Toimivat niksit parempikuntoiseen tukkaan

Jokainen teistä pitkäaikaisemmista lukijoista on varmasti varsin perillä kaikista mahdollisista hiuskriiseistäni, joita tässä vuosien varrella on tullut kohdattua. Milloin on ollut hormonien aiheuttamaa hiustenlähtöä, huonokuntoisten hiusten katkeilua, välillä tai useinkin, on aloitettu oman hiustenvärin kasvatus ja sitten jossain vaiheessa sorruttu vaalentamiseen. Kuvio on varmasti monelle teillekin tuttu, hiusjutut tuottavat kyllä meille naisille yllättävän paljon päänvaivaa. Te kaikki, ketkä siis omistatte upeat, paksut ja hyväkuntoiset hiukset, saatte olla todella onnekkaita! Itse olen vuosia yrittänyt kasvatella tukkaani tasamittaiseksi ja kohentaa sen kuntoa, mutta tuloksetta. Jokin aika takaperin kirjoittelin kuitenkin uusista tuulista hiustenhoidon saralla, sekä myös niistä Joicon vaaleiden hiusten tuotteista, jotka ovat tulleet omalla kohdallani jäädäkseen.

Tällä hetkellä omien hiuksieni tilanne on se, että sen aiemmin mainitsemani hormonaalisen katkeilun seurauksena aikalailla KAIKKI päällishiukseni ovat katkeilleet noin 15 sentin mittaan. Kauttaaltaan. Näky on siis kertakaikkiaan hirvittävä. (Kuvaa tulossa myöhemmin :D) En jaksa enää sen koommin stressailla noiden pätkähiusten perään, koska hius on onneksi uusiutuva luonnonvara ja onhan niitä tullut tässä turhaan murehdittua. Siksi kävinkin viime viikolla ottamassa ne pidennykset takaisin, jotta voin taas pitää hiuksia auki. Vaalennuksesta luovun tällä kertaa toistaiseksi kokonaan ja kasvattelen omaa hiustenväriä esiin. Ajoittainen raidoitus ei ole poissuljettu, mutta hiuksia rasittava kokovaalennus on jatkossa no-no. Ja hei! Hyviä uutisia täältä suunnalta! Nimittäin tämän viime kuukausien aktiivisen hiustenhoidon seurauksena hiusteni kunto uusien hiusten osalta on kohentunut huomattavasti!! Voisinkin kertoa näitä muutamia (osittain jo täälläkin aikaisemmin esiteltyjä) vinkkejä siihen, miten olen saanut tukan tuuheutumaan ihan huomattavasti.

Kerroin jo kesällä aloittaneeni hiuspohjan hoidon. Tähän olen käyttänyt kahta erilaista hiuspohjan kuorintaa, naamiota ja hiuspohjan seerumia. Käytössäni on ollut hellävarainen hiuspohjaa kuoriva shampoo Back to the roots-sarjasta ja saman sarjan hiuspohjaa ravitseva hoitoaine. Sopivat mainiosti päivittäiseenkin käyttöön silloin kun ei ole ihan kamalasti aikaa lotrailla hiuspohjan hoitoaineilla. Tujumpina tuotteina ovat sittemmin olleet käytössä nuo kuvissa näkyvät Grow Gorgeous-tuotteet, joista postasin aiemmin täällä. Tuotteiden idea on nimenomaan aktivoida tehokkaasti uuden hiuksen kasvua ja luoda hyvät edellytykset terveelle päänahalle, sekä sen myötä myös hyväkuntoisille hiuksille. Olen käyttänyt kuorintaa ja hiuspohjan naamiota viikottaisena kuurina, sekä sitä sarjan hiuspohjaseerumia päivittäin. Sen seerumin sainkin loppuun juuri viime viikolla ja nyt lähteekin käyttöön seuraava vähän samantyylinen tuote.

Postailin kesällä aloittaneeni kolmen erilaisen Evonia-hiusravinteen käytön. Näistä kolmesta erilaisesta valmisteesta olen nyt syönyt yhtä listaa vaille kaksi ja viimeinen paketti Evonia Keratinia lähtee pian käyttöön. Nyt onkin käytössä vielä tuo pinkki valmiste eli Hiusten tehoravinne. On muuten Hyvinvionnilla lokakuun ajan lähes puoleen hintaan alessa! Uskon, että myös nämä ovat vahvistaneet hiuksia, koska myös kynnet ovat olleet erittäin hyvässä kunnossa ja koska en enää nykyään viihdy kovin pitkillä kynsillä, joudun jatkuvasti leikkaamaan niitä lyhyemmiksi. Myös kynsien liuskottuminen ja katkeilu on loppunut lähes kokonaan. Eron siis todella huomaa!

Omalla kohdallani myös hormonit vaikuttivat aivan selvästi hiuksiin ja ripsiin. Hiuksiin ensinnäkin raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen hiustenlähtönä , sekä sitten sen rasittavan latvojen katkeilun muodossa ja ripsiin taas tekemällä niistä lyhyet, todella hennot ja suorat. Vasta pari kuukautta imettämisen jälkeen lähtivät ripset palautumaan normaaleiksi ja huomaan tukankin sen jälkeen paksuuntuneen tyvestä ihan huomattavasti. Toki varmasti saa kiittää myös näitä muita hoitoniksejä. Lisäksi pyrin välttämään hiusten turhaa harjausta, muotoilua ja pesemistä. Nykyään menen 1-2 pesukerran viikkotahdilla, jos käytän kuivashampoota niin pärjään jopa tuolla yhdellä, jossei ole tullut treenattua. Tukkani on myös mukautunut tähän tahtiin, eikä ole oikeastaan rasvoittunut ollenkaan viime aikoina. Kampaajani mukana pitkä pesuväli on kasvatusprojektissa tärkeä juttu. Käytän mahdollisimman hellävaraista luonnonharjaksista harjaa, hyvää lämpösuojaa muotoilun alla ja levitän kuiviin latvoihin öljyseerumia ainakin kerran päivässä. Harjaan hiukset läpi noin kahdesti päivässä, aamulla ja illalla. Yöllä pidän hiuksia löysällä nutturalla hellävaraisella pompulalla, joka ei yön aikana rasita hiuksia. Muuten tuppaa oma hiuslaatuni pörröttymään ja takkuuntumaan tosi pahasti hankautuessa tyynyä vasten.

Mainitsin jo aikaisemmin luonnollisen hiustenhoitobrändin, taiwanilaisen O’Rightin lanseerauksessa bongaamastani hiusten ihmekasvatus-seerumista/hiusvedestä Caffeine Hair Tonicista, joka siis lupaa nopeuttaa hiusten kasvua jopa tuplat normaalista. Sain kyseistä hiuspohjan kofeiiniseerumia blogin kautta testiin ja kuuri on viikonloppuna lähtenyt käyntiin! Tämä on loistava tuote hiustenlähdön tueksi esimerkiksi juuri hormonaalisten heittelyiden seurauksena (sattuneesta syystä näitä tullut omalle kohdalleni enemmän kuin tarpeeksi, ehheh..) ja omalla kohdallani nyt pääasiassa pieneksi ensiavuksi kasvattelemaan näitä avuttoman katkenneita latvoja. Mielenkiintoista nähdä, miten kasvu kiihtyy!

Kahvi ei piristä ja aktivoi ainoastaan kupin kautta nautittina, vaan yhtälailla ulkoisesti käytettynä esimerkiksi hiuspohjaa- ja juuria. Tämän seerumin luonnollinen kofeiini vahvistaa hiusjuuria ja aktivoi hiustenkasvua juuri optimaalisesti mm. kiihdyttämällä päänahan pintaverenkiertoa. Liika kofeiininsaanti voi nimittäin vaikuttaa myös päänahkaan yliaktivoivalla tavalla, samalla tavalla kuin suun kautta nautittunakin. Seerumi sisältää kofeiinin lisäksi kasviperäisiä uutteita, kuten esimerkiksi inkivääriuutetta, jotka hoitavat ja lievittävät hiuspohjan ärsytystä, ehkäisevät hiuspohjan tulehdustiloja ja hillitsevät ylimääräistä talin eritystä. Musta tuntuu, että viimeaikoina on tullut entistä enemmän markkinoille juurikin hiuspohjaan keskittyviä tuotteita. Ja tottahan se on, terve ja hyvinvoiva hiuspohjahan on edellytys terveille ja hyväkuntoisille hiuksille.

O’Rigtin tuotteista tämä ihme-eliksiiri on kaikkein kallein ja onhan tällä tosiaan hintaa,  lähes 200 euroa. Kiinnostuneille vinkkaan, että hiusvettä (ja samoin muita O’Rightin tuotteita) löytyy Qhairin verkkokaupan valikoimista. Levittäessä tämä kihelmöi jonkun aikaa päänahassa jännästi! 😀 Sehän kertoo siitä, että pintaverenkierto lähtee käyntiin. Olen suhikinut (on siis kätevä sumupullo, semmoinen kuin hajuvesi!) tätä tasaisesti päänahkaan kerran päivässä, yleensä iltaisin, jotta seerumi pääsee yön aikana kunnolla vaikuttamaan. Tämä varmasti kiinnostaa monia ja olin itse ainakin tuotteen lupauksista aivan ällikällä lyöty siellä lanseerauksessa. Katsotaan siis mitä käy!

En osaa sanoa mikä näistä tekijöistä on ollut se merkittävin hiusteni hyvinvoinnin kannalta, mutta uskoisin, että varmasti ainakin nuo päänahkaa aktivoivat ja ravitsevat tuotteet, sekä sitten sisäisesti nautitut hiusten lisäravinteet. Pitkäjänteisyyttä hiusten kanssa tietysti aina vaaditaan, koska hius kasvaa kuukaudessa keskimäärin 1-2 senttiä (jatkossa tosin toivottavasti vähän enemmän tuon hiusveden ansiosta! :D), joten ihan muutamassa viikossa tuskin vielä saa ihmetuloksia aikaan. Omalla kohdallani ovat tulokset alkaneet näkyä nyt 2kk näiden hoitotuotteiden aloituksesta, joku aika sitten aloin nimittäin kiinnittää huomiota siihen, että tyvi on tuuhentunut ihan valtavasti ja uusi hius on laadultaan todella vahvaa!

Voin siis äärimmäisen lämpimästi suositella näitä tuotteita, mikäli hiusongelmat vaivaavat! Omalla kohdallani ainakin ovat olleet menestys 🙂

Hiusveteen tosin palaan myöhemmin kun olen saanut pullon käytettyä!

 

Postauksen tuotteet saatu testiin. Sisältää kaupallisia linkkejä.

9 vastausta artikkeliin “Toimivat niksit parempikuntoiseen tukkaan”

 1. Jee, mä jään odottamaan tuloksia tuosta seerumista! Mä sorruin myös tilaamaan uudet teipit eilen, eli viikonloppuna toivottavasti täälläkin päin ollaan vähän tuuheemmalla tukalla!

 2. Kiitti vinkeistä, tulee tarpeeseen! Vaikuttaa hyvältä tuo eliksiiri, voi kun ei ois niin hintava niin menis heti testiin 🙂 just eilen kriiseilin tukan kanssa. Mulla ei oo ollut selkeetä hiustenlähtöä nyt imettäessä, siis sillä tavoin että lähtis vaikka harjatessa tukottain. Nyt yhtäkkiä tajusin, että hiukset ovat katkeilleet varsinkin edestä ihan huolella ja vauvatukkaa pukkaa. Tuntuu ettei saa edes siitä hätäsotkunutturasta siistiä kun on niin valjun näköistä. Odotan kauhulla, josko tämä vielä pahenee kun lopetan imetyksen… mulla ei edes raskausaikana ollut sitä maagista tuuheutta, mitä monet hehkuttaa. Yhyy. Tuuhennoksiakin oon pohtinut, mutta jotenkin pelottaa et viimesetkin omat hiukset lähtis siinä samalla. #vainohuthiuksistenjutut :Dd

  1. Kiva jos oli jotain hyötyä 😉 Niin, se on kyllä melko kallis.. Mä olin jo valmis ostamaan tuon siellä lanseeraustilaisuudessa, jos siis olisin ollut täysin varma tehosta, mutta mielenkiinnolla katsotaan miten toimii! Ja ymmärrän kuule täysin tuon hiustuskailun.. Mulla kans pukkasi vähän väliä semmoista vauvantukkaa ja nytkin sais kunnon otsiksen jos vetäisi nuo hiukset eteen. Kampaaja sanoi mulle, että imetystukka on tosiaan semmoinen, jossa hiuksia lähtee hiusrajoista, esim niska, ohimot, ”otsisalue” ja niille mullakin ilmestyi juuri sitä pikkuhiusta. Sitten tosin katkesi koko helahoito kun imetys loppui 😀 Ja hyvä tuo hashtag, menen itse myös täysin tuohon. Paksuhiuksiset saa kyllä olla niin onnekkaita 🙂

 3. Kiitos hyvästä postauksesta! Itse olen alkusyksyn ajan kärsinyt kovasta hiustenlähdöstä ja alunperin löysinkin blogisi kun etsin netistä apuakeinoja hiustenlähtöön. Aloin pari kuukautta sitten syömään biotiinia ja sen lisäksi syön sinkkiä. Olen kiinnittänyt erityistä huomiota päänahan hoitoon ja kosteutuksesta. Tykkään kovasti esim. Back to roots sarjan kuorivasta shampoosta. Parhaillaan on kokeilussa käänteinen hiustenpesu eli laitan hoitoaineen ennen shampoota ja toimii omaan ohueen hiuksen tosi hyvin. Vielä kun saisi pidennettyä hiustenpesuväliä, mutta en vaan osaa olla, jos en pese hiuksia päivittäin. Hiustenlähtö tuntuu nyt rauhoittuneen ja uutta sänkeä kasvaa kovaa vauhtia, mutta edelleen olen aika neuroottinen hiusten suhteen ja päänahkaa tulee tarkkailtua usein. Stressaavaa 🙁

  1. Tiedän tasan tarkkaan mitä tarkoitat.. Mullakin tuli siitä hiusten tarkkailusta ihan loputon pakkomielle ja asia pyöri jatkuvasti mielessä! :/ Varsinaisesta kofeiinipitoisesta kasvua aktivoivasta hoitosarjasta voin myös suositella Planturia! Löytyy shampoo, hoitis ja hoitoneste. Plus sitten ohelle tuo kuorinta. Suosittelen jotain semmoista päänahkaseerumiakin ohelle! 🙂 Myös kalaöljykapselit olen muiden hiusvitskujen ohella kokenut hyväksi ravitsemaan hiuksia! Hurjasti tsemppiä hiusprojektiin ja syksyyn <3

 4. Planturin shampoo on käytössä (hyvä on), sekä Bio+ shampoo ja päänahkaan jätettävä hoitoneste. Kalanmaksaöljykapseleita täytyy vielä ostaa.

 5. Kuulostaa niin tutulta noi hiusongelmat… :/ Hiukseni olivat ohuet, mutta imetyksen ovat kadonneet siitäkin vähäisestä määrästä. Mikä tulee ohuen jälkeen? Olemattomat? 😀 Syön itse myös Evoniaa, mutta olen huomannut, että mulla on kookosöljy auttanut. Teen tämän hoidon 1-2 kertaa kuukaudessa. Hieron kookosöljyä päänahkaani ja kammalla harjaan/levitä latvoihin saakka. Tukka ponnarille ja annan yön ajan muhia. Aamulla normaali hiustenpesu. Suosittelen kokeilemaan 🙂

  1. Tiedän, se on ihan kamalaa 🙁 Mulla on itselläni aina kuitenkin lähtenyt tukka paksuuntumaan ohenemisen jälkeen ja 99% tapauksissa niin käykin, vaikka ei sillä hetkellä paljoa helpotakaan! Olen myös kuullut tuosta kookosöljy-jutusta!! Olenkin joskus tehnyt tuota hoitoa, mutta pitäisi taas ottaa tavaksi. Kiitos muistutuksesta. Ja hurjasti tsemppiä hiusongelmiin + ihanaa syksyä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.