tiedän koko ajatuksen olevan ihan vaan siellä omassa päässä, tuskinpa kukaan muu kiinnittää mitään huomioita niihin rumatuskailuihin.

Kerroin niistä parista vintage-takista, jotka löysin Biarritzistä 2nd handinä. Tämä Marellan villasekoitetakki siis toinen niistä. Olen kyllä kertakaikkisen tyytyväinen löytööni! Kunto on tässä erinomainen ja maksoin takista vähän reilut 100e. Kävin juuri Stockalla sattumalta ohikulkiessa kyyläilemässä samaisen merkin takkeja, jotka maksavat uutena noin 400-500e. Kuvaa tulossa pian myös siitä toisesta takista, joka on ehkäpä vieläkin ihanampi 🙂

Näiden onnistuneiden kirppislöytöjen jälkeen olen jotenkin täysin intoutunut uudella tavalla kirpputoreista ja käynyt jopa kahteen otteeseen tonkimassa kirppiksillä. Toisaalta innostuin myös hurjasti niistä äitini kätköistä löytyneistä retrovaatteista ja sen jälkeen on katsastellut kierrätettyjä vaatteita ihan uusin silmin. Nimimerkillä tänään taas päälle se kaikkein lempparein retrocollege.. Todellinen luottovaate nykyään!

Tarkoituksena olisi yrittää bongailla kirppikseltä esimerkiksi joku ihanan muhkea villapaita talveksi! Saa nähdä jos onnestaaa. Jos joku osaa heittää erityisen hyviä vinkkejä Helsingissä moisten bongailuun, niin saa ehdottomasti ilmiantaa lempparipaikat! Nyt olen käynyt Fredan Uffilla ja Pitkänsillan kupeessa Krunikan puolella siinä yhdessä kirppiskaupassa (onkohan nimi Rekki tai jotain?).

Takki / Marella Sport

Neule / Gina tricot

Farkut / H&M

Nilkkurit / Acne

Laukku / Balenciaga

idkuva

 

Nyt meikit naamaan, tukka kuntoon ja kova yritys välttää tänään ugly day 😀

Kivaa maanantaita!

 

kuvat Jutta Hirsimäki

 

4 vastausta artikkeliin “Mustavalkoinen maanantai”

  1. Mäkin oon ollut nyt viikon ilman pidennyksiä, katsotaan kauanko vielä pystyn, on jotenkin ihan ”kalju” olo.. 😀 ja mikä tuuri sulla noiden takkien kanssa, toikin on ihana!

    1. Nojoo, mulla on ihan pakollinen pitää aina tukkaa kiinni kun on ilman pidennyksiä, ne on niin karseat 😀 Pakko kyllä myöntää, että kävi erityisen hyvä tuuri noiden kanssa, onneks en asu Biarritzissä, en muuten varmaan muuta tekiskään kun kävis tuolla kaupassa kyttäämässä uusia juttuja ;D

  2. Hitsi kun näitä sun takkeja katselee, tulee pakollinen tarve päivittää omatkin takit uusiin 😀 Ja hei, tiedän todellakin mitä tarkoitat tuolla ”rumapäivällä”, jolloin kaikki itsessä ärsyttää; hiukset, naama, meikki, vaatteet ja olokin on ihan plääh. Silloin ei vaan mikään mee kohdilleen. Noina päivinä saatan laattaa ponnarinkin viisi kertaa uudelleen, eikä silti miellytä 😀 Sitten vaan luovutan, että antaa olla 😀

    1. Niin, siis en tajua miten kävi näin hyvä mäihä näiden takkien kanssa! Sama myös ton pompulan kanssa rumapäivinä, hyi! 😀 onneks niitä ei ole joka päivä, haha!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.