Kotijuttuja ja hauvakuulumisia

Huhhei mikä viikko! Miten pieni flunssa voikin saada aikaan niin nuutuneen olon? Onneksi viikonloppu kolkuttelee jo ovella ja pääsee viettämään aikaa koko perheen voimin. Eilen poika oli ekaa kertaa syönyt tarhassa kunnolla ja kuulemma itkenyt lähtiessäni vain minuutin-pari. Jee! Eiköhän se tästä lähde. Käytiin eilen illalla perhedinnerillä sushibuffassa, koska ei yksinkertaisesti jaksettu alkaa kokkailemaan mitään sen kummempaa. Viime aikoina on tullut syötyä niin paljon sushia, että meinaa jo olla siitä ähky! Ennemmin tekisi mieli hamppareita tai muuta mättöä, perus syksymeininki siis.. Sitä suuremmalla syyllä täytyy alkaa kiinnittämään huomiota mahdollisimman ravitsevaan ruokaan näin pimeänä vuodenaikana.

Aiemmin tällä viikolla päästiin jopa hetken ajan nauttimaan auringosta! Heti kamera kouraan ja muutama kuva. Kerrankin kotona ei ollut niin järkky lelusotkukaan kuin yleensä.. 😀

Koirista on pyydetty paljon juttua ja en oikein tiedä miksen ole saanut semmoista aikaiseksi? Hauvoille kuuluu jokatapauksessa hyvää. Bixu tykkää enemmän viettää päiviä sohvalla, Maui taas eteisessä vartioimassa. Kahdesta hauvastamme B on enemmän ”vanha jäärä”, eikä juurikaan ole kovin kiinnostunut pojasta. Muutenkin B on todella hitaasti lämpenevää sorttia, koska oli vuosikaudet ainoa koira ja siihen meni yli vuosi kunnes tämä hyväksyi Mauin mukaan laumaansa. Ei ole missään nimessä kyse siitä, ettei B tykkäisi pojasta, selvästi tietää pienen pojan olevan osa meidän laumaa ja tietyissä tilanteissa puolustelee poikaa, mutta harvemmin kuitenkaan intoutuu sen koommin pojan kanssa leikkimään. Onhan Bixu toisaalta jo kohta 10v, joten on muutenkin ehkä viime vuosina vähän laiskistunut. Maui taas on pojasta enemmän innoissaan, sekä intoutuu usein nuuhkimaan ja pusuttelemaan poikaa . Meillä ei ole tullut vastaan sen kummempia episodeja saati ongelmia koirien ja lapsen välillä. Mitä nyt täytyy olla aina skarppina, ettei napero pääse riuhtaisemaan koiria turkista yrittäessään ”silittää”. Olemme yrittäneet opettaa pojalle, että hauvoja täytyy silittää nätisti ja hellästi. Noin pienellä se motoriikka nyt edelleen on mitä on, joten varovainen täytyy olla, vaikka kiinnostusta paljon hauvoihin löytyykin.

Mauille on suunnitteilla ehkä jo tänä syksynä toinen (ja viimeinen) pentue, tosin viime kerrallakin pentuja tuli vaan yksi pikkuinen urospentu. Oli jotenkin niin outoa kun Mauista tuli emo ja ”iso tyttö”. Mulle kun se on aina ollut oma pieni pörriäinen, luonteeltaan B ja M ovat muutenkin kuin yö ja päivä. Bixu todella rauhallinen ja viihtyy viekussa, kun taas Maui on todella vilkas ja luonteeltaan superaktiivinen, suostuu tulemaan syliin kuitenkin vaan harvoina ja valittuina hetkinä. Esimerkiksi Käpylässä M tuli aina yöllä mun kylkeä vasten tai tyynyni viereen nukkumaan. Pojalla ja Mauilla on tiettyjä ”omia juttuja”, poika esimerkiksi syöttää Mauille pöydästä leivänpaloja tai naksuja, se on niiden oma juttu ja Maui menee yleensä jo valmiiksi odottamaan pojalta herkkupaloja. Pojan mielestä taas on hauskin juttu ikinä syöttää Mauia 😀 Ja joku nyt varmasti ihmettelee, miksen napsinut tähän Mauista kuvaa, niin voin kertoa, että se on todella haastavaa! Jos Bixusta on vaikea saada kuvia, joissa se ei katsoisi poispäin, on Mauista taas mahdoton saada kuvia, jotka eivät olisi heilahtaneita kun on niin ADHD.

Ja Maui bebestä puheenollen, tuo sohvan hapsukoristetyyny on tämän suosikkityyny. M köllöttelee aina sen päällä ja raapii noita pampuloita, ellei ole eteisesä vartiossa. Meidän hauvat ovat niin erilaisia, että molemmilla on omat lempparipaikat, joissa enimmäkseen viihtyvät. Yläkertahan on meillä koiravapaa alue, eivätkä nämä edes yritä sinne tulla. Muistaakseni Maui on joskus mennyt portaat alas, mutta kumpikaan ei lähde niitä kiipeämään ylös. Tuo Ellos Homen päällinen on myyty loppuun, mutta samanlainen löytyy Lene Bjerreltä. Lisäksi samanhenkinen päällinen on mid season salen puolella nyt alessa ja löytyy täältä. Innostuin tosiaan eilen illalla selailemaan Elloksen mid season salea ja suosittelen lämpimästi kurkkimaan! Ale löytyy täältä. Lisäksi kaikki valaisimet ja lamput ovat juuri nyt -20% alessa 🙂

Kivaa viikonloppua!

 

Sisältää kaupallisia linkkejä.

7 vastausta artikkeliin “Kotijuttuja ja hauvakuulumisia”

  1. Ihana kuulla koirienkin kuulumisia! 🙂

    Poikaystävälläni on rottweiler, joka on varmaan maailman hellyydenkipein koira. 😀 Välillä änkee syliinkin. 😀

      1. Ja sit sulla on vielä kuristus/puolikuristuskaulapanta koirallasi? Oletko ihan oikeasti sitä mieltä, että se on koiraystävällinen? Kokeile itsellesi tai lapsellesi sitä ja mieti uudestaan. Älä hanki koiraa, jos et jaksa opettaa sitä kulkemaan vetämättä ilman, että täytyy kivulla uhkailla.

  2. Et julkaise mun kommenttia liittyen kuristuskaulapantaan? No siinä ainakin nähdään se, että itsekin tiedät sen olevan epäsopiva panta koiralle. Älä enää hanki koiraa, jos et jaksa sitä kunnolla opettaa.

    1. No mulla on muutakin tekemistä kun istua joka sekunti täällä julkaisemassa kommentteja ja vastata niihin. Itseasiassa koirallamme kyllä on valjaat, mutta syystä tai toisesta nyt valikoitui tuo hihna kiireessä aamulenkille. En ole velvollinen ”selittämään” asiaa täällä sen koommin ja musta on todella noloa mennä tekemään johtopäätöksiä muiden ihmisten asioista, jossei edes tiedä niiden oikeaa laitaa. Kyselen kyllä siinä vaiheessa kun tarvitsen muiden neuvoja koiriemme kasvatukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.